Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 10 nov 2016, 12:50

Ik heb er Crucial geheugen in gehad, 8 Gb en ook samen met het oorspronkelijke geheugen tot 12 Gb ging prima.
Hans

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 873
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » do 10 nov 2016, 13:07

OK, moet nog even kijken wat ik ga doen 2 van 8 of er 1 van 8 bij.
Eerst LMS maar eens werkend zien te krijgen, dat is me nog niet gelukt.
Robert Jan

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 10 nov 2016, 13:12

Ik heb dat vrij makkelijk gedaan met Webmin, en daar dan de software via een andere , maar kan uiteraard ook dezelfde PC.
web.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 11 nov 2016, 14:35

Ik heb het eens onderzocht met de bestaande situatie, maar mijn SSD schijf wordt niet compatible verklaart in het BIOS.


Dus als je een SSD wilt gebruiken moet je dus zoeken welke wel voldoet. :oops: :think:
Laatst gewijzigd door hannesie op vr 11 nov 2016, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 873
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » vr 11 nov 2016, 14:49

Daar heb ik niet naar gekeken, zou het wat uitmaken?
De SSD die bij mij in de server zit is een Kingston UV400 240Gb en zit in slot 1.
ESXi ziet de schijf wel als SSD.
Robert Jan

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 11 nov 2016, 15:00

Het was Gerhard die aangaf dat het op port 0 zou kunnen, maar ik heb geprobeerd het in de opzet met de Raid controller aan te zetten, en hij ziet hem wel in het bios, maar word geduid als niet geschikt, c.q. compatibel.
Mogelijk dat de controller wat uit maakt, maar ik kan niets vinden van wel geschikte drives.

Ik zit net te denken, je kunt booten van de Optical, mogelijk dan de SSD daarop zetten en zo doen, zal eens zien. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19055
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 11 nov 2016, 16:36

Voor de derde keer:

SSD op ODD aansluiting. Raidcontroller in de Bios aanzetten. Dan in de raid bios van de ssd een raid 0 maken, de rest van de schijven niet toewijzen. Die functioneren dan gewoon via AHCI.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » ma 03 apr 2017, 21:33

ds23man schreef:SSD op ODD aansluiting. Raidcontroller in de Bios aanzetten. Dan in de raid bios van de ssd een raid 0 maken, de rest van de schijven niet toewijzen. Die functioneren dan gewoon via AHCI.

hannesie schreef:Er zit een microSD card houdertje in, en ben dit op het moment aan het uitproberen.
Met Ubuntu 16.04 gaat het nu even, en een 16Gb kaartje, ....

dus SSD er in, systeem er op via SD kaartje, raid aan, harde schijven er in, etc enz?

zoiets: http://www.informatique.nl/545798/samsu ... sata3.html
en dan 2 van deze: http://www.informatique.nl/940080/wd-red-2tb.html
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 03 apr 2017, 22:32

Als je het niet perse voor een Roonserver gaat gebruiken,( snel info over het gebruikte stukje muziek), is het met een kleinere SSD veel gunstiger, en tevens is de Samsung niet helemaal compatibel met de HP Server.
Of het de controller chip is of TLC methode, niet helemaal duidelijk maar ik zag bij de omschrijving de type duiding als compatibel met ...., weet dat niet helemaal meer.

http://www.informatique.nl/566924/kings ... sata3.html

Deze heeft DS23man als ik het goed heb en zal mogelijk dat probleem niet geven, en mijn Samsung gaf dat probleem, dat hij niet werd gezien in het Bios, dus wel.
Ik heb trouwens schijven die wel voor 24/7 geschikt zijn, maar niet zo hoog in de prijsklasse zitten. (Video/bewaking)
http://www.informatique.nl/538768/wd-pu ... sata3.html
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19055
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » di 04 apr 2017, 6:01

Ik heb er een SSD van Adata in zitten, op de cdrom sata. Wel even je dataschijven in raid 0 zetten, anders werkt het niet.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 7:24

ds23man schreef:Ik heb er een SSD van Adata in zitten, op de cdrom sata. Wel even je dataschijven in raid 0 zetten, anders werkt het niet.

dus als ik de dataschijven in bv RAID1 wil hebben dan werkt t niet? beetje maf wel :?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 04 apr 2017, 8:40

Als je hem daarna, wanneer hij is herkend en geconfigureerd is dan de controller in raid 1 zetten?
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19055
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » di 04 apr 2017, 9:42

Raid 1 kan ook, maar als er geen raids zijn geconfigureerd dan herkent de sata van de cdrom de sdd niet.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 04 apr 2017, 10:28

Een soort omgekeerde bewijslast. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 16:00

welke smaak linux draaien jullie nou?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 16:10

zo......

Code: Selecteer alles

Artnr.   Omschrijving   
 

533609   1   ADATA 16GB MicroSDHC UHS-I Class 1 + SD-Adapt   
572128   1   AData Ultimate SU800, 128 GB   
940080   2   WD Red 2TB IntelliPower 64MB SATA3   
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 04 apr 2017, 16:42

Henkjan schreef:welke smaak linux draaien jullie nou?

Ubuntu 16.04, niet de server versie maar de gewone zonder scherm er aan.

Ik heb dan wel een lijntje naar een scherm, wat ik gebruik als er hier weer een computer nagelopen moet worden.
Net even laten rebooten na een automatische update.
Dat zag ik, toen ik inlogde, en er staat nog wat klaar, 9 pakjes, maar daar zal die niet voor hoeven rebooten.

Had 30 sec. nodig. :kwijl:

HP.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19055
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » di 04 apr 2017, 18:04

Hier ook Ubuntu, overigens kun je met ILO als je een extra netwerkkabeltje naar de HP trekt, vanaf een externe pc inloggen op de bureaublad.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 18:06

moet je dat kabeltje dan direct op die PC hebben, of kan die gewoon in een switch?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19055
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » di 04 apr 2017, 19:20

Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 20:59

hannesie schreef:
Henkjan schreef:welke smaak linux draaien jullie nou?

Ubuntu 16.04, niet de server versie maar de gewone zonder scherm er aan.
waarom dat?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 04 apr 2017, 21:04

Was wat makkelijker hanteerbaar, daarnaast, als er wat gebeurt kan ik altijd noch de server gebruiken om het net op te komen, je weet maar nooit.
Alles is toch wel vloeiend aan de praat te krijgen.
I.p.v. ILO gebruik in de Webmin optie
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 21:06

kan ik met deze procedure:
https://www.ubuntu.com/download/desktop ... on-windows
het op een microSD kaart krijgen en daar de server van booten om te installeren?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10435
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » di 04 apr 2017, 21:28

Het bootable maken van een sdcard moet wel kunnen, maar of je het er vanaf kunt installeren, is mij zo niet bekend.

Gewoon proberen, anders heb ik wel een USB DVD speler/brander, die ik voor dat soort klusjes gebruik.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22827
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » di 04 apr 2017, 21:33

USB DVD dinges heb ik ook wel. we gaan t merken
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten