Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1945
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Berichtdoor BertDB » vr 02 jan 2009, 11:47

Vanaf nu kunnen er géén geprogrammeerde microcontrollers meer besteld worden. Alle deelnemers hebben een PB met betalingsgegevens ontvangen :P

mvg, bert
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Berichtdoor mischa72 » di 06 jan 2009, 10:47

Zo, ik heb weer wat loopwerken aan het lijstje toegevoegd. Het lijkt erop dat we de Philipsen moeten mijden. Als iemand andere ervaringen heeft, hoor ik dat graag.

Grappig trouwens dat DIYaudio, waar de controller in principe vandaan komt, geen lijst heeft van (niet-) compatible loopwerken.

Groeten,
Mischa
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Berichtdoor ray5150 » di 06 jan 2009, 12:01

Is het mischien niet makkelijker om die lijst naar de startpost te verplaatsen?, straks is het haast niet meer terug te vinden.

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Berichtdoor mischa72 » di 06 jan 2009, 12:11

Hij blijft op de eerste pagina. Als hij naar het starttopic wordt verplaatst, kan ik hem niet meer updaten.

Misschien kunnen een paar posts er tussenuit? Of is het misschien mogelijk om mijn lijst als 3e post te zetten? Hm, als ik het zo bekijk zouden alle posts tussen de 2e en mijn lijst eruit kunnen. Zoveel extra info staat daar niet in.

Groeten,
Mischa
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 706
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Berichtdoor cool » za 07 feb 2009, 10:16

Ik heb nog een uitgebreide doc van het display en foto van de connector.
Groeten,
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Loek

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Berichtdoor Marp » zo 08 feb 2009, 4:42

@Cool, bedankt voor de datasheet van het Noritake VFD. De eerdere PDF, wat eigenlijk enkel de 1e pagina van dezelfde datasheet was, heb ik bij deze vervangen.
Verstuurd vanaf mijn koffiezetter. Deze tekst is gecontroleerd op virussen met bullsh.

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn
uitspraken. Door lezen van mijn berichten gaat u daarmee akkoord.


structuurinformatie

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit&

Berichtdoor Marp » zo 08 feb 2009, 5:06

Marp schreef:onze controller stelt de speler in op singlespeed (1x)

Deze informatie zou van de verkoper afkomstig zijn, maar lijkt niet te kloppen.

Een speler die op 1x draait, hoor je gewoonlijk niet. Inmiddels heb ik diverse CD/DVD-spelers en -branders getest. Allen hoor ik duidelijker draaien dan een speler die ik met CD-Bremse op 4x of zelfs 8x instel. Een BTC writer (32x/10x/40x) lijkt audio nu zelfs vrolijk op 40x uit te lezen. Dit is een van de stilste writers die ik ooit meemaakte, dus van echt lawaai is geen sprake, maar élke schijf die 40x draait laat windgeruis horen en dat is hinderlijk. Enkel een Compaq CD-romspeler (oem LG) draait wat rustiger, maar nog altijd hoorbaar. E.e.a. valt me tegen, want ik wil geen CD-speler die ik hoor draaien... ook niet als het zo zacht klinkt dat het door muziek wordt overstemd.

Hoe zit dit bij jullie spelers? Draaien die wel onhoorbaar :?:
Verstuurd vanaf mijn koffiezetter. Deze tekst is gecontroleerd op virussen met bullsh.

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn
uitspraken. Door lezen van mijn berichten gaat u daarmee akkoord.


structuurinformatie

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Berichtdoor mischa72 » zo 08 feb 2009, 9:47

Hoi Mario,

Ik heb hem zelf draaiend met een Liteon brander en die is fluisterstil.

Groeten,
Mischa
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22441
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Berichtdoor Henkjan » zo 08 feb 2009, 13:19

ik hoorde geen van beide spelers die ik op de controller getest heb draaien

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22441
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Berichtdoor Henkjan » zo 08 feb 2009, 13:26

ik heb overigens een leuke voeding voor de CD-ROM drive gevonden, het voedingsdeel van dit setje:
Afbeelding

dat setje had ik al liggen, erg makkelijk om een harde schijf ff snel aan je PC te koppelen, eens zoeken of die voeding ook los te krijgen is.

dan heb je dus alleen maar de voeding voor de DAC separaat te maken, die voor de controller en de drive neem ik dus deze voor.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Berichtdoor Marp » zo 08 feb 2009, 16:03

Dus jullie drives spelen volledig geruisloos? Dat vind ik nogal onbegrijpelijk..... :? Ik heb 8 drives getest, en geen van allen draait singlespeed! Wel is het zo dat ik bewust getest heb met een CD die slecht in balans is (Flairck / Polydor). Deze trilt ook in mijn stand-alone DVD-speler, maar niét in dedicated Audio CD-spelers (spelers die dus daadwérkelijk singlespeed draaien). Met andere CD's zijn de drives vrij stil, maar zeker niet 100% geruisloos en ze draaien beslist niet singlespeed.

--

BTW: Handig opgelost met die voeding. :) Wel even oppassen dat hij genoeg levert, want een 52x AOpen CD-romdrive trekt bijv. 900mA@5V en 1500mA@12V. Dat is nog altijd 22,5W. Zeer waarschijnlijk heeft een voeding voor een harddisk daar geen enkel probleem mee, maar wel iets om in de gaten te houden.
Verstuurd vanaf mijn koffiezetter. Deze tekst is gecontroleerd op virussen met bullsh.

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn
uitspraken. Door lezen van mijn berichten gaat u daarmee akkoord.


structuurinformatie

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1945
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Berichtdoor BertDB » zo 08 feb 2009, 22:27

ik hoor de mijne toch ook niet echt draaien, enkel bij het wisselen van track, maar dat is normaal. Getest met 3 drives...
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Berichtdoor ray5150 » ma 09 feb 2009, 0:04

Op een afstand van zo'n 30 cm hoor ik wel wat zoemen als hij op de werkbank proefdraait, maar dat is te verwaarlozen.
Naderhand komt er toch een kast omheen die ook nog wat dempt.

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Berichtdoor Marp » ma 09 feb 2009, 0:44

Ik ben erachter dat bij de meeste drives een CD met onbalans voor een hogere snelheid zorgt... in elk geval bij de door mij geteste drives. Het lijkt erop dat de drives bij de test-CD geheel zelfstandig de leessnelheid verhogen. Bij een CD die geen onbalans vertoont draait een aantal drives aanzienlijk langzamer. De een al gelijk tijdens het starten en bij de ander neemt de snelheid na het starten af.

Een Panasonic SR-8585 (8x DVD) is absoluut stil, en een LG/Compaq/IBM CRD-8322B (32x CD-rom) is alleen volledig stil bij een CD zónder onbalans. De gewoonlijk zo stille BTC rewriter blijft in het geheel ongeschikt, omdat deze continue op hoge snelheid blijft draaien. De rest van de geteste drives (zie compatibiliteitsoverzicht, zodra Mischa deze heeft bijgewerkt) zal ik t.z.t. eens opnieuw testen met een trillingsvrije CD. In elk geval is me wel duidelijk dat singlespeed geen vast gegeven is.
Verstuurd vanaf mijn koffiezetter. Deze tekst is gecontroleerd op virussen met bullsh.

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn
uitspraken. Door lezen van mijn berichten gaat u daarmee akkoord.


structuurinformatie

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Berichtdoor Marp » wo 11 feb 2009, 12:38

ray5150 schreef:Is het mischien niet makkelijker om die lijst naar de startpost te verplaatsen?, straks is het haast niet meer terug te vinden.
mischa72 schreef:Misschien kunnen een paar posts er tussenuit? Of is het misschien mogelijk om mijn lijst als 3e post te zetten?


Done. O:)
Verstuurd vanaf mijn koffiezetter. Deze tekst is gecontroleerd op virussen met bullsh.

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn
uitspraken. Door lezen van mijn berichten gaat u daarmee akkoord.


structuurinformatie

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22441
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Berichtdoor Henkjan » do 21 mei 2009, 13:15

heeft iemand al eens getest of een SACD het doet? dit naar aanleiding van dat ik net merk dat de DVD drive in m'n laptop weigert een hybride SACD te herkennen als audio CD :roll:

Nils_vn
Berichten: 868
Lid geworden op: do 23 nov 2006, 20:11
Locatie: Molenstede

Berichtdoor Nils_vn » do 21 mei 2009, 15:08

dit mss een mogenlijkheid voor de voeding? heeft 12v en 5v output...

http://www.loveno.be/product/16326/Sunf ... osure.html
He who nothing questions, nothing learns

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re:

Berichtdoor Marp » ma 28 sep 2009, 4:29

Enkele compatible apparaten v.w.b. afstandsbediening zijn toegevoegd aan de startposts. Ik kan me niet meer herinneren of iedere functie onder de juiste button zat, maar de controller is in elk geval met betreffende codes te bedienen.

Kom je een van die apparaten tegen bij een voorgeprogrammeerde universele afstandbediening, dan zit je dus goed.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor ray5150 » ma 28 sep 2009, 18:52

Mario, begrijp ik nu dat de controller ook bedient kan worden met een Logitech remote?
Ik overweeg er een aan te schaffen, zou wel makkelijk zijn als mijn cd speler er ook bij kon. :D

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6603
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor Marp » ma 28 sep 2009, 19:44

Jazeker kan dat!

Het enige "probleem" wat ik ondervond, is dat ik "mijn speler" niet button voor button mocht programmeren. Zodra de Harmony software enkele toetsen meende te herkennen, werd me verteld dat mijn speler een "Aspire Digital AD-900" is. Of een van de andere genoemde apparaten... dat wisselde per poging. :D

Oplossing is dan om een van die toestellen als basis te nemen en de overbodige functies verwijderen, of desgewenst aan andere toetsen toe te wijzen, alsvorens de code in de afstandsbediening te laden. Daarbij kan je de weergegeven apparaatnaam veranderen in wat je wilt.

Buiten dit "minpuntje" heeft de Logitech Harmony een groot voordeel t.o.v. veel andere universele afstandsbedieningen: de code is een vast onderdeel van de AB, een soort firmware, en blijft dus altijd behouden als je hem niet overschrijft. Ook na verwisselen van batterijen.

Gebruikersavatar
fluppie
Berichten: 865
Lid geworden op: di 27 nov 2007, 21:48
Locatie: Antwerpen

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor fluppie » do 14 jan 2010, 19:55

Iemand deze al gebruikt : Sony Optiarc AD-7630A (P-ATA) ?? Dit is een slim-line slot-in dvd writer. http://www.freezinghardware.eu/product/ ... zwart.html .
En nu alles afwerken !

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor mischa72 » do 14 jan 2010, 21:20

fluppie schreef:Iemand deze al gebruikt : Sony Optiarc AD-7630A (P-ATA) ?? Dit is een slim-line slot-in dvd writer. http://www.freezinghardware.eu/product/ ... zwart.html .


Leuke drive. Geen idee of ie werkt.

Groeten,
Mischa
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
daniel
Berichten: 1227
Lid geworden op: vr 17 sep 2004, 8:48
Locatie: Eindhoven

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor daniel » zo 16 mei 2010, 22:11

In het topic van Vinculums voorversterker werd door twee personen gemeld dat er problemen zouden zijn met het display (ontbreken van eerste deel van de tweede regel).

Ik ben het betreffende Samsung VFD inmiddels ook aan het gebruiken, en ondervond hiermee ook problemen. Bij deze de oplossing en mogelijk ook een oplossing voor de twee bovenstaande problemen.

Belangrijk om te melden dat het probleem niet ligt bij het display, maar bij de implementatie van het communicatieprotocol in de software.

Allereerst mijn eigen probleem. Ik kreeg helemaal niets op mijn display. Ik gebruik JAL v2 als programmeertaal. Om te kijken waar het probleem mogelijk lag, ben ik (nadat ik alle aansluitingen dubbel gecontroleerd had) gaan kijken naar de datasheet van het display en naar de code. Hierbij kwam ik het volgende stuk tegen.

Code: Selecteer alles

procedure __lcd_write( byte in value ) is
   if (defined(lcd_dataport) == TRUE) then
      lcd_dataport = value                      -- copy data to dataport
   elsif (defined(lcd_dataport_low) == TRUE) then
      lcd_dataport_low  = (value & 0x0F)        -- copy low nibble
      lcd_dataport_high = (value >> 4)          -- copy high nibble
   else
      var bit bit0 at value : 0
      var bit bit1 at value : 1
      var bit bit2 at value : 2
      var bit bit3 at value : 3
      var bit bit4 at value : 4
      var bit bit5 at value : 5
      var bit bit6 at value : 6
      var bit bit7 at value : 7

       -- setup databits
      lcd_d0 = bit0
      lcd_d1 = bit1
      lcd_d2 = bit2
      lcd_d3 = bit3
      lcd_d4 = bit4
      lcd_d5 = bit5
      lcd_d6 = bit6
      lcd_d7 = bit7
   end if

   lcd_en = HIGH                                -- trigger on
   _usec_delay(1)                               -- delay (> 400 ns)
   lcd_en = LOW                                 -- trigger off
   delay_10us(4)                                -- > 37 us
end procedure


Ik gebruik de 8-bits interface, maar het is ook het geval bij de 4 bits interface. Wat je hier ziet gebeuren is dat eerst de data op de 8 poortlijnen gezet wordt. Daarna wordt deze data ingeklokt in het display door de Enable-lijn achtereenvolgens hoog en laag te maken.
Waarschijnlijk gaat dit goed voor de meeste standaard lcd's, want dit voorbeeld komt uit een bijgeleverde library van JAL, dus in de praktijk door vele mensen gebruikt. Het probleem zit hem in de volgorde: Als je de datasheet van het Samsung VFD, en ook de Hitachi HD44780 datasheets bekijkt, zie je dat je eerst de Enable lijn hoog moet maken, daarna de data op de lijnen moet zetten, en dan moet inklokken met de enable-lijn laag te maken. Zo dus:

Code: Selecteer alles

procedure __lcd_write( byte in value ) is

   lcd_en = HIGH                                -- trigger on
   _usec_delay(1)

   if (defined(lcd_dataport) == TRUE) then
      lcd_dataport = value                      -- copy data to dataport
   elsif (defined(lcd_dataport_low) == TRUE) then
      lcd_dataport_low  = (value & 0x0F)        -- copy low nibble
      lcd_dataport_high = (value >> 4)          -- copy high nibble
   else
      var bit bit0 at value : 0
      var bit bit1 at value : 1
      var bit bit2 at value : 2
      var bit bit3 at value : 3
      var bit bit4 at value : 4
      var bit bit5 at value : 5
      var bit bit6 at value : 6
      var bit bit7 at value : 7

       -- setup databits
      lcd_d0 = bit0
      lcd_d1 = bit1
      lcd_d2 = bit2
      lcd_d3 = bit3
      lcd_d4 = bit4
      lcd_d5 = bit5
      lcd_d6 = bit6
      lcd_d7 = bit7
   end if


   lcd_en = LOW                                 -- trigger off
   delay_10us(4)                                -- > 37 us
end procedure


kleine moeite maar wel groot plezier. Hiermee functioneerde het display dus gewoon.

Nu verklaart dit niet meteen het probleem met beide Audiolinks, want die is vorozien van software gemaakt met JAL v0.4. Die gebruikt dus andere libraries. Kijk ik echter naar de desbetreffende LCD-library, dan zie ik de volgende code staan:

Code: Selecteer alles

procedure HD44780_IO( byte in value ) is
   hd44780_4_E  = high      -- enable
   hd44780_4_D  = value     -- put value on the data lines
   hd44780_4_E  = low       -- disable
   delay_1uS( 250 )         -- enough for the simple operations
end procedure


Hier is de volgorde dus wel juist gedaan. Wat hier echter ontbreekt is voorgeschreven delays tussen die stappen. De datasheet van samsung schrijft minimaal 230nS delay voor (waar hebben we het over...) Gebruik je een 20MHz kristal, dan us de tijd per instructie 200 nS. Mogelijk veroorzaakt dat problemen, opgelost met een eenvoudige uS delay.

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1709
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: Algemeen topic: "CD-rom controller and display kit"

Berichtdoor sander1238 » zo 23 feb 2014, 15:03

na 4 jaar even bijwerken.
de Sony CRX160E cdrom speler/brander is ook compatible


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten