Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
AatV
Berichten: 2750
Lid geworden op: wo 21 feb 2007, 18:33
Locatie: Delft

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor AatV » zo 21 mei 2017, 21:54

Wellicht mosterd na de maaltijd,maar als inspiratie een plaatje van de Red Amp (met KT88's) van forumlid Doppedoos uit een wat verder forumverleden Het chassis bestaat uit rood geanodiseerd aluminium.

doppedoos.jpg


groet,
Aat

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » zo 21 mei 2017, 23:06

Bedankt voor de inbreng AatV :goedzo:

Hoop binnenkort meer post van je te zien,is al weer een tijdje geleden :?

Altijd een goede inspiratie tussen zand en glaswerk :goedzo:

Morgen de laatste lagen op de kap zetten.

De bovenplaat is wel klaar nu.

En dan kan het hele feest opnieuw beginnen,.............. :mrgreen:
Laatst gewijzigd door democles op zo 21 mei 2017, 23:24, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8435
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Barry2001 » zo 21 mei 2017, 23:20

Doppedoos had een leuke presentatie toen in Breda. Daarna werd het stil, iemand nog contact met hem? ( laatst aktief op het forum een half jaar geleden zie ik)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » ma 22 mei 2017, 1:01

Tja, een KT dingetje op een rood U balkje :?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » ma 22 mei 2017, 14:49

Al vast wat in elkaar gezet.............. :mrgreen:
Bijlagen
bh2.jpg
bh3.jpg

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3091
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Bert61 » ma 22 mei 2017, 15:02

:goedzo:

Gebruikersavatar
Edwin68
Berichten: 221
Lid geworden op: za 01 apr 2017, 7:19
Locatie: Spijkenisse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Edwin68 » ma 22 mei 2017, 17:48

Dat begint er al aardig op te lijken. Ik heb zelf zilvergrijs hamerslag in gedachte voor de bovenplaat, maar ik moet zeggen dat zwart helemaal niet verkeerd is. :goedzo:
Ga je die aluminium condensatoren nog polijsten?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » ma 22 mei 2017, 20:30

Dank,

Nee de condensatoren blijven zo.

Vanavond de oren van de trafo er af gezaagd ,de bovenkant is nu vlak.

Voor een trafo met een EI 125 kern is het moeilijk om een kap te vinden, dan maar zo :?

De gaten zitten op 10x8cm en de omtrek van de trafo is 10x12cm.
Bijlagen
kiu1.jpg
ka1.jpg

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3091
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Bert61 » di 23 mei 2017, 9:16

democles schreef:Dank,

Nee de condensatoren blijven zo.

Vanavond de oren van de trafo er af gezaagd ,de bovenkant is nu vlak.

Voor een trafo met een EI 125 kern is het moeilijk om een kap te vinden, dan maar zo :?

De gaten zitten op 10x8cm en de omtrek van de trafo is 10x12cm.

Ja klopt die kappen zijn er niet,
ik kreeg een antwoord dat ik er zelf een stuk moest afslijpen , nou ja :think:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » di 23 mei 2017, 15:55

Trafo en smoorspoel geplaatst.
Bijlagen
der3.jpg
der4.jpg
der5.jpg

Gebruikersavatar
Edwin68
Berichten: 221
Lid geworden op: za 01 apr 2017, 7:19
Locatie: Spijkenisse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Edwin68 » di 23 mei 2017, 20:34

Schiet lekker op Peter. Voor je het weet staat hij te spelen. :goedzo:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » di 23 mei 2017, 20:49

Ja,moet nog twee printjes (diode print en timer) kwijt,zit er dus even een tijdje tegenaan te kijken :think:

En dan nog beslissen beide KT,s op 1 gloei of dubbel uitgevoerd?

Gebruikersavatar
Edwin68
Berichten: 221
Lid geworden op: za 01 apr 2017, 7:19
Locatie: Spijkenisse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Edwin68 » di 23 mei 2017, 21:25

democles schreef:En dan nog beslissen beide KT,s op 1 gloei of dubbel uitgevoerd?

Ik ga mijn gloei dubbel uitvoeren. Ik wil de optie open houden om een KT120 of KT150 toe te kunnen passen.
Ik wil de gloeibekabeling in elkaar vlechten, moet nog wel testen of dit even effectief is voor het onderdrukken van brom als twee paar getwiste kabels.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » di 23 mei 2017, 21:33

Vraagje, Anne

Als ik die 9v voor de timer volgens je tekening aansluit,kan ik dan de gloeibedrading nog gebruiken voor een KT88?
Bijlagen
12naar9.jpg
12naar9.jpg (22.67 KiB) 153 keer bekeken

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3091
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Bert61 » wo 24 mei 2017, 10:55

Edwin68 schreef:
democles schreef:En dan nog beslissen beide KT,s op 1 gloei of dubbel uitgevoerd?

Ik ga mijn gloei dubbel uitvoeren. Ik wil de optie open houden om een KT120 of KT150 toe te kunnen passen.
Ik wil de gloeibekabeling in elkaar vlechten, moet nog wel testen of dit even effectief is voor het onderdrukken van brom als twee paar getwiste kabels.

De gloeidraad wikkeling is 4A en 1 kt120 trekt volgens tungsol 1.95A

Alleen moet er geen andere buizen bij zitten

Gebruikersavatar
Edwin68
Berichten: 221
Lid geworden op: za 01 apr 2017, 7:19
Locatie: Spijkenisse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Edwin68 » wo 24 mei 2017, 13:01

Bert61 schreef:De gloeidraad wikkeling is 4A en 1 kt120 trekt volgens tungsol 1.95A

Dat klopt Bert, maar dan zit je ook tegen de limiet. Dan gebruik ik liever een voedingstap per buis.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3091
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Bert61 » wo 24 mei 2017, 13:46

Ik heb Mn Poolse trafo op vollasr getest een halfuur lang Hand warm. :yeah:
Waarschijnlijk is die buizenvoedings trafo die ik bij EOO gekocht heb een goedkope uitvoering geweest van AE
Dus ik maak me geen zorgen om die trafo,s die jullie gebruiken.
Alleen Anne vind de vraag niet meer terug van Peter
betreffende de 1.5 gloeidraad wikkeling om de 6.3 en 3.15 volt in serie te gebruiken voor zijn hulpspanning of zo
ANNE :D
Damocles hebt je nodig

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3091
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Bert61 » wo 24 mei 2017, 14:07

democles schreef:Vraagje, Anne

Als ik die 9v voor de timer volgens je tekening aansluit,kan ik dan de gloeibedrading nog gebruiken voor een KT88?

Anne heeft het druk denk ik,
Maar als je beide wikkelingen aan ground verbind en er een brug cel overplaatst krijg je Rook als je pech hebt
Ik twijfel , kan het niet overzien, gelukkig is Anne er.
Anders Try and Error :hide:
Opbouwen met een 10 ohm 1 Watt weerstand er tussen de trafo wikkeling
Wordt die weerstand heet
Dan is het Verkeerd .
Dan kan je eventueel de 12 volt wikkeling omdraaien en nogmaals proberen
Maar niet zonder meer proberen , zou het einde van je trafo kunnen zijn :(
Maar dat besefte je al denk ik.
Dus
IMG_0261.JPG
IMG_0261.JPG (31.44 KiB) 128 keer bekeken

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » wo 24 mei 2017, 16:33

Bedankt voor de reacties jongens :goedzo:

Met al dat mechanisch voorwerk is de soldeerbout ter hand nemen ook wel weer eens leuk........... :mrgreen:
Bijlagen
klip.jpg

Gebruikersavatar
Edwin68
Berichten: 221
Lid geworden op: za 01 apr 2017, 7:19
Locatie: Spijkenisse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Edwin68 » wo 24 mei 2017, 16:39

Hatsikidee. Ik kan hem bijna horen spelen.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » wo 24 mei 2017, 20:31

Dat met die 12v op de trafo wordt me te link om daar wat windingen naar massa te leggen om zo op 9v uit te komen.

Mijn timer kan op 12v wissel lopen zal iets van 17v gelijkspanning geven en het 555 Timer IC mag max. 18v voedingsspanning hebben.

De timer schakelt op de massa ,er staat dan dus 17v op een 12v relais :evil:

Had nog een 12v spanningsregelaar deze op een gaatjes print gezet tussen timer en relais.

Nu heb ik 11,84v op het relais staan i.p.v. 17v :yeah:

Een andere optie was het bijplaatsen van een 9v trafo,dit is makkelijker................... :mrgreen:
Bijlagen
hju.jpg

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Ah!buis » wo 24 mei 2017, 21:38

democles schreef:Dat met die 12v op de trafo wordt me te link om daar wat windingen naar massa te leggen om zo op 9v uit te komen.

Mijn timer kan op 12v wissel lopen zal iets van 17v gelijkspanning geven en het 555 Timer IC mag max. 18v voedingsspanning hebben.

De timer schakelt op de massa ,er staat dan dus 17v op een 12v relais :evil:

Had nog een 12v spanningsregelaar deze op een gaatjes print gezet tussen timer en relais.

Nu heb ik 11,84v op het relais staan i.p.v. 17v :yeah:

Een andere optie was het bijplaatsen van een 9v trafo,dit is makkelijker................... :mrgreen:
Mooi, ik zie dat je er al wat op hebt gevonden.
Behalve dat 't mooi weer is (meer buiten dan pjoeteren) is er hier wat mis met de internet aansluiting.
Gisteren wel wifi verbinding (gemeenschappelijk in 't tehuis met andere diensten) maar geen internet eraan.Niemand weet wat er aan de hand is en 's avonds gaat het ineens weer ("ze zullen 't doorgeven" :sure: ).
Vanavond, na weer een dag buiten, hetzelfde gedonder en na regelmatig proberen om 21u00 dietieut weer :o .Hopen dat het duurt, voor maandag hoef ik niet te hopen dat er iemand met verstand naar komt kijken als 't weer niet wil.
Anne

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » wo 24 mei 2017, 21:58

Blij je te lezen Anne, :D
We zijn er nog,ja K.T.geen internet !

Heb het zo opgelost,was even denken maar het werkt :)

Zal de timer print aanpassen,zodat het meer spanning kan hebben,een 12v regelaar er bij. :D

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor Ah!buis » wo 24 mei 2017, 22:09

Eigenlijk zie ik 't probleem niet echt.De massa's zijn die van de Bill voeding (niks verandert).
Alleen aangegeven waar je geschikte spanningen kunt aftappen.
En het beetje stroom voor een relais is verwaarloosbaar tov de KT88 gloei.
Anne

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 2993
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Van Monobill 2 naar Monobill Classic

Berichtdoor democles » wo 24 mei 2017, 22:19

Ja weet ik ,maar de voeding te gaan veranderen met de kans op dat het mis gaat lijkt me niet goed met deze dure trafo.
Heb het gevoel als ik 1 draadje verkeerd aansluit de trafo voor mijn ogen smelt,heb dit al een keer gezien,niet weer ............. :evil:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten