Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 11:25

Dus toch aardingsproblemen en wat moet je in vredesnaam met een shuntregelaar op digitale elektronica? Zet daar maar eens een gewone lineaire voeding op.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 11:33

Die hele DAC van TPA is toch ook allemaal digitaal?
Shunt regelaren geven toch juist hele schone stabiele voeding? Nou weer niet goed? :(

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 11:44

Je twee dingen onderscheiden: digitale circuits en analoge circuits.

De waveIO is zelf al voorzien van 7! spanningsregelaars. Die voeden met een Shuntregelaar is volledig overbodig ( en misschien veroorzaakt dat zelfs problemen). Verder heb je in de dac zelf te maken met digitale en analoge circuits. Voor de analoge circuits is een zeer stabiele, ruisarme voeding wel prettig.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 11:51

Ok daar ga ik even over nadenken...
Ik had toen wel een voedinkje bij conrad vesteld maar die was meer voor de teleporter bedoeld dus ik weet niet of die voldoende capaciteit heeft.

Zou jij een voorbeeld hebben van een geschikte voeding?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 12:02

Die Teleporter heeft ook een goede regelaar. Gewoon een voedinkje maken met een brugcel, elco en een 7805 regelaar. Meer is niet nodig. Die shunt voeding veroorzaakt de problemen.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 12:25

Heb je een linkje naar die Conrad voeding?
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 12:45

Gevonden in een van mijn oude draadjes:

https://www.conrad.nl/nl/netvoeding-module-5v-300ma-190809.html

Deze is 300mA dus te weinig voor de WaveIO...

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 12:51

Je zou het kunnen proberen voor nood. Wel even meten of de spanning niet inzakt. Verder neem ik aan dat je trafo hebt voor die placid voeding, dus even op zoek naar een simpel regelaar printje.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 13:09

Ja ik heb een trafo met twee uitgangen maar ik heb ook nog een 220V aansluiting over op het stby bordje....

(foto uit het archief)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 13:21

Ik zie weer zo'n levensgevaarlijke klote netfilter! Heb je een linkje naar je bouwdraadje?
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 13:25

Is medisch weliswaar...

http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=18234

staat niet zo heel veel in..

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 13:32

Ah, gelukkig.

Maar wat is dit eigenlijk voor aardingstechniek?

http://forum.zelfbouwaudio.nl/download/file.php?id=95629&mode=view
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 13:36

Ik had twee gaatjes over omdat ik gepland had extra coolers achter die andere te zetten.
Ik heb banen van de anodisatielagen weggeschuurd om de chassisdelen goed contact met elkaar te laten maken. Die achterwant heb ik zo geaard.
In een later stadium loopt er een draad nog van het netfilter naar dat punt op de achterwant.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 13:39

Ik bedoel al die aardraden die via diverse punten met elkaar verbonden zijn: folie om chassisdeel, poot teleporter naar afscherming utp kabel enz.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 13:45

Stargrounding en de shielding die op 2 punten geground worden.

Die blauwe heb ik weggehaald want die is niet nodig. was de - van het Isolator circuitje.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 13:57

Als ik je hele systeem zo bekijk ( had de andere draadjes ook alweer gevonden) vind ik het godswonder dat de zaak uberhaupt functioneert. Een heleboel aardlussen tussen allerlei componenten (digitaal en analoog) zowel intern als extern en netaardes.

Geen wonder dat je zooi via de HTPC in je systeem krijgt. Die WaveIO is juist voorzien van geisoleerde aansluitingen om te zorgen dat je PC geen vervuiling veroorzaakt.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » zo 15 nov 2015, 15:21

Heyhey een beetje respect voor mijn bouwsel ja [-(

Ik heb heel zorgvuldig de AC (safety)grounds van de DC grounds, signal grounds en shielding grounds gescheiden middels sterpunten die geleidt worden naar een hoofdpunt.

Hoe moet je anders de shielding naar de chassis ground krijgen zonder je signal ground te gebruiken?
Dit is dus de discussie die ik niet aan wilde gaan mede omdat, zoals ik ook al in dat andere draadje aangaf- waar we het met elkaar eens waren, er zoveel verschillende opvattingen zijn over shielding en grounding.
Na al mijn studie is dit het resultaat.

De problemen die ik heb die hebben anderen ook. Ik weet dat ik mezelf er makkelijker vanaf had kunnen maken en het ziet er misschien niet al te fraai uit maar vorm volgt functie en er gaat een deksel op.

Netaarde is een MUST van de ontwikkelaars van TPA en de PC moet ook geaard zijn.
Maar je kunt dan niet alleen de PC aarden en de rest niet die ook in die keten zit.

Begrijp me niet verkeerd hoor ik ben blij met je input. Hoe zou jij het oplossen?

Datakabels moeten aan beide kanten geaard worden.
De XLR's maken contact met de chassis doordat ze daarop gemonteerd zitten maar ik gebruik het extra lipje om zeker te weten dat het goed contact maakt met het chassis.
Wat zie je nog meer en wat zou je anders doen en hoe?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20973
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ray5150 » zo 15 nov 2015, 15:29

Misschien handig als ds23man dan even een schetsje of tekeningetje maakt van hoe hij vind dat het dan wel moet worden aangesloten ?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » zo 15 nov 2015, 15:48

Dat het zo'n lekkere bende is niet jouw schuld, maar komt door de ondoordachtheid van de ontwerpen van TPA. Probleem is dat zij de veelzijdigheid van een zwitsers zakmes willen combineren met allerlei opties in de vorm van losse printen waardoor je mix krijgt van allerlei mogelijke problemen en storingen. Het is zelfs zo erg dat een Hollander er gebruiksaanwijzingen voor moet schrijven. :lol:

Verder houden ze er wat rare ideeen wat betreft voedingen op na, waarom een shuntregelaar voor een buffelo dac voorzien van trident regelaars en andere onboard regelaars? En laten we maar niet hebben over randaarde.

Maar om even terug te komen op de waveIO en teleporter combinatie: de teleporter stuurt de I2S signalen via een gebalanceerde verbinding uit. Feitelijk ben je dan geen nulverbinding nodig.
Je moet gewoon gaan zorgen dat je nergens nog een verbinding krijgt tussen de ground van je pc en je voorversterker.

Je zou zelfs je waveio en teleporter in je htpc kunnen bouwen en van daaruit voeden.
Fusion Filterdesign

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » ma 16 nov 2015, 10:04

Ok dan gelukkig maar...

Op het TPA forum was iemand die ook ruis op de lijn had met het bekrachtigen van een Placid HD in combi met een WaveIO.
Zijn oplossing was om een condensator van 100uF aan de kant van de WaveIO te zetten.
Dat heb ik zojuist geprobeerd en alles is rock solid! Ook met hogere shunt currents.

Volgende (en ik denk laatste issue en dan ben ik klaar (hoop ik));
Zodra ik de scope op de uitgang van de Placid HD zet van de Teleporter dan heb ik een mooie strakke lijn.
Maar doe ik daar de voorversterker en de versterker aan dan ontstaat er een tweede lijn....

Deze kan ik consequent weg krijgen de (Hypex) versterker van aarde los te koppelen....
Nu kan ik het antwoord van ds23man wel raden...

Zoals reeds in een ander topic besproken recent op dit forum heb ik Pin 1 niet aan chassis ground liggen maar is dat loating met de pre-amp.
Zodra de stekker uit het contact gehaald wordt zijn de voorversterker en de versterker niet middels aarde aan elkaar verbonden, ook niet middels het shield van de XLR kabels.
De oplossing zou ik erg snel voor de hand kunnen hebben dan maar er gaat hier binnenkort een klein gevalletje overal aanzitten en ik zou het toch wel prettig vinden als die doe-het-zelf bak van mij dan aan de veiligheidsaarde ligt....

Iemand ervaring hiermee?

Feitelijk zit het zoals in deze schematische schets;
Het doet zich ook voor zodra ik de WaveIO/Teleporter van aarde afhaal.
De Teleporter WaveIO is wel verbonden middels aarde aan de DAC/Pre-Amp.

Zodra ik de stekkers van een van de versterkers eruit haal dan is het weg.
Maar ook als ik de stekkers er in laat zitten en de interlinks los haal :-k
----
Hey, 1 van de Pin 1's maakt contact met ground middels de versterker..... :idea:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 667
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor jordo81 » ma 16 nov 2015, 11:00

Ik denk dat dit gewoon een ordinaire groundloop is.

De Pin 1 van de XLR's van de DAC zitten niet op gnd.
De Pin 1 van de Hypex ook niet maar de NCore maakt ground middels zijn koelelement.
Ik heb hier eerder problemen mee gehad omdat ik vreemde onregelmatige ruisjes had.
Ik heb toen door de aanwijzingen van Bruno van Hypex dit zo gedaan. Door Pin 1 van de DAC nu aan ground te leggen zou ik terugvallen in die oude situatie.

Ik kan me een term van Bruno herinneren dat 'Als de kasten vagelijk aan elkaar liggen' dat dat dan voldoende is.
De Hypex kast en de DAC zijn dus wel geaard aan elkaar ware het niet met een betrekkelijk hoge weerstand van 500 Ohm.
Ik denk dat ik de randaarde van de Hypex veilig weg kan halen...

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18804
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Verstoring Lock Signaal bedienen lichtschakelaar

Berichtdoor ds23man » ma 16 nov 2015, 15:06

Nu kan ik het antwoord van ds23man wel raden...

:lol:
Fusion Filterdesign


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten