GU-50 Monoblokken

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » di 24 jul 2018, 17:04

Je kunt voor alle weerstanden ½watters nemen, evt de kathode en schermrooster-weerstanden eindbuizen 1W.
De automaat is tevreden met ¼W, behalve de 33k naar de V-, daar 1W.
Anne


Ik vond nog 33K 0,6W (250v) is dat ook goed?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11991
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Ah!buis » di 24 jul 2018, 19:14

democles schreef:
Ik vond nog 33K 0,6W (250v) is dat ook goed?
Moet kunnen.
Ik vond ½W iets aan de lage kant, dan maar 1W genoemd wat weer wat veel is.
Gangbare waardes zijn steeds het dubbel van de vorige 0,125W , 0,25W , 0,5W , 1W , ... vandaar.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » di 24 jul 2018, 19:18

:goedzo:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 25 jul 2018, 17:28

Even een tijdje met die Fase print aan het schuiven geweest :-k

Wilde eigenlijk de buisvoeten niet meer op de print maar los.

Als ik dan het schema bekijk kan ik er twee dingen uitlichten,,het transistoren gebeuren,,. :shock:

Als we dat nu als componenten op een klein printje maken,dan kan de rest vrij bedraad worden en ben ik voor de plaatsing van de

voorbuis voeten niet meer gebonden aan een print met vaste plek voor de buis voeten. :D

Oke werk aan de winkel................ :mrgreen:

printjes 3x3cm en 5x5cm
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9225
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » wo 25 jul 2018, 17:54

Je houdt niks over. Kun je eigenlijk net zo goed bij op de bias controller zetten dan toch?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 25 jul 2018, 18:15

Wil deze dingen dicht bij de voorbuizen,de biasautomaat is enkel voor de eindbuizen en komt ergens aan de wand.

Hou nog genoeg over :lol:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9225
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Barry2001 » wo 25 jul 2018, 18:19

Ok. En de bias controller is ook al een bestaande print natuurlijk, of maak je er zelf nog 1?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 25 jul 2018, 18:23

Is al geëtst,eigen print,speciaal voor monoblok.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op vr 27 jul 2018, 0:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4550
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » wo 25 jul 2018, 20:29

Misschien nog een print monoblok biasautomaat erbj ontwerpen met al die files erbij
Ik zal de vraag op Topic Biasautomaat plaatsen Barry Demo
En op sturen naar Thailand zal ik dan ook deze keer weer doen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 25 jul 2018, 20:54

Wacht nog maar even Bert, eerst maar eens kijken of ik beide printen gelijk krijg,kwa spanningen,daarna kan er altijd verder ontworpen worden :lol:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » wo 25 jul 2018, 21:05

Dit is wat er klaar is.

Bias printen 4x ,1 mislukt :evil: ,maar ik heb er maar 2 nodig :lol:

Relais print en gloei/hoogspanningsprint.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » do 26 jul 2018, 21:07

Alle printen voor twee Monoblokken geëtst en geboord,morgen solderen........... :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4550
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » do 26 jul 2018, 21:54

Is weer netjes Demo :goedzo:
Zat je fase draaier ook niet op print ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » do 26 jul 2018, 22:26

Nee, heb dat veranderd,geen fase print maar gewoon ouderwetse buisvoeten met twee kleine ondersteunende printjes voor het transistor gebeuren.

Zo ben ik niet meer gebonden aan de plaatsing van de voorbuizen en ben ik van de printvoeten af. :D

Wordt dus semi vrij bedraad deze keer.

Even naar boven scrollen en dan wordt het wel duidelijk........... :lol:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4550
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » vr 27 jul 2018, 18:04

democles schreef:Nee, heb dat veranderd,geen fase print maar gewoon ouderwetse buisvoeten met twee kleine ondersteunende printjes voor het transistor gebeuren.

Zo ben ik niet meer gebonden aan de plaatsing van de voorbuizen en ben ik van de printvoeten af. :D

Wordt dus semi vrij bedraad deze keer.

Even naar boven scrollen en dan wordt het wel duidelijk........... :lol:

Ja een heel druk schema en dat is nu passen en meten om het netjes te verdelen :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » za 28 jul 2018, 2:15

Ja een heel druk schema


Nee,peanuts :wink:

Probeer flex. te zijn in de ontwerpen een combinatie van twee werelden is misschien de oplossing :D

Persslot is de beste oplossing de eenvoud. :-s

En dat krijg je met de instelling een complex geheel er uit te halen en dat neer te zetten als een component :shock:

En dan wordt de verdere verwerking in de opbouw niets meer of minder dan het plaatsen van, b.v. een weerstand of condensator.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » za 28 jul 2018, 19:44

Alle printjes gereed.

Timers en relais getest,die doen het :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » zo 29 jul 2018, 3:46

Beetje virtueel aan het schuiven geweest voor een betere ruimte beleving :lol:

Hier gaat het me vooral om de ruimte tussen de voorbuizen.

Dit is maar een summier tekeningetje,maar geeft me wel inzicht of ik nog ruimte heb voor de steuntjes van de rest van de onderdelen. :wink:

En hoe groot het subframe wordt.

Kast ruimte 30x30cm met bekisting iets van 35x35cm buitenmaat.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4550
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » zo 29 jul 2018, 10:48

Dat is knap zo met sprint :shock: Super O:) =D> =D> =D> =D>
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11991
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Ah!buis » zo 29 jul 2018, 10:55

Waar moet de gloeivoorziening van de eindbuizen zitten :?
democles schreef:Beetje virtueel aan het schuiven geweest voor een betere ruimte beleving :lol:
Ieder z'n lol in de nacht :sure:
sch.jpg
Kast ruimte 30x30cm met bekisting iets van 35x35cm buitenmaat.
Dat wordt een versterker in beton :rock: :lol:
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Ah!buis op zo 29 jul 2018, 13:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4550
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor Bert61 » zo 29 jul 2018, 11:56

Ja neem nog een trekje :rofl: dan komt alles goed :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10485
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor hannesie » zo 29 jul 2018, 12:04

Als je nu de 2 trafo's links en rechts op/van de print zet, past het beter op de plank. Slanke opzet, kan dus ook. :-"
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » zo 29 jul 2018, 12:30

Waar moet de gloeivoorziening van de eindbuizen zitten :?


Ja dat was een puntje,trafo,s dus op de bovenplaat anders geen ruimte voor de 12,6v gloeitrafo.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor democles » zo 29 jul 2018, 12:53

hannesie schreef:Als je nu de 2 trafo's links en rechts op/van de print zet, past het beter op de plank. Slanke opzet, kan dus ook. :-"


Maar wel lang dan +- 55cm :shock:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 10485
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: GU-50 Monoblokken

Berichtdoor hannesie » zo 29 jul 2018, 13:10

Hoe breed je boekenkast? :mrgreen:
Het zal dan 18 cm max. diep worden? :kwijl:
Hans


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Willy_61 en 0 gasten