windows update

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

windows update

Berichtdoor bas focal m180 » za 02 mar 2013, 17:32

Ik heb windows opnieuw geïnstalleerd , nu gaat windows opzoek naar udate's .

Dat zijn er een hoop kwam ik achter met het uitzetten van de pc , 137 .
Ik dacht dat ik de pc rond 20.00 uur uitzette om de updat's te instaleren maar om 04.30 was de pc nog lang niet klaar en heb de stekker er maar eruit getroken .

Vandaag systeem herstel en alles loopt weer , maar ik zie de 137 update's al weer wachten tot het moment dat ik de pc uitzet , ik heb al gezocht om zelf te selecteren welke hij moet doen om de tijd te verkorten en zo elke dag er een aantal te doen .

Hoe moet dat ik heb al in het menu aangegeven '' update's dowloaden maar laat mij bepalen of ik ze wil instaleren '' dat doet ie niet pc gaat vrolijk 137 update's installeren .

Ik kan de update's ook niet verwijderen .


Hoe los ik dit op zonder de pc de hele dag/nacht te laten updaten .
FOCAL

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10073
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: windows update

Berichtdoor hannesie » za 02 mar 2013, 18:04

Ik weet niet hoe snel de PC en je verbinding is, maar ik zou het lekker een nachtje doorlaten draaien.
Je bent dan in 1 keer klaar waarschijnlijk, als er ook nog service packs bij zitten gaat het nog wat langer duren.
Juist met het uit zetten levert het vaak weer problemen op voor de toekomst, en de stabiliteit wordt er niet beter op.
Hans

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » za 02 mar 2013, 18:25

Trek nooit een stekker uit het stopcontact van een pc welke in bedrijf is, hiermee kun je de harde schijf definitief beschadigen.
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » za 02 mar 2013, 18:57

hannesie schreef:Ik weet niet hoe snel de PC en je verbinding is, maar ik zou het lekker een nachtje doorlaten draaien.
Je bent dan in 1 keer klaar waarschijnlijk, als er ook nog service packs bij zitten gaat het nog wat langer duren.
.

Het downloaden was zo gebeurd , maar het installeren duurde eindeloos .

Pc staat bij mij in de kamer , s'nachts is het stil moet je dan eens horen hoe luid zo een ding is als alle omgevings geluiden weg zijn .




Olaf Markus schreef:Trek nooit een stekker uit het stopcontact van een pc welke in bedrijf is, hiermee kun je de harde schijf definitief beschadigen.

Ik weet het :oops:
Gelukkig heb ik wel een backup gemaakt op een externe schijf .
Doe ik weleens want je zal alles maar kwijt zijn .


Ik heb het gevonden waarop ik moet klikken , de pc heeft nog wat update's gevonden , in het blauw staat update's selecteren .
Dan doe ik dat een stuk of 50 , dan kan ie de rest morgen en overmorgen doen .
FOCAL

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » za 02 mar 2013, 20:53

bas focal m180 schreef:Pc staat bij mij in de kamer , s'nachts is het stil moet je dan eens horen hoe luid zo een ding is als alle omgevings geluiden weg zijn .


Stofzuiger en een kwast erdoor jagen scheelt al een hoop...ventilatoren die vol met stof zitten maken veel meer geluid dan schone.

Welke windows versie heb je ?

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » za 02 mar 2013, 21:47

Windows 7 .
FOCAL

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » zo 03 mar 2013, 11:12

Ik ben dan toch geneigd om me af te vragen of de specificaties van je PC wel voldoende zijn voor Windows 7 ?
Dan moet je denken aan genoeg geheugen, te zwakke processor, te weinig vrije ruimte op de HD.

Zelf heb ik een paar dagen geleden een nieuwe (7) installatie gedaan op een vrij recente laptop.
Updates draaien duurde inderdaad langer dan de installatie zelf, maar was met zo'n anderhalf uur toch wel klaar.

