vervangen kabel arm ortofon as 212

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » di 31 dec 2013, 9:20

Om te beginnen ik ben nieuw op dit forum.Mijn naam is Mark en woon in het zuiden van het land.Heb niet veel verstand van electronica maar knutsel wel graag.Mijn interesse gaat vooral naar platenspelers ,buizen versterkers en speakerbouw,vooral het houtwerk ben ik wel handig in..............Wil de kabel van de ortofon as 212 vervangen (platenspeler arm )
Kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe dit te doen?
Fotos,?? welke (low budget) bekabeling?
Heb ooit iets gelezen over computer muis bekabeling??Zou dit geschikt zijn?

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » wo 01 jan 2014, 1:03

Waarom wil je de kabel vervangen? Is deze stuk?
Wil je de kabel van de arm naar de versterker vervangen of ook de bedrading die in de arm zelf zit.
Dat is namelijk waar de muis bedrading voor bedoeld was en dan ook nog eens bij een totaal ander model arm.

maxdepax
Berichten: 47
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 18:39

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor maxdepax » vr 31 jan 2014, 19:44

Mooie arm en verdient een goede bedrading.
Natuurlijk altijd direct vervangen. Belden o.a. maakt mooie en goede zilveren leidingen. Zuiver koper altijd lonend.
En 2de hands net zo goed klinkend als nieuw.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » zo 02 feb 2014, 13:04

Guzman laat na de eerste post al niets meer van zich horen.
Jammer had een leuk project geweest.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 19:03

Door omstandigheden niet meer aan toe gekomen,sorry daarvoor.
De kabel moet nog steeds vervangen worden van de arm as 212. Deze is versleten en geeft storing bij gebruik.
Mijn budget is niet zo groot dus vraag ik mij af of de kabels die je op eBay van de rol kunt kopen goed is,4 stukken van ongeveer 50 cm voor 20 euro goed genoeg is.Ook wil ik graag een dun stekker onder de arm hebben zodat ik gewoon een kabel onder de arm kan steken zonder dat ik de dunne draadjes moet solderen.
Wie heeft adressen en of tips.Ook soldeer tips zijn welkom.
Wat ik wil heb ik op een site uit Australië gezien.
Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21118
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » ma 23 jun 2014, 20:09


guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 20:35

In de ortofon zitten 5 draadjes,1 aarde (zwart) neem ik aan.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 20:40

ray5150 schreef:http://www.vandenhul.com/products/cables/mss-7-halogen-free

http://e-shop.highendstudios.de/gx2/pro ... c6#Scene_2

Lijkt me dat je dan beter dit kunt nemen. is wel wat duurder.

Yep prima keuze.

Voor de stekkertjes onder je arm is natuurlijk de vraag hoeveel ruimte je daar hebt.
Het makkelijkst is om daar een set tulp plugjes te maken dan kan je vanaf daar met een gewone kabel verder.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 20:41

guzziman schreef:In de ortofon zitten 5 draadjes,1 aarde (zwart) neem ik aan.

Klopt zwart is aarde die kan je gewoon laten zitten als deze nog goed is.
Bij de bedrading die Rai net aanhaalde zit deze er niet bij.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 20:45

Is het niet verstandiger om die ook te vervangen?
Iemand een idee hoe dat met de dun steker moet en waar te koop? Universeel?

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 20:48

guzziman schreef:Is het niet verstandiger om die ook te vervangen?
Iemand een idee hoe dat met de dun steker moet en waar te koop? Universeel?

Dat is lastig zo te zeggen.
Heb je een foto van de plek waar je de connector wil plaatsen?

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 20:56

Sorry voor de verkeerde woord keuzes,de connector wilde ik in de lagerbus van de arm plaatsen.
Onder de arm waar de draadjes uit de arm komen........sorry voor de onduidelijke beschrijving.
Heb het gezien op een Australiërs site waar ze deze armen reviseren.Zal de link is proberen te zoeken

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21118
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » ma 23 jun 2014, 20:59

Je bedoelt de connectoren om het element mee aan te sluiten ?
http://www.ebay.com/itm/5-Cartridge-Cli ... 3a8b4fd899

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 21:04

Nee ik bedoel de andere kant van de kabel,niet de kant van het element.

Www.goldenageaudio.con.au/ortofon-tonea ... rvice.html

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:21

guzziman schreef:Nee ik bedoel de andere kant van de kabel,niet de kant van het element.

http://Www.goldenageaudio.con.au/ortofo ... rvice.html

Ik denk dat je deze link bedoeld.
Er staat een N in de .com en dan doetiehetniet.
http://www.goldenageaudio.com.au/ortofon-tonearm-repair-and-service.html

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:23

Ik zie nu wel wat je bedoeld.
Knipsel.~PNG.jpg


Die kan je hier vinden
http://www.cardas.com/m_din.php
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Kappa7 op ma 23 jun 2014, 21:25, 1 keer totaal gewijzigd.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 21:24

Juist dit bedoel ik.
Tikfoutje:-)

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 21:26

Kan je dit standaard kopen? Moet je veel ervaring met solderen hebben,soort tin ?

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:27


Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:32

guzziman schreef:Kan je dit standaard kopen? Moet je veel ervaring met solderen hebben,soort tin ?

Je moet meer weten wat je doet met het los halen van het lager en dan met name het afstellen daarvan.
Het solderen is niet het lastigste.
Gewoon tin is prima en een simpele bout voldoet.
Het is allemaal niet zwaar dus een 15W bout is al voldoende.
Heb je ervaring met solderen?
Zo niet dan even wat losse draad nemen en probeer eens wat aan elkaar te bakken.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 21:39

Ja heb wel is wat gesoldeerd,dat gaat me wel lukken denk ik.
Is zo'n din plug universeel?
Heb ook een transrotor arm die heeft er ook een,maar die heb ik zo gekocht.......via dit forum.

Bedankt alvast voor de tips en het zoeken:-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21118
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » ma 23 jun 2014, 21:42

:foto:

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 21:42

Misschien ook in Nederland ergens te koop?

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:56

guzziman schreef:Ja heb wel is wat gesoldeerd,dat gaat me wel lukken denk ik.
Is zo'n din plug universeel?
Heb ook een transrotor arm die heeft er ook een,maar die heb ik zo gekocht.......via dit forum.

Bedankt alvast voor de tips en het zoeken:-)

Yep dat zijn universele conrectoren voor een tonnearm.
Echter ben ik er niet erg kien op.
Ik zou zelf de bedrading wat langer houden en dan naar tulp plugjes gaan.
zo iets heb ik al eerder voor iemand gemaakt en dat werkt prima.
Hier kan je zien hoe ik dat toen gedaan heb.
http://forum.zelfbouwaudio.nl/viewtopic.php?p=1589442#p1589442

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 21:57

guzziman schreef:Misschien ook in Nederland ergens te koop?

Bij elke dealer te bestellen die Cardas verkoopt.


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten