nog een PHONODUDE

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 18:29

Eh, ja... tenzij Barry nog wat heeft ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 19:35

Dan heb ik nog 2 optie's ;
grondvlak bovenaan of onderaan ?
Supply RNT400-2.png
Supply RNT400-3.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 21:19

Grondvlak aan de bovenkant lijkt me wel makkelijker solderen.Een deel zou ik toch weglaten, heeft geen nut en hoge spanning ertussen waar de onderdelen erdoor steken, je hebt zo een sluiting.En dan ben je ook verplicht om de minverbinding gelijkrichter-dikke elco te leggen zonder parasitaire aftakkingen (via 't grondvlak)
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 21:39

Zoiets Anne ?
Supply RNT400-2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 02 aug 2016, 21:44

Zoveel hoefde er nou ook weer niet af. Was vooral rond de ingangsspanning en de mosfet.
De verbinding gelijkrichter-elco zou eigenlijk eerst de elco moeten tegenkomen en dan pas naar de rest.Is wel muggezifterij hoor, een grondvlak is een flinke geleider.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9423
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » di 02 aug 2016, 21:46

Gewoon weglaten dat gndvlak, gnd met een spoor doorverbinden. kijk eens wat een kleine clearance je hebt naar de andere potentialen toe.. En als je toch perse een vlak wilt gebruiken, kan wel, dan de clearance veel groter maken.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 21:48

Verbinding naar elco omgelegd
Supply RNT400-2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 22:00

OK, zonder grondvlak kom ik uit op zo iets
Supply RNT400-2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9423
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » di 02 aug 2016, 22:16

Gndvlak doet hier niks, en je hebt zo een betere scheiding tussen de potentialen, ik vind die laatste beter.. Nog 1 ding, beetje nice to have, silk van de elco's: de + zou je buiten de outline van de elco kunnen zetten. Zie je na montage nog of de elco's goed om zitten. Nou merk je dat zowiezo wel bij die spanning als ze niet goed zitten :mrgreen: maar niet op de manier die je wilt.

Die sporen onder het koelblok, is blauw bottom? Zit de FET geisoleerd aan het koelblok? Evengoed denk ik niet wenselijk dat het koelblok 1 van de sporen raakt. Zit wel soldeermasker op, maar dat is geen isolator. Als rood de top zijde is dat spoor bij de diodes nog iets naar links trekken, dan is het opgelost.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 02 aug 2016, 22:45

Dat van die elco's snap ik maar met een beetje verstand :D ; OK heb er extra tekst bijgevoegd
blauw is bottom dus dit is geen probleem als het onder het koellichaam loopt.
heb de diodes wat opgeschoven en nu loopt rood wat top is naast het koellichaam
Supply RNT400-2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9423
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » wo 03 aug 2016, 12:33

Ik bedoelde eigenlijk gewoon een '+' net buiten de outline van de elco, zo zie je het nog niet goed. Maar maakt ook niet zoveel uit, wat je zelf wilt. In de industrie worden ook nog steeds de handgesoldeerde componenten (pin through) op de print van polariteit voorzien.

En zo zie je maar, ook met 'een beetje verstand', een eenvoudig bordje als dit, je zit zo alweer aan 2 x een foute footprint om maar es wat te noemen.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » wo 03 aug 2016, 12:46

Barry2001 schreef:En zo zie je maar, ook met 'een beetje verstand', een eenvoudig bordje als dit, je zit zo alweer aan 2 x een foute footprint om maar es wat te noemen.
Om ook nog 's wat te noemen (en lastig te wezen :-$ ), waarom moet zo'n "eenvoudig bordje" eigenlijk tweezijdig :?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9423
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » wo 03 aug 2016, 12:48

Waarom niet? Je betaald voor minimaal 2 lagen :lol:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » wo 03 aug 2016, 14:41

Da's waar een foutje is rap gebeurd voor een leek als ik :sure:

Het gaat enkellaags, en de + is ook toegevoegd :
Supply RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » wo 03 aug 2016, 17:25

Laat ik nog 's lastig doen :twisted:
Waarom niet zo ?
SupplyRNT400.png
U dacht dat dat (wat) overdreven is :?
Er zijn elco's om 't nog mooier te maken :D , zo dus
SupplyRNT400b.png
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 04 aug 2016, 11:47

Dan is er nog een probleempje ,
de trafo van de phonodude heeft als uitgang "250-0-250"
Mag ik dan die voeding zo aansluiten ?
rnt400-2.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3934
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » do 04 aug 2016, 12:02

Nee !! [-X :hide:
Dit geeft direct kortsluiting.
Je hebt eigenlijk maar 2 diodes nodig.
Knipsel.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 04 aug 2016, 13:29

Zo dus,
rnt400-2a.JPG
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 04 aug 2016, 18:12

OK, mits een kleine aanpassing moet dit zo lukken ; denk ik.
Ook P1 180 graden zodat het iets makkelijker wordt om de spanning te regelen.
Supply RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3934
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » do 04 aug 2016, 18:53

Op deze manier kan je de buitenste 2 diodes laten vervallen die doen nu niets.
Je hebt een trafo met een middenaftakking waardoor er telkens maar de helft van de trafo gebruikt wordt.
Zou je een trafo hebben met een enkele wikkeling van 250V dan zijn die buitenste diodes wel nodig.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 04 aug 2016, 19:32

Je mag niet alleen D1 en D2 laten vallen, ze moeten er uit bij een trafo met middelpunt.
Ze zouden nml. parallel met de trafo komen en elk één fase kortsluiten.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 04 aug 2016, 21:54

OK, maar als ik de print eventueel universeel wil houden, dan klopt het wel ?

Voor de phonodude laat ik de diodes eruit.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » vr 05 aug 2016, 11:09

Dan nu de print voor de phonodude zelf :
phonodude.png


Is nu nog met een klein grondvlak, maar als dit ook problemen kan geven dan pas ik het wel aan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3934
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » vr 05 aug 2016, 12:42

Hier wil je juist een zo veel mogelijk aan een gesloten grondvlak hebben.
Tevens is het dan handig om dan ook aan de achterzijde zo veel mogelijk grondvlak te houden.
Wel goed door nagelen met via's

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » vr 05 aug 2016, 12:53

Zet pin 5 van de 5670 ook maar aan massa, is een inwendige afscherming.
Als je het spoor naar pin 6 wat dunner maakt (gaat toch maar heel weinig stroom door) komt ie, met de hoge spanning, wat minder dicht bij de andere pinnen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: audiofreak10, CCBot en 2 gasten