LAN kabel in zelfde goot als 230V

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ray5150 » di 03 jun 2014, 21:53

Yep, vooral als je de lengte van HJ hebt. :lol:

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 6313
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor pappaleo » di 03 jun 2014, 23:13

Geweldig, een AT (Advanced Technology). Die had zelfs een 10Mb winchester harddisk :mrgreen:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19169
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Pjotr » di 03 jun 2014, 23:26

ray5150 schreef:Als HJ spreekt over een PC, mag ik aannemen dat hij zo'n ding bedoeld, en niet een laptop :

IBM_AT_System_s1.jpg


:mrgreen: :mrgreen:

Dat is vandaag de dag meer een oplaptop :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 23062
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Henkjan » di 03 jun 2014, 23:47

ray5150 schreef::foto: :mrgreen:
nou, hier istie dan, de zeer spannende foto van een kabel en een buis tussen een paar stukjes hout:
kabels onder drempel.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ray5150 » wo 04 jun 2014, 0:00

Exiting ! :lol:

b_force
Berichten: 12365
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor b_force » wo 04 jun 2014, 1:31

Ontroerend, vreugdelijk, sexy en opwindend tegelijk.
Kunst!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19395
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ds23man » wo 04 jun 2014, 7:52

Supergeillllllllll :kwijl: :kwijl: :kwijl: :kwijl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 6313
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor pappaleo » wo 04 jun 2014, 9:42

Prachtig, toch wel aan aarde gelegd, hè, die buis?

b_force
Berichten: 12365
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor b_force » wo 04 jun 2014, 9:57

pappaleo schreef:Prachtig, toch wel aan aarde gelegd, hè, die buis?

Aan een kant aan aarde dan wel.
Maar idd, anders heeft et nog niet veel zin :lol:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10653
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor hannesie » wo 04 jun 2014, 10:12

En dan wel opletten welke aarde je gebruikt.
teel.JPG

Teel AARDE of
tuin.JPG

Tuin AARDE................... =; =; :shock:






:rofl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19395
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ds23man » wo 04 jun 2014, 11:27

En dan zeggen ze dat ik de clown van het forum ben....

:lagge: :lagge: :lagge: :lagge:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
MFBass
Berichten: 18
Lid geworden op: ma 26 mei 2014, 14:02

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor MFBass » wo 04 jun 2014, 12:04

Pjotr schreef:Ja klopt. Het kan ook, alleen gaat de effectieve data rate omlaag vanwege de extra re-tries door storing. Als het ordentelijk wordt gedaan ligt de 230 en de data NIET door elkaar in dezelfde goot maar gescheiden van elkaar.


Echt de grootst mogelijke onzin dit. Sorry, maar met dit soort posts openbaar op het internet help je niemand.

Als er zoveel storing is dat er pakketjes verminkt raken dan heb je peppie en kokkie netwerkapparatuur. Wat wel invloed kan hebben is het knikken van de UTP danwel STP kabel. Dan help je de karakteristieke impedantie om zeep en kun je problemen krijgen. Dat speelt echter pas als je richting de maximale lengte van een dergelijke kabel gaat.

Ik ben qua werk veel betrokken bij gigabit netwerken waar 24/7 vele honderden videostreams over heen gaan, en wat je zegt is gewoon niet waar.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3744
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor FR_Aad » wo 04 jun 2014, 12:55

MFBass schreef:
Pjotr schreef:Ja klopt. Het kan ook, alleen gaat de effectieve data rate omlaag vanwege de extra re-tries door storing. Als het ordentelijk wordt gedaan ligt de 230 en de data NIET door elkaar in dezelfde goot maar gescheiden van elkaar.


Echt de grootst mogelijke onzin dit. Sorry, maar met dit soort posts openbaar op het internet help je niemand.

Als er zoveel storing is dat er pakketjes verminkt raken dan heb je peppie en kokkie netwerkapparatuur. Wat wel invloed kan hebben is het knikken van de UTP danwel STP kabel. Dan help je de karakteristieke impedantie om zeep en kun je problemen krijgen. Dat speelt echter pas als je richting de maximale lengte van een dergelijke kabel gaat.

Ik ben qua werk veel betrokken bij gigabit netwerken waar 24/7 vele honderden videostreams over heen gaan, en wat je zegt is gewoon niet waar.


klinkt bijna aardig :mrgreen:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19169
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Pjotr » wo 04 jun 2014, 12:56

Vele honderden streams HD-TV over gigabit waarvan de effectieve bitrate bij weinig dataverkeer door elkaar meestal niet boven de 400 Mb uitkomt? Overdrijven is ook een vak.

Het gaat er ook niet om of het correct aan komt, dat is het probleem niet, maar of het op tijd aan komt.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
MFBass
Berichten: 18
Lid geworden op: ma 26 mei 2014, 14:02

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor MFBass » wo 04 jun 2014, 13:40

Jij hebt het over statistical multiplexing? Ik heb het over continue bandbreedtes.

Maar, dat was niet waar ik op reageerde hoor. Jij stelt dat er fouten op treden (packet loss) als gevolg van een kabel in dezelfde goot als het lichtnet. Dat is onzin.

Geen packet loss = geen retries = geen vertraging.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 23062
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Henkjan » wo 04 jun 2014, 15:16

dat kan je toch ook vriendelijk zeggen....
daar hoeven toch niet meteen woorden als "grote onzin" bij

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19395
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ds23man » wo 04 jun 2014, 16:46

Aarde erover!

Hans heeft nog wel wat liggen :mrgreen: :mrgreen:
Fusion Filterdesign

b_force
Berichten: 12365
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor b_force » wo 04 jun 2014, 18:02

Henkjan schreef:dat kan je toch ook vriendelijk zeggen....
daar hoeven toch niet meteen woorden als "grote onzin" bij

Wel als het grote onzin is.
Dat heeft toch niks met aardigheid te maken, maar met feiten.

Of staat inmiddels het feit dat je zegt dat iemand niet gelijk heeft gelijk aan beledigen? :think:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 23062
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Henkjan » wo 04 jun 2014, 18:11

b_force schreef:
Henkjan schreef:dat kan je toch ook vriendelijk zeggen....
daar hoeven toch niet meteen woorden als "grote onzin" bij

Wel als het grote onzin is.
Dat heeft toch niks met aardigheid te maken, maar met feiten.

Of staat inmiddels het feit dat je zegt dat iemand niet gelijk heeft gelijk aan beledigen? :think:

het gaat om de toon

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ray5150 » wo 04 jun 2014, 18:21

Henkjan schreef:het gaat om de toon.

+1

In al die jaren heb ik Pjotr nooit iets horen verkondigen wat niet waar zou zijn.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19395
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ds23man » wo 04 jun 2014, 18:26

Denk dat de waarheid in dit geval een beetje in het midden ligt:

Video en audiostreams thuis hebben geen last van timingsproblemen, er wordt behoorlijk gebufferd. Het wordt een ander verhaal in de omroepwereld, alle interne audio en video streams zijn realtime en niet gebufferd, kan ook niet want live. Hetzelfde geldt bij digitale audiodistributie in Pro audiosystemen.
Fusion Filterdesign

b_force
Berichten: 12365
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor b_force » wo 04 jun 2014, 18:41

Henkjan schreef:
b_force schreef:
Henkjan schreef:dat kan je toch ook vriendelijk zeggen....
daar hoeven toch niet meteen woorden als "grote onzin" bij

Wel als het grote onzin is.
Dat heeft toch niks met aardigheid te maken, maar met feiten.

Of staat inmiddels het feit dat je zegt dat iemand niet gelijk heeft gelijk aan beledigen? :think:

het gaat om de toon

We zijn toch inmiddels oud en wijs genoeg om dat van elkaar te scheiden en mee om te gaan mag ik hopen?
Als we daar over gaan vallen, kan ik hier een hele waslijst neer plempen wat mij niet bevalt aan "de toon" van sommigen.

Ik vind het een beetje overdreven.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor ray5150 » wo 04 jun 2014, 18:55

Dat is iets anders dan iemand van liegen beschuldigen, Bart.

b_force
Berichten: 12365
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor b_force » wo 04 jun 2014, 19:52

Juist, dus iemand tegenspreken, staat ineens gelijk aan zeggen dat iemand liegt? :think:

Volgens mij kunnen we dan net zo goed ons mond houden en niks meer zeggen.

Anyway, nu allemaal lekker weer gaan spelen, want dit gaat nergens over.

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: LAN kabel in zelfde goot als 230V

Berichtdoor Leon » wo 04 jun 2014, 20:04

MFBass schreef:
Pjotr schreef:Ja klopt. Het kan ook, alleen gaat de effectieve data rate omlaag vanwege de extra re-tries door storing. Als het ordentelijk wordt gedaan ligt de 230 en de data NIET door elkaar in dezelfde goot maar gescheiden van elkaar.

Echt de grootst mogelijke onzin dit. Sorry, maar met dit soort posts openbaar op het internet help je niemand.

Als er zoveel storing is dat er pakketjes verminkt raken dan heb je peppie en kokkie netwerkapparatuur. Wat wel invloed kan hebben is het knikken van de UTP danwel STP kabel. Dan help je de karakteristieke impedantie om zeep en kun je problemen krijgen. Dat speelt echter pas als je richting de maximale lengte van een dergelijke kabel gaat.

Ik ben qua werk veel betrokken bij gigabit netwerken waar 24/7 vele honderden videostreams over heen gaan, en wat je zegt is gewoon niet waar.

Helaas is het maar al te waar. Dat je er geen last van lijkt te hebben wil niet zeggen dat er geen probleem is. In de handleiding van je goot staat hoe je de scheidingsschotten moet plaatsen, en in veel gevallen staat er ook nog bij waarvoor ze dienen.

En het is nog sterker: als je ze plaatst en STP gebruikt is het soms nog niet zeker dat er geen storingen zullen optreden. In fabriekshallen hebben we dat vaak genoeg gezien. Als de stroomleiding maar zwaar genoeg belast wordt krijg je vanzelf een keer storingen op je netwerk, ook trouwens als ze in aparte goten zijn aangebracht die dicht langs elkaar lopen. En dan hoeft het echt geen 90m of zelfs maar 40m parallel te lopen.

Ben het trouwens met b_force eens: HJ heeft immers een werkende kabel, op naar het volgende probleem. :beer:


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten