Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 0:12

In 10 minuten waren 16000 nummers geindexeerd.

Nu het volgende proces, alle metadata via het internet binnenhalen:

rooninternet.PNG


Dit gedeelte is wel een beetje afhankelijk van je internetsnelheid....

Hier dus ruk. :(

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 29 okt 2016, 0:13

Ik heb geen haast, het lijkt er op dat jij er een wedstrijd van maakt.
Ik draaide al met LMS en MPD, dat doe jij dan niet. :rofl:

Hier glas met 100 mb :mrgreen:
Laatst gewijzigd door hannesie op za 29 okt 2016, 0:15, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 0:14

Wat moet ik met die meuk als ik Roon heb? :think: :think: :think: :think: :think: :think:


:beer:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 9:19

Langdurig proces, maar eens op de snelste stand gezet:

roonback.PNG


De microserver vol aan de bak:

mate.PNG


De fan gaat niet eens sneller draaien en de cpu temp blijft gewoon 40 graden.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 29 okt 2016, 10:23

ds23man schreef:Wat moet ik met die meuk als ik Roon heb? :think: :think: :think: :think: :think: :think:


:beer:

Keuze genoeg en met de squeezebox ondersteuning had ik ook nog niet uit geprobeerd met ROON.

Het loopt al lekker te indexeren hier, proef abo voor 2 maanden maar even op mijn vrouw haar naam gezet, kan ze nu ook misschien genieten. :mrgreen:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 29 okt 2016, 10:55

:kwijl: Hij is ook vlot klaar.


Alleen wel opmerkelijk dat dan AVG de RAATserver als een bedreiging ziet.
Alles via mijn tablet ingesteld.
Bijlagen
Naamloos-1.jpg
Screenshot_2016-10-29-10-02-24.png

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 11:31


Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8300
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Barry2001 » za 29 okt 2016, 13:39

Wat een mafkees. Je wilt volgend mij niet weten wat dit continue uit het stopcontact vraagt.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21767
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » za 29 okt 2016, 13:57

t hele f*cking alfabet aan drives :shock:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17370
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » za 29 okt 2016, 14:05

Yeah, zo te zien moet je wat meer TV shows KIJKEN i.p.v. opnemen 8)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 15:09

Hij mist A en B nog. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17370
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » za 29 okt 2016, 15:17

En dat moet nou ons forum op de rails houden.... ](*,)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21767
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » za 29 okt 2016, 15:19

Pjotr schreef:En dat moet nou ons forum op de rails houden.... ](*,)

:think: :think: :think:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17370
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » za 29 okt 2016, 15:21

Henkjan schreef:
Pjotr schreef:En dat moet nou ons forum op de rails houden.... ](*,)

:think: :think: :think:

Niet dan?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » za 29 okt 2016, 15:52

Kijk even bij dat link van doorschieten /overdrijven.

Het is dus een Nederlandse liefhebber van films, met ook zo een servertje..
http://homeservershow.com/forums/index. ... /?p=109095
Laatst gewijzigd door hannesie op za 29 okt 2016, 16:24, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 16:02

Hans, je maakt er weer een raadseltje van.... :think: :think:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 17370
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » za 29 okt 2016, 16:03

Ohw, het ziet er op het eerste gezicht uit alsof HJ zijn regenjas open deed :lol:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 16:07

Raadseltje. In welk caviahok draait dit forum?

forum.jpg


:lol:
Laatst gewijzigd door ds23man op za 29 okt 2016, 18:34, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21767
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » za 29 okt 2016, 18:02

kunnen we eens kappen met dat flauwe gedoe, ik laat gewoon een plaatje zien van wat die gast uit die link aan drives heeft op z'n server. heeft niets met mijn exemplaar van dit servertje te maken en al helemaal niets met t forum

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 18:28

Onder langdurig volledige belasting blijft de fan op 13% draaien en is dit de temp van de kernen:

temp.PNG


Kortom, de koeling van dit ding is opgewassen tegen veel zwaardere cpu's .

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18016
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » za 29 okt 2016, 18:42

Idle zijn ze 34 trouwens.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 10 nov 2016, 1:03

:oops: Het vreet wel behoorlijk de batterijen of accu's leeg van de telefoon en/of tablet, met de app onder Android. :oops:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21767
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » do 10 nov 2016, 10:15

Welke app?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9845
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 10 nov 2016, 10:32

ROON 8)
Uiteindelijk is/was het ook bedoeld als ROON server als extra optie.
Die dan, en x86 is en 4Gb heeft, en dat heeft de gemiddelde NAS niet.

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 719
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » do 10 nov 2016, 11:25

Inmiddels heb ik het servertje draaien met ESXi 6 en een virtuele Ubuntu Server installatie waar ik LMS nog werkend op moet zien te krijgen.
Zit een SSD in van 250 Gb (in het eerste slot) en een HD van 1,5 Tb.
Geheugen wil ik nog wel uitbreiden, 4Gb is veel te weinig.


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten