Weer een Versterker met EL34/KT 88 hulp gezocht

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » vr 18 mei 2018, 23:52

Bert61 schreef:Anne de R6 in stroom bron die de basis stroom regelt hoe bepaal je die waarde ?
Die waarde zal wel kleiner moeten worden als in plaats van 15 Volt maar 12 Volt Voeding aansluit
Maakt eigen niks uit.De stroombron en dan ook de stroom door T1 is ong 15mA.
Daarvoor is een basisstroom nodig van 15 gedeeld door de stroomversterking van T1, bijv 15 / 50 = 0,3mA.
Door R6=12k gaat (15V min 2x0,6V)/12k = 1,15mA waarvan dan 0,3mA in de basis verdwijnt en de rest (0,85mA) weggewerkt door T2.
Met 12V wordt de stroom (12V min 1,2V)/12k = 0,9mA, blijft er 0,6mA over om door T2 weg te werken.Gaat ook goed.
Beetje tegen valler met de bias print die heb ik afgekeurd.
De schakelaar pootjes zijn rechthoekig als ik boor zo groot dat de pootjes in de gaatjes passen dan is er weinig of niks meer over. Op het beeldscherm lijkt het allemaal ruim Tot je het gaat uit printen,
Dan voel je al een beetje aankomen dat het fout gaat , met proberen de schakelaars te plaatsen moest ik zo groot boren ,dat er niks overbleef.
Ook de montage van de print gaat niet goed bevestiging zit in de sporen
Dus morgen weer een printje maken . :D
Je zou de gaten voor de schakelaars schuin naast de eilandjes kunnen boren, hou je halve manen over, meer houvast.
Maar ja als het ook mis gaat met de bevestiging :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » za 19 mei 2018, 9:37

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Anne de R6 in stroom bron die de basis stroom regelt hoe bepaal je die waarde ?
Die waarde zal wel kleiner moeten worden als in plaats van 15 Volt maar 12 Volt Voeding aansluit
Maakt eigen niks uit.De stroombron en dan ook de stroom door T1 is ong 15mA.
Daarvoor is een basisstroom nodig van 15 gedeeld door de stroomversterking van T1, bijv 15 / 50 = 0,3mA.
Door R6=12k gaat (15V min 2x0,6V)/12k = 1,15mA waarvan dan 0,3mA in de basis verdwijnt en de rest (0,85mA) weggewerkt door T2.
Met 12V wordt de stroom (12V min 1,2V)/12k = 0,9mA, blijft er 0,6mA over om door T2 weg te werken.Gaat ook goed.
Beetje tegen valler met de bias print die heb ik afgekeurd.
De schakelaar pootjes zijn rechthoekig als ik boor zo groot dat de pootjes in de gaatjes passen dan is er weinig of niks meer over. Op het beeldscherm lijkt het allemaal ruim Tot je het gaat uit printen,
Dan voel je al een beetje aankomen dat het fout gaat , met proberen de schakelaars te plaatsen moest ik zo groot boren ,dat er niks overbleef.
Ook de montage van de print gaat niet goed bevestiging zit in de sporen
Dus morgen weer een printje maken . :D
Je zou de gaten voor de schakelaars schuin naast de eilandjes kunnen boren, hou je halve manen over, meer houvast.
Maar ja als het ook mis gaat met de bevestiging :(
Anne

Ok betreft 12-15 volt op de 12K weerstannd , vind het altijd een goed gevoel geven het eerste te testen
Als ik een 50 volt voeding en 1k weerstand in serie loopt er 50 mA met dit er tussen gevoed met 12 moet het 15 mA worden
Dat ga ik doen
Er is weinig over anne om er iets aan te solderen Had ook al een oogje gemaakt met wat massieve draad en dat er op gelegd
Maar het ziet er niet fraai uit , het zal wel werken maar :-& :-&
Wilde het eigenlijk niet fotograveren ( slecht voor mn lensje O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3505
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » za 19 mei 2018, 14:37

Leermomentje :lol:

Even overnieuw maken. :?

Volgens mij ben je er nu ook wel achter dat het ontwerp, als je het op het koper strijkt,de baantjes groter en de tussenruimtes iets kleiner worden door
de inkt die uitzet door het strijken.

Probeer daarom altijd te zoeken naar maximale haalbare ruimte tussen de componenten en neem de eilandjes wat groter,behalve bij instelpotmeters en fet,s natuurlijk daar ben je gebonden aan de maatvoering.

Succes.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » za 19 mei 2018, 15:10

Ja je verkjkt je er erg op Demo :-s
Ik heb nu een nieuwe print gemaakt , pas als gegoten Display er in
Yeah i Feel Good :rock: :rock: :rock: :yeah:
Voor vanmddag is het weer goed geweest misschien vanavond de rest op de print solderen en 1 gaatje vergeten te boren
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3505
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » za 19 mei 2018, 15:16

Mooi :goedzo:

En kijk aan dikkere lijnen :yeah:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » za 19 mei 2018, 15:23

:dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 20 mei 2018, 15:10

Printje bestukt en de MV meter ingeregelt en wijst nu aan over 1 ohm bij 50 mA 5000
Dus ik heb in theorie een zeer nauwkeurige metertje
Maar als het binnen 2% zit ben ik al blij :D
F78940AA-15B2-46C3-BEBC-659DBCD1BE49.jpeg

80BDB36F-4F6D-4E2A-9A2A-C16880BBC75E.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » zo 20 mei 2018, 15:45

Bert61 schreef:Printje bestukt en de MV meter ingeregelt en wijst nu aan over 1 ohm bij 50 mA 5000
Dus ik heb in theorie een zeer nauwkeurige metertje
Maar als het binnen 2% zit ben ik al blij :D
Daar kun je een punt aan zuigen :D al staat ie op de verkeerde plaats ! :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 20 mei 2018, 16:06

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Printje bestukt en de MV meter ingeregelt en wijst nu aan over 1 ohm bij 50 mA 5000
Dus ik heb in theorie een zeer nauwkeurige metertje
Maar als het binnen 2% zit ben ik al blij :D
Daar kun je een punt aan zuigen :D al staat ie op de verkeerde plaats ! :lol:
Anne

Ja :lol: en die krijg ik niet weg
Kan het meterje 0.0500 aan laten geven Maar die laatste digit is onbetrouwbaar
Het is wel handig als je het kan instellen zonder een multimeter en meetkabeltjes en de versterker op zn kop
Maar display in het zicht vind ik niet passen erbij O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » zo 20 mei 2018, 16:21

Bert61 schreef:Ja :lol: en die krijg ik niet weg
Kan het meterje 0.0500 aan laten geven Maar die laatste digit is onbetrouwbaar
Het is wel handig als je het kan instellen zonder een multimeter en meetkabeltjes en de versterker op zn kop
Maar display in het zicht vind ik niet passen erbij O:)
Zet je er toch gewoon dA bij :?
dA = deciAmpère :o 0,5dA = 0,05A = 50mA :-s :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 20 mei 2018, 16:35

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Ja :lol: en die krijg ik niet weg
Kan het meterje 0.0500 aan laten geven Maar die laatste digit is onbetrouwbaar
Het is wel handig als je het kan instellen zonder een multimeter en meetkabeltjes en de versterker op zn kop
Maar display in het zicht vind ik niet passen erbij O:)
Zet je er toch gewoon dA bij :?
dA = deciAmpère :o 0,5dA = 0,05A = 50mA :-s :lol:
Anne

deci Ampere waarom niet :mrgreen: deci Bell deci meter deci pelen :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 20 mei 2018, 20:04

Het printje zit er in met een bos draad er onder
4x Meet draad nrs 1-4
2x Gnd nrs meting
1 x + 12 Volt DC voeding Deci volt meter :mrgreen:
1 x - 12 Volt DC voeding Deci volt meter
C25D4BB4-BE22-4182-BBDA-D2FA75E2AC28.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » di 22 mei 2018, 14:28

Wat draden vast zetten er hangt nu zoveel losse draden dat het me verwart
Nu wist ik het wel maar ik ben kwijt waarom
Trafo voor 2x kt88 op A1 en A2 22.6 volt AC
Op 0-4 ohm 0,7V volt AC
0-8 ohm 1 volt AC
Ik weet het wel Maar ben vergeten waarom dat 4 ohm geen 0,5 volt is i.p.v. 0,7V
151913EC-31C9-4234-88B6-A0473986B030.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » di 22 mei 2018, 20:33

Bert61 schreef:Wat draden vast zetten er hangt nu zoveel losse draden dat het me verwart
Nu wist ik het wel maar ik ben kwijt waarom
Trafo voor 2x kt88 op A1 en A2 22.6 volt AC
Op 0-4 ohm 0,7V volt AC
0-8 ohm 1 volt AC
Ik weet het wel Maar ben vergeten waarom dat 4 ohm geen 0,5 volt is i.p.v. 0,7V

P = V² / R ofwel V² = P x R ,
dus V² evenredig met R , (0,5)² van 4 ohm is de helft van (0,7)² van 8 ohm
of V evenredig met √R , om 2x de 0,5V van 4 ohm te krijgen moet je naar 16 ohm. :-({|=
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » di 22 mei 2018, 22:40

:dank: Anne
Die €cent viel maar niet.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » do 24 mei 2018, 19:32

F3AB3F3E-418D-4A09-90D6-20D0AA5F2CD4.jpeg

Weer eens tijd voor een plaatje
Begint nu op te schieten O:)
Wel LOOD zwaar
13DFC3D3-8003-4B5F-A525-ABB4E26CE08C.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 24 jun 2018, 19:53

Bias automaat gekozen welke door in alfabetische volgorde Anne Barry Damocles MTB Marcel G Willy is onwikkeld ,
Dat i.p.v handmatige instelling, Print met display hup in de vuilbak .
De nieuwe print .
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3505
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » zo 24 jun 2018, 21:22

Bert,hou er rekening mee dat je naast je hoogspannings relais nog een klein relais nodig bent wat primair (12v schakelspanning) parallel staat aan de hoogspanningsrelais, voor de bias automaat.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 24 jun 2018, 22:06

Dus het printje van Barry wat de Hoogspanning vertraagd inschakelt moet ook een ander 12 volt relais in schakelen ?
Ik had al een extra relais tegen het vertraagd in schakelen van de hoogspanning gemonteerd en draad voor getapt om het vast te zetten Maar ik wist niet meer waarom Dus er weer uitgehaald.
En wat moet dat gaan schakelen Demo ?
Ik zag een wat cryptische omschrijving in het print ontwerp staan
Naar relais bij niet vertraagde opkomende hoogspanning ,
ik begreep dat nodig was als je geen vertraagd opkomende hoogspanning hebt
Staat dat ergens in dat schema :?: heb ik daar ook alweer overheen gekeken :oops:

Ik kan het niet terug vinden van dat relais 8-[
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 24 jun 2018, 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3505
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » zo 24 jun 2018, 22:20

Het extra relais sluit de bovenste diode in de voeding (D1) kort,zodat de bias automaat maximaal negatief geeft op de buizen, bij opstart.

Schakelt de hoogspanning bij dan schakeld ook dit relais bij en geeft de diode weer vrij zodat de automaat gaat regelen.

Anne,had het ook over voorkomen dat de automaat met een inschakel piek belast wordt,dat verhelp je zo ook.

Het relais sluit je aan op faststone 1 en 2.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » zo 24 jun 2018, 22:31

Als ik jullie niet had kwam er niks van terecht ,
Het zit in 5 minuten er weer in , zoals gezegd de gaatjes met schroefdraad heb ik relais met flens eraan
En de schakel spanning van dat relais is het zelfde als relais spoel van Barry dus er parallel aan
Dankje Demo :goeie: :goeie: :dank: :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 jun 2018, 23:20

democles schreef:Het extra relais sluit de bovenste diode in de voeding (D1) kort,zodat de bias automaat maximaal negatief geeft op de buizen, bij opstart.

Schakelt de hoogspanning bij dan schakeld ook dit relais bij en geeft de diode weer vrij zodat de automaat gaat regelen.

Anne,had het ook over voorkomen dat de automaat met een inschakel piek belast wordt,dat verhelp je zo ook.

Het relais sluit je aan op faststone 1 en 2.
Na de wachttijd sluit het kontakt voor de HS en opent het kontakt dat de Vref-diode naar massa kortsloot.
Hangt er vanaf wat voor relais je voor de HS gebruikt.Als daar twee overschakelaars op zitten kan één de HS sluiten en de ander de diode vrijgeven.Kwestie van hoe goed de schakelkontakten van het relais gescheiden zijn, we willen geen HS op de Vref 8-[ .
Anders idd een (heel licht) relais voor de diode erbij ( schakelt 1mA).
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 25 jun 2018, 9:19

Ah!buis schreef:
democles schreef:Het extra relais sluit de bovenste diode in de voeding (D1) kort,zodat de bias automaat maximaal negatief geeft op de buizen, bij opstart.

Schakelt de hoogspanning bij dan schakeld ook dit relais bij en geeft de diode weer vrij zodat de automaat gaat regelen.

Anne,had het ook over voorkomen dat de automaat met een inschakel piek belast wordt,dat verhelp je zo ook.

Het relais sluit je aan op faststone 1 en 2.
Na de wachttijd sluit het kontakt voor de HS en opent het kontakt dat de Vref-diode naar massa kortsloot.
Hangt er vanaf wat voor relais je voor de HS gebruikt.Als daar twee overschakelaars op zitten kan één de HS sluiten en de ander de diode vrijgeven.Kwestie van hoe goed de schakelkontakten van het relais gescheiden zijn, we willen geen HS op de Vref 8-[ .
Anders idd een (heel licht) relais voor de diode erbij ( schakelt 1mA).
Anne

Dankje Anne en Demo , Ik heb een zelfde als waar de HS mee wordt geschakelt , ik heb nog wel wat oud spul , straks is in duiken en kijken of ik wat kan vinden.
:dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4548
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 25 jun 2018, 10:12

Dit heb ik in 12 volt
De linkse heeft wissel contacten en komen uit alarm telefoon centrale de andere 2 zjn 10 en 5 Amp 240 VAC.
De middelste kan ik zo monteren Alleen mag dat printje van Barry 2 relais schakelen samen ca 80 mA ?
Zal zo schema opzoeken en plaatsen
Bij deze schema inschakel vertraging Barry
Als ik het schema een beetje snap , is de BD139 waar de relais stroom door gaat
Die mag wel meer dan 80 mA stroom leveren
Dus kan ik dat relais gebruiken met de twee flensjes om het vast te zetten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11990
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » ma 25 jun 2018, 11:43

Om de HS te schakelen is de Omron te gebruiken (heeft 45mA / 12V spoel)
Die blauwe vermoedelijk ook wel, weet niks van de spoel.
Geen van twee kunnen ook voor de diode van Vref.
De eerste (links) ziet er een Siemens uit, is meestal 24V of 48V ? En of die kontakten heeft voor kleine stromen ? Is wel belangrijk, relais voor audio doen 't wel goed.
De vertraging kan best 100mA trekken (wel genoeg voor twee relais)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten