Daphile

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Daphile

Berichtdoor FR_Aad » za 14 mar 2015, 17:26

Als je op de iMac wel naar der server kan zou je het path wat je in de iMac gebruikt over moeten kunnen tikken in de Daphile.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Daphile

Berichtdoor hannesie » za 14 mar 2015, 17:29

Maar met MAX2PLAY werkt het vlot, en kun je ook je netwerk er zo in hangen.

De C1 wekt als server ook prima maar de speler via USB gaat nog niet lekker hier, maar de Odroid U3 gaat gewoon heel goed als een speler en server.

En als je die toch hebt, het ge/verbruikt ook nog eens veel 230 V :kwijl:

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » za 14 mar 2015, 17:35

Klopt, dat is nog steeds een optie (ik ga hem niet in mn Afdac2 bouwen).
Maar ik wil vergelijken kwa geluidsweergave en bedieningsgemak.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Daphile

Berichtdoor hannesie » za 14 mar 2015, 17:39

ToTo schreef:Klopt, dat is nog steeds een optie (ik ga hem niet in mn Afdac2 bouwen).
Maar ik wil vergelijken kwa geluidsweergave en bedieningsgemak.

Daar ging het mij ook niet om, maar wel de methode om via NFS of CIFS de NAS/ Server als HD voor de Odroid, en dan loopt het met de minste inspanning/vervuiling e.d. als verbruik en mogelijke voedings bron storingen.

Je kunt hem dan op 1 meter of 200 meter afstand neerzetten, het werkt dan gewoon.

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » za 14 mar 2015, 17:41

FR_Aad schreef:Als je op de iMac wel naar der server kan zou je het path wat je in de iMac gebruikt over moeten kunnen tikken in de Daphile.

Daar krijg ik als pad:

iMac-van-Ruud:~ ruudverschuur$ /Volumes/Muziek


Heb ik ook getest :-(

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3913
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Daphile

Berichtdoor Kappa7 » za 14 mar 2015, 18:22

Als je het adres hebt ingevoerd moet je wel opnieuw opstarten

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Daphile

Berichtdoor FR_Aad » za 14 mar 2015, 18:40

Owww, da's een goeie

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6433
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Daphile

Berichtdoor Marp » za 14 mar 2015, 18:57

ToTo schreef:Ik dacht eigenlijk dat het hier moest.

Afbeelding


Remote target i.g.v. een vrij toegankelijke network drive:

Code: Selecteer alles

Server:/Opslag/Muziek


Remote target als gebruiker ToTo zich aan de server dient te identificeren:

Code: Selecteer alles

ToTo@Server:/Opslag/Muziek


Correctie: was dubbele punt vergeten

Gebruikersavatar
JeroenGRT
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 07 nov 2008, 23:16

Re: Daphile

Berichtdoor JeroenGRT » za 14 mar 2015, 22:27

Kappa7 wat voor een voeding gebruik je voor je pc, je hoort geen brom of ruis als je je pc op je dac via usb aansluit? Daphile werkt hier trouwens ook perfect.

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » zo 15 mar 2015, 1:17

Het werkt allemaal niet.
Zou er dan iets met de Windows pc mis zijn?
NFS of CIFS instellingen???????

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3913
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Daphile

Berichtdoor Kappa7 » zo 15 mar 2015, 3:27

JeroenGRT schreef:Kappa7 wat voor een voeding gebruik je voor je pc, je hoort geen brom of ruis als je je pc op je dac via usb aansluit? Daphile werkt hier trouwens ook perfect.

Gewoon een standaard PC voeding van de Packart bell behuizing waar ik het pentum 4 bordje in heb gezet.
Gebruik de digitale uitgang van het mobo en de Dac is een Muse klinkt prima geen brom of ruis te bekennen.
Is overigens geen USB dac

Maar als jij en a-synchrone USB dac gebruikt dan zou die helemaal geen last van de voeding mogen hebben.
zeker niet als die gebruik maakt van een eigen voeding.
Maar dat laatste kan je ook zelf maken door de USB kabel open te maken en de + van de voeding door te knippen.
Daar kan je dan een schone voeding op zetten. de 0 heel laten die heeft het signaal nog nodig.


@ ToTo ik vind het wel raar dat het niet lukt om Daphile aan de praat te krijgen met een netwerk drive.
Dat wordt gerust wel vaker gedaan en zou prima moeten werken.

Gebruikersavatar
JeroenGRT
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 07 nov 2008, 23:16

Re: Daphile

Berichtdoor JeroenGRT » zo 15 mar 2015, 10:30

Toto heb je wel nfs sharing aangezet op je gedeelde map?

Tja kappa7 ik gebruik idd een async usb dac, als ik een laptop via usb aansluit en zonder deze op het lichtnet aan te sluiten dan geen brom....vervolgens weer op lichtnet aansluiten en weer brom.

Ben nu aan het kijken naar een lineaire voeding

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » zo 15 mar 2015, 11:34

[quote="JeroenGRT"]Toto heb je wel nfs sharing aangezet op je gedeelde map?

Waar kan ik dat doen?

Gebruikersavatar
JeroenGRT
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 07 nov 2008, 23:16

Re: Daphile

Berichtdoor JeroenGRT » zo 15 mar 2015, 17:29

Op mijn Windows server is het rechtermuisknop properties op de map, dan staat er een sectie met nfs sharing. Die moet je dan aanzetten dmv vinkje zetten.

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » zo 15 mar 2015, 21:22

Ik heb er geen windows server op draaien, maar windows 7.
In eigenschappen staat niets met nfs

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3913
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Daphile

Berichtdoor Kappa7 » zo 15 mar 2015, 22:18

Ik heb nog even verder zitten zoeken en er zijn meer mensen die het zelfde probleem hebben.
http://www.diyaudio.com/forums/pc-based ... ost3994429
Helaas geeft Kipta niet aan hoe het op te lossen.
Misschien Kipta maar een mail sturen.
Ben wel nieuwsgierig naar de oplossing.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Daphile

Berichtdoor hannesie » zo 15 mar 2015, 23:06

Ik meende dat Toto een server zou hebben laten bouwen, maar het hele gebruik is nu, in een netwerk toch wel een heel andere opzet geworden.
Heb je die kleine PC nog met Vortexbox nog? dat heeft een standaard NFS export, en kan dus ook als een server en/of als speler functioneren.

In mijn geval werkt de situatie met de Netwerkspeler met dat MiniItx boardje ook op die manier.

Gebruikersavatar
JeroenGRT
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 07 nov 2008, 23:16

Re: Daphile

Berichtdoor JeroenGRT » ma 16 mar 2015, 8:23

Als het win7 pro is dan werkt het waarschijnlijk niet , je moet enterprise of ultimate hebben. Of je moet de nfs services kunnen toevoegen via add features...of in het register veranderen dat je enterprise hebt...maar dat zal wel niet werken.

Ik zou het anders via cifs proberen

Common Internet File System (cifs)
Common Internet File System (cifs) is probably the most common type for the network attached storages (NAS). This type is also compatible with Server Message Block (SMB) protocol. The drive mapping notation that Daphile uses differs from the one used in Windows OS (\\host\path vs. host/path; note the use of slash instead of backslash).
"path" must always contain at least the share name but it may be extended with certain directory path also, eg. host/share/dir1/dir2
"username" is optional if the service is accessible to guess users
"port" must be specified only if the server does not use either of the standard ports 139 or 445.
The workgroup may be specified by including it at the end of the "username" with "/"-delimiter, eg. "username/workgroup@host/path"
"Password" field may be left empty if server does not require authentication

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » ma 16 mar 2015, 11:57

hannesie schreef:Ik meende dat Toto een server zou hebben laten bouwen, maar het hele gebruik is nu, in een netwerk toch wel een heel andere opzet geworden.

Klopt, met server 2012 liep ik tegen een aantal problemen aan (virusprogramma wat hiermee niet werkt, communicatie met Imac's liep niet goed, enzovoort)

Heb je die kleine PC nog met Vortexbox nog? dat heeft een standaard NFS export, en kan dus ook als een server en/of als speler functioneren.
Nee, die is overleden. Daarom werkte die poort ook niet goed.


In mijn geval werkt de situatie met de Netwerkspeler met dat MiniItx boardje ook op die manier.

Wat voor server ( met welke software) heb jij dan draaien?

ToTo
Berichten: 392
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Amersfoort

Re: Daphile

Berichtdoor ToTo » ma 16 mar 2015, 12:03

Het is inderdaad windows 7 pro :-)
Dus er een andere Windows opzetten.
In ieder geval 7 Enterprise, of dan maar gelijk naar 8.1????
En welke versie moet ik dan hebben?

Lampie1965
Berichten: 28
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 11:59
Locatie: Veendam

Re: Daphile

Berichtdoor Lampie1965 » zo 09 aug 2015, 13:50

Hallo,

Ik wil graag Daphile op een oude Mac mini 1.1 met een geupgraded proc (2GHz) installeren, echter ik kom er niet uit heb al van alles doorgelezen op Computer Audiophile en diverse dingen geprobeerd.
Ik heb Daphile wel ingestalleerd op een pc (64bits) maar wil graag de mini omdat het beter in mijn audiomeubel past.
Wie kan mij hierbij helpen met een soort stappenplan voor de Mac mini.
Ik weet dat er een soort progamma is dat je Daphile in een keer op een USB stick kan installeren en bootable maken.

groetjes,
Lammert

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Daphile

Berichtdoor FR_Aad » zo 09 aug 2015, 14:33

Lampie1965 schreef:Hallo,

Ik wil graag Daphile op een oude Mac mini 1.1 met een geupgraded proc (2GHz) installeren, echter ik kom er niet uit heb al van alles doorgelezen op Computer Audiophile en diverse dingen geprobeerd.
Ik heb Daphile wel ingestalleerd op een pc (64bits) maar wil graag de mini omdat het beter in mijn audiomeubel past.
Wie kan mij hierbij helpen met een soort stappenplan voor de Mac mini.
Ik weet dat er een soort progamma is dat je Daphile in een keer op een USB stick kan installeren en bootable maken.

groetjes,
Lammert


Een PPC of een Intel MacMini?

Lampie1965
Berichten: 28
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 11:59
Locatie: Veendam

Re: Daphile

Berichtdoor Lampie1965 » zo 09 aug 2015, 14:36

FR_Aad schreef:
Lampie1965 schreef:Hallo,

Ik wil graag Daphile op een oude Mac mini 1.1 met een geupgraded proc (2GHz) installeren, echter ik kom er niet uit heb al van alles doorgelezen op Computer Audiophile en diverse dingen geprobeerd.
Ik heb Daphile wel ingestalleerd op een pc (64bits) maar wil graag de mini omdat het beter in mijn audiomeubel past.
Wie kan mij hierbij helpen met een soort stappenplan voor de Mac mini.
Ik weet dat er een soort progamma is dat je Daphile in een keer op een USB stick kan installeren en bootable maken.

groetjes,
Lammert


Een PPC of een Intel MacMini?


Intel Mac Mini 2GHz 32-bits

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3554
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Daphile

Berichtdoor FR_Aad » zo 09 aug 2015, 15:03

De truuk zal worden hoe je langs de firmware komt. Want dat ding wil natuurlijk alleen OSX installeren.

Edit

Ik ben een beetje roestig wat Mac betreft maar ikdenk dat je OSX moet installeren en dan twee partities aanmaken. Daarna dan rEFIt installeren. Daarna moet er een partitie voor Daphile gemaakt worden.
Laatst gewijzigd door FR_Aad op zo 09 aug 2015, 15:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Lampie1965
Berichten: 28
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 11:59
Locatie: Veendam

Re: Daphile

Berichtdoor Lampie1965 » zo 09 aug 2015, 15:12

FR_Aad schreef:De truuk zal worden hoe je langs de firmware komt. Want dat ding wil natuurlijk alleen OSX installeren.

Idd, wat ik ook probeer het ding ziet zowel de usb niet alsmede de cd niet grrrrr.......


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast