Compacte buizenversterker CTA 4.0

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » do 08 nov 2018, 18:42

:think: Bert, dat zijn de 10-turns vd feedback, als die in het pakket zaten dat ik jou bezorgd had, zijn dat er normaal met bovenschroef :think:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » do 08 nov 2018, 20:49

Willy_61 schreef::think: Bert, dat zijn de 10-turns vd feedback, als die in het pakket zaten dat ik jou bezorgd had, zijn dat er normaal met bovenschroef :think:

Hoi Willy :P Welkom terug
Antwoord op je vraag O:)
Wel door jou geleverd maar Nee schroefje zit aan de zijkant , ga morgen naar Moerstraten die 2 instelpotmeters kopen met schroefje boven op
Nu je er toch bent :D
Toch een paar vragen en opmerkingen
Ik begin maar vragen :wink:

Is het de bedoeling dat ik daar van die 2 polige konecters op zet als meet pen :?:
Of Jumpers :?:

Die panic C10 :?: moet die er in of alleen bij niet stil te krijgen oscilatie :?:

Die 200K instel potmeters hoe stel ik die in ( met een schroevendraaier natuurlijk ) :lol:
Maar ik bedoel op welk effect moet ik letten met instellen Meten of Luisteren :?:

Hoe krijg je die Marshall knoppen op die potmeters :?:
als ik ze er 3-4 mm opgeduwd krijg is het veel :?

De potmeters op het front zitten met de geleverde 20 mm draadbussen onder de print veel te hoog
Met 15 mm lange draadbussen komt het aardig in de buurt
Wordt veroorzaakt denk ik omdat de platte aansluit pennen van de potmeters niet ver genoeg in de print gaan
Eventueel de ronde gaten in sleufgaten frezen boren kan misschien een oplossing zijn
Maar dat doe ik niet graag [-( ik heb al genoeg verziekt :oops:
Dus kortere draadbussen op gezocht (dat werkt ook) :D


Nu schiet me niks meer te binnen , bovenkamer is in rust rond TV tijd :lol:
Als me weer iets te binnen schiet Plak ik het hier onder
Blij dat je er weer bent :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » do 08 nov 2018, 22:44

Bert61 schreef:
Willy_61 schreef::think: Bert, dat zijn de 10-turns vd feedback, als die in het pakket zaten dat ik jou bezorgd had, zijn dat er normaal met bovenschroef :think:

Hoi Willy :P Welkom terugben ps binnen een volle week terug maar tracht nog te volgen, alleen is antwoorden moeilijk, op Android en zonder mijn schema's bij de hand
Antwoord op je vraag O:)
Wel door jou geleverd maar Nee schroefje zit aan de zijkant , ga morgen naar Moerstraten die 2 instelpotmeters kopen met schroefje boven opsorry fout van mij
Nu je er toch bent :D
Toch een paar vragen en opmerkingen
Ik begin maar vragen :wink:

Is het de bedoeling dat ik daar van die 2 polige konecters op zet als meet pen :?:
Of Jumpers :?: jumpers 2p

Die panic C10 :?: moet die er in of alleen bij niet stil te krijgen oscilatie :?: voor zover ik me herinner is dat niet meer nodig en ook niet meer voorzien


Die 200K instel potmeters hoe stel ik die in ( met een schroevendraaier natuurlijk ) :lol:
Maar ik bedoel op welk effect moet ik letten met instellen Meten of Luisteren :?:
met een blok van 1kHz in, met pot regelen dat em er het best uitkomt
Hoe krijg je die Marshall knoppen op die potmeters :?:
als ik ze er 3-4 mm opgeduwd krijg is het veel :? mss iets meer, een aantal keren op en eraf kan helpen[color=#0000BF][/color]

De potmeters op het front zitten met de geleverde 20 mm draadbussen onder de print veel te hoog
Met 15 mm lange draadbussen komt het aardig in de buurt
Wordt veroorzaakt denk ik omdat de platte aansluit pennen van de potmeters niet ver genoeg in de print gaan
Eventueel de ronde gaten in sleufgaten frezen boren kan misschien een oplossing zijn
Maar dat doe ik niet graag [-( ik heb al genoeg verziekt :oops:
Dus kortere draadbussen op gezocht (dat werkt ook) :D neem dan 15mm afstansbussen . De pots zitten goed maar jij hebt een ander chassis gemaakt waardoor je niks geplooid hebt. Dat verandert een en ander als je het front gelijk monteert met de onderkant van het chassis. Ik zet die onderkant vh front hoger... zie duidelijk naar de chassistekening


Nu schiet me niks meer te binnen , bovenkamer is in rust rond TV tijd :lol:
Als me weer iets te binnen schiet Plak ik het hier onder
Blij dat je er weer bent :D


Ik laat het hier ook bij want ik krijg geen fattsoenliijke letter meer getypt op dit touch-ding :boos:
Over week heb ik mijn toetsen en plannen terug :shock:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » do 08 nov 2018, 23:07

Bedankt Willy :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 15:13

Instel potmeters opgehaald Dacht Nu heb ik alles O:)
Nee nog wat vergeten R22 moet 620 ohm zijn ik heb 680 ohm met aan de onderkant 8200 ohm samen 625 ohm
Hoop dat dit goed genoeg is
Verder de header op de testpunten heb ik maar printpennen met oogjes genomen
Daar blijfen in mijn ervaring de meet pennen beter op zitten
Nu nog de Cs van 100N er op
Voor het zicht of ik niks vergeten heb even de 220 NF er in gedrukt , niet gesoldeerd hoor :!: O:)
Als R21 er is stop ik de BF256b er in
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Ah!buis » vr 09 nov 2018, 16:14

Vermoedelijk is Willy uitgegaan van 12V relais en is die R22 een serieweerstand naar 24V.
Aan het opschrift te zien heb je 24V relais, is die R22 niet nodig.
Je zou er nog bijv 10Ω in kunnen zetten om de stroom na te zien.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 16:46

? Voorschakel weerstand voor het relais Triode /Penthode ff nazien dan in de berg Panama Papers :D CTA 4.3 waar de spanning vandaan komt Anne ik heb dat niet uit geprint Ik kijk op de doc wat Willy gestuurd en bij de onderdelen zit
Wat op de Schema,s staat hier heb ik niet gedaan :oops:
Begint al op te schieten
Moet alleen een manier verzinnen om die knoppen op de potmeters te duwen
Het zijn van die gekartelde Assen waar vroeger een zaagsnede in zat
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 18:02

Anne ik snap er niks van
Hier staat toch duidelijk dat de relais 24 volt zijn
Wat doet dat weerstandje R22 620 Ohm dan daar
Is het geen voorschakel weerstand voor de APL :?:
Verder niet zo belangrijk natuurlijk Wacht maar tot Willy weer een klavier heeft
Het typen op een beeldscherm lukt hem niet en verbeteren met typex is ook zo slordig
En kopieren helemaal :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 09 nov 2018, 18:59

Bert61 schreef:? Voorschakel weerstand voor het relais Triode /Penthode ff nazien dan in de berg Panama Papers :D CTA 4.3 waar de spanning vandaan komt Anne ik heb dat niet uit geprint Ik kijk op de doc wat Willy gestuurd en bij de onderdelen zit
Wat op de Schema,s staat hier heb ik niet gedaan :oops:
Begint al op te schieten
Moet alleen een manier verzinnen om die knoppen op de potmeters te duwen
Het zijn van die gekartelde Assen waar vroeger een zaagsnede in zat

Bert, de zaagrand goed ontbramen, krijg je een licht schuin kantje en kan je de Marshall knop er op duwen. Is normaal dat het de eerste maal niet makkelijk gaat.

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 09 nov 2018, 19:02

Bert61 schreef:Anne ik snap er niks van
Hier staat toch duidelijk dat de relais 24 volt zijn
Wat doet dat weerstandje R22 620 Ohm dan daar
Is het geen voorschakel weerstand voor de APL :?:
Verder niet zo belangrijk natuurlijk Wacht maar tot Willy weer een klavier heeft
Het typen op een beeldscherm lukt hem niet en verbeteren met typex is ook zo slordig
En kopieren helemaal :lol:

De relais zijn wel degelijk 24V, schakelen nog voldoende met R22 in serie. Bepalen mee de stroom door de leds. De waarde is niet kritisch , mag ook 560 0f 470 zijn.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 19:30

Willy_61 schreef:
Bert61 schreef:? Voorschakel weerstand voor het relais Triode /Penthode ff nazien dan in de berg Panama Papers :D CTA 4.3 waar de spanning vandaan komt Anne ik heb dat niet uit geprint Ik kijk op de doc wat Willy gestuurd en bij de onderdelen zit
Wat op de Schema,s staat hier heb ik niet gedaan :oops:
Begint al op te schieten
Moet alleen een manier verzinnen om die knoppen op de potmeters te duwen
Het zijn van die gekartelde Assen waar vroeger een zaagsnede in zat

Bert, de zaagrand goed ontbramen, krijg je een licht schuin kantje en kan je de Marshall knop er op duwen. Is normaal dat het de eerste maal niet makkelijk gaat.

Dat schuinkantje heb ik al gedaan Maar moet behoorlijk kracht erop uit oefenen Meer dan ik tot nu gedaan heb :?
Misschien de knoppen wat warm maken helpt ?


Willy_61 schreef:
Bert61 schreef:Anne ik snap er niks van
Hier staat toch duidelijk dat de relais 24 volt zijn
Wat doet dat weerstandje R22 620 Ohm dan daar
Is het geen voorschakel weerstand voor de APL :?:
Verder niet zo belangrijk natuurlijk Wacht maar tot Willy weer een klavier heeft
Het typen op een beeldscherm lukt hem niet en verbeteren met typex is ook zo slordig
En kopieren helemaal :lol:

De relais zijn wel degelijk 24V, schakelen nog voldoende met R22 in serie. Bepalen mee de stroom door de leds. De waarde is niet kritisch , mag ook 560 0f 470 zijn.
samen 625ohm
Ok gelukkig er zit nu 680 ohm in met parralel 8200 ohm aan de onderkant
Dan nog een dag wachten op de 100NnF Cs en Dan print er in bouwen O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Ah!buis » vr 09 nov 2018, 19:35

Willy_61 schreef:De relais zijn wel degelijk 24V, schakelen nog voldoende met R22 in serie. Bepalen mee de stroom door de leds. De waarde is niet kritisch , mag ook 560 0f 470 zijn.
Voor een gewone 12V relais heeft die weerstand ongeveer de goeie waarde voor 24V (wel te mager).
Even de gegevens van die relais opgezocht.Blijkt een 24V van de gevoelige soort te zijn voor signaal-omschakeling.
Met die serieweerstand krijgt de spoel nog bijna 20V, dan doet ie het idd nog wel.
Maar volgens datablad is dat ding niet geschikt voor hoge spanningen, max 150V.
Met een beetje geluk overleeft ie het wel.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 20:03

Ah!buis schreef:
Willy_61 schreef:De relais zijn wel degelijk 24V, schakelen nog voldoende met R22 in serie. Bepalen mee de stroom door de leds. De waarde is niet kritisch , mag ook 560 0f 470 zijn.
Voor een gewone 12V relais heeft die weerstand ongeveer de goeie waarde voor 24V (wel te mager).
Even de gegevens van die relais opgezocht.Blijkt een 24V van de gevoelige soort te zijn voor signaal-omschakeling.
Met die serieweerstand krijgt de spoel nog bijna 20V, dan doet ie het idd nog wel.
Maar volgens datablad is dat ding niet geschikt voor hoge spanningen, max 150V.
Met een beetje geluk overleeft ie het wel.
Anne

Jammer dat we dat niet eerder gezien hebben :(
Is dat op een andere wijze te doen
draden UL en Anode naar bevoorbeeld een beter relais en dat relais schakelen met de ry24wk ?
Een relais met voet wat bijvoorbeeld Barry in de Inschakel vertraging gebruikt en dan de uitvoering met wissel contacten
Dan hoeft er niks op de print verandert te worden :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Ah!buis » vr 09 nov 2018, 20:11

Laat voorlopig maar gewoon zo.Hoge spanning komt niet veel voor, enkel bij erg hard.
Zou vonken kunnen geven in 't relais, gaat verder niks kapot, de stroom in de buizen wordt beperkt door de automaat.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 09 nov 2018, 20:26

Ah!buis schreef:Laat voorlopig maar gewoon zo.Hoge spanning komt niet veel voor, enkel bij erg hard.
Zou vonken kunnen geven in 't relais, gaat verder niks kapot, de stroom in de buizen wordt beperkt door de automaat.
Anne

Ok Anne ik had ff de schrik te pakken nu :relax: :proost:
Zon relaistje heb je niet gemakkelijk uit de print Althans als je het relais ook heel wilt houden :D
Mn 100 nf 400Volt Wima C s zijn al in Nederland ,maar nog niet hier
Morgen kabeltjes maken naar de Biasautomaat
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 09 nov 2018, 22:00

Bert die knoppen zijn ook voorzien van dezelfde groeven, dat moet en zal passen. Misschien eerst eens mits een beetje losjes draaien tegen de pot, aanvoelen waar gleuf en tand overeen komen?
Ik heb dezelfde knoppen nu al bij 4versterkers gebruikt met dezelfde pots. Gaat de eerste keer altijd wat moeilijk maar dat is normaal. Ze worden immers zonder schroef vast gezet op de as.

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 09 nov 2018, 22:04

En nog iets, die testpennen vd 300V en die om signaal toe te voeren zonder toonregeling, moeten nadien verbonden worden, vandaar de keuze voor jumpers, makkelijk te verwijderen en terug te zetten.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » za 10 nov 2018, 1:04

Willy_61 schreef:En nog iets, die testpennen vd 300V en die om signaal toe te voeren zonder toonregeling, moeten nadien verbonden worden, vandaar de keuze voor jumpers, makkelijk te verwijderen en terug te zetten.

Dat ben ik 100% mee eens
Maar ik wil jumpers , bedoelt , voor 5 in een komputer om Dig. Info te versturen , Niet in mn 300V lijntje naar mn Toonregeling , :wink:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » do 15 nov 2018, 22:23

Nou weer hier de boel weer wakker maken :wink:
Genoeg geluierd , geld voor mij
Vanmorgen aan de 220-230 kant bezig geweest
De draadjes van de Net Entree naar de dubbelpolige schakelaar naar de SMPS en De voedings Print
Dat zit
Maar de aarde draad doe ik de laatste 2-3 jaar op advies van Anne naar een brugcel en dan naar Gnd
Om aardlus spanning te onderbreken Die moet nu boven 1,4 Volt zijn
Voor de veiligheid ziet het er beetje zo zo uit misschien dat de KEMA het afkeurt
Maar ik heb er wel vertrouwen in
Ik zag dit niet in jouw schema terug Willy ,
was wel van plan dit in het hoekje tussen die net entree en de UGT op het chassis te schroeven
Maar zag iets wat ik niet ken Een 100 ohm weerstand naar GND
Waarschijnlijk met het zelfde doel
Is dit om een aardlus te belasten ofzo en dat daardoor de spanning lager wordt en zo geen ellende veroorzaakt ?
Dus ik ben even in afwachting wat te doen :?
Willy als je dit leest wat was jullie visie hier mee :?:
84341718-F793-4BD8-ABF7-405D7C7E4767.jpeg


483706A2-91A2-4442-AF21-CC6987BC82FF.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 16 nov 2018, 8:28

Die 100 ohm tussen netaarde en massa van de versterker is een veel gebruikte methode en heb ik al mijn versterkers gebruikt. Het "waarom" kan ik niet nader beantwoorden. Ik heb die vraag eens gesteld en de methode vd weerstand als antwoord gehad.
Het chassis ligt direct aan de netingang geaard met de netaarde.

Voedingsaarde.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 16 nov 2018, 9:41

Misscchien dat Anne dit weet Willy ?
Ik heb het er natuurlijk gewoon in de print erin maar het waarom vind ik interesant :D
Edit 10:21
Willy op de print zitten een stuk of 5-6 gnd soldeer eilandjes moet daar MeetPunt printpaaltjes in ?.
En R9 op de Print daar is een grote afstand tussen de eilandjes moet daar 1 Watt in oid of is dat om het aardspoor eronder te overbruggen
De 2 Gaten voor een kabel onder de print
Waar moeten die kabels heen , ik heb er eigenlijk helemaal nog niet naar gezocht :oops:
Maar het schiet me opeens te binnen :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 16 nov 2018, 11:36

Bert61 schreef:Misscchien dat Anne dit weet Willy ?
Ik heb het er natuurlijk gewoon in de print erin maar het waarom vind ik interesant :D
Ik denk dat het er mee te maken heeft dat het niet zo goed is van de voedingsaarde zwevend te houden t.o.v. chassis.
Edit 10:21
Willy op de print zitten een stuk of 5-6 gnd soldeer eilandjes moet daar MeetPunt printpaaltjes in ?.
Dat is idd de bedoeling omdat dat makkelijker is om verschillende spanningen tegelijk te meten en heb je meteen de aarde pennen aan de buitenkant vd print zonder dat ze tegen buizen kunnen aanleunen.
Alle andere meetpunten zijn voorzien van een tekst MP... en moeten ook van die meetpennen worden voorzien.

En R9 op de Print daar is een grote afstand tussen de eilandjes moet daar 1 Watt in oid of is dat om het aardspoor eronder te overbruggen
R1 en R9 zijn 2W weerstanden, vandaar een grotere steek.
De 2 Gaten voor een kabel onder de print
Waar moeten die kabels heen , ik heb er eigenlijk helemaal nog niet naar gezocht :oops:
Maar het schiet me opeens te binnen :D

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4695
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Bert61 » vr 16 nov 2018, 11:40

Willy_61 schreef:
Bert61 schreef:Misscchien dat Anne dit weet Willy ?
Ik heb het er natuurlijk gewoon in de print erin maar het waarom vind ik interesant :D
Ik denk dat het er mee te maken heeft dat het niet zo goed is van de voedingsaarde zwevend te houden t.o.v. chassis.
Edit 10:21
Willy op de print zitten een stuk of 5-6 gnd soldeer eilandjes moet daar MeetPunt printpaaltjes in ?.
Dat is idd de bedoeling omdat dat makkelijker is om verschillende spanningen tegelijk te meten en heb je meteen de aarde pennen aan de buitenkant vd print zonder dat ze tegen buizen kunnen aanleunen.
Alle andere meetpunten zijn voorzien van een tekst MP... en moeten ook van die meetpennen worden voorzien.

En R9 op de Print daar is een grote afstand tussen de eilandjes moet daar 1 Watt in oid of is dat om het aardspoor eronder te overbruggen
R1 en R9 zijn 2W weerstanden, vandaar een grotere steek.
De 2 Gaten voor een kabel onder de print
Waar moeten die kabels heen , ik heb er eigenlijk helemaal nog niet naar gezocht :oops:
Maar het schiet me opeens te binnen :D


Dat met R9 klopt niet dan
Dat moet ik vanmiddag na zien
R9 daar kan ik er maar 1 op de print vinden Willy
Zie de foto
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12102
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 nov 2018, 11:47

Bert61 schreef:Misscchien dat Anne dit weet Willy ?
Ik heb het er natuurlijk gewoon in de print erin maar het waarom vind ik interesant :D
Is een andere manier om brom te vermijden bij aansluiten van ander toestel.Beperkt de stroom door de massaverbinding bij spanningsverschil ipv voorkomen dat spanningsverschil stroom kan veroorzaken.Je kunt die weerstand ook vervangen door twee diodes (parallel tegen elkaar in).
Deze manieren vereisen wel dat de heleboel geïsoleerd in de kast zit.
En R9 op de Print daar is een grote afstand tussen de eilandjes moet daar 1 Watt in oid of is dat om het aardspoor eronder te overbruggen
In het schema ingekleurd als 5W weerstand (zoals ook R1), dus een wat groter soort, 2W is in beide gevallen idd ook genoeg.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Willy_61
Berichten: 989
Lid geworden op: di 05 aug 2014, 12:51
Locatie: Mol, België

Re: Compacte buizenversterker CTA 4.0

Berichtdoor Willy_61 » vr 16 nov 2018, 11:48

gemeenschappelijk deel versterkersprint.jpg


R1 en R9 zijn gemeenschappelijk voor de ganse versterkerprint en komen dus maar 1x voor.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Majestic-12 [Bot] en 1 gast