laptop-audio omzetten naar toslink

Netkabels, interlinks, luidsprekerkabels, etc.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » di 02 mei 2017, 13:02

Hoi,

ik zou mijn laptop willen aansluiten op de toslink-aansluitingen van een voorversterker. Zou ik daarvoor een converter kopen die in de audiojack past? Of is een usb-toslink-adapter toch beter?

Paul
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10491
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor hannesie » di 02 mei 2017, 13:27

Dan beter de USB naar toslink pakken, of dan wat makkelijker naar S/PDIF, of heeft die versterker dat niet?
Als dat de CX11000 is dan heeft tie dat wel :mrgreen:

Van goedkoop naar duur maar de YAMAHA heeft zich beperkt tot 48 kHz/16 bits :sure:

http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/USB_SPDIF.htm


https://www.google.nl/search?q=220px-Mi ... dHORke7lvM:
Hans

Gebruikersavatar
paulebappie
Berichten: 164
Lid geworden op: ma 03 dec 2007, 19:03

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor paulebappie » di 02 mei 2017, 15:58

Hallo Paul,

Volgens mij zijn de meeste mac's (pro) geschikt voor het plugje uit de foto, heb je een Macbook Pro?

Groet, Paul

Gebruikersavatar
anonamemouse
Berichten: 1578
Lid geworden op: ma 15 jan 2007, 17:11
Locatie: +52° 03' 30.45", +4° 32' 45.58"

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor anonamemouse » di 02 mei 2017, 16:03

Muug schreef:Hoi,

ik zou mijn laptop willen aansluiten op de toslink-aansluitingen van een voorversterker. Zou ik daarvoor een converter kopen die in de audiojack past? Of is een usb-toslink-adapter toch beter?

Paul

Nee voor de jackconverter.

Je begint met een digitaal bestand dat omgezet wordt door een niet zo heel geweldige DAC naar analoog, dat wordt dan in dat plugje weer door een niet zo heel geweldige ADC omgezet in een digitaal bestand dat dan door een dropvetertje naar je versterker gaat en dan door een redelijke DAC weer wordt omgezet naar analoog.

Voel je hem? :)
an annoying noise annoys an oister.
are all audiophiles obsessive compulsives or is this just a stereo type?

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2422
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Olaf Markus » di 02 mei 2017, 16:40

Dit ding lost al je probleem op dat gebied op:

http://link.marktplaats.nl/m1161676282
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » di 02 mei 2017, 20:18

anonamemouse schreef:Voel je hem? :)

auwch :-&

8)

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » di 02 mei 2017, 20:22

hannesie schreef:Dan beter de USB naar toslink pakken, of dan wat makkelijker naar S/PDIF,

mja, van usb naar spdif, dan kan ik dus gelijk de AFDAC-LB van knuisje nemen toch? Daar had ik deze middag niet aan gedacht. 8) Nouja, ik had net gegeten, het bloed zit dan eerder in de maag dan in de hersens. #-o

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1127
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor satefan » di 02 mei 2017, 21:38

Ik gebruik zo'n plugke om mn Mac op de AFDAC aan te sluiten...zo af en toe dan....ik weet niet of windhoos-achtige machines ook een optische 3.5mm combi-audio-ding hebben. Ben ik duidelijk? :rofl:
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

toetertje
Berichten: 1556
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor toetertje » di 02 mei 2017, 23:20

De meeste nieuwere laptops hebben wel een gecombineerde jack uitgang.
Hadden de laatste 3 van mij in ieder geval wel. Hij herkent zelf die optische plug.
Je hebt dan gewoon een rechtstreekse digital out. Dat wordt volgens mij niet
omgezet.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10491
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor hannesie » wo 03 mei 2017, 0:58

Het is wel van belang dat je goed in de gaten hebt, ofwel je er een digitale omzetting hebt of D/A, of eerst al een A/D en vervolgens aan het einde van het kabeltje er een digitaal uit komt, of analoog signaal ...............??

Beter is dan, naar mijn idee, een serieel USB signaal naar een DAC, maar als je een optisch signaal uit een Apple, dan is het ook prima, en kun je ook naar je YAMAHA.
Hans

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » wo 03 mei 2017, 12:32

Het is een 9 jaar ouwe Acer Aspire One netbook. Dat wilt maar niet kapot gaan.Voorzien van wat extra RAM en een SSD, en Linux Mint. En een geflashte BIOS waarin wat meer opties beschikbaar zijn.
Ik kan 'm gebruiken om flac-files te streamen van mijn NAS naar de AFDAC-LB. Ik had een beetje gehoopt om het zonder AFDAC te kunnen doen, maar ik begrijp dat het niet anders zal kunnen als ik kwaliteit wil.
Laatst gewijzigd door Muug op wo 03 mei 2017, 16:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10491
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor hannesie » wo 03 mei 2017, 12:48

Heb je veel High Res bestanden/albums?

Als het grootste deel bestaat uit 16 bits materiaal kun je volstaan met een eenvoudige opzet.
Maar als de LB AF Dac er staat, met welke ingangen heb je die opgezet?

Als er een USB ingang in/op zit, dan een direct USB kabeltje naar die dac , is dan naar mijn idee het meest optimale opzet. en kun je de optische en/of die digitale ingang van de YAMAHA, beter niet gebruiken.

De techniek staat echt niet stil, en de grap kan nog wel zijn, dat je het zou kunnen vergelijken.
Ik zou er zo een RPI aan kunnen hangen, naar die YAMAHA en dat willen proberen, of een andere bron. :mrgreen:

De muziek moet het weergeven op de meest optimale manier die je ter beschikking staat. :sure:
Hans

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » wo 03 mei 2017, 15:32

Usbingang zit er inderdaad op. Dus de Dac analoog aansluiten. Ok.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10491
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor hannesie » wo 03 mei 2017, 18:55

Een beetje USB kabel heb je wel liggen neem ik aan.

Ben dan wel benieuwd hoe je het ervaart voor wat betreft het geluidsbeeld/soundstage je krijgt.
Hans

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1369
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Muug » do 04 mei 2017, 7:37

hannesie schreef:Als er een USB ingang in/op zit, dan een direct USB kabeltje naar die dac , is dan naar mijn idee het meest optimale opzet. en kun je de optische en/of die digitale ingang van de YAMAHA, beter niet gebruiken.

De techniek staat echt niet stil, en de grap kan nog wel zijn, dat je het zou kunnen vergelijken.

Hoor ik je nu zeggen dat ik misschien best alle digitale verbindingen over de AFDAC-LB stuur?

Gebruikersavatar
SARK
Berichten: 6362
Lid geworden op: di 14 sep 2004, 20:20
Locatie: Amsterdam

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor SARK » do 04 mei 2017, 7:38

anonamemouse schreef: .... dat wordt dan in dat plugje weer door een niet zo heel geweldige ADC omgezet in een digitaal bestand dat dan door een dropvetertje naar je versterker gaat en dan door een redelijke DAC weer wordt omgezet naar analoog.

Eeehhhmmmm .... volgens mij is "dat plugje" niets anders dan een passief houdertje waar een stukje fiberglas in zit om de optische pulsjes door te geven, er zit absoluut geen electronica /ADC oid in :-s
You're getting brutal, Sark. Brutal and needlessly sadistic.
---------------------------END OF LINE----------------------------
Afbeelding
Thank you, Master Control.

Gebruikersavatar
anonamemouse
Berichten: 1578
Lid geworden op: ma 15 jan 2007, 17:11
Locatie: +52° 03' 30.45", +4° 32' 45.58"

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor anonamemouse » do 04 mei 2017, 7:41

SARK schreef:
anonamemouse schreef: .... dat wordt dan in dat plugje weer door een niet zo heel geweldige ADC omgezet in een digitaal bestand dat dan door een dropvetertje naar je versterker gaat en dan door een redelijke DAC weer wordt omgezet naar analoog.

Eeehhhmmmm .... volgens mij is "dat plugje" niets anders dan een passief houdertje waar een stukje fiberglas in zit om de optische pulsjes door te geven, er zit absoluut geen electronica /ADC oid in :-s

Ah... Ik heb hier ergens zo'n plugje liggen (weliswaar iets groter) waarmee je van analoog naar digitaal gaat. klinkt echt als bagger.
Als het in de laptop een combiplugje is (heb ik geen ervaring mee, ik heb geen laptop) dan heb ik niks gezegd... :-#
an annoying noise annoys an oister.

are all audiophiles obsessive compulsives or is this just a stereo type?

Gebruikersavatar
SARK
Berichten: 6362
Lid geworden op: di 14 sep 2004, 20:20
Locatie: Amsterdam

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor SARK » do 04 mei 2017, 7:46

anonamemouse schreef:Ik heb hier ergens zo'n plugje liggen (weliswaar iets groter) waarmee je van analoog naar digitaal gaat. klinkt echt als bagger.

Even een engeltje over laten plassen bij volle maan, een plakje kurk er op en doorverkoopen aan Muug :mrgreen:

ps.
@anonamemouse Maar in dat plugje van jou moet dan toch een batterij om de boel te voeden :?:
You're getting brutal, Sark. Brutal and needlessly sadistic.
---------------------------END OF LINE----------------------------
Afbeelding
Thank you, Master Control.

Gebruikersavatar
anonamemouse
Berichten: 1578
Lid geworden op: ma 15 jan 2007, 17:11
Locatie: +52° 03' 30.45", +4° 32' 45.58"

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor anonamemouse » do 04 mei 2017, 8:00

Om eerlijk te zijn: geen idee, waarschijnlijk wel...
Ik zal dit weekeinde een poging doen om het ding op te zoeken (geen idee waar hij is) en er bij volle maan een elfje over laten pinkelen.
an annoying noise annoys an oister.

are all audiophiles obsessive compulsives or is this just a stereo type?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21380
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor ray5150 » do 04 mei 2017, 11:10

SARK schreef:
anonamemouse schreef: .... dat wordt dan in dat plugje weer door een niet zo heel geweldige ADC omgezet in een digitaal bestand dat dan door een dropvetertje naar je versterker gaat en dan door een redelijke DAC weer wordt omgezet naar analoog.

Eeehhhmmmm .... volgens mij is "dat plugje" niets anders dan een passief houdertje waar een stukje fiberglas in zit om de optische pulsjes door te geven, er zit absoluut geen electronica /ADC oid in :-s

Dat klopt, ik heb er ook eentje voor bij mijn mediaspeler. die dingen kosten een paar kwartjes op ebay.

Gebruikersavatar
Ouwebok
Berichten: 118
Lid geworden op: wo 07 jan 2009, 18:22
Locatie: Amsterdam

Re: laptop-audio omzetten naar toslink

Berichtdoor Ouwebok » vr 05 mei 2017, 15:01

Overigens vwb een USB kabel aansluiten: bij mij maakte het upgraden van een reguliere computerkabel naar een Audioquest het grootste verschil dat Ik ooit bij een van mijn kabel upgrades heb gehoord.

Het zal ongetwijfeld ook met de apparatuur (in dit geval: Sony laptop, Cambridge DACMagic Plus) te maken hebben, maar iig een aanrader: proberen!

Succes!


Terug naar “Kabels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten