Newbie's and Noob's questions here

... is weten!

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hopsa
In memoriam †
Berichten: 328
Lid geworden op: wo 23 mei 2007, 5:44
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Berichtdoor hopsa » ma 12 nov 2007, 17:38

Niettemin, mooi kastje Jan( je hebt mooier, vast ook beter, gesoldeerd dan ik).

Deze week ga ik ook proberen of mn kastje het doet, ook met voeding erin( mn katten hebben een weerstandje weggespeeld)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » ma 12 nov 2007, 18:00

Wowly schreef:Aaaargh, heb ik hem aangesloten zoals het volgens het schema moet......NOG geen signaal :( De de mic aan de in zijde en de out/zijde verbonden met de geluidskaart. Geen reactie.....

Hoe meet ik of ik de voeding goed heb gemaakt

Oja, met een gewoon micje krijg ik wel geluid.......

Jan

Hoi Jan,

Meet eens met een multimeter de spanning op het cinchplugje naar de mic. Op de pen moet ongeveer +2V staan.

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 18:41

De (mic) IN geeft wel 2,15 V gelijkstroom (multimeter op 20 V gelijkstroom)

Jan

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 18:50

De andere kant meet dan wel iets maar dat staat niet vast en loopt snel af richting de nul.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » ma 12 nov 2007, 19:00

Nou dat is zoals het moet zijn. Kabel(s) wel in orde? Batterij goede polariteit? De pin moet positief zijn tov massa. Het klopt dat de out langzaam naar 0 zakt. Dat komt vanwege de elco en dat moet ook.

Je kunt tseten of de mic wel in orde is. Dan moet bij aansluiten van de mic de spanning op het knooppunt van R1, R2 en C1 ietsje lager worden.

Anders zou ik het niet weten verder.

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 19:20

Kan het zijn dat de Tasker v260 2x0,25 professional °noiseless microphone cable low capacity roet in het eten gooit? deze is van de mic naar de voeding 2,5 meter lang.

Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » ma 12 nov 2007, 19:29

Dat is een 2 aderige kabel toch? Heb je hem wel goed aangesloten?

1 draad + afscherming aan de massa (aan beide kanten) en de andere draad is het signaal.

Kabel op zich is prima voor dit doel.

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 20:27

idd twee aderig. maar ik heb de loze ader gewoon afgeknipt en niet verbonden met de massa. is dat beter als je dat doet?

Ga het sowieso vanavond wel doen.

Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » ma 12 nov 2007, 20:31

Heb je aan beide kanten wel dezelfde ader afgekinpt? :P :evil:

Op zich moet het wel werken met 1 ader, dus daar zal het probleem niet zitten. 'Tis wel beter om de niet gebruikte ader aan massa te leggen.

Zou trouwens dat metinkje op het knooppunt van R1, R2 en C1 wel doen. Bij aangesloten mic moet de spanning daar dan lager zijn dan met niet aansloten mic.

Gebruikersavatar
hopsa
In memoriam †
Berichten: 328
Lid geworden op: wo 23 mei 2007, 5:44
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Berichtdoor hopsa » ma 12 nov 2007, 20:39

aanstekelijk

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 21:05

jahaha, dat had ik al wel gecontroleerd ja. maar ik zal de kabels eens opnieuw solderen. De meting zal ik nu even doen:

Yep, gaat van 2,15 volt naar 1,60 welke uiteindelijk stabiliseerd op 1,70 Volt.

Ik ga de kabels eens veranderen.

Het vreemde is, zowel op de Audigy als op de onboard geluidskaart komt er volstrekt niets uit de mic....

Zou het in de software van vista systeem zitten?

Jan

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » ma 12 nov 2007, 21:37

Probleem opgelost!! Het kabeltje van de versterker naar de geluidskaart zat verkeerd gesoldeerd. Namelijk op het rechterkanaal (ring) van de mini-jack ipv het linkerkanaal :? :oops:

Anyway, hij doet het, kan ik nu eindelijk mijn opgedane ARTA-leessessie's in de praktijk brengen.

Pjotr in speciaal: Heel erg bedankt!!! echt waar.

Jan

DIY_peter
Berichten: 306
Lid geworden op: di 28 sep 2004, 8:23

Berichtdoor DIY_peter » di 13 nov 2007, 8:47

Even iets anders.

Hoeveel vermogen heeft je meetversterker eigenlijk nodig?
Kom je met 5W ofzo al toe?

Ik dacht eraan hiervoor een goedkoop Velleman kitje ofzo te gebruiken.
zoals: http://www.vael.com/shop/detail.php?code=950.04001.0&cat_id=6.2&start=0&limit=10

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8101
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel
Contacteer:

Berichtdoor Wowly » di 13 nov 2007, 9:30

it is precies degene die jeroen me aanbeveelde om mee te gaan meten. In tegenstelling tot zijn nog kleinere broertje meet deze netjes en is ie goed te gebruiken voor te meten.

Kun je deze met zijn trafostekker gebruiken?

Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » di 13 nov 2007, 10:14

Hoi jongens,

Ik overweeg nog steeds dit LM3875 kitje als meetampje:

viewtopic.php?p=93852#93852
( http://electronics.dantimax.dk/Kits/Pre ... index.html )

Als iemand zich geroepen voelt tot een groepsinkoop doe ik mee.

b_force
Berichten: 12364
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27
Contacteer:

Berichtdoor b_force » di 13 nov 2007, 13:21

groep inkopen ?

Die dingen moet je bij elpro in Duitsland halen, daar kosten ze werkelijk helemaal niets.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » di 13 nov 2007, 14:06

b_force schreef:Die dingen moet je bij elpro in Duitsland halen, daar kosten ze werkelijk helemaal niets.

Da's mooi, regel jij dat even dan Bart.

DIY_peter
Berichten: 306
Lid geworden op: di 28 sep 2004, 8:23

Berichtdoor DIY_peter » di 13 nov 2007, 15:11

elpro? is dat een online shop?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » di 13 nov 2007, 21:02

Leuk mic ampje om zelf te bouwen:

http://electronics.dantimax.dk/Kits/Pre ... index.html

(klik op "ThatMic" links op de pagina)

DIY_peter
Berichten: 306
Lid geworden op: di 28 sep 2004, 8:23

Berichtdoor DIY_peter » wo 14 nov 2007, 9:34

Nog wat vraagjes.

Is de IBF-akustik mic even goed als een Behringer ecm-8000? Of is het dezelfde microfoon?
Omdat de fantoom voeding een lagere spanning heeft zou ik denken dat het niet dezelfde microfoon is.

Ik kan goedkoop een ecm-8000 krijgen, maar vraag me af of hij lineair genoeg is om te meten zonder calibratiefile.

Welke kabel heb ik nodig als ik de IBF-akustik mic wil aansluiten op een geluidskaart met 3.5mm aansluiting?

een mono Cinch =>3.5mm jack kabel?

japieyo
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 18 okt 2006, 15:59

Berichtdoor japieyo » wo 14 nov 2007, 12:31

Pjotr schreef:Hoi jongens,

Ik overweeg nog steeds dit LM3875 kitje als meetampje:

viewtopic.php?p=93852#93852
( http://electronics.dantimax.dk/Kits/Pre ... index.html )

Als iemand zich geroepen voelt tot een groepsinkoop doe ik mee.


Ik heb toevallig vorige week een setje van Dantimax in elkaar geprutst. Ik had 2 complete (mono) kits besteld en 4 losse printplaten. De kwaliteit is super, Het wordt keurig geleverd en met handleiding en al. Eventueel wil ik wel 3 printplaten van hand doen. Het zou dan fijn zijn als iemand met een beetje electrokennis de benodigde onderdelen bij elkaar sprokkeld.

b_force
Berichten: 12364
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27
Contacteer:

Berichtdoor b_force » wo 14 nov 2007, 13:59

DIY_peter schreef:Nog wat vraagjes.

Is de IBF-akustik mic even goed als een Behringer ecm-8000? Of is het dezelfde microfoon?
Omdat de fantoom voeding een lagere spanning heeft zou ik denken dat het niet dezelfde microfoon is.

Ik kan goedkoop een ecm-8000 krijgen, maar vraag me af of hij lineair genoeg is om te meten zonder calibratiefile.

Welke kabel heb ik nodig als ik de IBF-akustik mic wil aansluiten op een geluidskaart met 3.5mm aansluiting?

een mono Cinch =>3.5mm jack kabel?

De ECM8000 is een heel aardige mic, maar idd, niet gekalibreerd (beter gezegd, niet geverifieerd).
Ik denk dat ze elkaar niet echt zullen ontlopen.

Bij IBF hebben ze nog die ECM-40. die lijkt me persoonlijk ietsjes minder dan de ECM8000.

Er zijn nog een aantal mics (zie eerdere post van mij dit topic), die iets beter zijn, maar ook iets duurder.
Helaas ook niet geverifieerd.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » wo 14 nov 2007, 18:07

japieyo schreef:
Pjotr schreef:Hoi jongens,

Ik overweeg nog steeds dit LM3875 kitje als meetampje:

viewtopic.php?p=93852#93852
( http://electronics.dantimax.dk/Kits/Pre ... index.html )

Als iemand zich geroepen voelt tot een groepsinkoop doe ik mee.


Ik heb toevallig vorige week een setje van Dantimax in elkaar geprutst. Ik had 2 complete (mono) kits besteld en 4 losse printplaten. De kwaliteit is super, Het wordt keurig geleverd en met handleiding en al. Eventueel wil ik wel 3 printplaten van hand doen. Het zou dan fijn zijn als iemand met een beetje electrokennis de benodigde onderdelen bij elkaar sprokkeld.

Hoi Japie,

Heb wel belangstelling voor zo'n printje, alhoewel ik denk ik toch ook een mic ampje bij Dantimax ga bestellen. Stuur je wel eem PM.

De overige onderdelen zijn bij iedere gesorteerde elektronivcaboer te krijgen (Conrad, BMM of om de hoek). Er moet toch ook een kastje omheen.

Gebruikersavatar
hopsa
In memoriam †
Berichten: 328
Lid geworden op: wo 23 mei 2007, 5:44
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Berichtdoor hopsa » wo 14 nov 2007, 20:51

Volstaat de Velleman meetamp wel:
frequentierespons: 20Hz tot 20kHz (-3dB)?

t Lijkt me dat je dan om te meten al meteen met -3db de mist ik kan gaan.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 16886
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » do 15 nov 2007, 20:36

Hoi Hopsa,

Ken het Velleman ampje niet maar heb er ook zo mijn twijfels over. Ga iig nu een meettkastje knutselen met de Dantimax spullen Zo'n LM3875 ampje samen met het micampje van Dantimax. Was je nog een zelffbouw mic ampje verschuldigd weet je nog :D

Als het zover is open ik er wel een apart topic over.


Terug naar “Meten....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast