voeding squeezebox

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » di 25 sep 2012, 15:02

zie verder dit topic

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » wo 26 sep 2012, 21:08

voor de 5V/2A die ik in m'n amp ga inbouwen lijkt me deze combo de beste prijs/kwaliteit geven:

een standaard SMPS van 7V
Afbeelding
http://nl.farnell.com/jsp/search/produc ... ku=1279527

en dan dus die "super low noise" van de bezorgchinees:
foto superduperlownoisevandebezorgchinees .jpg
A-270_Noise.png

http://www.ebay.nl/itm/VERY-LOW-NOISE-4 ... 0667956239

die 5V was toch wel een lastige spanning als je er nog zoiets als zo'n regelaar achter wil zetten, en je niet teveel wil lopen wegstoken in die regelaar. want vrijwel alle beschikbare kant&klare voedingen (zowel schakelend als lineair) zijn of 12V of 5V. Dan kom je (met deze regelaar, die heeft genoeg aan ~½V) als ik het assorti van zowel element14 als van de grote C bekijk hierop uit.




voor de 9V van de receiver is het wat makkelijker, want geschikte 12V voedingen voldoende natuurlijk. prijstechnisch lijkt me een 3A 12V Meanwell met de zelfde super low noise regelaar de beste optie, of evt een 12V lineaire voeding (voorbeeld) met die zelfde regelaar. als je 'm krap uitlegt (oftewel precies voor de 0.5A die de receiver vraagt) dan maakt t qua prijs niet zo heel veel uit. Als je voor 3A gaat, dan wordt een lineaire voeding al snel duurder ivm de trafo die in z'n eentje al naar de 3 of 4 tientjes gaat. zijn er nog kwalitatieve aspecten die je voor het ene of t andere (schakelend of lineair) zou doen kiezen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20891
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor ray5150 » wo 26 sep 2012, 22:00

Henkjan schreef: Als je voor 3A gaat, dan wordt een lineaire voeding al snel duurder ivm de trafo die in z'n eentje al naar de 3 of 4 tientjes gaat.

Welnee...
http://www.dickbest.nl/index.php?_a=vie ... uctId=5629
http://www.dickbest.nl/index.php?_a=vie ... uctId=9085
http://www.baco-army-goods.nl/component ... 120va.html
http://www.baco-army-goods.nl/component ... ?limit=all
Of je moet een nagelnieuwe ILP of R-Core nemen, dan ben je dat wel kwijt, ja.

Doe'ns nie zo moelijk, bestel gewoon een trafo, een bak onderdelen, en een paar experimenteerprinten. voor een paar tientjes zet je zelf een voeding in elkaar die net zo goed, zo niet beter presteert.

Je hebt niet voor niks een dure soldeerbout staan ! :mrgreen: opstoken dat ding.

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11179
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor jeroen_d » wo 26 sep 2012, 23:46

Nog even een vraag Henkjan, wellicht mosterd na de maaltijd maar toch: waarom wil je een hele mooie voeding voor je squeezebox? Ga je vooral de analoge uitgang gebruiken (dus ook de interne DAC). Zo niet dan lijkt me de meerwaarde bij uitsluitend gebruik van de digitale uitgang discutabel. Je kunt zelfs een upgrade doen zodat de squeezebox de analoge uitgang uitzet en afspelen van hoge resolutie audio mogelijk wordt: http://forums.slimdevices.com/showthrea ... ital-Ouput
Na de installatie van de applet is hij geoptimaliseerd voor gebruik met externe DAC.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » do 27 sep 2012, 0:03

jeroen_d schreef:Nog even een vraag Henkjan, wellicht mosterd na de maaltijd maar toch: waarom wil je een hele mooie voeding voor je squeezebox? Ga je vooral de analoge uitgang gebruiken (dus ook de interne DAC). Zo niet dan lijkt me de meerwaarde bij uitsluitend gebruik van de digitale uitgang discutabel.
de aanleiding is dat ik omdat ik met de nw 4 kanaals versterker voor in de woonkamer de kans heb om ook de kabelarij wat netter te doen, dat ik dacht om de SB voeding in die te integreren, om zo niet meer de wall-wart te hebben. en van daar uit wat doorgedraaid :mrgreen: op korte termijn blijft die beneden analoog draaien, later zal die alleen digitaal uit werken. en voor die paar tientjes die t zo kost hoef ik t niet te laten toch?

jeroen_d schreef:Je kunt zelfs een upgrade doen zodat de squeezebox de analoge uitgang uitzet en afspelen van hoge resolutie audio mogelijk wordt: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?94512-Announce-Enhanced-Digital-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput Na de installatie van de applet is hij geoptimaliseerd voor gebruik met externe DAC.
da's leuk voor mensen met een touch 8) (die heb ik niet dus) bedankt voor de link

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10217
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor hannesie » do 27 sep 2012, 0:05

@ Jeroen
Dat is volgens mij voor de SB Touch, die kun je inderdaad dusdanig tweaken, dat hebben Gijs en ik ook hier gedaan bij het vergelijk.
Dat leverde duidelijk niet of geen resultaat op.

De voeding van de SB Classic ( die HenkJan heeft) is wel duidelijk en ander verhaal, men heeft er metingen van laten zien, en die zijn echt negatief te noemen.
Vandaar dat de voeding die ik nu nog wel gebruik voor de Touch minder van invloed is.

Edit : ik zie dat het al word genoemd. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » do 27 sep 2012, 12:02

hannesie schreef:@ Jeroen
Dat is volgens mij voor de SB Touch, die kun je inderdaad dusdanig tweaken, dat hebben Gijs en ik ook hier gedaan bij het vergelijk.
Dat leverde duidelijk niet of geen resultaat op.

De voeding van de SB Classic ( die HenkJan heeft) is wel duidelijk en ander verhaal, men heeft er metingen van laten zien, en die zijn echt negatief te noemen.

En hoe zit t met de Receiver (Duet dus), is het daar wel de moeite?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10217
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor hannesie » do 27 sep 2012, 12:26

Eerlijk gezegd weet ik dat niet, ik heb er weinig over gehoord en/of gelezen.
Hier wel een linkje.
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?59855-Duet-PSU-upgrade

Het enige is dat ik weet dat die dan weer op 9V werkt, duidelijk afwijkend, want de Touch die volgde, was dus weer 5V.... :o
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » do 27 sep 2012, 15:19

ik lees daar:
The digital section in the Duet is powered off an internal switching power supply that is feed by the external wall wart. Changing the external supply to battery DC versus regulated DC is not going to clean anything up when there are internal switching supplies!

The only solution even remotely worth thinking about is to disable and bypass the internal switchers and feed each voltage need from an external power supply with separate regulated feeds of the proper voltages. I took the time to do this using HP regulated power supplies for each required voltage. There was no overwhelming noticeable difference.
maar verder vind ik de discussie daar weinig inzicht geven en nog minder blijk geven van kennis van de materie, het is meer van "als t beter moet, koop een transporter en hou nou verder je kop" :roll:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10217
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor hannesie » do 27 sep 2012, 15:29

Inderdaad...!

Dus, .........gewoon de standaard voeding gebruiken en een externe Dac kan geen kwaad. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22588
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor Henkjan » do 27 sep 2012, 16:53

scheelt weer een kastje (is t duurste deel van de voeding)

cap
Berichten: 1
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 16:15

Re: voeding squeezebox

Berichtdoor cap » ma 25 mar 2013, 13:13

Even oprakelen.
Als je over een Touch-voeding spreekt mag je zeker de ideeën van John Swenson niet vergeten.
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=82648


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten