AFDAC-LB (Low Budget)

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6458
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Marp » do 03 sep 2015, 1:46

MickRS schreef:Ik ben idd geneigd om 'gewoon' de converter die Knuisje adviseert te bestellen, maar een beetje huiverig voor de extra kosten bij invoer en 'administratiekosten' van post.nl. Je zit boven de 22€ en met een beetje pech betaal je nog eens 3 tientjes extra voor dat bordje.

De amanero komt vanuit italie en dus loop je dat risico niet...

Welk risico? Dat een CM6631a, met een beetje pech, 4 euro duurder uitpakt dan een Amanero i.p.v. 26 euro voordeliger?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » do 03 sep 2015, 7:31

Graag gedaan. De amanero is ook een goede keuze. Koop gewoon waar je zelf het beste gevoel over hebt.

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 745
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » do 03 sep 2015, 15:42

Thanx. Zoals gezegd, denk ik nog even over na. Heb jij een inzicht in het verschil in geluid tussen beide? Volgens mij is het vooral de match met je set dd, zoals democles al aangaf.

Ik heb natuurlijk buizen en full range voor mid en hoog. Een beetje 'sparkle' mag er dus wel in zitten, maar scherp is dan weer niet mijn ding... @Democles: je vergelijkt met de diyhnk converter, maar heb je ook kunnen vergelijken met het 'knuisje' bord?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9936
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor hannesie » do 03 sep 2015, 15:50

Naar mijn idee zou er geen klankverschil mogen/kunnen ontstaan, als alle andere verbindingen gelijk zijn.
Het is het een transportprotocol, en dat zou niet mogen afwijken in klank, net zo goed als het S/PDIF dat ook niet kan/mag. :mrgreen:

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 745
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » do 03 sep 2015, 15:58

Afbeelding

:mrgreen:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor democles » do 03 sep 2015, 21:32

@Democles: je vergelijkt met de diyhnk converter, maar heb je ook kunnen vergelijken met het 'knuisje' bord?


Nee,

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » vr 04 sep 2015, 10:35

Ik heb versie 4 van de firmware op de Google Drive share gezet. Deze verhelpt het probleem dat de dac na het aanzetten soms niet op een signaal wil locken.

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1367
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Muug » wo 18 mei 2016, 10:54

even dit topic een duwtje geven met een vraagje: ik merk dat de AFDAC-LB na een stroompanne automatisch naar de "aan"-stand gaat. Kan er met een firmware-truukje voor gezorgd worden dat het toestel uit blijft staan?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » wo 18 mei 2016, 11:35

De dac is ontworpen om met een 230V aan/uit-schakelaar direct aan en uit te schakelen. Waarschijnlijk heb je hem in standby staan en dan gaat hij inderdaad na een stroomstoring aan. Ik kan voor jou wel de firmware aanpassen zodat na het inschakelen van de spanning direct naar de standby stand wordt gegaan.

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1367
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Muug » wo 18 mei 2016, 11:59

knuisje schreef:De dac is ontworpen om met een 230V aan/uit-schakelaar direct aan en uit te schakelen. Waarschijnlijk heb je hem in standby staan en dan gaat hij inderdaad na een stroomstoring aan. Ik kan voor jou wel de firmware aanpassen zodat na het inschakelen van de spanning direct naar de standby stand wordt gegaan.

Je hebt gelijk, het toestel staat permanent in stand-by. De aan/uit-schakelaar is quasi onbereikbaar, en omdat ik 'm toch praktisch elke dag gebruik, blijft ie dus altijd in standby.
Stroompannes doen zich natuurlijk niet zoveel voor, maar als we langer dan een lang weekend op reis gaan, trek ik de stekkers van mijn audio/tv-installatie uit de muur, om schade tgv stormen en bliksems te voorkomen. (Dat doe ik trouwens ook voor mijn computers.) Nadien plug ik de stekkers weer in, en hop schakelt ie vanzelf weer in.

Als het niet teveel werk is, en als je het zelf een nuttige modificatie vindt die voor anderen ook van nut kan zijn, zou het wel fijn zijn om die mod te hebben.

Verder moet ik nogmaals nadrukkelijk zeggen dat dit een gewéldig toestel is dat onze audiobeleving helemaal opengetrokken heeft ! =D> =D> =D>

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » wo 18 mei 2016, 14:35

Thanks, leuk dat je er zoveel plezier aan beleeft. :proost:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » do 24 nov 2016, 11:41

Firmware upgraden lukt niet :
Heb het volgende aangesloten op de programmer :
2016-11-24.png

JP1 : 1 en 3
JP2 : 1 (ISP+TPI)
en dan de 6-polige kabel.

Krijg steeds de volgende fout :
2016-11-24 (1).png


LED 1 brand tijdelijk bij het aansluiten

Wat doe ik verkeerd ?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » do 24 nov 2016, 20:49

Zo te zien herkent het extreme burner programma de programmer niet. Heb je de usb-driver geïnstalleerd? JP1-3 hoef je niet te zetten.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » do 24 nov 2016, 20:53

Alles was juist, maar ik vermoed dat extremeburner problemen heeft met Windows 10.
Met Atmel Studio 7 kon ik het flashen.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20415
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ray5150 » do 24 nov 2016, 21:35

Klopt, dat probleem had ik ook.
Met een andere machine en W7 was het geen probleem.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » do 24 nov 2016, 21:36

Waarschijnlijk is de usb-driver niet (goed) geïnstalleerd. Deze methode schijnt voor Windows 10 goed te werken: link

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » do 24 nov 2016, 21:44

Zal ik eens proberen

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » do 24 nov 2016, 21:45

bedankt voor de link

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » za 26 nov 2016, 19:05

Nu heb ik een Raspbery Pi om muziek te streamen, deze kan ik aansluiten via i2s maar hoe schakel ik dan mijn USB to SPDIFF boardje erbij ?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9936
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor hannesie » za 26 nov 2016, 19:41

Dat staat toch altijd aan?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » za 26 nov 2016, 20:06

ronnydepony schreef:Nu heb ik een Raspbery Pi om muziek te streamen, deze kan ik aansluiten via i2s maar hoe schakel ik dan mijn USB to SPDIFF boardje erbij ?

Wat bedoel je precies? Je kunt zowel I2S als SPDIF aansluiten op de dac.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » za 26 nov 2016, 20:14

OK, ik heb nu dit USB-bordje, veronderstel dat dit is aangesloten via i2s ?

Kan ik dan nog die Raspberry ook aansluiten via i2s ?
usb.jpg

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » za 26 nov 2016, 20:20

Er zit maar één I2S ingang op de dac. Als je de RPI aansluit via I2S kun je het USB-bordje via SPDIF aansluiten.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 921
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor ronnydepony » za 26 nov 2016, 20:27

Ik weet het domme vraag, maar hoe ik dat dan ?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3400
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » za 26 nov 2016, 21:17

De twee connectors naast de USB-aansluiting zijn voor optisch en coaxiaal spdif uit. Een van deze twee sluit je weer aan op de dac.


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten