Arduino mega

Verouderde en afgehandelde advertenties van afgelopen jaar.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 11:36

Arduino Mega gevraagd
Project kt88 testen loopt vast op mn Goedkope Chinese Aduino
Kan er natuurlijk nieuw kopen maar misschien ligt er een bij u ook een werkeloos zoals bij velen :D
Dan wil ik hem best graag overnemen
Of ruilen voor iets gloei voedinkje Trafo
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18710
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Arduino mega

Berichtdoor Pjotr » di 03 apr 2018, 11:43

Wat is er loos dan? Je weet toch wel dat die dingen het niet op een Vb+ van 250V willen doen hè? :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 11:50

Pjotr schreef:Wat is er loos dan? Je weet toch wel dat die dingen het niet op een Vb+ van 250V willen doen hè? :lol:

Echt niet :(
:o
Sloeberke had alles werkend maar niet met mijn Arduino
Dus daar is iets mee Peter
En daar baal ik van hij doet zo zn best ervoor
En ik kan hem alleen maar helpen aan wat spullen waar hij zich mee kan uitleven :P
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9183
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Arduino mega

Berichtdoor Barry2001 » di 03 apr 2018, 13:14

Moet het perse een Mega zijn Bert? Heb nog een Uno liggen, een 'echte' geen chinese imitatie. Nieuw in doos, ongebruikt.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Arduino mega

Berichtdoor Ah!buis » di 03 apr 2018, 13:40

Voor zover ik het begrepen heb, gaat 't om wat meer geheugen.Ipv de resultaten van de metingen tussendoor naar buiten te brengen eerst een lijst maken.Daar was niet genoeg plaats voor.
Je zou zeggen hang er wat cmos ram aan, weet niet of de arduino van Bert daar geschikt voor is.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18710
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Arduino mega

Berichtdoor Pjotr » di 03 apr 2018, 13:47

Ja, als het om geheugen gaat... Die Arduino's zijn eigenlijk niet bedoeld als microprocessor Anne, maar als microcontroller. Er is wel een MegaAT die veel geheugen kan aansturen (64kB) maar of die in de Arduino serie zit weet ik niet.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Arduino mega

Berichtdoor hannesie » di 03 apr 2018, 14:00

due.JPG

Is dit wat?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 14:56

hannesie schreef:due.JPG
Is dit wat?

Het ziet er prachtig uit Hannesie
Is dat een mega met scherm ? Dan kom ik die graag ophalen bij je
Ik stuur je een PB Hans ?
Daar kan ik hem zeker blij mee maken :yeah:

eBarry had een UNO org
Barry als je er niks mee van plan bent te doen regelen we dat in Breda
Ik heb hier 3 bouwdingens werkend op Arduino
Het meest gebruikte is mijn 225 volt wisselspanning stabilisator
Binnen 1 volt regelt hij en houd mn spanning in minder dan een seconde :yeah:
Dan een Ruststroom meter met Nixie buizen
En de Curve tracer
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 15:09

Ah!buis schreef:Voor zover ik het begrepen heb, gaat 't om wat meer geheugen.Ipv de resultaten van de metingen tussendoor naar buiten te brengen eerst een lijst maken.Daar was niet genoeg plaats voor.
Je zou zeggen hang er wat cmos ram aan, weet niet of de arduino van Bert daar geschikt voor is.
Anne


Hij loopt tegen meerdere problemen aan
Hij heeft het werkend in purebasic
Maar met vertalen naar Arduino commando,s gaat het soms mis
Ook de Baudrate was een punt
de stabiliteit van de DA converter in de Arduino
En hij kwam een analog in te kort
Hij heeft dat ook weer met iets opgelost
Ik kan het echt niet volgen Voor mij is het toveren :D Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 16:54

Wetenswaardigheid
Ik kreeg net van sloeberke aka Ludo
Die naam gebruik ik voortaan maar
Blijkt dat alle arduino,s maar 2 adressen gebruiken voor de DA ook de Mega 8-[
Hij heeft de oorzaak al gevonden Met knippen en plakken werkt de code wel
Maar ingetypt niet :think:
Doet me denken aan de tijd met de commandore VIC20 en nadien de 64 en 9 naalds printer
Werkte mijn precies overgetypte code ook niet
3-4 weken elke vrije minuut ermee bezig geweest syntax error :evil:
Tot iemand mij uitlegde wat ik vout tiepte deze [ ] of { } die zag je geen verschil met een 9 naalds printer tje
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9183
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Arduino mega

Berichtdoor Barry2001 » di 03 apr 2018, 17:29

Bert61 schreef:Wetenswaardigheid
Ik kreeg net van sloeberke aka Ludo
Die naam gebruik ik voortaan maar
Blijkt dat alle arduino,s maar 2 adressen gebruiken voor de DA ook de Mega 8-[
Hij heeft de oorzaak al gevonden Met knippen en plakken werkt de code wel
Maar ingetypt niet :think:
Doet me denken aan de tijd met de commandore VIC20 en nadien de 64 en 9 naalds printer
Werkte mijn precies overgetypte code ook niet
3-4 weken elke vrije minuut ermee bezig geweest syntax error :evil:
Tot iemand mij uitlegde wat ik vout tiepte deze [ ] of { } die zag je geen verschil met een 9 naalds printer tje


Arduino code werkt standaard al veel met kleur. Misschien staan er tekens in achtergrondkleur?
En je hebt dus geen andere Arduino nodig?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 19:19

Barry2001 schreef:
Bert61 schreef:Wetenswaardigheid
Ik kreeg net van sloeberke aka Ludo
Die naam gebruik ik voortaan maar
Blijkt dat alle arduino,s maar 2 adressen gebruiken voor de DA ook de Mega 8-[
Hij heeft de oorzaak al gevonden Met knippen en plakken werkt de code wel
Maar ingetypt niet :think:
Doet me denken aan de tijd met de commandore VIC20 en nadien de 64 en 9 naalds printer
Werkte mijn precies overgetypte code ook niet
3-4 weken elke vrije minuut ermee bezig geweest syntax error :evil:
Tot iemand mij uitlegde wat ik vout tiepte deze [ ] of { } die zag je geen verschil met een 9 naalds printer tje


Arduino code werkt standaard al veel met kleur. Misschien staan er tekens in achtergrondkleur?
En je hebt dus geen andere Arduino nodig?


Nee hoor Ik heb al min of meer wat met Hans afgesproken
Wat de kleuren betreft ik geef het door aan ludo
Barry reuze bedankt dat je aan me dacht :goedzo:
:dank: :dank:
Super dat forum hier :goedzo: voor ieder :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9183
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Arduino mega

Berichtdoor Barry2001 » di 03 apr 2018, 19:33

Geen probleem, succes met je mooie project!

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4496
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Arduino mega

Berichtdoor Bert61 » di 03 apr 2018, 19:52

Barry2001 schreef:Geen probleem, succes met je mooie project!

Ja Barry heb net bericht gekregen dat hij die fout gevonden heeft
Dus weer een stap verder hij vertelde dat het programma nu 1200 :shock: regels lang is
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten