gitaarversterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
John P
Berichten: 2209
Lid geworden op: do 06 nov 2008, 15:04
Locatie: Maastricht

Re: gitaarversterker

Berichtdoor John P » ma 21 sep 2015, 1:26

Een roostertje in de bovenkant is niet "glas omgevallen"-proof. Misschien is het beter om meer gaten in de zijkant te maken ter hoogte van de onderzijde van de bovenste plank.
Waar een weg is is ook een omweg.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » ma 21 sep 2015, 1:40

was niet van plan om er een glas boven op te zetten eigenlijk.

kom overigens net nog een foto tegen van het 'fabrieks binnenwerk' verdiend niet echt een schoonheidsprijs vind ik.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » ma 21 sep 2015, 14:30

gewoon omdat het kan:

Een plaatje met een wirwar aan verbindingen en kabeltjes.
wel zoveer mogelijk met kleurtjes om het nog enigzins overzichtelijk te houden ;)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Ah!buis » ma 21 sep 2015, 14:56

Wat is de bedoeling van R28 en R29 ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » ma 21 sep 2015, 15:01

Psu aansluiting b via R28/29 naar beide eindbuizen zijn die twee van 470r

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Ah!buis » ma 21 sep 2015, 15:13

hrscharft schreef:Psu aansluiting b via R28/29 naar beide eindbuizen zijn die twee van 470r

Aha, de stopweerstanden, worden wel veronderstelt aan de buisvoet te zitten.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » ma 21 sep 2015, 15:19

Verder de buisjes naar achteren gezet.

Komt wat beter uit met de ruimte voor het turretboard.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » di 22 sep 2015, 18:49

Vanmiddag zijn er twee doosjes met allerhande onderdelen op de mat gevallen.
Het feest kan beginnen.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » di 22 sep 2015, 18:49

Wat is de reden dat die aan de buisvoet moeten zitten Anne?

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9182
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Barry2001 » di 22 sep 2015, 19:00

Stopweerstanden zijn om oscillaties tegen te gaan en dienen inderdaad zo dicht mogelijk bij de buis, dus op de voet te zitten. Meestal iets van 1k, soms hoger.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » di 22 sep 2015, 19:04

Ik zie in het schema twee sets weerstanden.een set van 1k5 en een set van 470r
beiden maar op de buisvoet solderen dan?

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 0:30

Nog even een vraag over een paar componenten.

Ten eerste heb ik waarschijnlijk een typo gemaakt bij het bestellen van de C in de Tone regeling OF ze hebben mij een verkeerde C toegestuurd.
Iig heb ik hier een 22nF C liggen ipv een 2,2nF C. Nou heb ik waarschijnlijk nog wel een waarde die wat dichter in de buurt komt van die 2.2 nF alleen zijn de voltages daarvan allemaal veel lager.

Verder de C en de R (150r 5W) die naar de GND gaan wat voor voltage moet de C die daar zit hebben? In de versterker die ik heb staan zit daar een 100uF/50V en een 150r 5W. In het schema van de TT staat daar een 220uF. Maakt dit veel verschil?

Verder de vorderingen van vanavond :) had nog niet eerder met turretboard gewerkt maar dat werkt toch wel erg fijn hoor.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 2:12

Ik zit net nog eens even naar die 22nF te kijken.
Op zich moet dat werken alleen word de frequentie karakteristiek dan wel wat anders.....

Iemand nog een 2,2nF mkptje liggen voor 630V?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 23 sep 2015, 13:34

hrscharft schreef:Ik zit net nog eens even naar die 22nF te kijken.
Op zich moet dat werken alleen word de frequentie karakteristiek dan wel wat anders.....

Iemand nog een 2,2nF mkptje liggen voor 630V?

Is wel de bedoeling dat 't 2n2 is.Komt nauwelijks spanning op, om het even welke spanning is goed.
En 100 of 220µ maakt daar ook niet veel uit, door de gemeenschappelijke kathode-weerstand hoeft er bij een goeie balans eigenlijk helemaal geen.Maar hier wel, de balans laat nogal te wensen, zelfs moedwillig :shock: .
Oh ja, 25V volstaat, mag meer.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 16:56

En 100 of 220µ maakt daar ook niet veel uit, door de gemeenschappelijke kathode-weerstand hoeft er bij een goeie balans eigenlijk helemaal geen.Maar hier wel, de balans laat nogal te wensen, zelfs moedwillig :shock: .


kun je daar wat meer over vertellen?

Hmmm ik door mijn bakjes neuzen maar zit niets in. dichtste dat ik in de buurt kom is een 332 of een 152 en das als ik het goed herinner 3n3 en 1n5

bedankt alvast.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 17:17

:P met wat ik op voorraad heb kom ik iig heel dicht in de buurt

3n3 en 1n5 parallel maakt 1n03 nog een 1n5 er in serie achter en dan kom je aan 2n5.......

redeneer ik nou goed? Op die manier kan het iig even werken tot ik weer een bestelling doe bij 'Dick Best' ik heb namelijk niet zo'n zin om 2 euro aan post te betalen voor een ctje van 2 dubbeltjes.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9182
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Barry2001 » wo 23 sep 2015, 17:41

Tis net andersom dan bij weerstanden :!: 3n3 en 1n5 parallel maakt 4n8.

Dus 3n3 en 1n5 in serie maakt 1n03, dit parallel aan 1n5 maakt 2n5.

332 opdruk is waarschijnlijk 33 met 2 nullen is 3300pF, inderdaad 3n3.
Laatst gewijzigd door Barry2001 op wo 23 sep 2015, 17:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 17:43

Excuse moi ;)

Mijn fout maar idd 2n5. De vraag is alleen is die 3 tiende afwijking acceptabel. Met de spullen die ik hier kom ik er momenteel niet echt dichterbij.
Of ik kom bij tantaal of keramisch terecht en dat lijkt me op die plek niet echt de juiste condensator.

tenminste met de minste componenten that is :P
Heb hier ook nog 33n Mkt 250v liggen bakje vol (daarvan 15 in serie maakt zo goed als 2n2)

4 stuks 10n =2n5 (11n van 33 er bij maakt 2,35)
Laatst gewijzigd door hrscharft op wo 23 sep 2015, 18:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9182
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Barry2001 » wo 23 sep 2015, 17:46

Beter geen keramisch, helemaal geen tantaal. Voor het proberen kan het zeker, de 3 tiende afwijking is iets meer dan 10%, die c's hebben vaak zelf al 5% dacht ik. Zet je eerst dit erin, bestel je later 1 juiste waarde.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21308
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: gitaarversterker

Berichtdoor ray5150 » wo 23 sep 2015, 18:09

Als je condensatoren parallel zet, tel je de waarde's bij elkaar op, in tegenstelling tot weerstanden.

Zal straks nog wel even kijken of ik 2N2 heb, denk het haast wel.

hrscharft schreef:was niet van plan om er een glas boven op te zetten eigenlijk.

kom overigens net nog een foto tegen van het 'fabrieks binnenwerk' verdiend niet echt een schoonheidsprijs vind ik.


Ter inspiratie, een Hiwatt uit de jaren '70 :

DSC_1484.jpg


Veel strakker dan dit ga je het niet vinden....
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
AatV
Berichten: 2878
Lid geworden op: wo 21 feb 2007, 18:33
Locatie: Delft

Re: gitaarversterker

Berichtdoor AatV » wo 23 sep 2015, 18:13

Barry2001 schreef:Beter geen keramisch, helemaal geen tantaal. Voor het proberen kan het zeker, de 3 tiende afwijking is iets meer dan 10%, die c's hebben vaak zelf al 5% dacht ik. Zet je eerst dit erin, bestel je later 1 juiste waarde.

Een opmerking. NP0/C0G keramisch is een uitzondering op de regel en prima bruikbaar, zelfs geschikt voor de meest "high-endige" toepassingen.

groet,
Aat
∆x ∆p ≥ h/4π

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 18:14

Mooi strak gebouwd apparaat idd Ray. Alleen die Kroonsteen die er dan zo in rond zweeft ;) das dan net een misser.

Overigens moet ik zelf nog maar zien of ik het zo strak ga krijgen..... komen nog een heleboel draadjes aan dat turretboard vast te zitten :)
Of het wel of niet heel strak is zal me ook niet zo veel uit maken zolang het werkt en niet bromt.

:rock: :rock:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 23 sep 2015, 18:50

hrscharft schreef:Mooi strak gebouwd apparaat idd Ray. Alleen die Kroonsteen die er dan zo in rond zweeft ;) das dan net een misser.

Overigens moet ik zelf nog maar zien of ik het zo strak ga krijgen..... komen nog een heleboel draadjes aan dat turretboard vast te zitten :)
Of het wel of niet heel strak is zal me ook niet zo veel uit maken zolang het werkt en niet bromt.

:rock: :rock:

Zet er maar gewoon die 3n3 in, werkt ook best, je kunt alijd nog veranderen.
Kijk maar uit met dat strak bouwen :o ,voor je 't weet heb je twee draadjes strak tegen elkaar die beter ver uit elkaar zouden blijven :shock: .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hrscharft
Berichten: 1469
Lid geworden op: wo 14 okt 2009, 1:17
Locatie: Delfzijl

Re: gitaarversterker

Berichtdoor hrscharft » wo 23 sep 2015, 23:27

Kijk maar uit met dat strak bouwen :o ,voor je 't weet heb je twee draadjes strak tegen elkaar die beter ver uit elkaar zouden blijven :shock: .
Anne


Ben al druk met het doorlezen van de documenten in het stickybromdraadje

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11964
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: gitaarversterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 23 sep 2015, 23:39

hrscharft schreef:
Kijk maar uit met dat strak bouwen :o ,voor je 't weet heb je twee draadjes strak tegen elkaar die beter ver uit elkaar zouden blijven :shock: .
Anne


Ben al druk met het doorlezen van de documenten in het stickybromdraadje

Onderandere dat ja, maar ook bedrading van begin van de versterker uit de buurt van iets wat al meer versterkt is.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Willy_61 en 1 gast