Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21782
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » vr 10 nov 2017, 9:56

kan je de BIOS niet van de HP site afplukken en er opnieuw opzetten?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17398
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » vr 10 nov 2017, 10:33

Henkjan schreef:kan je de BIOS niet van de HP site afplukken en er opnieuw opzetten?

Over het algemeen kan dat, plus een tooltje om hem met een USB stick te blazen. Je moet je BIOS ten slotte ook kunnen updaten. Maar een corrupte BIOS heb in nog geen 30 jaar meegemaakt bij een HP.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18039
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 10 nov 2017, 11:38

De eerste hit in googel:

https://community.hpe.com/t5/ProLiant-S ... -p/6006799

De Bios is niet corrupt maar Linux probeert de performance counter te gebruiken terwijl die al in gebruik is door de bios.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18039
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 10 nov 2017, 11:39


Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 10 nov 2017, 11:57

Nadat ik de schijf aan een W10 machine en dan schijfbeheer die aan gaf dat er al een fout zat in de MBR, dan maar FF volledig schoongemaakt en nu er dan de laatste versie van Ubuntu opgezet, Nu geen meldingen meer.

Waarschijnlijk de 1e cylinder die beschadigd was.

uu.JPG

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 10 nov 2017, 17:33

We zitten al weer aardig op het paadje.
Webmin om het iets makkelijker te doen.
web.JPG

Ook dan alvast de mdadm alvast geïnstalleerd.

mdadm.JPG

en dan ziet hij ook weer vrij makkelijk de muziek. :rock: :rock: :rock:

muziek.JPG

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 11 nov 2017, 13:33

Nu eens zien of ik dat weer aan de praat krijg met de goede autorisatie. :-$

ro.JPG
:kwijl:

roo.JPG

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18039
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 11 nov 2017, 14:00

Volgende keer toch maar even een backupje? :lol:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 11 nov 2017, 14:09

in.JPG
Hij heeft nu in een 1/2 uur toch wel wat werk gedaan.

Er zijn nog wat losse bestanden maar alle plaatjes hangen er in.

@ ds23man Als je dat wilt doen, een back-up, dan zou het een ISO moeten worden.
De SSD was dus beschadigd, verder niets. :shock:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21782
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » za 11 nov 2017, 14:33

bij jou ook al?

wat voor SSD was dat?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 11 nov 2017, 14:38

Ik had een Samsung en de boot-sector was waarschijnlijk door een actie van mij, beschadigd tijdens het rebooten voor een update.

Ik dacht dat een usb stick er wel zonder unmount, er straffeloos uitgehaald kon worden, niet dus. :-& :-&

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 12 nov 2017, 22:18

ana.JPG

\Hij is nadat de database al wel klaar was met plaatjes e.d. toch nog aardig bezig.

Ik snapte niet waarom er zoveel processorkracht nodig was, en voor wat.
pro.JPG


En hij is nog niet klaar met het werk. :mrgreen: zie pijltje.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 10 dec 2017, 18:06

uu.JPG


Nu dan aardig wat grappen uitgezocht, en dan met de melding
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public ... -c03265132

Kom je er niet helemaal, via de bootopties zie je dan wel ineens de RBSU (F9)
Maar dan nog niet altijd zo logisch.
bios.JPG


Nu dus maar met de server variant geïnstalleerd, en die gaat vlekkeloos, terwijl ik ook met de andere versies heb zitten spelen.
Knipsel.JPG

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21782
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 10 dec 2017, 20:58

je bedoelt de server variant van Ubuntu?welke versie?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 10 dec 2017, 21:26

16.04.3

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21782
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 10 dec 2017, 21:37

en die heeft dat probleem niet met die foutmelding bij t booten?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 10 dec 2017, 21:45

Ik zag bij het booten vanaf een USB stick nog wel een melding, maar na de installatie zelf niet meer.
Het kan dat het opstartscherm nu dat bedekt.
Ik zal zo even kijken, ik gooi eerst even de 4 Tb erin, en zal die mounten.
Webmin geeft daar geen info over, mogelijk dan het opstart log, ga eens zoeken/kijken.

rapport via Webmin.
bug.JPG

Ik heb aan de linkerzijde even een rode streep gezet waar het niet lekker gaat tijdens het opstarten.

Dit is feitelijk het probleem, ,de firmware bug die dan later in het logbestand staat.
PMU.JPG

Maar geen waarschuwingen verder.
Ik ga eerst even wat veilig stellen, en de weer wat verder prutsen.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 10 dec 2017, 23:57

Alles is weer te bereiken, maar eens even de de zaak nog wat verder veilig stellen.

De Raid configuratie met de muziek is ook weer te bereiken en nu alleen even gedeeld met de Samba (cifs) en geen NFS.
raid.JPG

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 11 dec 2017, 11:25

Ik laat nu "even " de muziek van de server kopieren naar de Vortexbox "reserve" opzet, en heb die opdracht laten uitvoeren door mijn oude muziekserver als een soort intermediair. :lol: :sure:

Dus PC 'C geeft de opdracht om de muziek van 'A naar B 'te brengen, zijn ze met elkaar wel even zoet/bezig.

Oftewel alles kopiëren, maar als het er al staat hoeft dat niet nog een keer. :rofl:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 11 dec 2017, 17:59

roony.JPG
Inmiddels dat ook weer draaiend.

Het lijkt er op dat de problemen bij de NFS instellingen zaten, nu dus maar niet ingeschakeld, en dan de Server uitvoering van Ubuntu 16.04.3 LTS, en in april komt er dan de nieuwe LTS = Long Time Service met weer 4 jaar ondersteuning.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9858
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 12 dec 2017, 22:32

Had het nog niet eerder voor elkaar, maar als je dan de ROON server hebt zonder de LMS server actief, kun je door de Squeezebox support in te schakelen, ook de Squeezebox weer benutten op een ander plekje.
SB.JPG
touch.JPG

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 4090
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Hp microserver

Berichtdoor Shadow » di 12 dec 2017, 23:48

'The very best of supertramp'
Er lopen er voor minder vast Hans :lagge:


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten