DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

incl oude discussies en bouwverslagen

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor Pjotr » wo 30 mar 2011, 0:12

cobaltjeh schreef:Snijplanken ok, maar er komt geen pindakaas in mijn dsp kast hoor. :lol: :lol:

Ook geen gehakt? Kun je zo te lezen risicoloos proberen: http://www.audiofreaks.nl/index.php?pag ... ge&id=2304 :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10146
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor hannesie » wo 30 mar 2011, 0:37

Hadden we het hier over MiniDsp ?? :mrgreen: :D :D
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor Pjotr » wo 30 mar 2011, 0:41

Zoiets, maar die doet het nu toch? Het gaat nu over de "Finishing Touch" er van :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Sassiness
Ook commercieel actief
Berichten: 60
Lid geworden op: ma 28 mar 2011, 9:22

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor Sassiness » wo 30 mar 2011, 7:15

Pjotr schreef:Zoiets, maar die doet het nu toch? Het gaat nu over de "Finishing Touch" er van :lol:


Hou op zeg, straks krijgen we kasten volgestouwd met LED verlichting, verlichte case-fans e.d. af-shuw-elijk ...

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Volleerd verhuisdozenuitpakker
His royal sassiness

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » wo 30 mar 2011, 10:03

Sassiness schreef:Hou op zeg, straks krijgen we kasten volgestouwd met LED verlichting, verlichte case-fans e.d. af-shuw-elijk ...

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Volleerd verhuisdozenuitpakker


Nee dank je die tijd hebben we gehad. :)

Er zitten al 4 groene leds op de relaisborden, 2 blauwe op de minidsp, en 2 groene op het volumebordje, en 1 blauwe op het timer bordje dus het is al haast feest in de kast. :lol:

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » ma 04 apr 2011, 19:38

Ik loop tegen een stel vreemde problemen op, met betrekking tot de volumeprint:

Wellicht kan Knuisje me hiermee helpen :oops:.

Eerste probleem is dat ik de 2x een minidsp gelinkt heb, op volume minimaal komt er nog wel geluid uit de speakers. Alleen op minimaal volume lijkt het signaal af en toe weg te vallen en klinkt het geluid erg slecht. Ik weet niet of dit normaal is of komt doordat de 2borden gelinkt zijn.

Tweede probleem is dat alleen de 1e optische ingang aangesloten is, en 1 analoge. Maar tijdens het schakelen is op spdif 2 het signaal van optisch 1 te vinden, alleen dan met erg veel gekraak. En van bijzonder slechte kwaliteit.

Daarnaast lijken de standaard jumper kabels af en toe wat storing op te vangen. Is het slim om de kabels voor de analoog / digitaal selectie ook in een goede afgeschermde vorm te gebruiken?
Dezelfde vraag voor de bronkeuze stekkers natuurlijk.

Omdat ik naast de digitaal / analoog selectie ook de passtrough nodig heb, is een van de pinnen nu dubbel aangesloten. Dus de 'D' pin van de minidigi, gaat naar de volumeprint en naar zijn naastliggende pin voor de passtrough. Kan dit nog problemen geven?

Bij het aansluiten van de usb kabel komt er ook bijzonder veel ruis op de speakers, ik vermoed de dubbele voeding vanuit de usb kabel. Zijn deze kabels eventueel te onderbreken?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3487
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor knuisje » ma 04 apr 2011, 22:13

cobaltjeh schreef:Eerste probleem is dat ik de 2x een minidsp gelinkt heb, op volume minimaal komt er nog wel geluid uit de speakers. Alleen op minimaal volume lijkt het signaal af en toe weg te vallen en klinkt het geluid erg slecht. Ik weet niet of dit normaal is of komt doordat de 2borden gelinkt zijn.

Heb je op allebei de minidsp's ook de massa van het volume aangesloten?
cobaltjeh schreef:Tweede probleem is dat alleen de 1e optische ingang aangesloten is, en 1 analoge. Maar tijdens het schakelen is op spdif 2 het signaal van optisch 1 te vinden, alleen dan met erg veel gekraak. En van bijzonder slechte kwaliteit.

Misschien een verkeerde verbinding? Heb je de jumpers van de ingangsselectie verwijderd?
cobaltjeh schreef:Daarnaast lijken de standaard jumper kabels af en toe wat storing op te vangen. Is het slim om de kabels voor de analoog / digitaal selectie ook in een goede afgeschermde vorm te gebruiken?
Dezelfde vraag voor de bronkeuze stekkers natuurlijk.

De digitale kabels zo kort mogelijkl houden. Voor analoog afgeschermde kabel gebruiken.
cobaltjeh schreef:Omdat ik naast de digitaal / analoog selectie ook de passtrough nodig heb, is een van de pinnen nu dubbel aangesloten. Dus de 'D' pin van de minidigi, gaat naar de volumeprint en naar zijn naastliggende pin voor de passtrough. Kan dit nog problemen geven?

Dit begrijp ik niet.
cobaltjeh schreef:Bij het aansluiten van de usb kabel komt er ook bijzonder veel ruis op de speakers, ik vermoed de dubbele voeding vanuit de usb kabel. Zijn deze kabels eventueel te onderbreken?

Misschien een aardlus?

Probeer een schema te maken van de wijze waarop alles is aangesloten, dan pas kan ik je helpen.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » ma 04 apr 2011, 23:15

Ok dit is erg vreemd, spdif relais staat ingeschakeld.
De rest meet ik met multimeter geen connectie.

Alleen het optische relais zit aangesloten op de minidsp, maar deze is dan toch actief.
Net of het relais omhoog getrokken wordt door de uitgang van de minidsp.
Ik snap dit even niet meer :lol:.


Update:
Ok het zit hem gewoon in de kabel, als ik die er aan hang dan wordt de ingang van de minidsp al actief.
En het zijn echt 2 losse kabels die niet doorverbinden, de andere kant van de connector is niet aangesloten.
Het is dus een los hangende kabel.

Nog een update:
Heb de dubbele stekkertjes vervangen door enkele, deze lijken net iets meer isolatie te hebben. Probleem is dan weg.
Zou het dan echt zo zijn, dat die kabeltjes zo dicht tegen elkaar zitten, dat ze elkaar doorverbinden door de slechte afscherming?




knuisje schreef:
cobaltjeh schreef:Eerste probleem is dat ik de 2x een minidsp gelinkt heb, op volume minimaal komt er nog wel geluid uit de speakers. Alleen op minimaal volume lijkt het signaal af en toe weg te vallen en klinkt het geluid erg slecht. Ik weet niet of dit normaal is of komt doordat de 2borden gelinkt zijn.

Heb je op allebei de minidsp's ook de massa van het volume aangesloten?

Op beide zit massa en de stuurspanning aangesloten.

knuisje schreef:
cobaltjeh schreef:Tweede probleem is dat alleen de 1e optische ingang aangesloten is, en 1 analoge. Maar tijdens het schakelen is op spdif 2 het signaal van optisch 1 te vinden, alleen dan met erg veel gekraak. En van bijzonder slechte kwaliteit.

Misschien een verkeerde verbinding? Heb je de jumpers van de ingangsselectie verwijderd?

Zie verhaal boven.


knuisje schreef:
cobaltjeh schreef:Daarnaast lijken de standaard jumper kabels af en toe wat storing op te vangen. Is het slim om de kabels voor de analoog / digitaal selectie ook in een goede afgeschermde vorm te gebruiken?
Dezelfde vraag voor de bronkeuze stekkers natuurlijk.

De digitale kabels zo kort mogelijkl houden. Voor analoog afgeschermde kabel gebruiken.

Digitale kabels zijn nu 30cm lang. Is dit te lang / kort. Alle analoge kabels is microfoon kabel.

knuisje schreef:
cobaltjeh schreef:Omdat ik naast de digitaal / analoog selectie ook de passtrough nodig heb, is een van de pinnen nu dubbel aangesloten. Dus de 'D' pin van de minidigi, gaat naar de volumeprint en naar zijn naastliggende pin voor de passtrough. Kan dit nog problemen geven?

Dit begrijp ik niet.


Zie onderstaande afbeelding, output 0 moet aangesloten worden voor de digitaal / analoog selectie.
Maar dezelfde pin moet ook doorverbonden worden met input 3 om de pass-trough mogelijk te maken.

aansluiting.png


knuisje schreef:
cobaltjeh schreef:Bij het aansluiten van de usb kabel komt er ook bijzonder veel ruis op de speakers, ik vermoed de dubbele voeding vanuit de usb kabel. Zijn deze kabels eventueel te onderbreken?

Misschien een aardlus?


Had jij niet de voedings aansluitingen van de usb kabel onderbroken?

knuisje schreef:Probeer een schema te maken van de wijze waarop alles is aangesloten, dan pas kan ik je helpen.


Ik zal eens kijken of ik het geheel in een schema kan krijgen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3487
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor knuisje » di 05 apr 2011, 15:56

Ik zal eens kijken of ik het geheel in een schema kan krijgen.

En doe ook even de jumperinstellingen erbij die je nu hebt. Ik kan er nu nog niet veel van maken omdat ik niet weet hoe je alles hebt aangesloten.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » di 05 apr 2011, 21:19

Hoop dat onderstaand schema de aansluitingen op de minidigi duidelijk maken.
De aansluitingen voor de bronkeuze zijn exact so als in de handleiding vermeld.

De jumpers zijn de rode vierkantjes. Het relais voor de analoog / digitaal selectie heb ik aan beide kanten benut, een voor iedere minidigi.
Hierin zie je ook de extra rode connectie die nodig is voor de pass-trough.

De vreemde ruis / en signaal op verkeerde poorten lag trouwens aan de gebruikte kabel.
Ik gebruikte een molex c kabel met aan iedere kant een blokje van 2x1. Deze kabeltjes lijken alleen niet genoeg afscherming te hebben.
Nu gebruik ik molex c jumper kabeltjes van 1 pin, en deze geven geen storing.

Dus deze geven storing: http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280533614834&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:NL:1123
En deze werken prima http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270606611392&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:NL:1123

Aansluitingen minidigi.png



Update:

Schema hoe de minidsp's aangesloten zitten:

Aansluitingen minidsp.png



2e Update

Ik zal het voedingsgedeelte hier ook maar eens uitwerken morgen. Ik heb namelijk een gescheiden trafo/voeding voor volumeprint en minidsp.
En de massa's van de deze liggen aan elkaar door de massa van de volumeregeling.

Zelfde geld voor de minidsp's die elk een apparte voeding heeft, maar de massa's van beide liggen aan elkaar door de analoge ingangen.
Nu ben ik geen held op het gebied van massa's aansluiten dus hier zal nog wel een foutje in zitten. Ik vermoed dat de zachte ruis die ik heb ook een massa probleem is.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3487
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor knuisje » wo 06 apr 2011, 15:34

Probeer het eens als volgt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » wo 06 apr 2011, 15:41

Bedankt voor de plaatjes!

Dus als ik het goed begrijp, de analoge ingangen niet meer doorlossen. Maar iedere dsp een eigen kant geven.
Dit zou inderdaad wel wat beter zijn denk ik.

En de jumper verplaatsen voor de passtrough, dit ga ik proberen vanavond, en meteen even kijken of ik het voedings schema kan uitwerken.

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » wo 06 apr 2011, 20:10

De jumper instelling voor de passtrough werkt, wat nu het verschil is weet ik alleen niet. Het zit met de jumper wel een stuk netter.
De DSP staat nu trouwens te spelen, en klinkt al erg goed.

Nu nog wat achtergrond ruis weg werken, en dan afwerken die handel :).

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » wo 06 apr 2011, 23:05

Ok jammer genoeg toch nog wat tegenslag.

Beide rechtse analoge ingangen van beide dsp's lijken defect.

Hier heeft een niet goed aangesloten kabel gezeten. Een dsp geeft een flinke ruis op deze poort.
De andere geeft een soort van tikkend/krakend geluid.

Op allebij de dsp's is de linkse poort wel prima, helaas kan ik op die manier geen stereo maken.
Aangezien ik eentje op rechts en de andere op links moet zitten ivm. de digitale signalen naar de minidigi.

Kan het zijn dat er een weerstandje / diode defect is?
Het is puur de analoge ingang. Digitaal werkt alles prima!

Update: Ik weet niet hoe, maar na opnieuw aansluiten van de massa lijkt het probleem op 1 dsp opgelost te zijn.
Dus nu hebben we al 2 optische en 2 analoge ingangen werkend. Morgen zijn de SPDIF aansluitingen aan de beurt.
We zijn er dus bijna :D.

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » vr 08 apr 2011, 14:14

Ok ik heb het schema van de voeding uitgewerkt.

Beetje groot mja :oops:.

Ik heb alleen een beetje hulp nodig met de Massa aansluitingen. Ik heb deze tot nu toe nog niet doorverbonden.
Alleen tussen 2 voedingen van de minidsp's heb ik de massa doorverbonden omdat ik andere veel ruis had over het uitgangssignaal.

Vanuit de auto weet ik dat je altijd 1 centraal massa punt moest gebruiken, alleen ik heb geen idee of dat hier ook op gaat door de meerdere voedingen.
Uiteindelijk liggen sommige bordjes toch verbonden aan massa door de signaalkabels tussen beide (minidsp en volumeprint door volumeregeling).
Maar dit lijkt me niet goed dat hij via deze kanalen massa gaat zoeken.

Dus de vriendelijke vraag of de elektro-expert even kan kijken, en mij waarschijnlijk even op de vingers tikken waar het een en ander fout zit.

Schema is nogal groot omdat ik 2 losse voedingsbordjes heb voor iedere minidsp, allebij op dezelfde ringkerntrafo.
Voor de andere printen heb ik een losse printtrafo. Voor de relaisbordjes had ik 12 volt nodig daarvoor de 7812.
Het relaisbord, en de volumeprint hebben hun eigen spanningsregelaar. En omdat de relaisprint snel moet afvallen zit deze voor de elco met een diode.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3487
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor knuisje » vr 08 apr 2011, 20:19

Ik zou beide dsp's op één voeding zetten. C3 kan wel weg. Van C9 zou ik 1000uF maken.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » vr 08 apr 2011, 20:33

knuisje schreef:Ik zou beide dsp's op één voeding zetten. C3 kan wel weg. Van C9 zou ik 1000uF maken.


Ik kan even testen wat het doet als ik ze samen op 1 voeding zet, op dit moment blijven ze lekker lang aan na uitschakelen waardoor de relais meer dan genoeg tijd heeft om uit te schakelen.
C3 zou ik op de print kunnen verwijderen, maar is het nadelig dat deze hier zit?

Zelfde geld voor C9, is een grotere cap niet altijd beter?

Ik zit meer in mijn maag over de massa punten, moet ik deze bundelen tussen volumeprint en minidsp. En ik heb nog een aardedraad van de 220 stekker, doe ik hier nog iets mee?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3487
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor knuisje » vr 08 apr 2011, 20:42

cobaltjeh schreef:Ik zit meer in mijn maag over de massa punten, moet ik deze bundelen tussen volumeprint en minidsp. En ik heb nog een aardedraad van de 220 stekker, doe ik hier nog iets mee?

Je mag geen aardlus krijgen.
Randaarde monteer je aan de kast ivm. veiligheid.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7542
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor SSassen » vr 08 apr 2011, 20:47

Uhm, die 4700uF elco's graag vóór de regelaar niet erna, erna zou ik niet meer dan 1000uF zetten. Ook heeft het zin om bij iedere voeding even een diode tussen VCC en GND te zetten, zo voorkom je e.v.t. opstartproblemen en latch-up de verkeerde kant op, zeker met al die gescheiden voedingsspanningen kan het gebeuren dat er één sneller opkomt.

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Getalenteerd kabelfluisteraar
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7542
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor SSassen » vr 08 apr 2011, 20:50

P.s. hier een vergelijkbare voeding naar ontwerp van ondergetekende b.v. te gebruiken voor de MiniDSP.

viewtopic.php?p=1519614#p1519614

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Getalenteerd kabelfluisteraar
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » vr 08 apr 2011, 20:59

Heren bedankt voor de tips!

knuisje schreef:Randaarde monteer je aan de kast ivm. veiligheid.

Ok aarde ga ik aan de kast monteren.

SSassen schreef:Uhm, die 4700uF elco's graag vóór de regelaar niet erna, erna zou ik niet meer dan 1000uF zetten. Ook heeft het zin om bij iedere voeding even een diode tussen VCC en GND te zetten, zo voorkom je e.v.t. opstartproblemen en latch-up de verkeerde kant op, zeker met al die gescheiden voedingsspanningen kan het gebeuren dat er één sneller opkomt.


De 4700uF zit nu voor de spanningsregelaar. Die diode ga ik toevoegen.
Ik neem aan dat dit diode D2 in jouw schema is?

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7542
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor SSassen » vr 08 apr 2011, 21:03

cobaltjeh schreef:De 4700uF zit nu voor de spanningsregelaar. Die diode ga ik toevoegen.
Ik neem aan dat dit diode D2 in jouw schema is?


Je kan feitelijk toe met 2x1000uF, da's al ruim, ga uit van minimaal 1000uF per ampére, met 2000uF zit je dan al ruim, 4700uF is echt niet nodig. En inderdaad D2, al deze diodes zijn overigens 1N400x (x = 1 t/m 7), net wat er voorradig is bij de lokale onderdelen leverancier.

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Getalenteerd kabelfluisteraar
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » vr 08 apr 2011, 21:17

SSassen schreef:
cobaltjeh schreef:De 4700uF zit nu voor de spanningsregelaar. Die diode ga ik toevoegen.
Ik neem aan dat dit diode D2 in jouw schema is?


Je kan feitelijk toe met 2x1000uF, da's al ruim, ga uit van minimaal 1000uF per ampére, met 2000uF zit je dan al ruim, 4700uF is echt niet nodig. En inderdaad D2, al deze diodes zijn overigens 1N400x (x = 1 t/m 7), net wat er voorradig is bij de lokale onderdelen leverancier.


Die extra condensator, geeft net wat meer sap wat ik nodig heb voor de 'uitschakelvertraging'. Voor de normale werking zou hij inderdaad overkill zijn.
Die diodes heb ik flink wat liggen dus dat komt goed.

Nu heb ik nog 1 vraag, moet ik de massa's van de losse voedingen doorverbinden. Bij de dsp voedingen doe ik dat al, doe ik dat niet krijg ik veel extra ruis over de uitgangen.
Tussen de volumeprint en dsp voeding zou ik nog een massa kunnen leggen, ik weet alleen niet of dit correct is en ook mag? Aangezien ze niet op dezelfde trafo zitten.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7542
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor SSassen » vr 08 apr 2011, 21:25

cobaltjeh schreef:Nu heb ik nog 1 vraag, moet ik de massa's van de losse voedingen doorverbinden. Bij de dsp voedingen doe ik dat al, doe ik dat niet krijg ik veel extra ruis over de uitgangen.
Tussen de volumeprint en dsp voeding zou ik nog een massa kunnen leggen, ik weet alleen niet of dit correct is en ook mag? Aangezien ze niet op dezelfde trafo zitten.


Ik ga er even vanuit dat alle voedingen worden aangesloten op de MiniDSP, inclusief de massa? Zo ja, dan is dat je gemeenschappelijke massa. Dus liefst alles naar één punt voeren, bij voorkeur dichtbij een in- of uitgang of een aansluitpunt voor het grondvlak van de MiniDSP. De insteek is om aardlussen te voorkomen, en alle voedingen een verbinding met massa te geven die een zo laag mogelijk impedantie heeft. Teken anders even hoe je e.e.a. hebt aangesloten nu, dan kan ik daar even een blik op werpen.

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen - Getalenteerd kabelfluisteraar
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
cobaltjeh
Berichten: 1576
Lid geworden op: di 23 jun 2009, 14:12
Locatie: Dongen

Re: DSP Controller [2x MiniDSP + MiniDIGI]

Berichtdoor cobaltjeh » vr 08 apr 2011, 21:32

SSassen schreef:Ik ga er even vanuit dat alle voedingen worden aangesloten op de MiniDSP, inclusief de massa? Zo ja, dan is dat je gemeenschappelijke massa. Dus liefst alles naar één punt voeren, bij voorkeur dichtbij een in- of uitgang of een aansluitpunt voor het grondvlak van de MiniDSP. De insteek is om aardlussen te voorkomen, en alle voedingen een verbinding met massa te geven die een zo laag mogelijk impedantie heeft. Teken anders even hoe je e.e.a. hebt aangesloten nu, dan kan ik daar even een blik op werpen.


Iets naar boven staat het complete schema van de voeding in de kast :oops:, dus 1 trafo met 2x voeding 1 per minidsp. Deze 2 massa's liggen aan elkaar.

Een 2e trafo met gescheiden stuk voor relaisprinten voor middel van een 7812 voeding. En een uitgang naar de timerprint. Deze staan compleet los van de minidsp, aangezien ze alleen de uitgangen aan massa leggen in niet ingeschakelde toestand.

Alleen op deze 2e trafo zit ook de volumeprint, deze ligt nu aan massa via de signaalkabel van het volume. En het volume doet nog een beetje vreemd.
Er zit zelf nog geen goede massa kabel tussel deze 2 voedingen. ik vermoed zelf dat dat het probleem is.


Terug naar “Oude Showcases”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten