vervangen kabel arm ortofon as 212

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 22:00

Wat vind je hier niet Kien aan?
Heb hier verder geen ervaring mee.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 22:02

guzziman schreef:Wat vind je hier niet Kien aan?
Heb hier verder geen ervaring mee.

Je zit vast aan standaard bekabeling.
Neem je tulp aansluitingen dan kan je nog eens van bekabeling wisselen.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 23 jun 2014, 22:35

Dat kun je toch ook met de din?
Stekker eruit nieuwe erin.....toch?

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor Kappa7 » ma 23 jun 2014, 23:14

Klopt maar daar heb ik minder van liggen en tulp kabels heb ik genoeg.
Die zijn iets breder inzetbaar. :wink:

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » di 24 jun 2014, 21:57

Net op eBay losse kabel besteld,incl aansluit schoentjes.
Ben toch maar niet voor de din plug gegaan.
Hou jullie op de hoogte,zal wel nog enkele weken duren.......dan vakantie en wat meer tijd.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 30 jun 2014, 19:43

Litzkabel is binnen,incl de schoentjes en tin.
De headshel eruitgehaald en de 2 schroefjes los gedraaid.Nu komt de kop met bedrading los.
Vraag me nu alleen af hoe ik die dunne draadjes veilig er vanaf krijg? Ben bang dat ik het geheel laat smelten. En hoe de oude tin weg te krijgen?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21103
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » ma 30 jun 2014, 20:30

Wat voor soldeerbout heb je ?

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » ma 30 jun 2014, 21:25

Heb een 30 watt bout

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21103
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » ma 30 jun 2014, 21:28

Da's nogal aan de zware kant, voor zoiets is een 10 tot 15 Watt boutje al meer dan genoeg.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » wo 02 jul 2014, 18:00

Kan op mijn werk een bout lenen. Deze kun je in graden verstellen,merk is een Weller.
Welke advies temperatuur kunt u me aanbevelen?

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » vr 04 jul 2014, 17:43

200 graden is minimum.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21103
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor ray5150 » vr 04 jul 2014, 17:55

Ik zou het niet weten.
Ik heb wel een regelbaar station, maar die heeft geen graden-aanduiding.
Het instellen van de temperatuur doe ik op gevoel.

Het lijkt me het beste dat je een temperatuur kiest die net boven de smelt-temperatuur van het soldeer ligt.
Zo voorkom je je dat de isolatie verbrand, misschien ook eerst even oefenen op een paar losse stukjes.

guzziman
Berichten: 19
Lid geworden op: di 31 dec 2013, 9:05

Re: vervangen kabel arm ortofon as 212

Berichtdoor guzziman » wo 30 dec 2015, 11:27

Kabel is reeds vervangen (kan wel na zoveel tijd)
Heb de ortofon as 212 op een lenco L75 gemaakt..
Element op de ortofon wordt een acutex 412 .
Nu heb ik een vraagje ,de aarde kabel uit de arm waar moet die geaard worden?
Chassis van de lenco aan de voorversterker neem ik aan?


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast