Raspberry Pi

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » di 13 okt 2015, 10:48

Ik was je even kwijt, maar nu dan mijn reactie.

Ik heb hier zelf alleen de B versie en destijds met het handje de zaak aan de praat gemaakt.

Inmiddels is het voor de B+ ook wel bijgewerkt en ik zag een aparte versie voor de P2.

Ik neem aan dat de aansturing en volume dan ook wel getackeld is.
Ik had bij een demo in Hengelo op de eeen of andere manier de volumestand niet goed geregeld, en dan gaat en de versterker en luisspreker over z'n nek. :hide:
Meestal is het standaard op een half volume, maar ik had bij die demo niet in de gaten dat ik de volumeregeling had uitgezet, en dan loop je wel even te piekeren :think: , want thuis met een andere server ging dat wel goed.

Voor wat betreft de toonregeling, ik weet dat bij de max2play er in eerdere versies er wel een vorm van equalizer was om te gebruiken, maar of dat dan met de Raspberry uitvoering ook is gelukt weet ik zo niet.
Ik heb hier sowiezo de max2play versie op de RPI nog niet getest. :oops:
Hans

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » di 13 okt 2015, 11:21

Ik zie net via zoeken en vinden een erg leuke ontwikkeling.
Met een 7 inch touchscreen. :lol:
F264J62IF3SQM9W.MEDIUM.jpg


http://www.instructables.com/id/High-End-Sound-with-7-Inch-Touchscreen-Control-Bas/
https://www.hifiberry.com/2015/10/a-high-end-squeezebox-replacement/

Er zijn wel pittige prijzen voor dingen die we hier wel goedkoper vinden, maar er is een shop.
http://shop.max2play.com/en/hardware.html
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » ma 19 okt 2015, 10:31

Dank je Hans, de Amp+ zou komen in de keuken, maar ik denk dat er op termijn toch problemen gaan komen met de wederhelft wegens ontbreken van echte draaiknoppen...
Maar ik ga het toch proberen denk ik, zal u op de hoogte houden.

Nu had ik gisterenavond een probleem met LMS, dat ding draait nu sinds maanden zonder problemen met de piCorePlayer Rpi B+& DAC+ en kreeg nu de melding dat er een nieuwe Spotify APP was... Ik moest die activeren via http://www.mysqueezebox.com/user/apps
Qobuz draait zonder probleem, enkel bij Spotify krijg ik alles te zien ook mijn playlists maar de nummers willen niet laden
Ik zie niets veel mis, ik heb een account, alles werkte perfect :shock:
Zie nu dit, is er misschien een conflict?
ScreenHunter_11 Oct. 19 10.14.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » ma 19 okt 2015, 11:39

Grappig, ik heb wel eens wat oude opzetjes die ik tegen kwam verwijderd.

Nu dan daar een tijdlang niet geweest, en dan krijg je dit. :shock:
huh.JPG

En dan eens verder kijken.
huh2.JPG

Ik had dus hier al wel eens wat weggehaald, maar daar staan er dus ook weer aardig wat.

Juist omdat ik de plug-ins automatisch laat bij werken, krijg ik dan wel eens dit soort meldingen.
huhq.JPG

Die zijn niet altijd zichtbaar meet de tablet, meen ik.
En het opnieuw opstarten doe ik dan met alleen een de werkelijk lopende processen en dan via webmin.
Spotify, heb jij de originele of de triode plug-in, het lijkt mij de eerste.
webmin.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » ma 19 okt 2015, 11:48

Spotify heb jij de originele of de triode plug-in, het lijkt mij de eerste.

Ik heb beide via LMS in gebruik, maar geen van beide werkt nog...

Moet LMS op zich ook ge-update worden??

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » ma 19 okt 2015, 11:52

m_cruiser schreef:
Spotify heb jij de originele of de triode plug-in, het lijkt mij de eerste.

Ik heb beide via LMS in gebruik, maar geen van beide werkt nog...

Moet LMS op zich ook ge-update worden??

Kijk eens bij de instellingen.
lms.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » di 20 okt 2015, 23:17

hele avond zitten zoeken, niets helpt.
LMS terug geinstalleerd, Spotify, paswoorden...
Alles wordt herkend, muziek laadt voor 10-14seconden en springt op 0...
Qobuz werkt, radios werken, Spotify NIET
LP_247.jpg

Eindigt op:
Als ik dan begin te zoeken is dat wel een gekend probleem, oplossing nog niet gevonden.
Kan moeilijk geloven dat ik nu plotsklaps een poort moet gaan openzetten.
Morgen nog wat uren spenderen
[attachment=0]LP_247.jpg[/attachment
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3728
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor FR_Aad » di 20 okt 2015, 23:28

m_cruiser schreef:hele avond zitten zoeken, niets helpt.
LMS terug geinstalleerd, Spotify, paswoorden...
Alles wordt herkend, muziek laadt voor 10-14seconden en springt op 0...
Qobuz werkt, radios werken, Spotify NIET
LP_247.jpg

Eindigt op:
Als ik dan begin te zoeken is dat wel een gekend probleem, oplossing nog niet gevonden.
Kan moeilijk geloven dat ik nu plotsklaps een poort moet gaan openzetten.
Morgen nog wat uren spenderen
[attachment=0]LP_247.jpg[/attachment


Op wat voor een systeem gebruik je LMS? (Welk OS?)

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » wo 21 okt 2015, 0:53

Het kan dus zijn dat je tegelijkertijd de andere plug-in ook actief hebt, die moet je dus "uitvinken".
Opnieuw opstarten, en dan de Triode plug-in proberen.
sp.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » wo 21 okt 2015, 0:56

Ook nog een leuke, er komt mogelijk een nieuw "RPI boardje" , en dan kun je dus Vortexbox draaien. :kwijl:
Hans

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4094
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor Zweitse » wo 21 okt 2015, 7:29

hannesie schreef:Ook nog een leuke, er komt mogelijk een nieuw "RPI boardje" , en dan kun je dus Vortexbox draaien. :kwijl:

Maar die prijs :hide:
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » wo 21 okt 2015, 8:01

Ik heb de gewone Spotify altijd naast de Triode versie staan gehad, maar heb nu de gewone eens uitgevinkt en dan ook de Triode dan weer apart...
Het goede nieuws en dat had ik niet verwacht, op mijn oude Vista laptop die ik in huis gebruik draait alles zoals vroeger. Daar staat wel alleen de Triode versie en dat is dus ook een andere Rpi (maar dat heeft er weinig mee te maken, want anders plug ins werken wel in de garage)
dit is de log van de werkende Vista
[15-10-21 07:31:00.9961] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.5, 1416570306, Thu Nov 27 07:38:09 CUT 2014) perl 5.014001
[15-10-21 07:31:09.8401] Plugins::Qobuz::Plugin::__ANON__ (38) Success: using Text::LevenshteinXS to speed Qobuz up.

...dus ik zoek in de richting van mijn garage W7 en toch een firewall probleem

hier nog mijn garage W7 status LMS
LP_248.jpg

Log van W7
[15-10-21 08:19:19.8338] main::init (353) Starting Logitech Media Server (v7.7.5, 1416570306, Thu Nov 27 07:38:09 CUT 2014) perl 5.014001
[15-10-21 08:19:27.4018] Plugins::Qobuz::Plugin::__ANON__ (42) Success: using Text::LevenshteinXS to speed Qobuz up.

hannesie schreef:Het kan dus zijn dat je tegelijkertijd de andere plug-in ook actief hebt, die moet je dus "uitvinken".
Opnieuw opstarten, en dan de Triode plug-in proberen.
sp.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » wo 21 okt 2015, 8:55

LP_250.jpg
LP_251.jpg


jammie jammie het draait terug, maar ik begrijp niet waarom sommige spotifyd op blokkeren stond?
iemand meer uitleg hierover? pfff Windows, tijdverslinder!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » wo 21 okt 2015, 10:44

m_cruiser schreef:
LP_250.jpg
LP_251.jpg


jammie jammie het draait terug, maar ik begrijp niet waarom sommige spotifyd op blokkeren stond?
iemand meer uitleg hierover? pfff Windows, tijdverslinder!
Dat is ieder OS als je iets niet echt aan de praat krijgt. :lol:

Je wilt ook niet weten hoeveel tijd ik inmiddels achter de PC zat voor Linux, en zonder cursus of opleiding, maar gelukkig is er dan de vooruitgang van het systeem, of de verschillende Distributies.
Ik heb jaren zitten klooien met Redhat en later Fedora, nu eigenlijk alleen met Debian-achtigen, en voor de muziek dan Fedora( Vortexbox).
Hans

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » wo 21 okt 2015, 12:18

...begrijp het zeer goed Hans, we zullen maar denken dat we daar scherp van blijven :)
Ik heb van vreugde gelijk de Amp+ en nog een DAC+ besteld :proost:

Gebruikersavatar
reddoortranscendence
Berichten: 280
Lid geworden op: do 03 nov 2011, 11:38
Locatie: Waalwijk

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor reddoortranscendence » di 27 okt 2015, 22:45

Ik ben bekend met de A+ en B+.

Voor de A+ heb ik een projectje lopen. In combi met een arduino nano of uno is dat een prima bordje om je tuinkas te automatiseren.
Ik ben met de release versie bezig. De software is er al, beta web service etc. op GitHub: https://github.com/SmartDuck/MijnTuinkas

De B+ gebruik ik met Kodi en een 2TB schijf om series en films te kijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » di 27 okt 2015, 23:52

De automatisering in de tuinbouw heeft al wel een hoge vlucht genomen, maar de tomaten moet er toch wel zelf plukken.
En er de lucht in te zetten met westenwind, en aardig wat zon. :-s

Ik heb jaren in de agrarische sector gewerkt en les gegeven. :mrgreen:

Muziek uit een luidspreker en een pc tje vind ik dan leuker. :lol:
Hans

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3728
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor FR_Aad » di 27 okt 2015, 23:58

Zelfbouwtomaten??

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10570
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor hannesie » wo 28 okt 2015, 0:55

FR_Aad schreef:Zelfbouwtomaten??
Droog maar eens van een Cherry tomaatje de pitjes op een stukje keukenrol, en zaai die volgend jaar in een bakje, een plant die als het wat zekerder is voor wat betreft de vorst, in of op een zonnige plaats met goede grond, een je oogst een zelfbouwtomaatje. :mrgreen: :yeah:
Hans

Gebruikersavatar
reddoortranscendence
Berichten: 280
Lid geworden op: do 03 nov 2011, 11:38
Locatie: Waalwijk

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor reddoortranscendence » do 29 okt 2015, 19:23

Zo zelfbouwen wij ze ook, iets van 6 soorten deze zomer. :)

Met zo'n Pi - Arduino combi is het leuk expirementeren. Temperaturen, vochtigheid en aansturen van de lamp, pompje en straks ook het raampje via een relaisbordje.

Gebruikersavatar
m_cruiser
Berichten: 253
Lid geworden op: wo 23 apr 2014, 7:31
Locatie: Zuiderkempen Belgie ;-)

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor m_cruiser » ma 02 nov 2015, 22:22

nog even een vreugdekreet voor het slapengaan :rock:
allemaal plug en play...
klankmatig kan het wel beter, dat zal misschien aan Sting liggen, maar ja het is dan ook maar een keukenradio :lol:
LP_286.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22996
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor Henkjan » do 10 dec 2015, 21:48

voor de auto hobbyisten onder ons:
http://www.carberry.it/
(lijkt wel alleen voor wat moderner spul te gaan)

Gebruikersavatar
MH
Berichten: 411
Lid geworden op: vr 21 aug 2009, 17:47
Locatie: Zeeuws Vlaanderen

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor MH » do 10 dec 2015, 22:28

reddoortranscendence schreef:Zo zelfbouwen wij ze ook, iets van 6 soorten deze zomer. :)

Met zo'n Pi - Arduino combi is het leuk expirementeren. Temperaturen, vochtigheid en aansturen van de lamp, pompje en straks ook het raampje via een relaisbordje.


Heb je al eens naar de ESP8266 gekeken? Super goedkoop (ik laat ze voor een paar euro overkomen uit china), low power, wifi onboard, flink wat geheugen (1 of 4 MB geloof ik) en programmeerbaar via de arduino IDE. Ze zijn te krijgen in verschillende uitvoeringen, maar ik gebruik nu alleen nog maar de Nodemcu uitvoering, met USB connector en spanningsregelaar aan boord..
Als we wisten wat we deden heette het geen onderzoek :-)

matjans
Berichten: 349
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 8:50
Locatie: Den Haag

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor matjans » vr 11 dec 2015, 16:15

Opletten met hoeveel vermogen je wifi zendt, anders leg je de buurt plat.
Quod gratis asseritur, gratis negatur.

MIMO, WC1D, WC2ND - planning, DOTCH - in progress

Gebruikersavatar
MH
Berichten: 411
Lid geworden op: vr 21 aug 2009, 17:47
Locatie: Zeeuws Vlaanderen

Re: Raspberry Pi

Berichtdoor MH » vr 11 dec 2015, 16:59

Dat is hier in de buurt niet echt een issue..
Als we wisten wat we deden heette het geen onderzoek :-)


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Dynky en 2 gasten