Coax

Netkabels, interlinks, luidsprekerkabels, etc.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Coax

Berichtdoor ToTo » do 23 jul 2015, 19:48

Ik ben net overgestapt naar Ziggo en het signaal in de huiskamer is zwak.
Wat geeft het beste resultaat?
Nieuwe coax kabel met connectoren.
Nieuwe wcd (bouwjaar huis 1996)?
Signaalversterker/splitter?

Of een combi van het voorgaande?

Welke materialen en of merken?
En waar te kopen?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » do 23 jul 2015, 19:51

Hoe heb je vastgesteld dat het signaal zwak is ?
Komt de kabel in de meterkast binnen ?
Hoe zit dat nu aangesloten ?

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 5670
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet
Contacteer:

Re: Coax

Berichtdoor pappaleo » do 23 jul 2015, 20:19

ToTo schreef:Ik ben net overgestapt naar Ziggo en het signaal in de huiskamer is zwak.
Wat geeft het beste resultaat?
Nieuwe coax kabel met connectoren.
Nieuwe wcd (bouwjaar huis 1996)?
Signaalversterker/splitter?


Ik zit ook bij Ziggo en die wezen ook direct naar de kabel tussen meterkast en tv toen ik een storing had.

Mijn advies: Luister naar Ray, beantwoord nauwkeurig zijn vragen, want de problemen zouden zomaar ergens anders kunnen liggen. :mrgreen:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » do 23 jul 2015, 20:21

8)

En, niet te vergeten,

:foto:

ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 17662
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Coax

Berichtdoor ds23man » do 23 jul 2015, 20:26

pappaleo schreef:
ToTo schreef:Ik ben net overgestapt naar Ziggo en het signaal in de huiskamer is zwak.
Wat geeft het beste resultaat?
Nieuwe coax kabel met connectoren.
Nieuwe wcd (bouwjaar huis 1996)?
Signaalversterker/splitter?


Ik zit ook bij Ziggo en die wezen ook direct naar de kabel tussen meterkast en tv toen ik een storing had.


Dat is het standaard scriptje op het callcenter.......

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » do 23 jul 2015, 20:39

Op een callcenter werken geen mensen die een gebouw met 300 aansluitingen kunnen bekabelen. :mrgreen:

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Coax

Berichtdoor FR_Aad » do 23 jul 2015, 22:03

Misschien word ik gelijk onderuit geschoffeld, maar ik heb goede ervaring met een Hirschman kabel. (afstand een meter of 10?)

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9632
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Coax

Berichtdoor hannesie » do 23 jul 2015, 22:29

Ik heb hier geloof ik nog zo een stuk (Hirschmann)liggen, naar aanleiding van de UPC en de service. :lol:

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » do 23 jul 2015, 23:23

ray5150 schreef:Hoe heb je vastgesteld dat het signaal zwak is ?
Komt de kabel in de meterkast binnen ?
Hoe zit dat nu aangesloten ?


Kabel komt in de meterkast binnen.
Vanuit die doos naar een HFT4 verdeelpunt.
3x naar wcd's en 1 naar het Ziggo modem.

Op de "horizon" kan je de signaalsterkte zien.
Het installeren van de Horizon lukte niet in de woonkamer maar wel in de meterkast (dus direkt waar de kabel het huis binnenkomt)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16887
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Coax

Berichtdoor Pjotr » do 23 jul 2015, 23:43

ToTo schreef:Kabel komt in de meterkast binnen.
Vanuit die doos naar een HFT4 verdeelpunt.
3x naar wcd's en 1 naar het Ziggo modem.

Zo'n verdeler geeft 7 - 8 dB demping. Nog afgezien van de kabelkwaliteit door het huis, kan dat al teveel zijn. Kun je beter een versterker voor nemen. Neem dan wel een goede van Hirschmann b.v. En let op: Voor je internetmodem heb je er eentje nodig met één uitgang die bi-directioneel is. Anders kun je niet internetten.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » do 23 jul 2015, 23:49

7,4 dB, om precies te zijn, Peter. :lol:

Okee, ik denk dat ik het al weet wat er aan de hand is.
Een Horizon is een internet modem en TV decoder ineen. internet op de kabel loopt (met name de upstream) over wat wij de "onderband" noemen.
Dat is het frequentie gebied grofweg tussen de 30 en de 80 mHz. dus onder de FM band van 88 tot 108 mHz.
In een twee-gats WCD zit een filter, op de radio uitgang word alles boven de 120 Mhz afgekapt, en op de tv uitgang alles wat daaronder zit.
Een Horizon zal dan niet gaan werken omdat hij de volledige bandbreedte nodig heeft voor z'n internet upload.
In je meterkast werkte hij wel omdat je het op dat verdeelblokje ongefilterd is.

Daar hebben ze dus dit ding voor uitgevonden :
http://www.mediazoo.nl/webshop/product/ ... ix-mcp-03/
Dit is dus een soort mixer die de signalen weer bij elkaar voegt.
nadeel is wel dat hij 3.5 dB dempt, lijkt niet zoveel, maar als het signaal al vrij zwakjes is kan dit net de druppel zijn waardoor het alsnog niet werkt.

Dan heb je zo'n soort versterker nodig :
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1104285/
of
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1160992/

CAI versterkers zonder retour versterking worden tegenwoordig haast niet meer gemaakt, of het moet een merkloos meuqding van 2 tientjes zijn.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16887
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Coax

Berichtdoor Pjotr » vr 24 jul 2015, 0:04

ray5150 schreef:7,4 dB, om precies te zijn, Peter. :lol:

Hoe dat zo? Zeker deze specifieke? :D Theoretisch is het voor een 4 weg 6db zonder verliezen. Dus de werkelijke waarde is uitvoering/merk gebonden.

Ja, van dat upstream verhaal had ik even over het hoofd gezien en ging ik er van uit dat hij zijn modem in de meterkast heeft: Toto gaf aan dat er een uitgang van de spitter naar het modem ging. Maar gelukkig weet jij alle soorten, namen en nummers uit je hoofd :lol:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9632
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Coax

Berichtdoor hannesie » vr 24 jul 2015, 0:09

Daar word ik dan altijd zo moe van, dat zou de leverancier dan dus moeten leveren. :sure:
Zij geven je een kastje als de Horizon.

Ik ben blij dat ik het tot de modem heb, ik bepaal zelf wel wat ik daarna in mijn huis wil.

Ik heb mijn eigen horizon. :lagge:

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » vr 24 jul 2015, 0:11

ray5150 schreef:7,4 dB, om precies te zijn, Peter. :lol:

Okee, ik denk dat ik het al weet wat er aan de hand is.
Een Horizon is een internet modem en TV decoder ineen. internet op de kabel loopt (met name de upstream) over wat wij de "onderband" noemen.
Dat is het frequentie gebied grofweg tussen de 30 en de 80 mHz. dus onder de FM band van 88 tot 108 mHz.
In een twee-gats WCD zit een filter, op de radio uitgang word alles boven de 120 Mhz afgekapt, en op de tv uitgang alles wat daaronder zit.
Een Horizon zal dan niet gaan werken omdat hij de volledige bandbreedte nodig heeft voor z'n internet upload.
In je meterkast werkte hij wel omdat je het op dat verdeelblokje ongefilterd is.

Daar hebben ze dus dit ding voor uitgevonden :
http://www.mediazoo.nl/webshop/product/ ... ix-mcp-03/
Dit is dus een soort mixer die de signalen weer bij elkaar voegt.
nadeel is wel dat hij 3.5 dB dempt, lijkt niet zoveel, maar als het signaal al vrij zwakjes is kan dit net de druppel zijn waardoor het alsnog niet werkt.

Dan heb je zo'n soort versterker nodig :
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1104285/
of
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1160992/

CAI versterkers zonder retour versterking worden tegenwoordig haast niet meer gemaakt, of het moet een merkloos meuqding van 2 tientjes zijn.


Maar, als ik het goed begrepen heb, is de funktie "modem" niet in gebruik in Amersfoort.
Vandaar het losse modem in de meterkast.

Ik heb nu ook gezien dat er, in de kabel van meterkast naar wcd woonkamer, een "rijgdoos" wcd tussen zit.
En bij allekabels.nl zie ik dat rijgdozen niet bidirectioneel zijn?

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » vr 24 jul 2015, 0:18

In het pakket zat een SQ601 en dat lijkt op een Technetix MCP-03

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » vr 24 jul 2015, 0:27

ToTo schreef:
ray5150 schreef:7,4 dB, om precies te zijn, Peter. :lol:

Okee, ik denk dat ik het al weet wat er aan de hand is.
Een Horizon is een internet modem en TV decoder ineen. internet op de kabel loopt (met name de upstream) over wat wij de "onderband" noemen.
Dat is het frequentie gebied grofweg tussen de 30 en de 80 mHz. dus onder de FM band van 88 tot 108 mHz.
In een twee-gats WCD zit een filter, op de radio uitgang word alles boven de 120 Mhz afgekapt, en op de tv uitgang alles wat daaronder zit.
Een Horizon zal dan niet gaan werken omdat hij de volledige bandbreedte nodig heeft voor z'n internet upload.
In je meterkast werkte hij wel omdat je het op dat verdeelblokje ongefilterd is.

Daar hebben ze dus dit ding voor uitgevonden :
http://www.mediazoo.nl/webshop/product/ ... ix-mcp-03/
Dit is dus een soort mixer die de signalen weer bij elkaar voegt.
nadeel is wel dat hij 3.5 dB dempt, lijkt niet zoveel, maar als het signaal al vrij zwakjes is kan dit net de druppel zijn waardoor het alsnog niet werkt.

Dan heb je zo'n soort versterker nodig :
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1104285/
of
https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1160992/

CAI versterkers zonder retour versterking worden tegenwoordig haast niet meer gemaakt, of het moet een merkloos meuqding van 2 tientjes zijn.


Maar, als ik het goed begrepen heb, is de funktie "modem" niet in gebruik in Amersfoort.
Vandaar het losse modem in de meterkast.

Ik heb nu ook gezien dat er, in de kabel van meterkast naar wcd woonkamer, een "rijgdoos" wcd tussen zit.
En bij allekabels.nl zie ik dat rijgdozen niet bidirectioneel zijn?

Geen idee, ik werk niet in Amersfoort, ben dus ook niet bekend met de situatie daar ter plaatse.
Rijgdozen gebruiken is vragen om ellende, huidige CAI systemen zijn gebaseerd op ster-toplogie.
Dat is dus één centraal verdeelpunt, met daarachter een aantal einddozen.

Waar zie jij rijgdozen staan, ik kom ze niet tegen ?
Zie alleen de DIO1, (da's de opvolger van de TRAS1000, maar die zijn bedoeld voor in de meterkast.)

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » vr 24 jul 2015, 0:31


ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » vr 24 jul 2015, 0:36

Dus nieuwe kabel trekken (zonder rijgdoos), nieuwe eind wcd en een versterker.

http://www.allekabels.nl/antenne/hirsch ... oCCuLw_wcB

Welke zou je van deze aanbevelen?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » vr 24 jul 2015, 0:38

Is hij bij jou ook daadwerkelijk in gebruik als rijgdoos ?
met andere woorden, zit er ook een afgaande kabel op aangesloten ?

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » vr 24 jul 2015, 0:44

ray5150 schreef:Is hij bij jou ook daadwerkelijk in gebruik als rijgdoos ?
met andere woorden, zit er ook een afgaande kabel op aangesloten ?



Ja, als een soort tussenstation.
Waarschijnlijk gebruikt om een wcd wat hoger te krijgen.
Rijgdoos zit 80 cm lager dan de einddoos.

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1267
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Coax

Berichtdoor rikpost » vr 24 jul 2015, 18:34

ds23man schreef:
pappaleo schreef:
ToTo schreef:Ik ben net overgestapt naar Ziggo en het signaal in de huiskamer is zwak.
Wat geeft het beste resultaat?
Nieuwe coax kabel met connectoren.
Nieuwe wcd (bouwjaar huis 1996)?
Signaalversterker/splitter?


Ik zit ook bij Ziggo en die wezen ook direct naar de kabel tussen meterkast en tv toen ik een storing had.


Dat is het standaard scriptje op het callcenter.......


En toch hadden ze in mijn geval wel gelijk ,ik dacht gelul!!!!
Want die kabel ligt er al een tijd en heeft altijd gewerkt .
Toch maar een jabel metUpc goedkeur gekocht en probleem was opgelost.
Snappen doe ik het niet

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19971
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Coax

Berichtdoor ray5150 » vr 24 jul 2015, 18:40

ToTo schreef:Ja, als een soort tussenstation.
Waarschijnlijk gebruikt om een wcd wat hoger te krijgen.
Rijgdoos zit 80 cm lager dan de einddoos.


Dat lijkt me niet al best. dan zou ik gewoon de rijgdoos laten vervallen en de kabel vervangen voor een wat langere en daar de einddoos op monteren.


ToTo schreef:
Welke zou je van deze aanbevelen?


Kabel : http://www.allekabels.nl/hirschmann-art ... kabel.html

IEC stekkers : Normaal gesproken ook van Hirschmann : http://www.allekabels.nl/coax-stekker/1 ... haaks.html ,
echter mijn favoriet is deze : https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.cons ... d/1104296/
Zelfde prijs, degelijker gebouwd, uitstekende trekontlasting, en super makkelijk te monteren.
De WBT onder de CAI stekkers. :lol:

Einddoos : http://www.allekabels.nl/hirschmann-art ... tdoos.html

Versterker vind ik wat tricky om aan te geven. dit omdat veel van de wat betere uitgevoerd zijn met F-connector in en uitgangen.
maar eigenlijk heb je dan ook f-connectoren nodig die je met een tang moet aanpersen. die zijn flink aan de prijs.
die gewone "opduw" dingen maken vaak niet al te best massa contact, en kunnen op langere termijn problemen geven.

Mooiste zou zijn een Tratec of Hirschmann met IEC aansluitingen en daar de bovengenoemde stekkers bij nemen
Alleen zie ik die er niet bijstaan... tussen oplossing zou zijn, met verkoop stekkers zoals :
http://www.allekabels.nl/f-connector-ve ... -male.html maar dat is ook geen aanrader want iedere contact overgang geeft een demping.

Dus dan toch maar een met F-connectoren zoals : http://www.allekabels.nl/antenne-verste ... angen.html of : http://www.allekabels.nl/antenne-verste ... angen.html
en goed je best doen op de stekkers...

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: Coax

Berichtdoor Leon » vr 24 jul 2015, 18:43

rikpost schreef:En toch hadden ze in mijn geval wel gelijk ,ik dacht gelul!!!!
Want die kabel ligt er al een tijd en heeft altijd gewerkt .
Toch maar een jabel metUpc goedkeur gekocht en probleem was opgelost.
Snappen doe ik het niet
De frequenties waarop gewerkt wordt botsen met die van LTE. Daarom is een betere afscherming nodig in vergelijking met vroeger (toen er uiteraard geen LTE was).

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16887
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Coax

Berichtdoor Pjotr » vr 24 jul 2015, 19:06

Vind dat aanbod van Allekabels wel erg beperkt. Zou zeker even verder Googelen op antenneversterker of antenne distributieversterker. Die van Kathrein en Spaun (allebei Duits) zijn ook uitstekend. Hier zit er al 25 jaar een Spaun in de meterkast, geen omkijken naar.

ToTo
Berichten: 387
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Coax

Berichtdoor ToTo » za 25 jul 2015, 12:30

Er blijken zelfs 2 rijgdozen tussen te zitten waarvan 1 verstopt achter een stuc laagje :cry:
Begin dus maar met een nieuwe aansluiting zonder tussen stations.
Ziggo raad versterkers af omdat de "horizon" al versterkt.


Terug naar “Kabels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast