41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » zo 11 mar 2018, 15:42

alleen de 50VA hebben die aansluiting...

https://www.reichelt.de/Printtrafos-25- ... stct=pol_1
Laatst gewijzigd door Henkjan op zo 11 mar 2018, 16:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: link toegevoegd
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » zo 11 mar 2018, 16:03

de trafo voor de HK DAC (std voeding) is iirc ook 2x12V, dan zou ik toch 1 trafo kunnen doen en die dan voor beide gebruiken?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 mar 2018, 16:44

Henkjan schreef:de trafo voor de HK DAC (std voeding) is iirc ook 2x12V, dan zou ik toch 1 trafo kunnen doen en die dan voor beide gebruiken?

Als de twee dezelfde massa hebben zou 't kunnen :sure: Moeten de massa's wel zodgvuldig met verstand aan elkaar gehangen, je hebt zooo brom 8-[
Trafotje wat ik aangaf is nog geen 6x6cm, neemt niet zoveel plaats.
Nog even voor de zekerheid :?
Om 2x 12v met middenpunt te hebben 12v-(0-midden-12v)-0 en voor enkel 12v wordt 't 0 aan 0 is één aansluiting, 12v aan 12v is de ander.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » zo 11 mar 2018, 17:11

:relax: voor ik t aan elkaar ga knopen post ik nog wel een schets/foto/etc

DAC en buffer delen de signaal massa uiteraard, uitgang DAC is ingang buffer
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 10:36

ik kwam na wat zoeken nog een 2x12V 24VA bloktrafo tegen, dus dat is in orde dan.

de makkelijke manier is de 2 fases aan de secundaire kant samen en zo naar t buffer printje toe. wat voor voordelen heeft het om het printje aan te passen zodat er 12V-0-12V naar toe gaat vanaf de trafo zoals Anne aangaf in onderstaand aangepast schema?

Afbeelding
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » ma 19 mar 2018, 11:20

Oorspronkelijk schema was met één 12V trafo en dan ook maar één fase gelijkgericht voor de gloei.Geeft een gelijkstroom door de trafo, loopt ie warm en bromt soms tenzij een eigelijk veel te zware trafo wordt gebruikt.
Met dubbele uitgang wordt de trafo netjes belast.
En nu kan je, met twee diodes anders aan te sluiten (niet getekend), ook nog 16V aan anodespanning winnen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 11:47

Helder. Ik ga de print eens van dichtbij bekijken en moed verzamelen :relax:

Ah!buis schreef:En nu kan je, met twee diodes anders aan te sluiten (niet getekend), ook nog 16V aan anodespanning winnen.
en wat is daar het voordeel van?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » ma 19 mar 2018, 13:22

Buizen doen hun werk beter met hogere spanning.Hier is dat meer signaal mogelijk is voordat begrenzing begint en wat meer fut, kan wat zwaarder belast worden.
Nadeel, minder mooie? buizenvervorming !
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 14:05

en wat moet ik dan met die diodes doen daarvoor?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » ma 19 mar 2018, 16:28

Henkjan schreef:en wat moet ik dan met die diodes doen daarvoor?

Gaat zo.Als de elco's idd 50V mogen hebben kan 't net (eigenlijk net niet :-$ ).
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 17:34

Ik pak t vergrootglas en ga t printje bestuderen
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met DAC en buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 22:43

Ah!buis schreef:
Henkjan schreef:en wat moet ik dan met die diodes doen daarvoor?

Gaat zo.Als de elco's idd 50V mogen hebben kan 't net (eigenlijk net niet :-$ ).
Anne

15214957466641072194857.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » ma 19 mar 2018, 23:09

ik schreef:nu eens nalopen of t schema klopt:

ik begin te twijfelen of het schema wel klopt. ik zocht die LED, die zit dus onder de buis en de 1k weerstand is dat SMD dingetje aan de onderkant van de print. als ik de printsporen volg krijgt die LED z'n spanning van de heater supply, en niet zoals in t schema staat....
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » di 20 mar 2018, 12:57

Klopt idd niet helemaal.De verschillen zijn wel heel klein.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 13:15

dan gaan die aanpassingen die je voorstelde dus ook niet op die manier....
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » di 20 mar 2018, 14:03

Henkjan schreef:dan gaan die aanpassingen die je voorstelde dus ook niet op die manier....
Enkel de doorgekruiste (ontbrekende) diode kan je dan niet hergebruiken, zelf toevoegen dan.En de led hoeft ook niet anders, hier zit ie al goed.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 21:27

schema 6N3 buizen buffer.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 21:55

en dan zou dit dus de versie met de 12-0-12 trafo zijn:

schema 6N3 buizen buffer - versie met 12-0-12 trafo .jpg

graag ff controle
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 22:12

en dit dus de versie die 48V op de buis zet
schema 6N3 buizen buffer - 48V versie met 12-0-12 trafo.jpg


Als de elco's idd 50V mogen hebben kan 't net (eigenlijk net niet :-$ ).
waarom kan t eigenlijk niet? 50V is meer dan 48V toch :think:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » di 20 mar 2018, 22:55

Henkjan schreef:en dit dus de versie die 48V op de buis zet
schema 6N3 buizen buffer - 48V versie met 12-0-12 trafo.jpg

Als de elco's idd 50V mogen hebben kan 't net (eigenlijk net niet :-$ ).
waarom kan t eigenlijk niet? 50V is meer dan 48V toch :think:
Hangt van de trafo af, 2x12V is meestal de spanning bij max toegelaten belasting.En hoeveel zakt de spanning bij het verbruik hier? Kan net een te hoge spanning opleveren.Blijft een gok.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 22:57

ah, op die fiets. jammer. dan zou ik dus al die 50V moeten vervangen door bv 63V?

heb ik t schema wel goed getekend?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 23:00

Henkjan schreef:en dan zou dit dus de versie met de 12-0-12 trafo zijn:
Afbeelding
schema 6N3 buizen buffer - versie met 12-0-12 trafo .jpg
graag ff controle


heb ik t zo goed dat de C in t cirkeltje aan die kant los moet van de print?
6N3buf-onderkant met schema ingetekend en aangegeven wat los zou moeten voor 12-0-12 trafo.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » di 20 mar 2018, 23:06

Henkjan schreef:
Henkjan schreef:en dan zou dit dus de versie met de 12-0-12 trafo zijn:
Afbeelding
schema 6N3 buizen buffer - versie met 12-0-12 trafo .jpg
graag ff controle


heb ik t zo goed dat de C in t paarse cirkeltje aan die kant los moet van de print?
6N3buf-onderkant met schema ingetekend en aangegeven wat los zou moeten voor 12-0-12 trafo.jpg

en in blauw wat er bij moet komen?
6N3buf-onderkant met schema ingetekend en aangegeven wat los en nieuw zou moeten voor 12-0-12 trafo.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11485
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Ah!buis » di 20 mar 2018, 23:13

Klopt, wordt dan zoiets.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22431
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 41Hz AMP6 met HK-DAC en 6N3 buizenbuffer voor bij de PC

Berichtdoor Henkjan » vr 23 mar 2018, 23:21

ook nog ff ingetekend wat er anders moet voor de 48V versie
6N3buf-onderkant met schema ingetekend en aangegeven wat los en nieuw zou moeten voor 12-0-12 trafo en 48V.jpg
klopt zo toch?

en heeft het nog zin om als er dan toch andere condensatoren op gaan, meteen grotere capaciteit te nemen voor sommige?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten