Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
TubeHead
Berichten: 1939
Lid geworden op: ma 16 feb 2009, 23:00
Locatie: Arnhem

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor TubeHead » ma 17 jun 2013, 17:44

Ziet er goed uit Ray ! Waarom heb je eigenlijk veel versterkers nodig in augustus ? Ga je een underground house party organiseren ? :mrgreen:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » ma 17 jun 2013, 19:09

Nee, bovengronds....op het pleintje hier voor de deur...openlucht, Ik moet dus veel vermogen verstoken. :mrgreen:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18636
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ds23man » ma 17 jun 2013, 19:27

ray5150 schreef:Nee, bovengronds....op het pleintje hier voor de deur...openlucht, Ik moet dus veel vermogen verstoken. :mrgreen:


Een gasbarbecue wordt heter hoor!

Mijn god, die man denkt zo langzamerhand dat ie de shaslick sticks gaar krijgt op een klasse A bak..... :rofl: :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » ma 17 jun 2013, 20:03

Fikkie stoken is weer de taak van anderen. ik hoef er slechts voor te zorgen dat de inhakers en meezingers zo hard mogelijk over het plein schallen. :mrgreen:

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3699
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor RobertD » ma 17 jun 2013, 20:10

Heb je onder de koelribben wel wat gaten in de houten plaat gemaakt? Dat bevordert de natuurlijke airflow langs de koelribben.
Ik denk dat de ventilator ook meer effect sorteert wanneer deze boven de koelplaat zit.

Leuk ontwerp trouwens. Al deze schakelingen heb ik in de jaren 80 verlekkerd bekeken, maar als arme student nooit kunnen nabouwen.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » ma 17 jun 2013, 20:25

Gaten in de bodem heeft geen zin, hij zit in een 19 inch rack, boven op een andere versterker.
De zijkanten en achterkant zijn een centimeter of 3 lager dan de voorkant, daar haalt hij zijn lucht vandaan.
Er komt of zit ook geen bovendeksel op deze versterker.
Later komt er ook nog een zware fan in het rack aan de achterkant te zitten.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » ma 17 jun 2013, 22:11

RobertD schreef:Leuk ontwerp trouwens. Al deze schakelingen heb ik in de jaren 80 verlekkerd bekeken, maar als arme student nooit kunnen nabouwen.

+1
Alleen heb ik nooit gestudeerd... :lol:

guido
Berichten: 182
Lid geworden op: ma 08 jan 2007, 2:14
Locatie: zuiden

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor guido » di 18 jun 2013, 0:25

Omdat het richting PA gaat, toch nog even de foto's van mijn exemplaar. Zijn wellicht al eens langsgekomen, maar goed. Dit kan dus onbeperkt volle bak. Al is het geen "echte" PA versterker; ding is niet kortsluit-vast (paar keer mis gegaan vroeger). Sorry voor de bagger kwaliteit foto's.

500VA ringkern, 2x 20.000uF erachter en een kleine koeltunnel met een pabst herriemaker. Moet hard, anders hoor je de fan. Originele elektuur printen voor versterker en DC beveiliging. Groot LS relais en een nog grotere magneetschakelaar voor de 220. Met het lulligste schakelaartje op het front om in te schakelen. :mrgreen:

Aan de zijkant in de kast zit een gat voor de fan. Het geheel zit dan in een 19inch kast waar je rustig op kan staan (dansen). Gebouwd in 1988 als 2e versterker. Ik wordt oud..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Berre
Berichten: 501
Lid geworden op: do 13 sep 2012, 18:17
Locatie: Antwerpen

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Berre » za 22 jun 2013, 21:51

Ik ben stik jaloers op jouw bouwkeet, zelf doe ik het op de keukentafel... Maar dit terzijde. ;)

Gaan die transformatoren niet resoneren op die houten bodem?
Minder is meer

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » za 22 jun 2013, 22:06

18 millimeter Merantie multiplex ! :rofl:

En stel dat, who cares ? :mrgreen: je hoort het toch niet door de hoornkasten die ernaast staan te blazen... :lol:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11477
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Ah!buis » za 22 jun 2013, 22:42

ray5150 schreef:Gaten in de bodem heeft geen zin, hij zit in een 19 inch rack, boven op een andere versterker.
De zijkanten en achterkant zijn een centimeter of 3 lager dan de voorkant, daar haalt hij zijn lucht vandaan.
Er komt of zit ook geen bovendeksel op deze versterker.
Later komt er ook nog een zware fan in het rack aan de achterkant te zitten.


Oei,en dat met een feestje 8-[
Hang 'r maar een bord bij "Deze versterker lust geen bier" :lol: .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » za 22 jun 2013, 22:53

:rofl: :rofl:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » ma 01 jul 2013, 20:58

Inschakel vertraging en DC protectie in elkaar geflanst...

IMG_0164.JPG


IMG_0166.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11477
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Ah!buis » do 04 jul 2013, 16:30

ray5150 schreef:Inschakel vertraging en DC protectie in elkaar geflanst...

Hopelijk alleen voor de LS's,gezien de kleine spoorafstanden :shock: .
Leuk in elkaar "geflanst" overigens :kwijl: .Doet ie het zo,zoder IC's :? :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » do 04 jul 2013, 21:37

Inderdaad, is die inschakel vertraging alleen op de luidspreker uitgangen, er is geen sprake van een soft start voor de trafo's.
Zou ook niet best zijn voor dat printje, gratis vuurwerk... :lol:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » wo 10 jul 2013, 20:03

Bloody hell...de teller telt niet af....na het inschakelen gaat ie op 0 en blijft daar op staan. ipv 5,4,3,2,1,0...
En de relais schakelen dus ook niet in. zal wel iets simpels zijn.
Maar eens even de schema's naast elkaar leggen. best wel maf eigenlijk, de eerste versie die er niet uitziet op een gaatjes print met oude onderdelen werkte feilloos.. :lol:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11477
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Ah!buis » wo 10 jul 2013, 20:27

Als ie van 5 naar 0 moet en al op 0 begint zal de reset wel niet kloppen.Of hij telt zo snel af dat,voor je Bloody hell heb kunnen zeggen, al op 0 zit.Maar ja,ik kan 'r geen schema naast leggen :( .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » wo 10 jul 2013, 21:10

Schema is geen probleem, kijkt u maar mee... :mrgreen:

Naamloos.png



Scan.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11477
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Ah!buis » wo 10 jul 2013, 22:20

Sluit C1 kort,zet aan,moet op 5 staan en er blijven.Zoniet deugt de reset niet,de R C aan de pre-ingang.Of de twee ingangen van de teller aan de + zitten op nul.
Is het idd 5 dan telt ie veel te vlug,dat is dan C1 los of veel te klein danwel de weerstand daar veel te klein.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Rudy
Berichten: 1526
Lid geworden op: ma 29 nov 2004, 12:59
Locatie: Belgie

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Rudy » do 11 jul 2013, 1:24

Check R23 en Q5, die connectie gaat naar de collector van Q5 in het origineel schema, je BD139 heeft nooit basistroom.

mvg Rudy

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » do 11 jul 2013, 21:30

Rudy schreef:Check R23 en Q5, die connectie gaat naar de collector van Q5 in het origineel schema, je BD139 heeft nooit basistroom.

mvg Rudy


Inderdaad, hoe ik dat nou heb kunnen doen, op die manier :?: :think:

Ik heb zelf ook nog iets gevonden, R1 (origineel) / R23 (Eagle) is om een duistere reden 15K geworden in plaats van 1Meg.
En ik heb daar dus ook daadwerkelijk 15K ingesoldeerd. :hide:

C1 en C2 zijn wel daadwerkelijk de originele waarden.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11477
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Ah!buis » do 11 jul 2013, 22:04

Oei,dat had ik van jou toch niet verwacht,fout overtekenen.Het Eagle-schema niet eens bekenen,dacht dat zit wel snor :sure: .
Met 15k ipv 1M loopt de oscillator zo'n 70x sneller,is van 5 naar 0 voor dat ie goed en wel aanstaat.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Rudy
Berichten: 1526
Lid geworden op: ma 29 nov 2004, 12:59
Locatie: Belgie

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor Rudy » do 11 jul 2013, 23:00

En nog iets, de uitgangen van de overige 4093's zijn kortgesloten aan de gnd.
Ingangen aan de gnd hangen is okey, uitgangen is NOT DONE, gewoon open laten die uitgangen.

mvg Rudy

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » vr 12 jul 2013, 18:05

Okee, zal ik aanpassen.
Misschien een domme vraag, maar kun je ook in het kort uitleggen waarom ?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20795
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Rebuild van de Elektuur "100 Watter"

Berichtdoor ray5150 » vr 12 jul 2013, 19:39

Ik moet wel een hele slechte dag hebben gehad.
Heb nu al iets van 5 verkeerde weerstandswaardes aangepast... :roll:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, ExpatinF, Google [Bot] en 0 gasten