Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Kappa7 » zo 01 apr 2018, 16:54

Ook ik heb op mijn PD ruis, dat zit in het ontwerp.
Dat was voor mij ook de reden om zo veel versterking niet meer met buizen te doen.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » di 03 apr 2018, 9:01

Maar waarom zeggen de originele ontwikkelaars Dick en Doede dan dat hij doodstil is, zelfs de Scratch versie was dat (zeggen zij) :think:
Ik vind het geluid wel erg goed nu ik hem een poosje gebruik, mooi vol, alles aanwezig.
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21124
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor ray5150 » di 03 apr 2018, 9:35

Jouw versie is inderdaad qua indeling vrijwel hetzelfde.
Daar zou het niet aan moeten liggen.
De bedrading is wel door Dick wat netter uitgevoerd.
Ook heeft hij een sterpunt aan de kastmassa gemaakt.

360.jpg


phonodude_pcb_bovenaanzicht.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
211audio
Berichten: 71
Lid geworden op: di 27 mei 2008, 23:10
Locatie: Leidschendam

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor 211audio » di 03 apr 2018, 10:55

Kappa7 schreef:Ook ik heb op mijn PD ruis, dat zit in het ontwerp.
Dat was voor mij ook de reden om zo veel versterking niet meer met buizen te doen.


Vreemd, ik heb totaal geen last van ruis of brom en mijn lay-out ziet er zo uit (en alles staat pal op elkaar):

PD-Boven.JPG


Ik heb wel de hele amp op één bordje met een gemeenschappelijke signaalmassa. Alle verbindingen zijn zo kort mogelijk om 'antenne' symptomen te voorkomen. Ook de buizen afschermingskokers liggen aan massa via de buizenvoeten.

PD-PCB.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door 211audio op di 03 apr 2018, 13:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Rudolf
Berichten: 574
Lid geworden op: di 10 okt 2006, 8:42
Locatie: Voorschoten

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Rudolf » di 03 apr 2018, 12:28

Dat nette zie ik niet zo (vaak wel, hier niet) maar dat het zo "slordig" toch goed werkt (volgens Dick) was voor mij de reden het eens te proberen; ik heb ook een sterpunt voor aarde aan de kast op de zelfde plaats als Dick.
Ik ga de eerste buizen nog inpakken en misschien nieuwe buisjes bestellen.
Ruud
Ik luister naar Dared MP-15 buizenbak en Focal 726 S luidsprekers ; REGA P2 met eigenbouw Phono Dude ; Harman Kardon HD 990 cd speler en nog wat rommel. Ik pruts graag aan buizengebakjes en bandrecorders en draaitafels.

Gebruikersavatar
211audio
Berichten: 71
Lid geworden op: di 27 mei 2008, 23:10
Locatie: Leidschendam

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor 211audio » di 03 apr 2018, 13:20

Netjes is ook geen issue. Wel kort bedraad en ingeval van wisselspanning zoveel mogelijk 90 graden hoeken maken met het overbruggen van draden.
Één centraal massapunt bij de voeding en één massaterminal bij het versterkerdeel helpt veel.

Ik draai met 5755 in V1 en 6N3p-DR in V2

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Phono Dude Rudolf, eigenwijs eigen draadje

Berichtdoor Kappa7 » vr 06 apr 2018, 20:54

211audio schreef:
Kappa7 schreef:Ook ik heb op mijn PD ruis, dat zit in het ontwerp.
Dat was voor mij ook de reden om zo veel versterking niet meer met buizen te doen.


Vreemd, ik heb totaal geen last van ruis of brom en mijn lay-out ziet er zo uit (en alles staat pal op elkaar):

PD-Boven.JPG

Ik heb wel de hele amp op één bordje met een gemeenschappelijke signaalmassa. Alle verbindingen zijn zo kort mogelijk om 'antenne' symptomen te voorkomen. Ook de buizen afschermingskokers liggen aan massa via de buizenvoeten.

PD-PCB.JPG

Op zich is mijn PD wel goed en stil maar niet stil genoeg voor mij.
Ik verwacht dat hier iets soortgelijk aan de hand is.
Met Fets krijg ik de ruisvloer zo veel lager als met buizen waardoor dat voor mij beter werkt.
Zeker als je luid speelt en muziek hebt waar veel dynamiek in zit ga je de ruis gewoon merken.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast