Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » do 15 mar 2018, 12:54

Die ruis doe je niets aan. Maar dat geknisper zou nog wel eens met het hoge kathode-gloei potentiaal van de bovenste buis van doen kunnen hebben. Ben eigenlijk wel benieuwd wat er gebeurt als je de eerste onderste triode door een ruisarme fet vervangt. Maar dan is het geen PD meer :D Heb jij wel dat wel eens gezien Barry? Ik bedoel dan met deze PD? Anders zou ik na zoveel jaar geprobeer ook zeggen: Lekker laten nu zo.
Laatst gewijzigd door Pjotr op do 15 mar 2018, 15:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 13:23

:rock: Omdat jullie het zo graag willen zal ik hem open maken en foto posten :mrgreen:
Zoals ik zei er is wel mee te leven, volume van mijn versterker moet maar klein beetje open omdat de Phonodude veel versterkt.
Maar toen ik er aan begon keek ik bij triode Dick en toen was het een Scratch en alles zat krap passend in een heel klein doosje gepropt, en toen dacht ik als dat werkt en doodstil is van zichzelf kan ik dat ook wel werkend krijgen. In mijn ogen is mijn breiwerkje nu veel netter en ruimer en alles in een stalen doos
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 13:36

drone view
img_1363 (2).jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21368
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » do 15 mar 2018, 17:28

heb je wel dunne coax kabel gebruikt voor de signaalvoerende bedrading ?
Foto is zo klein dat het haast niet te zien is...

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » do 15 mar 2018, 19:06

ray5150 schreef:heb je wel dunne coax kabel gebruikt voor de signaalvoerende bedrading ?
Foto is zo klein dat het haast niet te zien is...

Ctrl+scrollwieltje? :D
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 19:38

Ja foto moet hier zo klein, kan ik niks aan doen.
Een interlink kabeltje gebruikt, zo'n ouderwetse dropveter en dan de helft. Wel een beetje goede waar wat draad op zit.
afscherming is de min; misschien vervangen door een tweeaderige, en afscherming en de min samen nemen?
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 19:42

nee
Laatst gewijzigd door Rudolf op do 15 mar 2018, 19:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 19:44

zo dan ? Afbeelding
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 19:47

Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
metabaron
Berichten: 550
Lid geworden op: vr 18 jan 2013, 16:33
Locatie: assendelft

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor metabaron » do 15 mar 2018, 21:21

Hoi rudolf , ik zou als ik jou was goed gaan kijken naar je layout van je bedrading.
Je gloei zit zo te zien met een weerstand naar je chassis.
Vanaf een sterpunt gaat er weer een draad naar je chassis.
Hier gaan stromen door lopen.
Misschien 1 sterpunt en je randaarde alleen aan je chassis.

Misschien zelfs je voedingstrafo beter afschermen.

Je gloeibedrading lopen onder de print door wat niet erg handig is.
Denk eraan dat een phono veel versterkt en dat je alles moet uitsluiten.

Dit zijn een paar puntjes die ik zo zie.......
Dennis

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Barry2001 » do 15 mar 2018, 22:10

Zit het niet in de layout van die printen? Ken de printen niet, zijn er wel exemplaren waar het bromvrij werkt? Trafo staat ver genoeg van de buisjes vandaan, kan het probleem niet zijn.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Barry2001 » do 15 mar 2018, 22:16

PS compact is geen probleem, enkele picjes van mijn Classic Three met Phonodude compact ingebouwd, best dicht bij de voedingstrafo, bromvrij:

Bovenste doosje is de Phonodude.
Afbeelding%20019.jpg


DSC01035.jpg


IMG_0516.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 15 mar 2018, 22:44

Printen zijn van Doede Douma, worden door velen gebruikt.
Gloei zit nergens aan; draadje dat daar loopt is van de aan/uit led , die schijnt door gaatje naar beneden \:D/
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 mar 2018, 8:02

Ik zal de bedrading eens aanpakken, dubbel geisoleerde draad voor signaalvoerende draden en bovenlangs de print; spanningvoerende draden zo veel mogelijk uit de buurt van de printjes houden.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » ma 19 mar 2018, 11:02

Hij ziet er op zich netjes gebouwd uit hoor. Maar nalopen kan nooit kwaad. Gepruttel en zeker ruis ver op de achtergrond is toch ook wel inherent aan dit ontwerp. Daar is wel wat aan te doen, door b.v. een fet te gebruiken voor de ingang in de kathode van de eerste buis. Dat is op zich niet eens een grote ingreep. Maar wil je dat ook? Wat heb je er nu voor element aanhangen, een MM of MC?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » ma 19 mar 2018, 11:38

Ik heb nu nog Philipsen met 400/401/406 met eliptische naald. Maar er komt waarschijnlijk een Rega binnenkort.MM dus
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 22 mar 2018, 10:32

Ik heb de bedrading aangepakt; gloei en hoog lopen nu langs ipv onder de print en de signaal uit gaat boven de print ipv er onder; klinkt al beter.
Maar als ik met de naald omhoog volume op half zet nog wel beetje ruis en rommelig; maar volume hoeft maar klein beetje open, dus ik gebruik hem maar gewoon. De muziek klinkt prima.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
metabaron
Berichten: 550
Lid geworden op: vr 18 jan 2013, 16:33
Locatie: assendelft

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor metabaron » do 22 mar 2018, 10:55

Ok alle kleine beetjes helpen. Nog een tip , zoals op de fotoos van Barry de buizen afschermen. Vooral de eerste buizen dit scheelt veel ruis. En verbinden met de 0 of aarde , dit moet je ff proefondervindelijk proberen.
Dennis

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 22 mar 2018, 12:06

Heeft dat nog zin als ze al volledig in een gesloten stalen doos zitten ? :think:
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
AatV
Berichten: 2891
Lid geworden op: wo 21 feb 2007, 18:33
Locatie: Delft

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor AatV » do 22 mar 2018, 12:49

Rudolf schreef:Heeft dat nog zin als ze al volledig in een gesloten stalen doos zitten ? :think:

T.o.v. allerlei brom en ruis producerende onderdelen als trafo's, smoorspoelen, gelijkrichters e.d. die in die doos zitten wel, ja.

groet,
Aat
∆x ∆p ≥ h/4π

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » do 22 mar 2018, 12:53

:goeie: Ja tuurlijk. Zal ik hem weer eens openmaken een dezer dagen
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21368
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » do 22 mar 2018, 13:21

Ik begrijp uit je teksten dat de uitgangsspanning van de Phonodude vrij hoog is, want je hoeft de volume regelaar maar een klein stukje open te zetten, schrijf je.
Is het geen idee om een 1:2 spanningsdeler op de uitgang te zetten ? dan halveert het uitgangssignaal, en dus ook het "gepruttel".

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » do 22 mar 2018, 13:28

ray5150 schreef:Ik begrijp uit je teksten dat de uitgangsspanning van de Phonodude vrij hoog is, want je hoeft de volume regelaar maar een klein stukje open te zetten, schrijf je.
Is het geen idee om een 1:2 spanningsdeler op de uitgang te zetten ? dan halveert het uitgangssignaal, en dus ook het "gepruttel".

Jah, moet je de volumepot weer 2x zover open zetten. Dat schiet niet op wat betreft ruis. Dat is letterlijk het paard achter de wagen spannen. Wel regelt dat uiteraard prettiger. Ruis zoals in dit geval, kun je alleen goed aanpakken helemaal aan het begin van de keten, dus bij de ingang. Alle ruis die je daar hebt raak je gewoon nooit meer kwijt. Het dus zaak juist daar het meeste je best te doen, zoals i.d.d. extra afschermbussen en extra schone voeding
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » zo 25 mar 2018, 10:25

Heeft het trouwens zin om de scherm die deze trafo heeft ergens op aan te sluiten ???
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Pjotr » zo 25 mar 2018, 12:06

Ja, op de randaarde. Maar dat houdt hooguit netstoring wat tegen en zal niets aan de ruis doen.
Peter de Jong


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bert61, CCBot en 0 gasten