Raspberry take 2

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » do 23 apr 2015, 10:07

Nee ik ben vrij druk en ben die nas van me ook beu, duurste ding op de markt en maar problemen geven die synology....ben echt teleurgesteld dat ik het niet aan de praat krijg...

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10675
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor hannesie » do 23 apr 2015, 10:41

Het dat je zo een eind uit de buurt woont.

Als met bestands beheer of verkenner in je netwerk kijkt, zie ja dan wel de Raspberry en of de Nas staan in Netwerk?
netwerk.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » do 23 apr 2015, 19:13

hannesie schreef:Het dat je zo een eind uit de buurt woont.

Als met bestands beheer of verkenner in je netwerk kijkt, zie ja dan wel de Raspberry en of de Nas staan in Netwerk?
netwerk.JPG


Nee zie alleen de nas...

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3745
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor FR_Aad » do 23 apr 2015, 20:15

Ik heb het al eens eerder gezegd.
Leg de lat nu eens lager en probeer LMS eerst eens op een pc te draaien.
Dan kan je evt andere mogelijke zaken uitsluiten.
Als dat werkt kan je evt een oudere versie LMS op de NAS proberen.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10675
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor hannesie » do 23 apr 2015, 22:11

Een optie is mogelijk de Nas te selecteren, niet echt doorklikken, en dan met de rechtermuisknop aanklikken, als het goed is zal hij dan mogelijk je IP nummer en poortnummer laten zien.

De Raspberry, ik weet niet welk programma je gebruikt voor die RPI, maar die zal dan niet eerder zichtbaar worden dan wanneer hij werkelijk goed is geconfigureerd uiteindelijk.

En anders eens met die NAS hier langs fietsen, dan hebben we het waarschijnlijk zo voor elkaar.
Laatst gewijzigd door hannesie op do 23 apr 2015, 22:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » do 23 apr 2015, 22:49

Ik ben er ff klaar mee, wifi en internet hebben hier zeer veel problemen gegeven door de nieuwe cisco kabelmodems/wifirouters die zeelandnet momenteel uitdeelt, ben allang blij dat wifi en de chromecast het doen :mrgreen:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10675
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor hannesie » do 23 apr 2015, 23:03

Shadow schreef:Ik ben er ff klaar mee, wifi en internet hebben hier zeer veel problemen gegeven door de nieuwe cisco kabelmodems/wifirouters die zeelandnet momenteel uitdeelt, ben allang blij dat wifi en de chromecast het doen :mrgreen:

De installatie en activatie van een module als de LMS heeft voor het netwerk verder helemaal geen invloed.
Het is vergelijkbaar met een extra lampje/breedstraler op het front van je auto. bij wijze van spreken. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » zo 01 nov 2015, 21:13

Heb het nog steeds liggen, niks meer mee gedaan zo beu was ik het, realiseer me dat lms niet wil draaien op m'n nas (synology ds114) en daar baal ik flink van, het is allemaal niet erg plug n play...

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3745
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor FR_Aad » zo 01 nov 2015, 21:29

Het is anders geen 'rocket science'

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » zo 01 nov 2015, 21:37

FR_Aad schreef:Het is anders geen 'rocket science'


Dat weet ik maar op 1 of andere manier wil die nas geen lms draaien...

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10675
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor hannesie » zo 01 nov 2015, 21:41

Shadow schreef:
FR_Aad schreef:Het is anders geen 'rocket science'


Dat weet ik maar op 1 of andere manier wil die nas geen lms draaien...


Welke firmware draait hij dan nu?
Hans

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3745
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor FR_Aad » zo 01 nov 2015, 21:48

Gewoon ergens in huis een oud computertje met Linux of Vortexbox zetten. Ben je in een uurtje klaar en veel flexibeler.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » di 03 nov 2015, 9:58

Blijkbaar heb ik LMS wel draaiend op de NAS, was alleen vergeten een firewall exempt te maken ervoor, es ff proberen...

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » zo 04 feb 2018, 14:47

Kuch, stoffig, ik kwam net m'n pi2 met dacbord en digibord weer tegen in een tas met snoeren, nadat ik afscheid genomen heb van m'n smartphone en google wil ik die weer eens aanslingeren in de hoop dat ik met een ipad oid aan de slag kan;

- spotify streamen via de berry
- muziek van de nas streamen via de berry

dit alles met een ipad of iphone te bedienen. waar kom ik dan op uit aan OS op de berry?

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4111
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Zweitse » zo 04 feb 2018, 15:00

Ik speel hier met Volumio op een Rpi met HiFiberry DAC.
Voor Spotify gebruik ik de Spotify Connect plug-in voor Volumio, werkt voor mij perfect.
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Shadow » zo 04 feb 2018, 18:58

Werkt het ook om vanaf je NAS te streamen?
Werkt je met een ipad/iphone?

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 6744
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Marp » zo 04 feb 2018, 19:16

Ook een optie: piCorePlayer op een kaartje zetten en daarin met LMS activeren (aanvinken). LMS draait dan automatisch op de achtergrond, en biedt al de mogelijkheden en gemakken van een afzonderlijke server.

Ik zou enkele verschillende systeempjes naar een SD-kaartje schrijven, zodat je al snel zelf een beeld krijgt wat jou het beste ligt.

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4111
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Raspberry? frustatieberry!

Berichtdoor Zweitse » zo 04 feb 2018, 19:38

Shadow schreef:Werkt het ook om vanaf je NAS te streamen?
Werkt je met een ipad/iphone?

Ik werk niet met een NAS.
Met spotify connect is de Rpi bedienbaar met je telefoon.
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Shadow » zo 04 feb 2018, 19:41

Ok super, gaan we proberen, ik moet zeggen dat Spotify meer gebruikt zal worden als de NAS denk ik, maar goed.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Shadow » wo 07 mar 2018, 21:25

Nou Volumio aan de praat hoor, alleen de hifiberry dac niet, krijg wel geluid als ik de jack output selecteer, maar geen als ik de hifiberry dac+ selecteer, hardwarematig is het in orde...

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Shadow » wo 07 mar 2018, 21:40

Nu ook geluid uit de dac maar alleen als ik audio naar de Pi push via netwerk, Spotify Connect wil nog niet ondanks dat die plugin actief staat...ff verder puzzelen nog :D

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Shadow » wo 07 mar 2018, 21:42

Volgens de web player van spotify doet connect het ook, maar da's gek want ik kan niet meer via m'n browser in de Pi momenteel :think:

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4111
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Zweitse » wo 07 mar 2018, 21:47

Heb je het img bestand van de Volumio, of van de Hifiberry site?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6507
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Shadow » wo 07 mar 2018, 22:24

Volumio site :idea:

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4111
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Raspberry take 2

Berichtdoor Zweitse » do 08 mar 2018, 8:12

Al eens geprobeerd om een img bestand te downloaden via de Hifiberry installer?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten