TPA Buffalo III DAC

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » zo 21 okt 2012, 21:18

Ok dus hier heb je R4 overheen gesoldeerd?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » zo 21 okt 2012, 21:41

Ik heb geen losse weerstanden meegeleverd gekregen voor de tridents.
Tridents1.jpg

Als ik de gaten over R4 meet, dan meet ik de weerstanden die worden opgegeven in de tabel.
Ik meet dezelfde waarde op de SMD-weerstanden die tussen de gaatjes inzitten. Ik neem dus even aan dat die bewuste weerstanden zijn.
Schermafbeelding 2012-10-21 om 21.33.27.png

Alleen bij R8 VDD meette ik volgens mij iets van 1,7/1,8KR
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » zo 21 okt 2012, 21:49

Ok, jij hebt een andere versie Tridents.
Laat maar. Dat zit goed dus nu moeten we verder zoeken :?

As of version 3
the Trident comes with a pre-installed R4 surface mount resistor

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » zo 21 okt 2012, 21:54

Misschien straks eerst eens in een kast zetten en de draden van juiste lengte en kwaliteit gaan maken. Kijken wat dat uithaalt. Vanochtend de AutoCAD tekening verder uitgewerkt. Had een ander potmetertje gekocht, met iets langer asje, zodat de knop er goed op kan worden vastgezet.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » zo 21 okt 2012, 22:07

Ja precies, ik wilde ook al voorstellen dat je de draden (van de S/Pdif Module) even flink in kort en het nog eens probeert.
Heb je nu in deze setup de randaarde al van het filter afgehaald?

Nu zijn mijn ideeen ook een beetje op.. Ik zag dat je de Mute LED niet hebt gesoldeerd... Het is toch een diode die daar dan mist... Je weet maar nooit?

Gebruikersavatar
scanspeakman
Berichten: 382
Lid geworden op: ma 16 jun 2008, 19:43

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor scanspeakman » ma 22 okt 2012, 9:57

hmmm.....je probleem met het af en toe verliezen van de lock lijkt op het probleem dat ik ook heb gehad met bij buffalo32s. Deed het perfect totdat ik een volumite volume-regelaar installeerde. Speelde goed maar elke 5-10 seconden een fractie van een seconde lock-verlies. Met Russ gemaild en bleek dat er een aparte "high-bandwith" firmware was die ik nodig had. Kortom; ic-besteld bij twistedpear en lock-probleem opgelost.

Zou als ik jou was dus even mailen met Russ of op diyaudio.com in het twistedpear-gedeelte even een post plaatsen. Je krijgt meestal supersnel reactie.

Scanspeakman

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » ma 22 okt 2012, 17:13

Dank je scanspeakman, voor je antwoord, maar als ik Leon goed heb begrepen zijn er geen aparte firmware versies meer, maar wordt de DPLL bandwith op de huidige versie ingesteld met switches (SW1:5-7; switchblok 1: schakelaar 5 t/m 7).

Ik ga denk ik eerst de kast bestellen en alles netjes inbouwen. Ondertussen zijn al jullie tips natuurlijk van harte welkom! En wellicht ga ik in de tussentijd ook even een berichtje bij Brian & Russ op het forum posten.

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » wo 31 okt 2012, 15:15

Op het TPA forum is er een ontwikkeling gaande over het verlagen van het voltage voor de 4:1 S/Pdif Mux.
De locking issues lijken eigenlijk alleen voor te komen in 220V landen.

http://www.twistedpearaudio.com/forum/yaf_postst2785_Problem-with-S-PDIF-4-Input-Board.aspx

Leon heeft de tekst al een beetje aangepast in de Integration Guide:

Under rare circumstances, the DAC may be experiencing problems locking on signals from the S/PDIF-4
Input Board. In many of those cases lowering the voltage to the S/PDIF-4 Input Board was the solution for
this problem, or at the very least improved the situation. The easiest way to do this is by cutting the VD
wires and one of the ground wires in the ribbon cable, and connecting them to another power supply.


Hope it helps ;)

Grt,

Jordo

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » wo 31 okt 2012, 18:21

Dank voor de tip.
Ik heb er even een paar niet aangezeten en ik moet zeggen :-# dat hij de laatste anderhalve week stabiel is en nauwelijks nog een unlock heeft (bij de cd-speler op AES/EBU). :-$
Hopelijk blijft het zo O:)

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » do 01 nov 2012, 17:32

Gister weer wat spulletjes van de postbode ontvangen en in elkaar gezet, niets audiofiels aan, maar ziet er wel stevig uit. Oranje 3x2,5mm2 rubberen kabel met twee flinke stekers.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » vr 02 nov 2012, 12:40

Ziet er degelijk uit ;-)

Ik was gister even in een audiozaak om een hoofdtelefoon uit te proberen op mijn DAC.
Was niet echt een succes. Hij begon met S/Pdif RCA en die stotterde (locking issues), daarna via een BNC verloopje. Die had ik nog nooit geprobeerd maar die bleek het beter te doen.
Ook nog optisch aangesloten want ik kreeg er gewoon geen mooi geluid uit.
Vandaag de boel maar eens bekijken.
Ik weet niet of ik het voltage ga verlagen aangezien de stroom dan groter moet worden en deze gaat binnenkort al kritisch worden met de Teleporter erbij...

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » vr 02 nov 2012, 16:53

Ik kan best makkelijk er nog een placid bij zetten, want mijn trafo is 2 x 9v en gebruik er nu maar 1x van.

jordo81
Berichten: 679
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor jordo81 » ma 05 nov 2012, 10:31

Is dat witte bordje dat je gebruikt bij DAC1.jpg ter grootte van de casing die je gaat gebruiken?