Aaad
Berichten: 687
Lid geworden op: di 15 mar 2011, 21:54

Re: windows update

Berichtdoor Aaad » zo 03 mar 2013, 13:18

ray5150 schreef:Ik ben dan toch geneigd om me af te vragen of de specificaties van je PC wel voldoende zijn voor Windows 7 ?
Dan moet je denken aan genoeg geheugen, te zwakke processor, te weinig vrije ruimte op de HD.

Zelf heb ik een paar dagen geleden een nieuwe (7) installatie gedaan op een vrij recente laptop.
Updates draaien duurde inderdaad langer dan de installatie zelf, maar was met zo'n anderhalf uur toch wel klaar.


Die vrije schijfruimte is heel belangrijk.
Je zou de programma's (niet des windows uiteraard)en data zoals foto's enzo even op een externe schijf kunnen parkeren en deinstalleren en achteraf, na bijwerken servicepacks of hoe ze tegenwoordig heten, weer terug zetten/installeren. Dat kan al veel uitmaken bij het bijwerken.
Ik weet niet hoe oud de pc is, dwz welke specs heeft'ie? Misschien een oude die op XT werkte?
Op m'n redelijk nieuwe laptop duurt het bijwerken vaak ook lang, afhankelijk van de update. Ik laat de updates dan 's nachts gewoon bijwerken en de laptop gaat daarna automatisch uit.

Aad

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10073
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: windows update

Berichtdoor hannesie » zo 03 mar 2013, 13:24

Als je voldoende werkgeheugen hebt, hoeft die die zoveel in de swap partitie te doen.

Nog lekkerder is dus dat je zoveel werkgeheugen hebt, dat de swap eigenlijk niet gebruikt hoeft te worden.
Zit je daar krap dan kan het zijn dat je eens even naar de plaats van die partitie kijkt.
Ik heb wel eens een aparte partitie aangemaakt om die specifiek daarvoor te benutten, maar uiteraard moet je dat dan wel weer precies kenbaar maken in de PC voor de configuratie files.
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17870
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: windows update

Berichtdoor Pjotr » zo 03 mar 2013, 13:43

Aaad schreef:
Die vrije schijfruimte is heel belangrijk.
Aad

Zeker maar als je daarvan veel hebt maar wel sterk gefragmenteerd is schiet het nog niet op. Met veel ongefragmenteerde vrije ruimte is wat Hannes voorstelt ook niet nodig.

Beste blijft gewoon om een nieuwe install op een compleet opnieuw geformatteerde schijf te doen, dan alle updates en daarna een defragger er over te halen. En dan niet de domme defragger van Windoos maar een slimmere (van Raxco b.v.). Overigens een defragger NIET gebruiken bij een SSD, daar werkt ie averechts.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » zo 03 mar 2013, 13:51

bas focal m180 schreef:
Ik kan de update's ook niet verwijderen .


Heb je wel linksboven in het configuratie scherm geklikt ?

Naamloos.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » zo 03 mar 2013, 14:14

ray5150 schreef:Ik ben dan toch geneigd om me af te vragen of de specificaties van je PC wel voldoende zijn voor Windows 7 ?
Dan moet je denken aan genoeg geheugen, te zwakke processor, te weinig vrije ruimte op de HD.
.

update.JPG


hannesie schreef:Als je voldoende werkgeheugen hebt, hoeft die die zoveel in de swap partitie te doen.

Nog lekkerder is dus dat je zoveel werkgeheugen hebt, dat de swap eigenlijk niet gebruikt hoeft te worden.
Zit je daar krap dan kan het zijn dat je eens even naar de plaats van die partitie kijkt.
Ik heb wel eens een aparte partitie aangemaakt om die specifiek daarvoor te benutten, maar uiteraard moet je dat dan wel weer precies kenbaar maken in de PC voor de configuratie files.

Ik weet ongeveer wat je bedoelt , maar hoe dat moet is me (nog ) een raadsel .
Ik ben al lang blij dat ik windows aan de praat kan krijg bij een probleem door in bios opstarten via cd-rom te kiezen .


Windows gaat na nieuwe installatie alle update zoeken , normaal heb je er geen last van omdat het er maar een enkele is .

Het is me gelukkig gelukt om de update's te selecteren ,ik vraag bij windows update zoeken naar update's , dan geeft hij aan hoeveel er zijn klik ik daarop krijg ik ze te zien en kan ik ze selecteren .

20 heeft ie in 10 minuten gedaan , even pc opstarten en de volgende selecteren .
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
FOCAL

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » zo 03 mar 2013, 14:21

Er mag wel wat geheugen bij...annu nu is 1 gB het absolute minimum eigenijk te weinig.
4 gB is bijna standaard in machine die in de winkel staan.
Voor een paar tientjes heb je een of twee Gigabyte erbij...knapt ie lekker van op...

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » zo 03 mar 2013, 14:26

Een celeron CPU met 1 gig aan mem? mischien toch stiekum aan een kleine upgrade gaan denken.
Gewoon even tweedehands een Intel® Core™ 2 LGA775 cpu op de kop tikken voor weinig en het geheugen uitbreiden tot minimaal 4 gig, dan heb je al een hele andere pc qua Windows 7 beleving .
Deze persoon heeft een heel assortiment voor weinig, elke cpu die hier staat vernoemd is flink sneller dan de Celeron.
Dan ook geen pentium nemen dan, ik zie dat er daar ook twee van tussen staan, ook sneller als de celeron maar doe het dan gelijk goed.

http://tweakers.net/aanbod/user/423386/

Welk moederbord heb je ?
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » zo 03 mar 2013, 14:42

OLAF / RAY @ ik zal er eens over nadenken , de pc van een kennis is stukken sneller in alles maar ik heb het zelf nooit als een probleem ervaren dat de mijne trager is , en wat is traag .

Ik heb windows opnieuw erop gezet om enkele probleempjes te verhelpen , en weer fris te beginnen .

MAAR het grote probleem opstarten is nu nog erger geworden , hij start op krijg ik zwarte scherm met tekst zoals detecting drivers zoals het hoort , en dan moet windows zich openen maar daar staakt ie elke keer , grote knop indrukken gaat ie uit , weer indrukken dan gaat alles goed maar weer start windows niet , net of ie niet over een drempel komt .
Dat moet ik een aantal keer herhalen voordat windows wel aan de praat gaat .
Voorheen 2a3 keer nu een keer of 10 .

Ik zal maandag of dinsdag naar de computer winkel gaan want nieuwe installatie windows heeft niet geholpen .
FOCAL

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17870
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: windows update

Berichtdoor Pjotr » zo 03 mar 2013, 14:55

Tja, het lijkt er op dat je masjienje dan onvoldoende geschikt is voor W7. Hoeft niet helemaal aan de snelheid en hoeveelheid geheugen te liggen maar W7 vereist een aantal HW features die XP niet nodig had. Hij kan dan dus nog wel prima mee met XP er op.

Overigens kun je W7 ook op de oude vertrouwde NT layout zetten en dan vreet het aanzienlijk minder resources.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » zo 03 mar 2013, 14:58

Had je je harddisk wel eerst geformatteerd ?
Ik krijg het vermoeden dat je 2 installaties "over elkaar heen hebt staan".
Dat geeft een nogal gammele boel...
Altijd eerst formateren. daarna pas installeren.

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » zo 03 mar 2013, 15:00

En een bios update, dat is ook een belangrijke om op jouw pc Windows 7 te kunnen draaien.
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » zo 03 mar 2013, 20:29

Toendertijd toen ik windows 7 had gekocht gelijk een nieuwe harde schijf erbij gedaan en werkte alles probleem loos .

Ik zal eens na vragen bij de winkel hoe dat zit met bios opnieuw , bios doorloopt hij probleem loos tot het moment dat windows het moment dat het gekleurde logo van windows in beeld zou moeten komen , komt dat logo dan start windows gewoon volledig op .


ray@ de pc vraagt of ik een nieuwe partitie wil maken dat kies ik altijd , dan zet ik als het kan documenten etc over uit wondows-old , en daarna verwijder ik alles in windows-old .

Morgen naar de winkel .
FOCAL

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » ma 04 mar 2013, 3:12

Het klinkt dus alsof je schijf nu meerdere partities heeft met daarop ook nog oude Windows bestanden in de Windows old map, een map die trouwens wordt aangemaakt wanneer er inderdaad geïnstalleerd wordt zonder formatteren.
Als je er mee naar de winkel gaat dan ben je de centen voor je nieuwe tweedehands onderdelen ook alweer kwijt, je pc is niet stuk alleen moet er even met een goede schone lei begonnen worden en wij kunnen je daar prima door heen loodsen, dan kun je voor de centen die je uitspaart je pc een upgrade geven.
Op de eerste plaats moet je namelijk de bestanden die je wilt behouden zoals je documenten, muziek en foto's op een usb stick zetten zodat je de op de harde schijf in de eerste instantie alle partities kunt weg halen en de schijf lekker kunt formatteren, de bios van de pc updaten, even nakijken welk moederbord je hebt dus, en dan Windows 7 installeren.
Je zult zien dat je dan van alle problemen af bent.
De winkel zal hetzelfde doen of je dit in ieder geval adviseren alleen dan tegen betaling.
Begin gewoon bij het begin en wij loodsen je er wel doorheen.

Jammer dat je niet in de buurt woont anders had ik de pc wel even opgeknapt.
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » ma 04 mar 2013, 10:38

Inderdaad, een nieuwe partitie maken is iets heel ander dan de bestaande formateren.
Een windows-old map krijg je doordat de oude map blijft bestaan, en er een nieuwe map cq partitie voor de nieuwe installatie.

Maak anders even een screenprint van "deze computer" met alle partities.

Gewoon al je persoonlijke data op de externe HD plaatsen, opstarten vanaf DVD, alle partities verwijderen, 1 a 2 nieuwe partieties maken.
(een voor windows, en een voor data.), alles geheel formateren, en dan pas installeren.

Als ze dat bij winkel voor je doen ben je zo 50 euro kwijt....geeft niet, zo'n zaak moet ook bestaan,
maar voor het geld kun je beter geheugen of een processor kopen.

Gebruikersavatar
bas focal m180
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 17 okt 2008, 14:03
Locatie: nijmegen

Re: windows update

Berichtdoor bas focal m180 » ma 04 mar 2013, 17:04

Vandaag nadat gisteren alle updates zijn geïnstalleerd in een keer aan zonder problemen .

Wel een site gevonnden om boot opnieuw te installeren met duidelijke uitleg en plaatjes .

Ray/Olaf .

Ik begrijp wat jullie bedoelen , ik ga op google eens zoeken of ik het duidelijk met plaatjes kan vinden en print dat uit .
Dan moet het lukken , ik heb de pc altijd aan de praat gekregen met de windows-cd dus durf ik dat wel aan .


Olaf Markus schreef:Op de eerste plaats moet je namelijk de bestanden die je wilt behouden zoals je documenten, muziek en foto's op een usb stick zetten .

500G porno op een usb stick ? :lol:
FOCAL

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » ma 04 mar 2013, 17:55

Haha, ik had even niet gedacht aan bestanden van een dergelijke aard, zulke grote usb sticks bestaan er nog lang niet nee.
Dus dat wordt een externe HD wat Ray ook aangaf.
ZBA donateur.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: windows update

Berichtdoor ray5150 » ma 04 mar 2013, 18:20

Computer Totaal heeft altijd praktische cursusen online staan :

http://computertotaal.nl/type/cursussen/page-1.html

Zo ook voor Win7 :

http://computertotaal.nl/cursussen/708- ... leren.html

(bij mij doen de plaatjes het alleen als ik erop klik, maar dat zal wel aan mijn browser liggen.)

Gebruikersavatar
Olaf Markus
ZBA-donateur
Berichten: 2389
Lid geworden op: za 12 feb 2005, 18:41
Locatie: Zeddam

Re: windows update

Berichtdoor Olaf Markus » ma 04 mar 2013, 18:48

Hier doen de plaatjes het gewoon dus het zit kennelijk inderdaad in je browser.
ZBA donateur.


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten