F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Treb
Berichten: 102
Lid geworden op: di 14 apr 2009, 10:32
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Treb » za 27 mar 2010, 20:10

Wat een joekel van een voeding voor de B1 zeg! Lijkt mij een geval van overkill, zoveel stroom trekt de B1 toch niet?

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » zo 28 mar 2010, 14:23

Hai Treb,
je hebt helemaal gelijk maar ik had deze al gekocht samen met de printjes van de F5.
Sommige onderdelen zijn gunstiger te kopen als je per 10 of meer koopt dus zo had ik ook de gelijkrichters en elko's al op voorraad. Voor de voeding heb ik een meerslagen potmeter zodat het netjes op 18,00 Volt draait. Mischien dat ik een aparte kast ga maken voor de voeding waar ik dan ook gelijk de voeding van de HK dac in kan zetten.
Ach plannen zat dus.

Gebruikersavatar
Treb
Berichten: 102
Lid geworden op: di 14 apr 2009, 10:32
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Treb » zo 28 mar 2010, 16:27

Hmmm, ik moet mijn B1 ook maar eens gaan afwerken. Heb vrijwel alles al in huis, print is klaar. Ik ga er alleen drie ingangen aanknopen. Moet alleen nog een trafootje voor de voeding kopen.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » ma 31 mei 2010, 20:01

Na heel lang wachten is dan toch het front binnen gekomen.
de uitdaging is om nu het zo snel en mooi mogelijk te monteren door de Breda audiodag.
Boren en draad tappen ging te lang duren dus heb ik de bestaande gaten maar gebruikt.
DSC03955-2.jpg
Tapeindjes

Door de tap eindjes op maat te maken uit een meter was ik redelijk snel klaar.
Eerst even borgen met bison lock en daarna heb ik de uiteinden even nat gemaakt met tipex.
Door ze nu tegen de koelprofielen te drukken weet ik precies waar ik de gaten moet boren zonder veel meetwerk.
DSC03964-2.jpg
Montage gaten.

De pootjes komen overigens uit hong kong (8audio.com), valt nog niet mee om mooie pootjes te vinden.
Op de audiodag heeft hij zonder led gedraaid omdat ik geen tijd meer had om het af te krijgen.
Ben er overigens nog niet helemaal uit of ik 1 of 2 leds wil hebben, ik begin maar met 1 kan er altijd nog een bij zetten.
DSC03965-2.jpg
Plaatsen van de led

Na het plaatsen van het front moesten de bias en de dc weer even gecontroleerd worden wat mij alles mee viel (een paar tiende ernaast).
DSC03966-2.jpg
Nameten van de bias (met deksel natuurlijk)

Het eind resultaat.
DSC03968-2.jpg
Eind resultaat

DSC03969kopie.jpg
Op zijn plek heerlijk spelend

Gebruikersavatar
meanman64
Berichten: 1853
Lid geworden op: di 31 jul 2007, 23:41
Locatie: peer belgium

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor meanman64 » ma 31 mei 2010, 22:11

Mooi man :wink:

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » ma 31 mei 2010, 23:27

Dank je wel.
Moet alleen de led nog even dimmen, het is nu donker maar ik kan er bijna een boek bij lezen :)
Ik denk dat ik er maar even een potmetertje tussen zet.
Laatst gewijzigd door gervenja op di 01 jun 2010, 13:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » di 01 jun 2010, 12:00

gervenja schreef:Het eind resultaat.


John! Super! Wat een fantastische set heb je zo.

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » wo 30 jun 2010, 20:35

gervenja schreef:ik zou nog even een fototje plaatsen hoe ik mijn gaatjes recht heb geboord.
De bijlage DSC03902(1).JPG is niet meer beschikbaar

een beetje behelpen maar het werkt.


John,

is dit misshien een tip voor je? in plaats van een kolomboor gebruik je gewoon een freesje voor aluminum.

Heeft een dia van 5mm dus M4/M5 past, is een mooie maat voor inbuswerk in zo'n versterkerbehuizing toch?

En met je bovenfrees kun je perfect loodrechte gaten maken natuurlijk, vlgns mij moet dat zeer nauwkeurig werken :D
Bijlagen
Alu frees Festool.png
Alu frees Festool.png (56.05 KiB) 463 keer bekeken

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » do 01 jul 2010, 10:13

Ja hoor overal gezocht, nergens kunnen vinden.
Als je naar een 'speciaalzaak' gaat, kijken ze je aan of ik niet helemaal tof ben. :?
Die zocht ik dus in 3 en 5 mm.
wat kost dat? :)

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » do 01 jul 2010, 10:29

Kerel!

niet schrikken hoor! het blijft Festool natuurlijk :-#
.
.
.
.
.
.
.
.
€17.02 :lol:
.
.
.
.
.
.
incl. BTW :mrgreen:

Festool bestelnummer 491036

Ik weet overigens niet of ze ook andere diameters verkopen, niet op de Festoolsite in elk geval.
Allicht dat de "speciaalzaak" of een snelle internot-zoektocht meerdere alu-freesjes tevoorschijn kan toveren.

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » do 01 jul 2010, 10:32

owja....trouwens......

hadden we 't nog ff over tijdens de ZBA :wink:

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » vr 02 jul 2010, 7:28

Hallo Maarten,
een man met ambitie :)
gisteren begonnen met het topic van Erik ben pas op pagina 90 :oops:
wat een ding man, kan ik thuis niet verkopen maar wat een project.

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » di 06 jul 2010, 11:31

Tsja...nadat ik ze hoorde...kon ik niet anders dan beginnen :P

Erik?: dat Front der Fronten-topic op HTforum? Ongelofelijk he wat een werk man!

gervenja schreef:Ook ben ik niet 100 % tevreden met het boren, omdat het boren allemaal uit de hand is gedaan zonder boorstandaard zijn niet alle gaatjes haaks. Dus ga ik nog even kijken of ik nog een goedkoope boorstandaard kan vinden.

Als ik dit in de heatsink zo zou doen weet ik niet of mijn printjes (afstandbussen) perfect gaan passen. Moet even zien hoe schuin ik heb geboord, want als het iets schuin is en de afstandbuis is 10 MM, dan heb je al snel een uitslag in de richting die je niet wil hebben.


Heey John,

even klein vraagje, ligt de kleine afwijking door het niet gebruiken van een kolomboortje? of door het handmatig tappen? Want al boor je recht, volgens mij tap je erg snel scheef.

of klopt deze aanname van mij niet? (ik heb zelf nog nooit getapt zo)

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » di 06 jul 2010, 15:58

MechanicalAnimal schreef:even klein vraagje, ligt de kleine afwijking door het niet gebruiken van een kolomboortje? of door het handmatig tappen? Want al boor je recht, volgens mij tap je erg snel scheef.

Deze afwijking was echt van het scheef boren, een avond te lang door gaan en niet scherp meer zijn.
Het tappen was goed te doen, als je maar de juiste maat boortjes gebruikt en wat snijvloeistof.
http://www.tribologie.nl/calculators/metric-iso.htm
Zelf heb ik ook nog speciaal boortjes gekocht voor Aluminium.
Laatst gewijzigd door gervenja op za 13 nov 2010, 8:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
MechanicalAnimal
Berichten: 2554
Lid geworden op: za 22 mar 2008, 11:31
Locatie: Nijkerk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor MechanicalAnimal » di 06 jul 2010, 16:44

ah owkee, thanks...dan weet ik dat vast voor mijn F5 :wink: ...ooit enzo :lol:

denk dat zo'n F5 en B1 namelijk wel vriendjes kunnen worden met de Galactica's :mrgreen:

thanks handig lijstje....lekkere maten boortjes ook voor schroefdraad tappen....djiesus :-#

PieDek
Berichten: 1
Lid geworden op: za 12 aug 2017, 15:55
Locatie: ARNHEM

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor PieDek » za 12 aug 2017, 16:18

Ik wil een "Universal PSU" print bestellen op diyAudio maar misschien is er iemand in Nederland die deze print wil verkopen, scheelt ruim 16 US Dollar aan verzendkosten (bijna net zo veel als de print...)
Of misschien zijn er meer mensen die onderdelen op diyAudio willen bestellen zodat we dit gezamenlijk kunnen doen.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 11748
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor dre » za 12 aug 2017, 16:20

Welkom!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10409
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Ah!buis » za 12 aug 2017, 16:48

Ha, een nieuwe :D , ook welkom !
We zien hier graag plaatjes O:)
Bedoel je deze ?
PSU18.jpg
Zo zie je beter of je de goeie hebt :idea:
Anne

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19980
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor ray5150 » za 12 aug 2017, 16:50

Namens mij ook welkom.

Heb je ook linkje of afbeelding van die PCB ?
Er is vast wel ergens een alternatief verkrijgbaar.
(ik zie al dat Anne me net is voorgeweest...)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten