nog een PHONODUDE

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3747
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor RobertD » wo 01 aug 2018, 11:55

Volgens mij zijn de kleinste spoeltjes van AE al geschikt voor 50mA. Die voldoen prima.

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » wo 01 aug 2018, 12:37

Bedankt Anne,
wat zou je er dan in plaats van die EZ81 insteken ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » wo 01 aug 2018, 12:50

ronnydepony schreef:Bedankt Anne,
wat zou je er dan in plaats van die EZ81 insteken ?
De EZ90 of 6X4 met miniatuurvoetje (7pin) of EZ80 noval (9pin) danwel EZ40 en EZ41 rimlock (8pin)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4890
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Bert61 » wo 01 aug 2018, 14:20

Of 2x1N4007 :hide:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
211audio
Berichten: 77
Lid geworden op: di 27 mei 2008, 23:10
Locatie: Leidschendam

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor 211audio » wo 01 aug 2018, 15:58

Ik ga voor een 6X4WA, een 6X4 of een EZ90!

Phonodude.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3747
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor RobertD » do 02 aug 2018, 13:32

211audio schreef:Ik ga voor een 6X4WA, een 6X4 of een EZ90!

Phonodude.jpg


Draai je inmiddels alweer wat vinyl, Peter?

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 02 aug 2018, 15:43

Als je zo'n afschermkap gebruikt, worden de bevestigingen hier van dan aan massa aangesloten ?
afschermkap.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4890
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Bert61 » do 02 aug 2018, 15:54

ronnydepony schreef:Als je zo'n afschermkap gebruikt, worden de bevestigingen hier van dan aan massa aangesloten ?
afschermkap.png

Ja als de buisvoet met je massa is verbonden met de bevestigingsboutjes
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 02 aug 2018, 16:03

Dus, ik gebruik een print-buisvoet, dus dan hoeven de bevestigingen niet aan massa ?
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4890
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Bert61 » do 02 aug 2018, 16:24

ronnydepony schreef:Dus, ik gebruik een print-buisvoet, dus dan hoeven de bevestigingen niet aan massa ?

Sterker nog
je kan ze dan niet eens vastzetten , Dus dit werkt niet op die print buisvoeten en de vraag is werkt die afscherming wel als hij niet aan massa zit :?:
Edit
Kan je niet op de juiste steek een paar gaatjes in de print maken waar je met 6 kant messing afstand moeren die beugel waar je de afscherming op draait mee vast zet op een met aarde verbonden printbaan Ronny :!:
Edit :think:
Een metalen plaat overde print waar je die beugel van de buisvoet op vastzet en dat aan aarde ?
Dan gebruik je alleen die beugel en niet de voet welke erbij hoort :relax:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 02 aug 2018, 17:40

Om een voorlopig idee te geven, daar de printplaten zo goedkoop zijn in Thailand, dacht ik waarom er niet van profiteren en een Phonodude print ontwerpen waarbij enkel de trafo nog moet aangesloten worden.
Hier wil ik een beetje universeel denken en aansluitingen zowel kroonsteen als faston, met afschermkappen of niet;
andere suggesties steeds welkom als het bruikbaar is.
Een eerste idee van ontwikkeling zie je hier , print meet 150 op nog 250 mm, kostprrijs voor 10 stuks ongeveer 70€ ; dus voor 7€ kan je geen buil vangen voor zo'n print.
Volledig.png

kan het met 1 filament-voeding of neem ik liever 2, heb er denk ik nog net de plaats voor.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 02 aug 2018, 17:40

"op nog geen 250mm"
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12187
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor Ah!buis » do 02 aug 2018, 18:52

Ex-forumlid Koifarm had daar ook al 's iets voor getekend.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1060
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor ronnydepony » do 02 aug 2018, 19:08

Ik weet het Anne, is met moeite nog actief op diyaudio, had daar een ontwerp gestart wat mij wel aansprak, maar een jaar later stil niets.
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
211audio
Berichten: 77
Lid geworden op: di 27 mei 2008, 23:10
Locatie: Leidschendam

Re: nog een PHONODUDE

Berichtdoor 211audio » wo 08 aug 2018, 10:20

RobertD schreef:
211audio schreef:Ik ga voor een 6X4WA, een 6X4 of een EZ90!

Phonodude.jpg


Draai je inmiddels alweer wat vinyl, Peter?


Ha Robert,

Ja, ik heb een Pro-ject RPM 1.3 Genie staan een krat vol met LP's. Klinkt lekker, maar in tegenstelling tot wat veel liefhebbers roepen: niet altijd even goed als een hi-res digitale versie van hetzelfde album. Maar misschien moet je daar de 'duizenden euro versies' van de componenten voor gebruiken :wink: Ik heb mij wat 'luxe' betreft, beperkt tot het gebruik van Mundorf Silver-Gold voor de condensatoren en Takman weerstandjes.
amp.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, selcuk en 1 gast