nog een PHONODUDE

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » vr 05 aug 2016, 14:57

OK, pin 5 ligt aan massa en spoor pin 6 is smaller .
Zowel boven- als onderkant hebben nu een grondlaag.
rest enkel nog versie 1 of versie 2 ?
phonodude 2.png
phonodude.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » wo 19 okt 2016, 19:48

Ondertussen zijn de printen van de Phonodude ook klaar :
DSC01828.JPG
DSC01829.JPG
DSC01830.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » wo 19 okt 2016, 23:17

OK, zoals je kan zien heb ik door de nieuwe ontwikkelingen de 6.3V uitgang over van de trafo.
phonodude2.JPG
Kan ik dit open laten ?
Indien niet , wat is een simpele oplossing?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 11:24

Vandaag aan de bekabeling begonnen.

Mijn vraag is nu , kan ik die voeding van Ray uittesten zonder belasting ?
Indien niet , wat is een simpele oplossing zonder eerst aan te sluiten op de printen ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 27 okt 2016, 13:59

Moet geen probleem zijn.Per slot, voordat de buizen opwarmen, is ie ook zonder belasting.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 14:12

Bedankt Anne.
Rest mij nog enkel mag die 6.3V van de trafo ongebruikt blijven ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 884
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Jan Geert » do 27 okt 2016, 14:34

Natuurlijk, geen probleem
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 15:52

Eerste test gedaan en gloeispanning werkt, kan ik makkelijk afregelen op 12.6 V.

Maar die RNT400 oscilleert tot en met en zelfs heel goed hoorbaar.
Nochtans die buitenste diodes weggelaten :
Supply%20RNT400.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 27 okt 2016, 16:46

Raar, zit toch ergens iets mis.Ray heeft zo'n ding in gebruik (weet 't want hij had een wat te lichte potmeter verbrand) en die gaat goed.
Eerst 's eten (net gebracht, is hier vroeg) dan 's kijken of er een mogelijkheid is tot oscilleren bij deze simpele schakeling.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 16:56

Ondertussen gevonden, had een diode verkeerd geplaatst :oops:

Uitgangsspanning is nu afgeregeld op 320V en B+ is 308V en B++ 307V.
Denk dat dit goed is.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 27 okt 2016, 19:27

Gelukkig geen fatale fout.Zener omgekeerd ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 20:02

Neen, een van de ingangsdioden , was blijkbaar niet heleaal wakker :mrgreen: :rofl:
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 27 okt 2016, 20:05

Oei, da's heel ongezond voor de twee diodes en de trafo.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 27 okt 2016, 21:12

Het heeft het gelukkig allemaal overleefd
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9232
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Barry2001 » do 27 okt 2016, 22:07

Dan heb je de trafo kortgesloten :D Goed dat alles heel is gebleven.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 06 nov 2016, 15:49

Phonodude werkt :yeah:

Alleen heb ik 2 problemen :
1 is brom; als er muziek speelt is het bijna onhoorbaar,nu heb ik wel van die afdekkappen besteld, maar worden de buizen dan niet te warm als alles binnen in een kast is gemonteerd.
zien jullie nog problemen die brom kunnen veroorzaken ?
2 de uitgang is nogal redelijk luid , is aangesloten op een versterker en moet die praktisch maar tussen 1/4 en 1/2 opendraaien, kan dit gemakkelijk worden aangepast ?
DSC01834.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » zo 06 nov 2016, 16:28

ronnydepony schreef:Phonodude werkt :yeah:

Alleen heb ik 2 problemen :
1 is brom; als er muziek speelt is het bijna onhoorbaar,nu heb ik wel van die afdekkappen besteld, maar worden de buizen dan niet te warm als alles binnen in een kast is gemonteerd.
zien jullie nog problemen die brom kunnen veroorzaken ?
Die buizen worden niet zo heet.Enkel de gelijkrichter iets meer.
Of die kappen veel verschil zullen maken ? Waar de brom vandaan komt is wat zoekwerk, ziet er zo niet slecht uit.
2 de uitgang is nogal redelijk luid , is aangesloten op een versterker en moet die praktisch maar tussen 1/4 en 1/2 opendraaien, kan dit gemakkelijk worden aangepast ?

R15 (12k) overbruggen bijv. Wordt de brom misschien gelijk ook minder.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 06 nov 2016, 16:52

Volgens Dick zijn site kunnen die kappen ongeveer 15dB schelen in brom
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » zo 06 nov 2016, 16:56

Op de originele voeding zit nog een condensator van 470µF, met de voeding van Ray die ik nu gebruik, moet die er nog bij of niet ?
PhonoDude-2014-voeding 2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 884
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Jan Geert » zo 06 nov 2016, 17:37

Die voeding vervangt zo te zien het hele Pi-filter (en de diodebuis), dus nee niet nodig. In feite is dat nu de 68uF uitgangselco achter de mosfet. C1 in de eagle file op pagina 1
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » zo 06 nov 2016, 22:37

Hoe heb je de aarde aangesloten die van je dt komt?
Ik zie een aardpunt die nu naar de randaarde lijkt tegaan.
Die moet je los maken en naar de 0 van beide printen brengen.
De randaarde met een diode brug aan de 0 hangen van je printen.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » ma 07 nov 2016, 18:51

sorry hoor maar wat die dt is begrijp ik niet.
Daarom een voorbeeld hoe ik alle massa's heb aangesloten :
phonodude 2.JPG

Dus waar ik het verkeerd heb aangesloten laat maar weten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3933
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Kappa7 » di 08 nov 2016, 21:32

De dt = draaitafel.
Je hebt nu alles op een centraal aardpunt aangesloten dat moet je wat uitelkaar trekken.
De behuizing en de randaarde kunen goed aanelkaar maar de aarde van je circuit kan je het beste scheiden met een weerstand van 100 ohm of een diode brug.
Verder zou ik de aarde van de voeding niet direct naar je centrale aardpunt laten lopen maar eerst naar je voedingsprinten en dan je versterker printen.
Vervolgens hang je dan het aardpunt van je versterker print aan je centrale aardpunt. Naar dit aardpunt gaat ook de draad die uit je dt komt.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1057
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » di 31 jul 2018, 20:19

Ik weet het , reeds een old-topic, maar mijn vraag is, bij het originele concept, welke stroom moet die 10Henry spoel kunnen verdragen ?
PhonoDude-2014-voeding.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12015
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » di 31 jul 2018, 21:10

ronnydepony schreef:Ik weet het , reeds een old-topic, maar mijn vraag is, bij het originele concept, welke stroom moet die 10Henry spoel kunnen verdragen ?
Zo'n dude verbruikt minder dan 2x 5mA.Een smoorspoel voor zeg 15mA is al ruim.
Een EZ81 die wel 150mA aankan is wel erg overdreven hier.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten