Bias automaat

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 937
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Bias automaat

Berichtdoor Willy_61 » wo 11 jul 2018, 19:43

Knap werk democles en Bert, dat werkt blijkbaar perfect. :rock:
Ik heb het de laatste dagen wel met mondjesmaat gevolgd maar heb momenteel nog steeds te weinig tijd.
Daarbij moet ik het verhaal van de extra relais over de diode nog eens opzoeken, in hoeverre dat nodig is bij mijn HS die nu al vertraagd opkomt door de schakeling van Anne, ik denk dat ik het eerder met Anne al heb besproken maar ben het weeral vergeten...
Mijn knop staat al 2 maanden op "huiswerk" en dan ben ik de rest rap vergeten. Nog een paar weken, met daartussen een weekje Engeland/Wales, en dan ben ik hier terug.
Doe ondertussen verder zo, goed bezig! :proost:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » wo 11 jul 2018, 20:28

Willy_61 schreef:Knap werk democles en Bert, dat werkt blijkbaar perfect. :rock:
Ik heb het de laatste dagen wel met mondjesmaat gevolgd maar heb momenteel nog steeds te weinig tijd.
Daarbij moet ik het verhaal van de extra relais over de diode nog eens opzoeken, in hoeverre dat nodig is bij mijn HS die nu al vertraagd opkomt door de schakeling van Anne, ik denk dat ik het eerder met Anne al heb besproken maar ben het weeral vergeten...
Mijn knop staat al 2 maanden op "huiswerk" en dan ben ik de rest rap vergeten. Nog een paar weken, met daartussen een weekje Engeland/Wales, en dan ben ik hier terug.
Doe ondertussen verder zo, goed bezig! :proost:

Nou het gaat hier ook niet erg snel , maar hoeft eigenljk ook niet
Dus denk eraan om een nieuwe print te maken met het relaitje erop
Dankzij Anne en Demo MarcelG niet te vergeten werkt het
Als de zon weer gaat schijnen als een week geleden dan kom ik niet in mn schuurtje
Dus printje Ontwerpen met relais erop
Dat is nu mijn plan Kan het meeste gewoon overtekenen van Demo :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » wo 11 jul 2018, 20:43

democles schreef:Heb even het ontwerp voor het relais printje bijgevoegd.

Dankje
Maar wil het graag op de biasprint hebben Demo
:goedzo: ig voor het werk dat je er aan besteed
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Bias automaat

Berichtdoor democles » wo 11 jul 2018, 20:52

Printje maken en bovenop de biasprint schroeven................ :mrgreen:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Bias automaat

Berichtdoor Ah!buis » wo 11 jul 2018, 20:57

Zo, jullie zijn vandaag hard bezig geweest :o
Vanmorgen van plan mee te teuten maar buiten de spreekwoordelijke waard gerekend :-s
Bezoek en nog vanalles, heet de vlaamse feestdag te zijn ! Hoewel de animo om te feesten was niet erg groot om een bekende reden :lol:
Nu is alles weer rustig, bij Bert ook hoop ik, nu het werkt is de spanning eraf, bravo :D ,tijd voor :relax:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » wo 11 jul 2018, 22:11

Ah!buis schreef:Zo, jullie zijn vandaag hard bezig geweest :o
Vanmorgen van plan mee te teuten maar buiten de spreekwoordelijke waard gerekend :-s
Bezoek en nog vanalles, heet de vlaamse feestdag te zijn ! Hoewel de animo om te feesten was niet erg groot om een bekende reden :lol:
Nu is alles weer rustig, bij Bert ook hoop ik, nu het werkt is de spanning eraf, bravo :D ,tijd voor :relax:
Anne

Ja Feesten een land zuidelijker
Wij rouwen mee als goede buur :^o
Zat weer flink in de stress Dacht verdorie draadje vergeten IC kapot 7805 en 4 transistors
Maar het viel me reuze mee O:)
Ja alles lijkt goed te werken alleen het is met dat relais op een print zonder eilandje knoeiwerk
Tegenwoordig moet alles Snel en TopTop in orde ( van mezelf)
Moet eerst een 12 volt relais ergens vandaan halen AST in moerstraten zal wel iets hebben
Maar kan daar vrijdag pas naar toe
Kan ondertussen proberen de print na te tekenen , gaat het niet met dat zitten , nou dan gaat het niet
Printje erboven op nee niet mijn ding Demo .Moet ook nog de stroombron prinjes er in maken :think:
Vannacht over nadenken :bakkie: :relax: : :^o
shit draadje vergeten :oops:

MarcelvdG
Berichten: 566
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: Bias automaat

Berichtdoor MarcelvdG » wo 11 jul 2018, 23:08

Bert61 schreef:Het lijkt nu te werken zag de de -100 volt vrij snel naar -60 Volt gaan en daarna wat getreuzel naar -45 alle 4 anders het zijn ook oude en niet gematchte buizen
Nu wil ik de russtroom weten van die dingen :think:
Kathode weerstand 12 ohm
Alle buizen staan na een poosje tussen de 0,6 en 0,59 volt over de kathode weerstand
Dat is 50 mA


Gefeliciteerd!

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 9:19

Dankje Marcel
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Bias automaat

Berichtdoor Ah!buis » do 12 jul 2018, 13:57

democles schreef:Bert,heb je de massa van het printje wel aan de eindbuizen massa zitten?
Heeft ie vermoedelijk met opzet niet gedaan :o
Ja, anders klopt z'n onderschift niet meer :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 14:02

Ah!buis schreef:
democles schreef:Bert,heb je de massa van het printje wel aan de eindbuizen massa zitten?
Heeft ie vermoedelijk met opzet niet gedaan :o
Ja, anders klopt z'n onderschift niet meer :lol:
Anne

:rofl: :rofl: :rofl:
ben zijn printje aan het overtekenen met relais en wat kroonsteentjes [-o<
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 14:25

printje overtekenen
eerst word omzetten naar Bmp
dan in functie extra in print plakken
op juiste groote maken kan een beetje afwijken
in afdrukken de BMP niet afdrukken staat op een aparte layer
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 19:24

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Anders volgende week, gaat wel hard mn portomonnee uit met 3-4 projecten :shock:
Maathouden is ook een kunst :o :lol:
Wat betreft de lengte van de aansluitingen, er is maar een punt wat gevoelig is, de verbinding naar de roosters.Als je de lekweerstanden bij de buis zet mag de draad naar de regelaar best lang.
Dus lekweerstanden niet op de print.
Gaat verder om heel kleine stroompjes, die fastons van democles, zwaar overdreven.
Vandaag ook 's getekend om te zien of het wat kompakter kan.
Opzet is een lange print waar de tweede regelaar afgezaagd kan voor mono.
Kom ik op 3x7cm voor één en met een tweede eraan 3x12cm.
De tekening is niet af, past niet op de printruimte van de "studenten"versie van Eagle :(
Anne

En als je dat tekent bij zo,n chinees waar je de printjes besteld ?
Of moet je het als een file afleveren bij zo,n print fabriekje chinees ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1054
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Bias automaat

Berichtdoor ronnydepony » do 12 jul 2018, 20:12

Wil ik wel tekenen hoor in Eagle, ziet er niet al te ingewikkeld uit.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 20:40

Ronny dat is geweldig
Ik wil toch voor die Fastons een kleiner lichtere bevestiging een kroonstrip waar ik de draden met een aderhuls in vast zet
Nu moet ik met een schroevendraaier tussen de print en de faston die faston eraf wrikken
Dus liever dan met kroonsteen oh ja het relaitje moet er ook op Ronny
Relais is rechthoek 20x10 mm en heeft 2 wissel contacten
Steek. 7.5 mm voor de spoel aansluiting in de breedte en de contacten op 7.5.mm dan 5 mm
Ik heb alleen 1 NC contact nodig voor het overbruggen de VRef diode tijdens opwarmen gloeidraden
Afmeting printje max 70 mm maal ca110 mm
Zou dat lukken Ronny ?

Alvast reuze bedankt :goeie:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1054
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Bias automaat

Berichtdoor ronnydepony » do 12 jul 2018, 20:47

Volg het ongeveer, dus van welk schema start ik, dan kunnen we verder opbouwen, ben toch nog een weekje met verlof
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4491
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Bias automaat

Berichtdoor Bert61 » do 12 jul 2018, 20:54

ronnydepony schreef:Volg het ongeveer, dus van welk schema start ik, dan kunnen we verder opbouwen, ben toch nog een weekje met verlof

Dit is het printje waar ik nu mee werk Ronny .
Dit dus
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Bias automaat

Berichtdoor democles » do 12 jul 2018, 21:01

Volgens mij deze, Bert. :lol:

Waar van de voeding was aangepast,componenten zijn verder het zelfde. :wink:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1054
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Bias automaat

Berichtdoor ronnydepony » do 12 jul 2018, 21:05

OK, maar een schema ?
En eventueel eisen van afmetingen print ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Bias automaat

Berichtdoor Ah!buis » do 12 jul 2018, 21:09

Is nog genoeg plaats voor een relais, hoeft geen extra erbij.
Ik was ook nog aan 't schuiven geweest om het printje, met afzaagbaar deel in geval van monogebruik, wel in Eagle-formaat te wringen.
Daar kan geen relais meer bij, wel op een keine verlenging.
Ziet er zo uit,
S&amp;P-klein.jpg
wel met de kleine uitvoering van de 4µ7 C's.
Als er belangstelling is kan ook een RAR met de Eagle-bestanden aanhangen.
Anne

Had weer 470n ipv 4µ7 geschreven :oops: , ik heb blijkbaar iets tegen die grote waardes :o
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Ah!buis op vr 13 jul 2018, 20:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Bias automaat

Berichtdoor democles » do 12 jul 2018, 21:13

Dit is wel een andere Anne,deze is nog niet getest met die extra diodes :-$ :hide:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1054
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Bias automaat

Berichtdoor ronnydepony » do 12 jul 2018, 21:16

Op de print van Bert zit 1 IC, op die van Anne 2,
dus ik veronderstel dat er gestart is met het schema van Anne en dat er later kleine wijzigingen zijn aangebracht.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Bias automaat

Berichtdoor democles » do 12 jul 2018, 21:22

Dit is het startschema.
Maak er maar iets moois van :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op do 12 jul 2018, 21:35, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1054
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Bias automaat

Berichtdoor ronnydepony » do 12 jul 2018, 21:26

Er is een print ontworpen, dus moet er toch ergens een totaal schema zijn, van dit bovenste heb ik niet zoveel kaas gegeten.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3487
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Bias automaat

Berichtdoor democles » do 12 jul 2018, 21:29

Ja daar zeg je wat,totaalschema,zit in mijn hoofd, is er niet :shock:

Gewoon 4x bovenstaande (tussen de ---vlakken) met 1x Vref en voeding :rofl:
Laatst gewijzigd door democles op do 12 jul 2018, 21:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11963
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Bias automaat

Berichtdoor Ah!buis » do 12 jul 2018, 21:35

democles schreef:Dit is het startschema.
Ach, maak er maar iets moois van :lol:
D2 gaat naar Vref = diode naar massa.In dat laatste schema gewoon een extra diode gebruikt,komt op 'tzelfde neer en Vref blijft verschoond van (stoor)pulsen van andere kanalen.
Om te kunnen opsplitsen (voor mono) heb je wel twee IC's met elk twee op-ampjes ipv een met vier, doorzagen is daar geen optie :lol:
Anne
Laatst gewijzigd door Ah!buis op do 12 jul 2018, 21:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast