Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8683
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Barry2001 » do 26 jan 2017, 19:51

De bedoeling is dat ze doorfikken als er sluiting is of op een andere manier veel stroom gaat lopen.
Maw gewoon die 250mA erin stoppen.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 7534
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor SSassen » do 26 jan 2017, 20:01

Barry2001 schreef:De bedoeling is dat ze doorfikken als er sluiting is of op een andere manier veel stroom gaat lopen.
Maw gewoon die 250mA erin stoppen.


Mee eens, zo nauw luistert dat niet, paar mA meer of minder gaat 't verschil niet maken.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » do 26 jan 2017, 22:13

Ik denk dat de achterkant van mijn behuizing compleet is.
Maar bij de vorige (ZBA CA GB) was ik een speakeruitgang vergeten dus heb ik er maar een speakon aansluiting van gemaakt.
Om dit nu te voorkomen wil ik jullie mening en wijsheid.
AF-Dac Back.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
John

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20675
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » do 26 jan 2017, 23:34

Op zich ziet het er keurig en logisch ingedeeld uit, maar persoonlijk zou ik voor de netspanning entree/zekering/hoofdschakelaar zo'n combinatie ding gebruiken.

euro-gsw101-schroef.jpg


Dat vind ik eerlijk gezegd veel strakker en professioneler staan dan zo'n jaren '70 zekeringhouder. :hide:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

flamingbeatz
Berichten: 71
Lid geworden op: zo 06 nov 2016, 2:38

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor flamingbeatz » vr 27 jan 2017, 0:05

De autist in mij zou ook zorgen dat de tekst en gaten in het kader DIGITAAL IN op gelijke hoogte liggen. Tekst 1, 2 en de gaten onder Toslink iets hoger en hetzelfde onder S/PDIF iets lager.

Is de tekst in de kaders ipv er binnen misschien mooier?
BLA.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » vr 27 jan 2017, 8:03

flamingbeatz schreef:De autist in mij zou ook zorgen dat de tekst en gaten in het kader DIGITAAL IN op gelijke hoogte liggen. Tekst 1, 2 en de gaten onder Toslink iets hoger en hetzelfde onder S/PDIF iets lager.

Is de tekst in de kaders ipv er binnen misschien mooier?
BLA.jpg


ik zie wat je bedoeld en ik denk dat je gelijk hebt.
verder zou ik niet weten hoe ik de tekst in het kader moet plaatsen, had er wel naar gezocht.
John

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » vr 27 jan 2017, 8:27

ray5150 schreef:Op zich ziet het er keurig en logisch ingedeeld uit, maar persoonlijk zou ik voor de netspanning entree/zekering/hoofdschakelaar zo'n combinatie ding gebruiken.

Dat vind ik eerlijk gezegd veel strakker en professioneler staan dan zo'n jaren '70 zekeringhouder. :hide:


Met de digitale in componenten ga ik nog iets schuiven, kijken of het beter word.
Voor de net entree heb ik een powerCON gebruiken dus daarom een losse zekering.
Deze gaan het worden.
700092_LB_00_FB_EPS.jpg

frontplattensicherungshalter.jpg

nac3mpa-1.jpg

Zelf heb ik hier geen 70er jaren gevoel bij. :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
John

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20675
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » vr 27 jan 2017, 11:42

Okee, ik had de indruk dat je er zo'n ding in wilde zetten :

zek-houd-front1-5x20-zh03.jpg


Dan even over die RCA uitgangen (en ook coax SPDIF ingangen), is het geen idee om daar ook Neutrik (met schotels) voor te gebruiken ?
Zijn erg degelijke chassisdelen, voor een redelijke prijs. of had je daar al iets anders voor in huis ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » vr 27 jan 2017, 13:36

ray5150 schreef:Okee, ik had de indruk dat je er zo'n ding in wilde zetten :

zek-houd-front1-5x20-zh03.jpg

Dan even over die RCA uitgangen (en ook coax SPDIF ingangen), is het geen idee om daar ook Neutrik (met schotels) voor te gebruiken ?
Zijn erg degelijke chassisdelen, voor een redelijke prijs. of had je daar al iets anders voor in huis ?


gaan wel neutriks worden maar dan in de traditionele uitvoering.
Heb ze nu liggen en ga ze gebruiken.
John

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » ma 30 jan 2017, 23:32

Vandaag heb ik mijn netwerkweerstand ontvangen, natuurlijk moet die er dan gelijk op.
Even de spanning er op en controleren of het nog 3.30V is.
Alles lijkt te kloppen.
De led's zijn nog niet aangesloten net als de encoder.
In eerste instantie krijg ik de melding dat de DAC niet is aangesloten. ???
Daarna heb ik de standby switch gemonteerd, opnieuw de stroom er op en het lijkt te werken.
Even een cd-speler via de opt aangesloten en ik heb lock :yeah:
Alleen de lock wil nog wel eens wegvallen, misschien doordat dat alle draden nog niet op hun plek liggen?
20170130_193923.jpg

20170130_193932 (Large).jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
John

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3445
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » di 31 jan 2017, 7:35

Gefeliciteerd John. Ik vermoed dat je nog wat losse verbindingen hebt, afgaande op wat je beschrijft.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » di 31 jan 2017, 22:07

Ik krijg het vandaag niet meer aan de praat. :evil:
Gisteren uit gezet en vandaag geen werkende DAC.
Net alle connectoren vervangen voor beter passende en alle headers van de DAC nagelopen met de soldeerbout.
Alle spanningen gecontroleerd en die zijn precies goed.
Daarna alle headers van de controller nog eens nagelopen en alles weer aangesloten.

20170131_211711.jpg


Alle led's en de display doen het, de spanningen zijn goed, maar het werkt NIET.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
John

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3445
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » wo 01 feb 2017, 7:35

Ik vermoed dat de controller geen verbinding heeft met de dac via de I2C bus. Heb je een scope waarmee je dit kunt checken?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » wo 01 feb 2017, 16:13

ik heb thuis een oude Philips scope, ik zal hem uit de schuur vandaan halen.
Misschien dat ik daar nog wat hulp bij nodig heb!
John

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22312
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Henkjan » wo 01 feb 2017, 17:30

gervenja schreef:ik heb thuis een oude Philips scope, ik zal hem uit de schuur vandaan halen.
Misschien dat ik daar nog wat hulp bij nodig heb!

dan graag hier in t topic dan kijk ik mee; ik heb namelijk a) ook nog een AFDAC af te bouwen, en b) ook een oude Philips scope in de schuur :bakkie:
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20675
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » wo 01 feb 2017, 19:07

Even voor de goede orde, John. heb je het ook met een andere bron geprobeerd, neem ik aan ?

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8683
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Barry2001 » wo 01 feb 2017, 19:09

Als het niet lukt, iets voor zaterdag? Knuis en John zijn beide aanwezig dacht ik. In Kamer 6 Soos is ruimte zat.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » wo 01 feb 2017, 20:01

ray5150 schreef:Even voor de goede orde, John. heb je het ook met een andere bron geprobeerd, neem ik aan ?

Hallo Ray,
hij moet eerst de DAC vinden, anders is er geen bron te kiezen.
Maar bedankt voor het meedenken.
John

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » wo 01 feb 2017, 20:28

ok dit is dus alle truckjes die ik ken met de scope.
wisselspanning in beeld laten zien. :)
20170201_200716_resized.jpg

20170201_200720_resized.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
John

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18532
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ds23man » wo 01 feb 2017, 20:34

Met dat ouwe lijk ga je echt geen logic signals in beeld krijgen. :lol: :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » wo 01 feb 2017, 20:53

ds23man schreef:Met dat ouwe lijk ga je echt geen logic signals in beeld krijgen. :lol: :lol:

:cry: :cry: :cry:

dacht hem eindelijk te kunnen gebruiken.
John

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20675
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » wo 01 feb 2017, 21:09

gervenja schreef:
ray5150 schreef:Even voor de goede orde, John. heb je het ook met een andere bron geprobeerd, neem ik aan ?

Hallo Ray,
hij moet eerst de DAC vinden, anders is er geen bron te kiezen.
Maar bedankt voor het meedenken.


Ah, ik begrijp het, de controller moet eerst contact maken met de DAC voordat je verder kan.
Da's inderdaad een behoorlijk antiek scoopje, 40 jaar zal die zeker wel zijn.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » wo 01 feb 2017, 21:19

hij zit vol met ecc88 dat zal dus best wel.
hij is een jaar ouder als ik.
1966 :)
John

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3445
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » do 02 feb 2017, 6:57

Neem je hem zaterdag mee? Dan kan ik er iets meer over zeggen. Als alle connecties goed zijn ligt het waarschijnlijk aan een defect bss138 fetje die voor de level conversie van de I2C bus zorgt, 3.3V - 5V v.v.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 582
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor gervenja » do 02 feb 2017, 8:56

knuisje schreef:Neem je hem zaterdag mee? Dan kan ik er iets meer over zeggen. Als alle connecties goed zijn ligt het waarschijnlijk aan een defect bss138 fetje die voor de level conversie van de I2C bus zorgt, 3.3V - 5V v.v.

Ik neem hem graag zaterdag mee. Ik hoop dat het zo iets simpels is.
zou alleen niet weten waar ik op zo'n korte termijn een fetje kan scoren.
John


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten