F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6036
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Leeuwarden » zo 31 jan 2010, 19:11

Ik had bij mijn Aleph 5 kinky rubber flapjes... :-#

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » zo 31 jan 2010, 22:13

mmm,
jan, ik ga de rubber flapjes toch maar ergens anders voor gebruiken. :twisted: :-#

na wat zoeken heb ik de volgende dingen in huis gevonden:
Silicone/Kapton® 0.41°C/W
Warmtegeleidende folie Keratherm 1.4 W/mK 0.44°C/W
en mica plaatjes.

keuze zat dus, maar welke is de juiste en moet ik bij alle thermopasta gebruiken?
Laatst gewijzigd door gervenja op ma 01 feb 2010, 8:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Treb
Berichten: 102
Lid geworden op: di 14 apr 2009, 10:32
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Treb » ma 01 feb 2010, 7:58

Keratherm mag zonder pasta gebruikt worden: http://www.yegpowerline.co.uk/media_yeg ... 08_cat.pdf

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 685
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor cool » ma 01 feb 2010, 10:06

>>>Dus ga ik nog even kijken of ik nog een goedkoope boorstandaard kan vinden.
Je kunt er van mij wel een lenen gervenja, stuur maar een pm.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » wo 03 feb 2010, 16:07

Hallo Loek,

hartelijk dank voor je aanbod en sorry voor mijn late reactie, ik zat zo lekker te boren. : :lol:
Ik heb inmiddels alle gaatjes klaar, heb daar een soort van mal voor gebruikt.
Zal vanavond een foto plaatsen.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » do 04 feb 2010, 20:27

ik zou nog even een fototje plaatsen hoe ik mijn gaatjes recht heb geboord.
DSC03902(1).JPG
Het gaatje van de harddisk gebruikt als geleide.

een beetje behelpen maar het werkt.

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 685
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor cool » vr 05 feb 2010, 0:14

Altijd handig als je n oude harddisk in de buurt hebt John.
Succes,

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19978
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor ray5150 » vr 05 feb 2010, 16:51

En ik maar denken dat ik de enigste was die aparte methodes erop na hield!!..... :mrgreen:

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » vr 05 feb 2010, 20:21

Even wat voortgang foto's.
DSC03906.JPG
Onderzijde

Vanmiddag nog wat kunnen doen, ik mis alleen nog een aantal M4 ringetjes maar die ga ik morgen halen.
DSC03908.JPG
onderzijde onder een andere hoek

DSC03910.JPG
Binnenkant

Morgen ook wat onwerpen voor het achter paneel, ik weet nog niet of ik die zelf ga maken of in duitsland bestel.
Het frontje laat ik in iedergeval uit Italië komen, zit toch erg in het zicht dus dan liever zo'n dikke van 10 mm en 4 eenheden hoog. Het enige wat ik daar mee ga doen is een wit ledje (puntje) in het front maken, misschien om het grote vlak te breken een paar horizontale lijnen maar dat zien we wel weer als het zo ver is.

Heeft iemand nog een adresje voor anodiseren? Ik heb wat gevonden maar die vraagt € 45 voor de bovenkant en de onderkant samen.
Zoek ook nog een setje mooie apparaat voetjes.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

warmtegeleidende pasta verwijderen

Berichtdoor gervenja » ma 08 feb 2010, 23:08

Ik heb net de mosfet's op de heatsinks gemonteerd.
Heb wat warmtegeleidende pasta en mica gebruikt en tijdens het aandraaien van het boutje loopt er wat van die pasta aan de zijkanten weg. Nu heb ik het meeste weg kunnen werken maar er blijven toch wat restjes en vlekken zitten. Kan dit kwaad en hoe moet ik de laatste restjes wegpoetsen?

Gebruikersavatar
Bertje
Ook commercieel actief
Berichten: 799
Lid geworden op: zo 03 okt 2004, 23:05
Locatie: Lunteren
Contacteer:

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor Bertje » ma 08 feb 2010, 23:29

Kan zeker geen kwaad, maar gebruik zo min mogelijk pasta. Ziet er hooguit wat slordig uit. Ik gebruik veel liever silpads.
Rob.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19978
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor ray5150 » di 09 feb 2010, 0:01

Met wasbenzine en wattenstaafjes maak je alle hoekjes goed schoon. de pasta zal wel een beetje oplossen door de wasbenzine,
maar dat kan je ook nog uitpoetsen met een schoon en droog katoenen lapje.

Heb je al M4 ringetjes? Bij de Praxis aan de Neherkade en de Hornbach in Wateringen hebben ze van die "zelfschep bakjes" met een weegschaal.
zijn veel goedkoper dan die kleine plastic doosjes met 25 stuks...

Mooie foto's ook, zie ik daar een draadeind audiorack op de achtergrond ?

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » di 09 feb 2010, 7:51

Dank voor jullie oplossingen, ik zal er vanavond eens mee aan de gang gaan.
Ik heb hier m4 sluitringen liggen maar die zijn wat aan de kleine kant.
Ik haal ze normaal hier om de hoek, de hubo weegt ze niet maar daar gaan per stuk.
De rvs boutjes heb ik laatst via internet besteld in doosjes van 200. Ik moest zonodig binnen 6 kant hebben omdat het wel mooi stond.
@ray Je hebt het goed gezien, is een ander topic op het forum geweest. "Flexy Table ( again )"

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19978
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor ray5150 » di 09 feb 2010, 20:02

gervenja schreef:Ik heb hier m4 sluitringen liggen maar die zijn wat aan de kleine kant.

Dan moet je eens vragen naar "carroserieringen", die zijn een stuk groter.
http://ferney.absolutions.nl/content/pr ... =581&STP=5

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » di 09 feb 2010, 20:18

Ja natuurlijk carroserieringen heten die dingen.
De wasbenzine werkt perfect, ik had zelf al terpetine geprobeerd maar dat deed niets behalve stinken.
DSC03913.JPG
Alles op de Heatsink gemonteerd

Vandaag de bodemplaat en de deksel weggebracht om ze te laten anodiseren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden, voor het mooie moet je ze waarschijnlijk eerst polijsten maar dat ging mij net even te ver. Kan ze deze week weer ophalen.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 19978
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor ray5150 » di 09 feb 2010, 20:39

Hee, wat is dat? verzonken kop voor een transistor vast te zetten, da's nie goed nie...
Als je ze te hard aandraait krijg je veel te veel druk op die rand en zal de tor barsten. beter is om een cilynderkop-bout te gebruiken. heeft een veel betere drukverdeling...

Bodemplaat ook anodiseren, jij gaat behoorlijk ver.. Vroegah had ik wel 2 adresjes hier in de stad, (noorderbeekstraat en steijnlaan) maar die zaken zijn jaren geleden al weggesaneerd.

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » di 09 feb 2010, 21:04

Hee, wat is dat? verzonken kop voor een transistor vast te zetten, da's nie goed nie...

Ja dankje, het is bekent.
Deze zit er nu heel even op om de soldeerverbinding te maken.
Morgen komen er carroserieringen op en gaat de druk weer mooi verdeeld worden.

anodiseren

Ik heb er een gevonden in Voorburg, zit vlak bij Davo (autodealer)
http://www.haveman-edelmetaal.nl/
Zij kunnen zelfs laagjes goud voor je aanbrengen als je dat zou willen.

mischa72
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen
Contacteer:

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor mischa72 » di 09 feb 2010, 22:01

gervenja schreef:Ik vind alleen die kroonstenen niets, heeft iemand een idee ( Mischa misschien nog grijze voorraad) wat ik hiervoor kan gebruiken?


Sorry, ik had je opmerking gemist. Laat me even weten wat je nodig hebt. Gebruik je ze alleen voor de netspanning of ook nog ergens anders voor?

Groeten,
Mischa

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » di 09 feb 2010, 22:24

Hallo Mischa,
welkom op dit topic.
Ik heb bij de Amplimo trafo een kroonsteen gekocht waar een zekering in zit en waar ik 2 ntc in moet steken.
In de bodemplaat heb ik daar al 2 gaten voor geboord.
Waar ik meer mee zit is de secondaire kant van de trafo. Daar heb ik 4 draden van 4mm2 die ik moet gaan verbinden aan 4 draden van 2,5mm2. Dit zou met een kroonsteen kunnen, of solderen met wat heatshrink tube. Alleen gaat er tot maximaal 10 A doorheen en dan vertrouw ik dit soort verbindingen niet echt. Als jij hier een oplossing voor weet dan graag je mening.

Gebruikersavatar
v-bro
Berichten: 350
Lid geworden op: vr 26 jan 2007, 1:43
Locatie: Universum (vlakbij Bussum)

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor v-bro » di 09 feb 2010, 22:48

Anodiseren 'schijnt' te kunnen door op 180 graden te bakken omgeven door zuiveringszout, ofwel natriumbicarbonaat, ofwel 'baking soda'. Kun je bij de apotheek of goed gesorteerde drogist halen... Heb je meteen een zeer goed middel in huis tegen brandend maagzuur...

Je staat trouwens best op het punt getrakteerd te worden op heerlijk klasse A geluid, heb de first watt ook ooit gebouwd, en was hem zo kwijt aan een kennis! :D

Ik vind alleen de verspilling zooo zonde, je gaat me toch niet vertellen dat je het ding met groene stroom gaat voeden heh! :lol:

Ik heb ook een Passlabs X150.5, was behoorlijk teleurgesteld dat hij het al begaf na een paar jaar! Heb hem wel weer kunnen repareren, de 0.47R 3W weerstanden waren doorgebrand en een rijtje mosfets dood. Viel me trouwens best tegen van een bijna 5000 euro dure versterker dat er mosfets in zitten van een euro per stuk, niet dat dat iets over de kwaliteit zegt, maar wel over de onterecht hoge prijs! :shock: Het zal wel in dat heeeeeele dikke aluminium front zitten... :lol:

mischa72
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen
Contacteer:

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor mischa72 » di 09 feb 2010, 22:56

Ok, je zou daarvoor voor deze oplossing kunnen kiezen:

Klemmenstroken.jpg


Groeten,
Mischa

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » wo 10 feb 2010, 0:48

ziet er erg goed uit,
wat zou zoiets kosten in een niet al te brede uitvoering?

@v-bro: dan ben ik blij dat deze op geen lange na 5000 gaat kosten en ook niet in $ :wink:

mischa72
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 06 jun 2007, 23:45
Locatie: Munstergeleen
Contacteer:

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor mischa72 » wo 10 feb 2010, 6:28

Dat dacht ik al :lol: , ik heb deze ook gebruikt voor een LM3875-versterkertje tussen de trafo en de gelijkrichting. Werkt prima. Ik zal vandaag eens even naar de zaak bellen wat een 4-polige met montageflens kost. Dit werkt erg prettig, of je moet de voorkeur geven aan die paddestoelvoetjes (gaatjes in de bodemplaat, voetjes erdoor drukken en klaar).

Groeten,
Mischa

Gebruikersavatar
gervenja
Berichten: 567
Lid geworden op: ma 25 feb 2008, 20:13
Locatie: Den Haag

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor gervenja » wo 10 feb 2010, 8:23

Wat ben jij er vroeg bij zeg. :)
Bij jullie ook alles wit, heb net op mijn werk staan strooien.
Als het mogelijk is dan graag met montageflens want ik heb de rest ook allemaal geschroefd.

Gebruikersavatar
v-bro
Berichten: 350
Lid geworden op: vr 26 jan 2007, 1:43
Locatie: Universum (vlakbij Bussum)

Re: F5 Clone (First Watt by Nelson Pass)

Berichtdoor v-bro » wo 10 feb 2010, 9:09

gervenja schreef:
@v-bro: dan ben ik blij dat deze op geen lange na 5000 gaat kosten en ook niet in $ :wink:


Tja, met de F5 valt het nog mee, maar met mijn X150 kost het op den duur nog eens 5000 aan de electriciteitsmaatschappij.... :roll:

Ik bouw vandaag de dag liever klasse T, klinkt toch wel beter hoor. Trekt nog niet eens een fractie van dat vermogen en wat er aan vermogen getrokken wordt komt er tenminste ook als geluid uit...


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten