GU-50 Monoblokken

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11998
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Ah!buis » di 25 okt 2016, 16:11

Oef, da's één . Nog negen gaatjes te gaan ...
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » wo 26 okt 2016, 7:49

Wat mis ik hier? je kunt die buisvoet toch ook gewoon vasthouden en dan de gaten aftekenen zonder gaatjes in munten te gaan boren :?:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 26 okt 2016, 11:25

Dit gaat veel makkelijker als vast houden,dit verschuift niet en de buispositie is beter te bepalen.

Het verschil met andere buisvoeten is,dat deze op de plaat ligt en dus niet in een gat valt en zichzelf als het ware centreert.

Zoals op de bijgevoegde foto,s te zien is.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 26 okt 2016, 12:40

Heb dan nu ,door deze methode te gebruiken, de buisvoeten gelijk staan,probeer dit maar eens uit de losse pols met het handje.......... :proost:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » vr 25 nov 2016, 15:46

Even weer tijd gehad om wat aan dit project te doen.......... :mrgreen:

Om niet te veel schroefverbindingen op de bovenplaat te zien,maak ik gebruik van een ,,subframe,,,eigenlijk een tweede plaat onder de bovenplaat.

Verder bezig met het indelen van de ruimte in de kast d.m.v. alu schotjes,die ook het subframe op zijn plaats houd en tevens dient als bevestiging/afscherming/koeling voor de rest van de printen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » vr 25 nov 2016, 16:21

democles schreef:Om niet te veel schroefverbindingen op de bovenplaat te zien,maak ik gebruik van een ,,subframe,,,eigenlijk een tweede plaat onder de bovenplaat.


Barry kan dit waarderen :goedzo:

Maar ehh, mannen van de kale vlakte enzo, altijd buiten aan het werk, wordt dat niet wat frisjes :hide:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11998
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Ah!buis » vr 25 nov 2016, 16:39

Zo te zien komt er schot in de zaak :D
Moeten er niet wat gaten in om draden door te laten ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19124
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor ds23man » vr 25 nov 2016, 16:40

Barry2001 schreef:
democles schreef:Om niet te veel schroefverbindingen op de bovenplaat te zien,maak ik gebruik van een ,,subframe,,,eigenlijk een tweede plaat onder de bovenplaat.


Barry kan dit waarderen :goedzo:

Maar ehh, mannen van de kale vlakte enzo, altijd buiten aan het werk, wordt dat niet wat frisjes :hide:


Had hier vanochtend het ijs op de rioolpijpen staan.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » vr 25 nov 2016, 17:00

Moeten er niet wat gaten in om draden door te laten ?


Ja de gaten voor de bedrading moeten nog.

Kijk er eerst een tijdje tegenaan voordat ik ze boor.............. :mrgreen:

En ja, fris was het wel :?

MarcelvdG
Berichten: 572
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor MarcelvdG » di 13 dec 2016, 19:36

Links in de houten kast zit zo te zien een snap-in-schakelaar. Hoe krijg je die nu op een nette manier aan zo'n dik houten paneel bevestigd?

Of algemener, hoe monteer je potmeters, schakelaars, signaallamphouders en dergelijke die bedoeld zijn voor metalen panelen van een paar millimeter dik netjes aan een veel dikker houten paneel?

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » di 13 dec 2016, 19:51

Weet niet hoe demo het hier heeft gedaan, 2 voorbeelden hoe ik het ooit eens heb gedaan (natuurlijk niet gezegd dat dat de juiste weg is :idea: ) :

Drukschakelaar die-daar-eigenlijk-niet-voor-bedoelt-is in een 10mm dik front, lijmen. Dan ga je er vanuit dat íe nooit stuk gaat en er nooit weer uit hoeft :D

DSC00506.jpg


DSC00507.jpg


Mooiere oplossing, stukje uitzagen / frezen uit de houten kast en een alu plaatje bevestigen waar de connectoren / schakelaars inzitten:

DSC00837.jpg


DSC00838.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 14 dec 2016, 1:32

Links onderin zit de netantre,geen schakelaar dus.

Voor de rest doe ik het meestal als Barry al omschreef,,gat maken en plaatje er op met de onderdelen.

De eigenlijke schakelaar voor de 230v net, zit links onderin,,dat groene ding,,

Via een verleng stangetje zal de schakelaar aan de voorkant bedient worden.

Dit geeft het voordeel dat de 230v wisselstroom niet eerst door de halve kast hoeft te lopen als je een schakelaar op het frontje zou monteren.

Plaats later wel meer foto,s,maar ben nu eerst bezig de verschillende printen te bevestigen op het subframe,rekening houdend met de bedradings doorvoeren en de opstellingen. :think:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 14 dec 2016, 12:49

Aan/uit........ :mrgreen:

Het stangetje wordt later bevestigd aan de schakelaar m.b.v. een stukje krimpkous .

Heb voor die bevestiging ook wel eens schroef busjes gebruikt ,maar dan moet het stangetje echt loodrecht op de schakelaar staan voor een spanningsvrije werking,met krimpkous los je dat probleem op. :D

Zie laatste foto van mijn dac,waar ik hetzelfde gedaan heb met krimpkous.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op wo 14 dec 2016, 13:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10487
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor hannesie » wo 14 dec 2016, 13:03

:mrgreen: Het word steeds strakker van opzet, en mede door de schotjes, heb je wel weer meer plaats om het daar ook te bevestigen.
:think: Er is over nagedacht.
Hans

MarcelvdG
Berichten: 572
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor MarcelvdG » wo 14 dec 2016, 13:28

democles schreef:Aan/uit........ :mrgreen:

Het stangetje wordt later bevestigd aan de schakelaar m.b.v. een stukje krimpkous .

Heb voor die bevestiging ook wel eens schroef busjes gebruikt ,maar dan moet het stangetje echt loodrecht op de schakelaar staan voor een spanningsvrije werking,met krimpkous los je dat probleem op. :D

Zie laatste foto van mijn dac,waar ik hetzelfde gedaan heb met krimpkous.


Knap bedacht! Ik kende de methode met schroefbusjes wel uit apparatuur uit de jaren zeventig, toen bruingoed nog bruin was, maar dat je het ook met krimpkous kan doen om minder last te hebben van kleine afwijkingen van de positie van de stang had ik me nooit gerealiseerd.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9229
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » wo 14 dec 2016, 13:32

hannesie schreef::mrgreen: Het word steeds strakker van opzet, en mede door de schotjes, heb je wel weer meer plaats om het daar ook te bevestigen.
:think: Er is over nagedacht.


Vind ik ook. Duidelijke evolutie te zien in de bouwsels van Demo, compliment daarvoor :goedzo:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » do 15 dec 2016, 0:41

Knap bedacht! Ik kende de methode met schroefbusjes wel uit apparatuur uit de jaren zeventig, toen bruingoed nog bruin was, maar dat je het ook met krimpkous kan doen om minder last te hebben van kleine afwijkingen van de positie van de stang had ik me nooit gerealiseerd.


Alleen Bouwers begrijpen wat je schrijft,dank U :goeie: :goeie:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4562
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » do 15 dec 2016, 11:09

Die schroefbúsjes daar sloopte ik een oude potmeter voor werkt perfect
Wel met moer ,het lijkt of elke potmeter of toglle switch zijn eigen unieke schroefdraad heeft. :evil:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11998
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Ah!buis » do 15 dec 2016, 11:17

Bert61 schreef:Die schroefbúsjes daar sloopte ik een oude potmeter voor werkt perfect
Wel met moer ,het lijkt of elke potmeter of toglle switch zijn eigen unieke schroefdraad heeft. :evil:

En dan heb je nog assen van ¼" , 6mm en 4mm :shock: :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4562
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » do 15 dec 2016, 13:06

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Die schroefbúsjes daar sloopte ik een oude potmeter voor werkt perfect
Wel met moer ,het lijkt of elke potmeter of toglle switch zijn eigen unieke schroefdraad heeft. :evil:

En dan heb je nog assen van ¼" , 6mm en 4mm :shock: :lol:
Anne

Gelukkig maakt het niet uit log lin :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Kappa7 » vr 16 dec 2016, 22:35

MarcelvdG schreef:Links in de houten kast zit zo te zien een snap-in-schakelaar. Hoe krijg je die nu op een nette manier aan zo'n dik houten paneel bevestigd?

Of algemener, hoe monteer je potmeters, schakelaars, signaallamphouders en dergelijke die bedoeld zijn voor metalen panelen van een paar millimeter dik netjes aan een veel dikker houten paneel?

Ik boor eerst met een 35mm vleugel boor van binnen naar de voorzijde tot er ongeveer nog een kleine cm aan hout over is.
Dan kan je het frontpaneel omdraaien en met de juiste maat door boren.
Het is dan wel zaak om eerst eens de lengte van je schacht op te meten zo dat je weet hoeveel materiaal je moet laten staan.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » vr 16 dec 2016, 23:25

Gaat goed als je de ruimte hebt om de boormachine+boor er recht op kan in zetten, binnenin de kast,dat wordt dan een grote kast, of alles van te voren boren en plannen,voordat de kast gedeuveld/geplakt wordt.

Met houten kasten, die handmatig in elkaar gezet worden is er meestal enige speling en is boren of bevestigen vanaf de buitenkant beter/flexibeler .

Dus prefereer ik ,,het gat met het plaatje,, voor de bevestigingen.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » vr 16 dec 2016, 23:44

Nog iets,nu we het over gaten boren hebben......... :mrgreen:

Stel je hebt je houten kast klaar =D>

En je moet een gat boren loodrecht op de kast?

Dan kun je een boorkolom gebruiken :-s

Maar dit heeft ook beperkingen,gebruik nu dit dingetje voor vlakke 90graden boringen en deuvels,werkt perfect. (kost weinig :D )

Zie de foto van de aan/uit stang op de schakelaar. Gat voor de doorvoer hier mee geboord. :D

Wat je allemaal doet voor het juiste gaatje :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Kappa7 » za 17 dec 2016, 0:00

democles schreef:Gaat goed als je de ruimte hebt om de boormachine+boor er recht op kan in zetten, binnenin de kast,dat wordt dan een grote kast, of alles van te voren boren en plannen,voordat de kast gedeuveld/geplakt wordt.

Met houten kasten, die handmatig in elkaar gezet worden is er meestal enige speling en is boren of bevestigen vanaf de buitenkant beter/flexibeler .

Dus prefereer ik ,,het gat met het plaatje,, voor de bevestigingen.

Die gaten boor je toch voooor dat je de kast in elkaar gaat zetten.
Gewoon goed nadenken en uitwerken waar alles moet komen dan kan je het grootste deel van alle gaten al maken voor dat de montage begint.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3517
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » za 17 dec 2016, 0:09

Ik probeer flexibel te blijven en zoek daarom naar andere mogelijkheden.
Vandaar deze aanpak.
Ik ben niet iemand die alles tot in de punten plant,en later tot de conclusie komt dat het anders moet,maar door de planning beperkt wordt hierin.

Vandaar, Democles en geen Damocles................ :mrgreen:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bert61, CCBot en 0 gasten