Zo kan er nog een HDBP bij maar je wil ook wel wat ruimte houden tussen de koelelementen. Vooral die van de HD worden erg warm.

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » ma 05 nov 2012, 11:05

Het witte plaatje is tijdelijk (kan ik een foto plaatsen in het 'grote versterkerplankje' topic)
Ik heb een afbeelding van de indeling geplaatst hoe het straks in de kast zou moeten komen.
Afbeelding

Dus dat wordt wel krap!

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » zo 25 nov 2012, 16:53

Ik wil graag nog even wat advies voor wat betreft een USB adapter/converter.
Ik heb vorig jaar wel eens gelezen dat de M2Tech hiFace TWO BNC een erg goede optie is. Iets nieuwer is volgens mij de WaveIO die ook door salautom is toegepast in combinatie met de AF-DAC 2 van Knuisje.
De HiFace is 'plug 'n play'; de WaveIO (i2s) heeft nog wat aanpassingen (Sidecar+selector) nodig in de twisted pear opzet.

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Leon » zo 25 nov 2012, 20:04

Kijk ook eens naar http://amanero.com/

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3528
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor knuisje » di 27 nov 2012, 13:18

Leon schreef:Kijk ook eens naar http://amanero.com/

Die gaat zelfs tot 384kHz, mocht 192kHz nog niet genoeg zijn. :mrgreen:
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor hannesie » di 27 nov 2012, 14:24

Alleen het aansturen kan dan wel een probleem zijn, niet ieder besturingssysteem kan dat al. :oops:
Drivers e.d. geven dan de problemen, ik ben daar pas nog wel achter gekomen.
Ik was hem ook al tegen gekomen, maar je moet dan b.v. wel met een heel vers besturingssysteem (UAC2) werken, anders gaat het niet.
B.v. een NAS kun je wel vergeten.
Hans

Gebruikersavatar
Macsel
Berichten: 172
Lid geworden op: vr 16 jun 2006, 12:22
Locatie: Amsterdam

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Macsel » di 27 nov 2012, 22:46

In 2003 is een Mac het huis in gekomen. Enkele jaren later was Windows volledig verdrongen.
Vanaf 10.6.3 is geen extra driver nodig voor Mac OS X, zou voor mij dus geen probleem hoeven zijn.
Kan ik zo'n Amanero direct aan de DAC hangen (via Sidecar)?
Moet ik alleen de selector switch aanpassen/vervangen. Ik heb het onderdeel over toevoeging sidecar in de handleiding er twee keer op nagelezen, maar er is bij mij nog geen helder beeld ontstaan hoe ik de selector switch kan aanpassen. Het liefst zou ik hem als vijfde optie toevoegen en niet een extra losse switch.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3528
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor knuisje » wo 28 nov 2012, 9:48

Macsel schreef:Kan ik zo'n Amanero direct aan de DAC hangen

Ja, hou de draden zo kort mogelijk en gebruik een lintkabel met naast elke signaalader een massa-ader. De header op de Amanero is hier op voorbereid. Op diyaudio loopt een groupbuy zodat je hem met een leuke korting kunt bemachtigen.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1951
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor BertDB » wo 28 nov 2012, 18:06

gewoon je naam toevoegen aan het doc en pas betalen als dit aangegeven wordt / 60 stuks behaald zijn in GB3 ?
Heb toch maar beslist USB in te bouwen in m'n AFDAC2 omdat ik anders met I²S naar buiten moet en dit (te) lange draden worden :)
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
Forza
Berichten: 368
Lid geworden op: di 24 jul 2007, 22:31
Locatie: Helmond

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Forza » wo 28 nov 2012, 18:11

1° - Add your name to the list using copy/paste + your informations here :
https://docs.google.com/spreadsheet/...wYS1EcXc#gid=0
2° - Amanero/Domenico will send you a PM asking your Paypal address (when it comes to your turn)
3° - You'll receive a Paypal request from Amanero
4° - You pay & receive a Paypal email notification of payment
5° - When shipped, you'll receive a Paypal shipment notification with tracking number

That's the way it seems to work.

Some further Informations :
- Be patient as the first batch of 60 units has already been sold.
- As usual, consider a 4 weeks delay before next batch delivery.
- For other informations ask Amanero/Domenico


Dit is wat ik erover vond in het diyAudio topic. Ik heb ook gewoon m'n naam erbij gezet.
En klaar is het resultaat.

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor Leon » wo 28 nov 2012, 20:11

Macsel schreef:Het liefst zou ik hem als vijfde optie toevoegen en niet een extra losse switch.

Dan heb je een 5 positie switch nodig. 1 positie gebruik je om de sidecar in te stellen, de rest voor de input selectie op de BIII. Kijk anders even naar de oude Mux: die heeft een gewone schakelaar met bedrading die je aan moet brengen. Dan spreekt het voor zich.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor hannesie » wo 28 nov 2012, 22:03

Forza schreef:Dit is wat ik erover vond in het diyAudio topic. Ik heb ook gewoon m'n naam erbij gezet.

Dan neem ik aan dat je wel een account hebt bij DIYAudio, anders kan hij je niet vinden. :?
Hans

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1951
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: TPA Buffalo III DAC

Berichtdoor BertDB » wo 28 nov 2012, 22:30

hannesie schreef:
Forza schreef:Dit is wat ik erover vond in het diyAudio topic. Ik heb ook gewoon m'n naam erbij gezet.

Dan neem ik aan dat je wel een account hebt bij DIYAudio, anders kan hij je niet vinden. :?


Dat wel uiteraard :wink:
We zullen wel zien als we'r van horen.

56€ incl verzending vind ik nog aanvaardbaar.
100€ voor zo'n WaveIO vind ik voor mijn doel erbuiten vallen.
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten