nog een PHONODUDE

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 24 jul 2016, 18:10

Dit is een splitsing van een ander topic.

Hier wil ik na meer dan een jaar de Phonodude eindelijk afwerken.

Maar vooraleer verder te gaan heb ik op diyaudio van een lid hier (denk ik toch :oops: ) een schakeling gevonden met een toch wat aparte voeding .
http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... ition.html
Dus wat zijn de ideeën hier over ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 jul 2016, 19:09

De C5 van de Dude-voeding ontbreekt.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 24 jul 2016, 19:36

Ben niet volledig mee Anne,

in het schema dat ik heb zit er geen C5 ?

PhonoDude-2014-voeding.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 jul 2016, 20:05

Helemaal onderin
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 24 jul 2016, 20:10

Oeps, ja, was bij de hoogspanning aan het kijken.

Maar werkt dit of is de Maida regulator beter ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 19147
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Pjotr » zo 24 jul 2016, 20:17

Als ik het zo bekijk doen die 10 Henry's bar weinig bij de weinige stroom die de PD trekt. Beschermd hooguit de EZ81 tegen de brute C7.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 jul 2016, 20:27

ronnydepony schreef:Oeps, ja, was bij de hoogspanning aan het kijken.

Maar werkt dit of is de Maida regulator beter ?

Gaat niet om het regelgebeuren.In het schema van de visboer is de gloei zonder meer zevend.
Dick zet er die C tussen, is zeker nodig (minstens).
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » ma 25 jul 2016, 9:36

nog een vraagje,
in de Maida regulator gepost bij Phonodude on steriods zit er een diode die ik enkel in SMD vind, nl. SMA6J10A.
Is dit ook in een gewone versie te vinden ?
Maida21-2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3934
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » ma 25 jul 2016, 10:06

Deze zal het er prima doen hoor.
Het is gewoon een 10V zener en die kan je in veel soorten en maten vinden.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » ma 25 jul 2016, 10:55

Die diode heeft eigenlijk nooit wat te doen.Enkel C4 ontladen bij kortsluiting van de uitgang.
Of de diode van Kappa in zo'n geval de piekstroom overleeft ??
Zou zoiets moeten zijn, https://www.eoo-bv.nl/bzx70-25w/9206-bzx70-c20.html
hoewel deze (minder dikke)https://www.eoo-bv.nl/zener-13w/6464-zen-1-3w-20v.html het denk ik ook wel uithoud.
Wel eigenaardig, het typenr is een 10V en de tekst heeft 't over 20V.Kan alle twee.
Wel wat overdreven moeilijk gedaan.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » vr 29 jul 2016, 18:55

Ondertussen nog een type gevonden
maida pmillett.jpg

maida2.png


en de "originele" Maida
Maida21.jpg

maida 1.png


over de waardes van de "originele" zie ik wel nogal wat afwijkingen, iemand een idee wat bruikbaar is voor de phonodude ?

en welke is aan te raden ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Fokko
Berichten: 605
Lid geworden op: zo 22 jul 2007, 18:44
Locatie: Groningen

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Fokko » vr 29 jul 2016, 19:16

Hoi Ronny,

Dat is niet de orginele. Dat is de 21st Maida Regulator van Tom Christiansen. Deze maakt gebruikt van IC's en is een stuk efficienter dan de echte orginele Maida.

Cheers,
Fokko
Afbeelding

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » vr 29 jul 2016, 20:40

OK, heb de stoute schoenen maar aangetrokken en zo'n printje besteld, is wel aan de prijzige kant maar we zien wel.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Fokko
Berichten: 605
Lid geworden op: zo 22 jul 2007, 18:44
Locatie: Groningen

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Fokko » vr 29 jul 2016, 21:22

De winst van de tweede versie zit hem vooral in de layout van de print. De print is wel wat prijzig, maar dan ook 'Made in the USA' ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » zo 31 jul 2016, 14:35

ronnydepony schreef:Ondertussen nog een type gevonden
maida pmillett.jpg
maida2.png

en de "originele" Maida

over de waardes van de "originele" zie ik wel nogal wat afwijkingen, iemand een idee wat bruikbaar is voor de phonodude ?

en welke is aan te raden ?

En van diie "originele" heb ik er een met weer andere waardes :(
Maida21.jpg
Het komt allemaal wat experimeteel over.
En ik vermoed dat de regelaar 't onbelast ook niet goed doet, komt hier gelukkig niet voor.
Waarom niet de schakeling die Ray al vaker heeft toegepast, helemaal geen IC's
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 10:59

Als ik die van Ray neem kom ik op volgende lay-out uit :
Supply RNT400.png
Supply RNT400-2.png

opmerkingen zijn steeds welkom
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9401
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » di 02 aug 2016, 12:08

Post het schema dat je gebruikt hebt als input er eens bij Ronny? Die je zelf getekend hebt bedoel ik.

In elk geval zit de BC556 verkeerd om, footprint fout. Gaat niet werken zo.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 12:14

Is Eagle-file dat ik heb gebruikt zoals Ray het geplaatst heeft hier.
Supply RNT400 schema.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9401
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » di 02 aug 2016, 12:17

Ja pcies, schema symbool is goed, footrpint zit verkeerd om. Je hebt nu de emitter aan de uitgang zitten.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 12:43

Dat komt door die Amerikanen, doen 't omgekeerd :shock:
AmOm.jpg
Voor P1 een veel dikkere nemen, of instellen en dan vervangen door een vaste weerstand (1W).
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 13:22

en vernieuwd, P1 of R12 hier is nu een 1W type en BC556 aangepast
Supply RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 13:32

Aansluiting voor de trafo is mis bij Ray z'n schema.Kijk maar bij de paarse uitgave.
De serieweerstanden met de gelijkricht diodes hoeven niet(6E8), vermoedelijk een rest van een simulatie (trafo-weerstand)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 15:49

Bedankt Anne :goeie:
Dan kom ik op het volgende uit :
Supply RNT400 schema.png
Supply RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12174
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 16:35

Wil niet erg lukken met die transistor.Nu zijn emitter en basis nog verwisseld ! Basis zit in 't midden.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 18:17

Nu dan ? :mrgreen:
Supply RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs Site Explorer [backlinks checker], CCBot en 1 gast