hoe oscilloscoop gebruiken?

... is weten!

Moderator: Beheerdersteam

Agent327
Berichten: 123
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 11:36
Locatie: Utrecht

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Agent327 » vr 23 mei 2014, 16:25

Henkjan schreef:
Pjotr schreef:http://www.baco-army-goods.nl/meetapparaten/philips-pm3207-oscilloscope.html
die is aan te raden als "all purpose" scope? voor audio en auto toepassingen? en wat zijn evt de beperkingen?


Als het geen digitale geheugenscope is is dat de beperking, en 15 Mhz is weinig.
Je wilt een signaal ook nog zien als het al weg is, naar mijn bescheiden mening MOET de scope een geheugen hebben en mooie triggering.
Anders ben je weg als je niet alleen naar periodieke dingen kijkt.

Voor de auto zijn de picoscope automotive setjes mooi en prijzig maar de user interface is pc. Je leert wel veel van hun doc.
Ik hou niet van onderschriften.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18955
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Pjotr » vr 23 mei 2014, 16:39

??? Eh, het gereedschap is zo goed als het vakmanschap van degene die er mee omgaat!

Op mijn werk een collega die de meest uitgebreide LeCroy moet hebben met allerlei decoder toeters en bellen, maar iets werkend krijgen? Ho maar.

Die Philips scoopjes zijn gewoon ouderwetse recht-toe-recht-aan scoopjes en voor audio toepassingen prima geschikt. Wat je ermee voor de automotive zou moeten weet ik ook niet maar daar zit je met de hedendaagse elektronica al snel aan dedicated spul vast. Denk dat die Philips voor HJ echt wel goed genoeg is. In alle moderne specialistische toeters en bellen waarbij ie toch nooit zal weten wat ie er mee moet, zou ie alleen maar verdwalen.
Peter de Jong

Agent327
Berichten: 123
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 11:36
Locatie: Utrecht

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Agent327 » vr 23 mei 2014, 16:51

Nou nou, een beetje meer respect voor uw site admin... :)
Ik hou niet van onderschriften.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18955
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Pjotr » vr 23 mei 2014, 16:56

Agent327 schreef:Nou nou, een beetje meer respect voor uw site admin... :)

Heb ik ook, juist :D HJ is gewoon geen elektronicus en dan is 100 euries een mooi bedrag om wat natte voeten te krijgen.

Je hebt beslist geen geheugenscoop nodig voor het meeste audiowerk.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19224
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor ds23man » vr 23 mei 2014, 17:22

Voor HJ moet er alleen een aan en uit knop op zitten en eentje met Auto....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Oh ja, en met knop die automatisch een screenshot hier op het forum plaatst. :rofl: :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18955
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Pjotr » vr 23 mei 2014, 17:24

Je bedoelt denk ik:

ds23man schreef:Voor HJ moet er alleen een aan en uit knop op zitten en eentje met Auto Audi....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19224
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor ds23man » vr 23 mei 2014, 17:40

Pjotr schreef:Je bedoelt denk ik:

ds23man schreef:Voor HJ moet er alleen een aan en uit knop op zitten en eentje met Auto Audi....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Agent327
Berichten: 123
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 11:36
Locatie: Utrecht

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Agent327 » vr 23 mei 2014, 18:46

Heb je voor een audi een scope nodig, mankeert er wel eens wat aan dan?

:idea: Het zit misschien wel ergens in het "entertainment system".
Ik hou niet van onderschriften.


Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19224
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Luisterdag Breda zaterdag 30 mei 2015

Berichtdoor ds23man » vr 22 mei 2015, 17:41

Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19224
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor ds23man » vr 22 mei 2015, 17:47

En voor rest zoeken jullie het zelf maar op:

https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=werken+met+een+oscilloscoop
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
dwijtsma
Berichten: 107
Lid geworden op: wo 13 nov 2013, 15:40
Locatie: Drachten

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor dwijtsma » vr 22 mei 2015, 22:33

Rigol DS1052e heb ik zo'n 2 jaar geleden gekocht. Het is geen Techtronics, le croy of Yogokawa, maar dat is ook niet te betalen voor de hobby. Koste meende ik 325 euro via AR Benelux. Kun je bijna alles mee en je kunt plaatjes maken voor op het forum. :yeah:

Fan vervangen is wel prettig misschien, maar upgraden naar de software van de snellere versie is een slecht idee! Analoge ingangen zijn anders...

Als je aan DSPs wil meten moet je aan 1000 euro of meer denken vrees ik.

PS:Oude analoge scoops zijn vaak lastig te bedienen voor een leek. Mede omdat triggering vaak niet meer lekker werkt! Iets om te checken als je een oudje koopt. Bandbreedte halen ze sowieso niet meer.
Audio set:
PI streamer - NAD 165BEE - 2xUCD180HG - Avalon Avatar - Hypex FA501 - CSS SDX15 closed sub

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18955
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Pjotr » vr 22 mei 2015, 22:39

dwijtsma schreef:Rigol DS1052e heb ik zo'n 2 jaar geleden gekocht. Het is geen Techtronics, le croy of Yogokawa, maar dat is ook niet te betalen voor de hobby. Koste meende ik 325 euro via AR Benelux. Kun je bijna alles mee en je kunt plaatjes maken voor op het forum. :yeah:

Fan vervangen is wel prettig misschien, maar upgraden naar de software van de snellere versie is een slecht idee! Analoge ingangen zijn anders...

Als je aan DSPs wil meten moet je aan 1000 euro of meer denken vrees ik.

Zet er niet zomaar een ander fan in. De meeste herrie is niet de fan zelf maar de luchtstroom door het roostertje. Zet je er een stillere fan in, en dus met minder luchtstroom. dan worden de FPGA's op het bord en de voeding veel te heet en dendert de levensduur achteruit!
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dwijtsma
Berichten: 107
Lid geworden op: wo 13 nov 2013, 15:40
Locatie: Drachten

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor dwijtsma » vr 22 mei 2015, 22:45

Ik hoor een mechanische oplossing. Scherpe randjes schuren en veilen.
Audio set:
PI streamer - NAD 165BEE - 2xUCD180HG - Avalon Avatar - Hypex FA501 - CSS SDX15 closed sub

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18955
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: hoe oscilloscoop gebruiken?

Berichtdoor Pjotr » vr 22 mei 2015, 22:54

dwijtsma schreef:Ik hoor een mechanische oplossing. Scherpe randjes schuren en veilen.

Het meeste helpt door het rooster van de metalen binnenafscherming, daar waar het fannetje tegenaan geschroefd zit, er rigoureus uit te knippen en netjes bij te werken met een dremel. En dan de fan weer met rubber silencers uit de PC wereld er weer in te plaatsen i.p.v. met de schroefjes.

Daarvoor moet je ook wel de voeding er uit schroeven, dus weet waar je aan begint. En oh ja, werk op een ESD mat + ESD armbandje. De componenten op het bord zijn niet ongevoelig voor ESD!
Peter de Jong


Terug naar “Meten....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten