Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20801
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » ma 24 apr 2017, 12:44

Rudolf schreef:Nee ik ga nu voor het beste van alles. En keramische. Maar je zou de maat van de cirkel die de 9 pinnetjes vormen bij het product moeten vinden maar dat is nooit zo. En dat is ook niet standaard hetzelfde, integendeel ](*,)


Mmmh, het beste van alles. dan kom je in de Teflon met vergulde sockets klasse terecht. paar tientjes per voet.
Je zou er eens een mailtje aan kunnen wagen of deze noval over printpennen beschikt :
http://www.acoustic-dimension.com/socke ... ockets.htm
(is een Nederlands bedrijf trouwens.)

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 24 apr 2017, 20:18

nou ja ik bedoel eigenlijk niet het meeste uit mijn bakjes en uit sloopzooi die hier staat :mrgreen:
Gewoon de geadviseerde trafo's de doede printen en alle electronica en buizen nieuw.
Daar moest ik al voor sparen :oops:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

andre4096
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 27 nov 2017, 21:24

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor andre4096 » ma 27 nov 2017, 21:27

Hi Rudolf,

Hoe gaat het met je avontuur?
Ik loop dit alles nu door te lezen omdat ik een gebruikte Phonodude 2015 heb gekocht en ik ook met een brom in 1 kanaal zit.

Ik maak even een todo lijstje met alle tips die ik zo 123 op forums voorbij zie komen.

Groetjes!
André
(Ik woon in Berlijn maar ben Groninger)

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » zo 18 feb 2018, 20:54

Ik had de boel in een hoek gegooid, maar nu ga ik er weer aan beginnen, als het stof er af is geblazen :schoon: .
Nu heb ik de officiele AE trafo's en de Doede Douma PCB's. En net zo'n kast als Triode Dick de pcb versie in bouwde.
En dan heb ik weer een simpele vraag; de trafo (AE 24796, de officiele!) levert o.a. 7-3.15-0-3.15-7 volt laagspanning. Hoe richt ik dat gelijk om de gevraagde minimum 15 Volt DC aan de pcb aan te bieden? Een 0-15 aansluiting gelijkrichten kan ik wel, maar hier zie ik weer even niet hoe dat moet.
Het begint al weer goed.Ik schaam me al weer.
Laatst gewijzigd door Rudolf op ma 19 feb 2018, 8:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Ah!buis » zo 18 feb 2018, 21:30

Zo dus,
aue.jpg
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20801
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » ma 19 feb 2018, 7:42

Zou ook nog een paar 100 nF condensatortjes links en rechts van de spanningsregelaar plakken. is min of meer standaard.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 8:11

Oh gelukkig toch simpel; ik had van jullie al geleerd om bij een print trafo met 7-0-0-7 uitgang de nullen te verbinden en met die buitenste twee zevens verder te gaan en de nul te laten voor wat het was; dit is dus net zoiets.
Bedankt.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 8:13

condensatortje zit al op de print denk ik ? Ik gebruik de officiele pcb van Doede.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 15:18

Is dat voorbeeld nou wel of niet hetzelfde als deze :
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 15:18

oh, niks
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 15:25

download.png

Ja ik kan het al weer :oops:
Ik heb zitten tekenen op een kladje en kan maar niet zeker krijgen of dit nou hetzelfde is met die diodes als dat eerdere plaatje :think:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 15:27

Dus ook gewoon de nul negeren en de twee zevens pakken, dan richt je dus 14 volt gelijk denk ik ?
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3189
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor democles » ma 19 feb 2018, 16:38

Ja is hetzelfde.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 feb 2018, 19:34

Hoe is het mogelijk, je zou het niet zeggen, maar ik ben blij :goeie:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » wo 14 mar 2018, 19:51

Hij is af maar ik ben niet tevreden. Hij doet het maar als je de volume opendraait met de pick up arm omhoog toch wel erg veel ruis en geknisper.
Gelukkig versterken die dingen nogal veel en hoeft de volume van je versterker niet ver open.
Het geluid is wel erg mooi en drukt alle rommel weg.
Maar heb toch een beetje de pest in. Niet een juichend platendraaifeestje.
Ik wil wel jullie allemaal bedanken voor alle hulp.
Heb wel besloten maar niet verder zulke grote projecten te doen. Wilde nog de RH84 van deze site gaan bouwen maar doe het maar niet, wordt nooit wat. Heb wel mooie spulletjes er voor liggen. Zal ze maar eens aanbieden in de te koop sectie.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20801
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » wo 14 mar 2018, 20:35

Dat hoort toch niet, naar ik mag aannemen ?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » wo 14 mar 2018, 20:44

Sjonge, wat een gedoe. Zolang dit een voortrap is die constant stroom trekt, is dat prima met simpel een hogere weerstand op te lossen aan de secundaire kant in serie met de laatste elco. Wel oppassen dat de elco's voldoende bemeten zijn qua spanning. Kan bij opstarten wel even hogere op lopen. En oh ja, een choke van 10H is wel gewichtig maar doet weinig als er weinig stroomloopt.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 mar 2018, 21:10

Pjotr schreef:Sjonge, wat een gedoe. Zolang dit een voortrap is die constant stroom trekt, is dat prima met simpel een hogere weerstand op te lossen aan de secundaire kant in serie met de laatste elco. Wel oppassen dat de elco's voldoende bemeten zijn qua spanning. Kan bij opstarten wel even hogere op lopen. En oh ja, een choke van 10H is wel gewichtig maar doet weinig als er weinig stroomloopt.
Lijkt wel een reactie op een ander draadje :?
Zoals Ray zegt, dat gesputter hoort niet.Moet wel iets mis zijn, slechte weerstand, soldering, buis ... Zijn die geluiden aan een kan of beide ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » wo 14 mar 2018, 21:58

Ik lees nergens in dit draadje dat die hoge voedingsspanning nou ordentelijk opgelost is Anne. Wel héél véél discussie, daarover. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 mar 2018, 22:13

Pjotr schreef:Ik lees nergens in dit draadje dat die hoge voedingsspanning nou ordentelijk opgelost is Anne. Wel héél véél discussie, daarover. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Nou je 't zegt, maar geen nieuws goed nieuws ? :sure:
En of daar de nieuwe klacht mee verband houdt, zou kunnen :think:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » wo 14 mar 2018, 22:33

dit is een versie met de officiele trafo's va AE europe en de officiele printen precies in de zelfde 2U kast gebouwd als triode Dick/Doede douma.
320 Volt onbelast voedingsspanning, 12 Volt gloeispanning netjes afgeregeld. Geluid is goed maar ding produceert nogal wat ruis en geknisper.
Gelijkgericht met mooie russische 6x4 buis (met afwijkende aansluiting)
Alle buizen nieuw van AE en van Doede.
En ik denk toch dat het ook aan de buizen licht.
Maar na 5 pogingen en even vele missers hou ik er maar mee op. Ik doe wel iets goed maar niet genoeg.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20801
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » wo 14 mar 2018, 22:36

Doe eens wat foto's van het geheel ?

Gebruikersavatar
metabaron
Berichten: 538
Lid geworden op: vr 18 jan 2013, 16:33
Locatie: assendelft

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor metabaron » do 15 mar 2018, 9:18

Ja met wat foto's worden we wat wijzer en kunnen we misschien wat gerichter commentaar geven.
Dennis

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20801
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » do 15 mar 2018, 10:32

En er zitten ook wel wat mensen bij jou in de buurt met veel kennis van buizenversterkers.
Misschien dat er eens iemand naar wil kijken ?

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8816
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Barry2001 » do 15 mar 2018, 10:52

Is het 1 kanaal of beide? Als je vermoedt dat het de buizen zijn en het is in 1 kanaal zou je eenvoudig de buisjes rechts en links kunnen verwisselen.

Heb zelf ook een phonodude, ding heeft ook wel iets ruis van zichzelf hoor, hoe erg is het? Misschien wat moeilijk aangeven, als je een scoop hebt zou je kunnen meten hoeveel het is.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Google [Bot] en 0 gasten