Hypex Fusion Plate amps

Commerciële mededelingen van onze sponsoren.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » wo 07 feb 2018, 20:40

hans_b schreef:Ik heb de hele serie Fysion Amps vandaag kunnen zien/bewonderen. Zien er erg mooi uit. De 500watt versies hebben een ventilator en koelbaan.

Ik ben heel benieuwd hoe ze klinken.


Dat hebben wij al vorig jaar in Breda kunnen bewonderen en beluisteren..........
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
kuiperik
Berichten: 452
Lid geworden op: vr 05 nov 2004, 17:52
Locatie: Omg. Eindhoven

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor kuiperik » wo 07 feb 2018, 20:46

.................. en toen was het stil? :hide:
Geen specialist, maar een hobbyist :relax:

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 12435
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor dre » wo 07 feb 2018, 20:48

Nee,de vin hoor je nog. :lol:
потому что он может!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » wo 07 feb 2018, 20:53

Dacht het niet, als je de user guide gewoon leest is dat ding adaptief geregeld qua toerental, afhankelijk van temperatuur en geluidsniveau.
Laatst gewijzigd door ds23man op wo 07 feb 2018, 20:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 12435
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor dre » wo 07 feb 2018, 20:56

Ik verwacht ook niet anders!
потому что он может!

FritsK
Berichten: 205
Lid geworden op: do 07 mei 2009, 23:22

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor FritsK » zo 11 feb 2018, 10:46

Is er een mogelijkheid om de plates met bijv. USB door te lussen zodat je alleen de master op je PC hoeft aan te sluiten en toch alle plates in één keer kan configureren? Of zou een USB-hub hier uitkomst bieden?
Niets uit deze tekst mag gequote worden zonder toestemming van de schrijver

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 11 feb 2018, 10:52

Dat is technisch onmogelijk omdat elke usb een aparte device is in windows. Je zou dan in HFD een dropdown menu moeten hebben om de juiste plate te selecteren, maar welke plate is wie? Ze verschijnen in Windows allemaal met de naam HID device.
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 1522
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor toetertje » zo 11 feb 2018, 11:08

ds23man schreef:Dat is technisch onmogelijk omdat elke usb een aparte device is in windows. Je zou dan in HFD een dropdown menu moeten hebben om de juiste plate te selecteren, maar welke plate is wie? Ze verschijnen in Windows allemaal met de naam HID device.


Ik vind dat toch wel een dingetje. Dat moet toch softwarematig mogelijk zijn.
Het is nu bijna onmogelijk om, al luisterend kleine aanpassingen te doen. Of
je moet zoals ik laatst, met 2 laptops op de bank zitten. :-&

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 11 feb 2018, 11:12

Als jij een methode weet om in je besturingssyteem een unieke naam aan elke HID te geven? En die te behouden als je de handel loshaalt en weer inplugt?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22449
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » zo 11 feb 2018, 11:46

Gewoon 2 lange USB kabels, labeltje er aan en gewoon ff ompluggen als je de instellingen zet. Zo deed ik t met de as2.100 in elk geval.

In HFD kan je toch wel zien (serienummer?) welke amp je er aan hebt hangen?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

toetertje
Berichten: 1522
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor toetertje » zo 11 feb 2018, 11:51

ds23man schreef:Als jij een methode weet om in je besturingssyteem een unieke naam aan elke HID te geven? En die te behouden als je de handel loshaalt en weer inplugt?


Je kunt wel ieder kanaal een eigen naam geven. Kun je dan niet in Hfd een selectie keuze
kunnen maken op kanaalnaam?
Wat ook mooi zou zijn, is dat Hfd de amps zou kunnen uitlezen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 11 feb 2018, 11:52

Volgens mij wordt alleen het type herkend.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 11 feb 2018, 11:56

Als er een makkelijke oplossing was geweest, dan was die wel ingebouwd in het DLCP verhaar. Daar zit op de inputboard een schakelaar om tussen twee aangesloten dlcp's te kiezen.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18098
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Pjotr » zo 11 feb 2018, 12:02

Natuurlijk kun je over een USB poort wel meerdere apparaten van dienst zijn. Wat dacht je dat een USB-hubje doet? Maar ze weten nu net het verschil tussen A en B USB-connectors daar. Dat is ook al heel wat :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22449
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » zo 11 feb 2018, 12:14

ds23man schreef:Volgens mij wordt alleen het type herkend.

Op t wensenlijstje voor de eerste update dus :mrgreen:
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Shutdown98
Berichten: 85
Lid geworden op: zo 29 jul 2012, 15:35
Locatie: Zutphen

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Shutdown98 » zo 11 feb 2018, 17:05

Kan iemand wat zeggen/ervaringen over de gebruikte AKM dac?
Omdat er al een dac in de plate amps zit lijkt het weinig nuttig om zelf nog een dac te blijven gebruiken en een analoog signaal naar de amps te sturen.
Ben wel benieuwd naar de jitter waardes en of de oscilators een beetje ok zijn...
Daphile op PC streamer met JCat Femto > WaveiO usb to I2S > Soekris Dual Mono DAM 1121-01 > Bryston B-60R sst > Discovery 4

FritsK
Berichten: 205
Lid geworden op: do 07 mei 2009, 23:22

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor FritsK » ma 12 feb 2018, 0:12

Henkjan schreef:Op t wensenlijstje voor de eerste update dus :mrgreen:

Op t eisenlijstje voor de eerste update dus :mrgreen:
Niets uit deze tekst mag gequote worden zonder toestemming van de schrijver

FritsK
Berichten: 205
Lid geworden op: do 07 mei 2009, 23:22

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor FritsK » ma 12 feb 2018, 16:17

Ik las overigens dat je met de AB presets kan switchen. Hoe gaat dit met de overige gekoppelde amps? Dat zou volgens mij betekenen dat die ook een IR-module moeten hebben omdat Hypex er voor kiest de data van de eerste amp niet naar de overige te sturen. Volgens de handleiding kan je echter de IR-module op een Slave-amp niet gebruiken, omdat de IR zou zijn uitgeschakeld. Dus geen presetselectie als je de amps aan elkaar knoopt?
Niets uit deze tekst mag gequote worden zonder toestemming van de schrijver

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » ma 12 feb 2018, 16:35

Goed lezen, de signalen naar de slaves lopen via de spdif aansluitingen ( of remote in/out van de sub plates). Bij de slaves wordt alleen de ir receiver uitgeschakeld.
Fusion Filterdesign

FritsK
Berichten: 205
Lid geworden op: do 07 mei 2009, 23:22

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor FritsK » ma 12 feb 2018, 16:46

Ah prima. Wel gelezen maar niet helemaal begrepen dan.
Niets uit deze tekst mag gequote worden zonder toestemming van de schrijver

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22449
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » ma 12 feb 2018, 17:01

maar klopt het dat master/slave alleen werkt bij digitaal in? als je een analoog stereo signaal in krijgt, dan kan je die zo te lezen niet doorsturen?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18661
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » ma 12 feb 2018, 17:11

De signalen voor afstandsbediening worden VIA de spdif aansluitingen verstuurd. Dat wil niet zeggen dat je dan alleen spdif kan gebruiken. De analoge signalen trek je gewoon naar de desbetreffende kasten.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22449
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » ma 12 feb 2018, 17:23

ah, dus 1 analoge input naar elke kast, een spdif van de master naar de slave kast.
dat is dus anders dan bij de AS2.100 (en ik kwam geen heldere omschrijving in de handleiding tegen)
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

toetertje
Berichten: 1522
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor toetertje » wo 14 feb 2018, 13:47

Zou een Fa122 een monitor en een xls10 sub aan kunnen sturen?
Of is die 125 watt echt te weinig voor de xls? (20 liter gesloten)
Het hoeft niet op oorlogssterkte te kunnen spelen.

FritsK
Berichten: 205
Lid geworden op: do 07 mei 2009, 23:22

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor FritsK » do 15 feb 2018, 22:50

toetertje schreef:Zou een Fa122 een monitor en een xls10 sub aan kunnen sturen?
Of is die 125 watt echt te weinig voor de xls? (20 liter gesloten)
Het hoeft niet op oorlogssterkte te kunnen spelen.

Ik had zelf in dat geval de FA252 gekozen. Dat levert waarschijnlijk ook minder vervorming op.

En je hebt vermogen genoeg om evt. een Linkwitz Transform toe te voegen om de sub glad te trekken.

Overigens begrijp ik uit de documentatie dat een plate-amp nooit stereo gebruikt kan worden (dus bijv. één plate-amp voor de tweeter L+R), maar altijd voor één van de beide zijden is of in mono speelt. Da's wel jammer.
Niets uit deze tekst mag gequote worden zonder toestemming van de schrijver


Terug naar “Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten