HK DAC vragentopic

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10152
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor hannesie » di 04 mar 2014, 16:47

Muug schreef:merde :?
waaraan kan je dat zien?

Als je naar de originele HK-DAC kijkt, dan zie dat de condensatoren een zwarte markering hebben, die de + dan wel de min aangeeft.
Bij de verbouwde zie je dat alle markeringen op de zelfde kant staan. :shock: :shock:
DSC_1375.jpg


Dat lijkt mij niet te kloppen. 8-[

Dubbelklik maar op het plaatje en je kunt het wat beter zien.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1368
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Muug » di 04 mar 2014, 16:52

op het eerste zicht heb je gelijk, maar als je naar de printplaat kijkt, dan zie je echt wel heel veel verschillen, net alsof het hier dus om een totaal nieiw ontworpen printplaat gaat, waarbij het dan natuurlijk weer heel goed mogelijk is dat alle minnetjes dezelfde kant uit wijzen.

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 856
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Jan Geert » di 04 mar 2014, 21:36

Muug schreef:
Jan Geert schreef:Qua in elkaar zetten een projectje voor een achternamiddag, afhankelijk van hoe ingewikkeld je de kast wenst te maken.

Als ge gelijk ik nog nooit iets van elektronica in elkaar gesoldeerd hebt, dan gaat dat wat langer duren. :D



Dat is nu juist het punt: als hij wordt geleverd als op de foto valt er niks te solderen... :|
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1368
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Muug » di 04 mar 2014, 21:46

mja, 't is geen "assembled kit" maar een DIY, dus ik ga ervan uit dat alle componenten zelf nog gemonteerd gaan moeten worden.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor ray5150 » wo 05 mar 2014, 0:42

Uit de tekst maak ik op dat de buizenbuffer als bouwpakket geleverd word.
Ik zou bij eventuele aankoop wel even vragen of er minimaal een schema en eventueel ook een bouwbeschrijving bijzit.

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1368
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Muug » wo 05 mar 2014, 13:54

ray5150 schreef:Uit de tekst maak ik op dat de buizenbuffer als bouwpakket geleverd word.
Ik zou bij eventuele aankoop wel even vragen of er minimaal een schema en eventueel ook een bouwbeschrijving bijzit.
Ha, dat van die buizenbuffer had ik nog niet begrepen, goed om weten.
Wat betreft de manual, die info had ik eergisteren al gevraagd, en de reactie was dit : "It is only plug and play, so no special manual needed." :mrgreen:

De totale som wordt :
140 US $ voor de kit
50 $ voor de DAC-doos (waarin dan nog gaten gemaakt moeten worden voor de buizen)
55 $ verzending (komt van 70$)

Loopt toch weer mooi op :?

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Rudolf » wo 02 apr 2014, 23:26

Ik heb in het uitzonderlijke donatiepakket ook nog een HK DAC gevonden, en heb mijn huiswerk proberen te doen (valt niet mee, de info staat overal verspreid) en zie nu bij het in elkaar zetten dat er een keuze ruitertje op de DAC print staat, om tussen coax of optisch te kiezen; ik neem aan dat ik daar een schakelaartje aan kan sluiten waardoor ik de keuze aan de buitenkant kan maken?
Morgen klaar, als hij werkt zal ik juichen en foto posten. :mrgreen:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor ray5150 » wo 02 apr 2014, 23:30

Ja, daar kan je de ingang mee omschakelen van optisch naar coax.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Rudolf » wo 02 apr 2014, 23:49

Ik snap het dus, het ding zal twee bronnen tegelijk wel niet leuk vinden. :idea:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor mischa72 » do 03 apr 2014, 7:41

Nope, da's hetzelfde als wanneer twee vrouwen tegelijk tegen je aan staan te kwekken, je begrijpt geen van beiden :rofl:
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Rudolf » do 03 apr 2014, 10:45

Leuke vergelijking, twee vrouwen lijkt me trouwens wel wat, maar dan ook met een schakelaartje, maar dan om het geluid uit te zetten. :mrgreen:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Rudolf » do 03 apr 2014, 12:36

Netjes werken lukt weer niet; zat de DAC print te dicht bij de zijkant, kun je weer een nieuw vierkant gaatje boren; klein stukje opschuiven kan ook niet natuurlijk.
Maar: :rock: hij werkt wel !
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 856
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Jan Geert » za 10 mei 2014, 22:33

Gewoon ter documentatie: De ook op de Lampucera pagina van Lukasz beschreven correctie van een fout in het printontwerp, die de vroege versies verhindert om hoge sampling rates te gebruiken.
DSCF3882.jpg


Pin 2 van de DAC (M4) gelift van aarde, jumper naar pin 16 van de receiver.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor mischa72 » za 10 mei 2014, 22:38

Mooie duidelijke foto Jan Geert :wink:
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1368
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Muug » za 10 mei 2014, 23:03

Jan Geert schreef:Gewoon ter documentatie: De ook op de Lampucera pagina van Lukasz beschreven correctie van een fout in het printontwerp, die de vroege versies verhindert om hoge sampling rates te gebruiken.
DSCF3882.jpg


Pin 2 van de DAC (M4) gelift van aarde, jumper naar pin 16 van de receiver.

Interessant. Zou mijn DAC (met andere pcb) ook die fout hebben? Kan ik dat op één of andere manier testen?

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 856
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Jan Geert » za 10 mei 2014, 23:34

Pin 2 van de cs4397 dient om de dac in hoge samplingrates te zetten. Hij zou dus niet aan aarde moeten liggen. Dat kan je met een multimeter even controleren. Het is de tweede pin vanaf de markering (rond putje)
Pin( :mrgreen: ) me er niet op vast, ik moet de mijne nog testen, kan nog wel even duren zoals je ziet, de oscons moeten er nog op en dan het boeltje inbouwen.

En doe dit alleen als je je heel zeker voelt met een soldeerbout!! Je maakt het zo stuk!
Ik gebruikte een fijne punt en een speld om het pootje van het bord te wippen.
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20808
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor ray5150 » za 10 mei 2014, 23:44

Wat heeft die PCB op de foto een rare kleur, net of er een pot chloor overheen is gevallen ? :?

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 856
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Jan Geert » zo 11 mei 2014, 8:25

Licht spiegeling. Hij is donkergroen, hoogglans afgelakt :mrgreen:
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

mischa72
Berichten: 4370
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor mischa72 » zo 11 mei 2014, 8:44

Muug schreef:
Jan Geert schreef:Gewoon ter documentatie: De ook op de Lampucera pagina van Lukasz beschreven correctie van een fout in het printontwerp, die de vroege versies verhindert om hoge sampling rates te gebruiken.
DSCF3882.jpg


Pin 2 van de DAC (M4) gelift van aarde, jumper naar pin 16 van de receiver.

Interessant. Zou mijn DAC (met andere pcb) ook die fout hebben? Kan ik dat op één of andere manier testen?


Volgens mij kun je dat zien aan de onderkant van de print. Ik weet even niet meer precies waaraan je dat kunt zien, maar aan één van de IC's is dan geprutst af leverancier. Ik heb de mijne een tijd geleden verkocht, ik weet alleen niet meer precies aan wie. De mijne was een Gen. 3.

Gr. Mischa
The world sucks, but if it wouldn´t suck, all DAC's would fall off.

Power to the recyclers !!

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1368
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Muug » zo 11 mei 2014, 20:19

Jan Geert schreef:Pin 2 van de cs4397 dient om de dac in hoge samplingrates te zetten. Hij zou dus niet aan aarde moeten liggen. Dat kan je met een multimeter even controleren. Het is de tweede pin vanaf de markering (rond putje)

Pin 2 maakt geen contact met de aarde. Hier en daar een andere pin wel, dus op basis van jouw gegevens zou het in orde moeten zijn. Kan er geen praktijktest met een stuk audio worden uitgevoerd? Zoja, hoe pak je dat aan?

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22441
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Henkjan » zo 15 jan 2017, 19:49

ik heb eindelijk mijn HKDAC (met Pjotr voeding) in gebruik, en merk nu een enorm luide plop bij het aanzetten (middels relais wordt de 230V geschakeld), ondanks koppel caps in de versterkeringang, en een wat minder harde plop bij t uitzetten. hebben anderen hier ook last van? En wat valt er aan te doen? Is er een manier om de mute snel genoeg te activeren?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6561
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Leeuwarden » zo 15 jan 2017, 20:00

Nooit plop gehad met dat ding...
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!" ***Pippi Langkous***

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3663
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor FR_Aad » zo 15 jan 2017, 20:04

Hier ook niet.

(De mijne miste op het laatst alleen een kanaal)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18097
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Pjotr » zo 15 jan 2017, 20:06

Nee, ook nooit een probleem mee gehad. Zou toch alles eens goed nalopen of je geen foutje hebt gemaakt HJ.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22441
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: HK DAC vragentopic

Berichtdoor Henkjan » zo 15 jan 2017, 20:09

wat voor foutje kan dat zijn dat een plop veroorzaakt bij het aan en uit zetten?
(dat zoekt wat makkelijker)
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten