Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » di 11 jul 2017, 21:21

Vandaag de versterker ontmanteld,was te zwaar geworden ,niet meer handelbaar. :(

Moet nu iets anders bedenken.

Twee mono blokken zou net kunnen denk ik,met de hoogspanning apart :think:

Wordt vervolgt.................... :mrgreen:
Bijlagen
ontmanteld.jpg

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 7997
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Barry2001 » di 11 jul 2017, 21:26

more.jpg

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 21451
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Henkjan » di 11 jul 2017, 21:30

hoe zwaar was die dan?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » di 11 jul 2017, 22:03

Ik kreeg hem niet meer van de tafel en dan moesten de uitgangstrafo,s er nog boven op,dat was nog eens 13 Kg er bij,te veel. :shock:

Moet wat anders bedenken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 2395
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Bert61 » di 11 jul 2017, 22:19

Ja gewoon doen
Maak je een blok met alle voedingstrafo,s een Coax RG59 met een Hoogspannings BNC Connector en de rest via een meer aderige kabel
Hoewel ik 500 volt wel in een meeraderig kabeltje durf te doen
Maar niet in een Connector, Alles DC maken zodat er alleen DC naar je versterker gaat, beter kan niet
1 Geen brom van 230
2 Geen brom van Gloei mogelijke en precies afregelbaar
3 RF van Dect of GSM telefoons kan worden weg gegehouden uit je versterker
4 Betere gewichts verdeling
5 Minder oppervlak op tafel nodig
6 Geen overdracht van 50 hz op je chassis naar de buizen
Ik zie dat helemaal zitten nogmaals Beter kan niet 8)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » di 11 jul 2017, 22:25

Ja Bert, allemaal mogelijk,moet er alleen even goed over denken wat te doen met al die kilo,s aan koper en koelblokken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10412
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 11:24

democles schreef:Ja Bert, allemaal mogelijk,moet er alleen even goed over denken wat te doen met al die kilo,s aan koper en koelblokken.

Demo heeft zich verslikt in de ijzerwaren :shock:
Je moest ook zo nodig, trafo hier, trafo daar :( mede door 't sprookje van direkt verhitte kathodes :-s
Uitgang, voeding en evt nog een voor de eindbuisgloei, meer hoeft niet.En het is SE dus al dat gestabiliseer :-& (behalve DC-gloei dan)
En nu genezen ? :twisted: of nog rugpijn 8-[ :lol:
Anne

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10412
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 11:26

x

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 11:54

Nee niet genezen :lol:

Net gestopt voordat mijn rug het begaf :D

Ja het moet simpeler,maar wil wel de 4P1L als voorbuis blijven gebruiken :think:
Laatst gewijzigd door democles op wo 12 jul 2017, 12:06, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10412
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 12:06

democles schreef:Nee niet genezen :lol:
Jammer :cry:
Net gestopt voordat mijn rug het begaf :D
Dan kan er nog wel een smoorspoel bij 't lijstje :lol:
Anne

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 12:18

Kon alle smoorspoelen kwijt in de kast,en jawel heb er nog 2 over voor de hoogspanning :lol:

Gebruikersavatar
metabaron
Berichten: 506
Lid geworden op: vr 18 jan 2013, 16:33
Locatie: assendelft

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor metabaron » wo 12 jul 2017, 12:30

Misschien de kant op wat Anne bedoelt.
Een schema zoeken met minder ijzerwaren.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 12:41

Ja moeilijk :think:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9648
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor hannesie » wo 12 jul 2017, 12:43

http://www.amaremusica.pl/octogenus-diamond/
Ook wel leuk?
En ik kan mij vergissen, maar ze lijken niet zo zwaar. :D
MONOBLOKI.22.jpg


Alhoewel? ............56 Kg
56.JPG

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2902
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 12:46

Bedankt Hans,

Een 300B als voorbuis wordt me iets te gortig :-&

Ja en dit weegt er ook wel in.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9648
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor hannesie » wo 12 jul 2017, 12:48

Ik ben ook niet zo goed thuis in die lampen, maar nu je het zegt, ik zie de afkorting, een ik dacht alleen maar aan de GM70

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10412
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 13:32

hannesie schreef:http://www.amaremusica.pl/octogenus-diamond/
Ook wel leuk?
En ik kan mij vergissen, maar ze lijken niet zo zwaar. :D
Alhoewel? ............56 Kg

Ja ja, Weight : 56 kg/ .... PC ! = 112kg :shock:
Vanaf welk gewicht beginnen ze je "zwaar" te lijken :lol:
Anne

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 9648
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor hannesie » wo 12 jul 2017, 14:01

Ja, je kijkt eerst even naar het volume, lijkt niet zo een grote bak.

Dan kijk je naar de spec's en dan zie je ineens het gewicht staan, verbazingwekkend, en niet goed voor de rug. =; =;

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 7997
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Barry2001 » wo 12 jul 2017, 18:33

Schakelende voeding, ben je die voedingstrafo en smoorspoelen al kwijt...

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 2395
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Bert61 » wo 12 jul 2017, 19:57

Barry2001 schreef:Schakelende voeding, ben je die voedingstrafo en smoorspoelen al kwijt...

Mag dat in HiEND Audio ?
Van mij wel i.i.g. Is ook stukken goedkoper
Ringkern trafo,s zijn ook stuk lichter

Gebruikersavatar
metabaron
Berichten: 506
Lid geworden op: vr 18 jan 2013, 16:33
Locatie: assendelft

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor metabaron » wo 12 jul 2017, 21:17

Bert61 schreef:
Barry2001 schreef:Schakelende voeding, ben je die voedingstrafo en smoorspoelen al kwijt...

Mag dat in HiEND Audio ?
Van mij wel i.i.g. Is ook stukken goedkoper
Ringkern trafo,s zijn ook stuk lichter

Dat is het voordeel van deze hobby , je kan zelf doen wat je wilt.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10412
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 21:29

Barry2001 schreef:Schakelende voeding, ben je die voedingstrafo en smoorspoelen al kwijt...
Dat is wel makkelijk geroepen, maar wordt nog een hele klus :(
1kV met min. 100mA per kant, idem 20V 3A twee keer voor de eindbuizen.
Voeding voor de andere buizen en hun gloei plus nog iets voor vertraging/bewaking.
Maken heel wat verschillende spanningen.
Anne

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 7997
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Barry2001 » wo 12 jul 2017, 21:49

De mogelijkheden worden wel steeds bereikbaarder, aangezien er in de industrie nauwelijks nog een voeding met trafo gebruikt wordt. Er is veel ontwikkeling in, komen met regelmaat nieuwe contollers uit, converters, etc.
Ja design is kritsch, net als component keuze, en het is storingsgevoeliger dan een trafo voeding.

Maar je ziet het hier, als je het leuk vind met buizen te spelen is het met de kilo's gewoon niet leuk meer als je se wilt en nog een klein beetje vermogen wilt.

Zal de laatste zijn die zegt dat het simpel is, maar ben zeker van plan tzt een GM70 versterker te bouwen, maar wel zonder trafo's in de voeding :D

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 2395
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Bert61 » wo 12 jul 2017, 22:24

Best wel aardig ?
1Kv bouwen met een schakelende voeding
Zat met Mn Royer op 1400 volt PP staat op you- tube een filmpje 2kw input
https://youtu.be/jww4Yn5xFs0
Transformeerde het weer terug naar :oops: weet ik niet eens meer
Maar je kon er een flink stuk ijzer in minder dan 1 minuut wit heet mee krijgen
200 Amp 120 Volt 45 kHz ongeveer
Maar Damocles staat daar met 56K aan ( oud )ijzer :(

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 7997
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Hulp gevraagd,iemand een idee voor een GM-70 SE versterker?

Berichtdoor Barry2001 » do 13 jul 2017, 9:44

Bert61 schreef:Best wel aardig ?
1Kv bouwen met een schakelende voeding
Zat met Mn Royer op 1400 volt PP staat op you- tube een filmpje 2kw input
https://youtu.be/jww4Yn5xFs0
Transformeerde het weer terug naar :oops: weet ik niet eens meer
Maar je kon er een flink stuk ijzer in minder dan 1 minuut wit heet mee krijgen
200 Amp 120 Volt 45 kHz ongeveer

:shock: :rock: :rock: :goeie:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten