pass pearl 2 probleem

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1700
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » di 11 jul 2017, 23:25

Ik heb een probleem met het opbouwen van de pass pearl 2 printen van Kappa7
Even het schema met voltages erbij:
Pearl2Votages (1) (1).pdf

Het probleem bevind zich bij R9, deze is volgens schema 499 ohm en die heb ik er ook in zitten, echter word hij na enige tijd bloedheet.
Als ik aan de kant waar ook C6 aan zit meet ik keurig 20V (wat klopt volgens schema)
Aan de andere kant van R9 meet ik 1,4 V (wat volgens schema 10,1V zou moeten zijn)
Tussen R8 en R10 meet ik 2V (wat volgens schema 10V zou moeten zijn)

Omdat R9 qua waarde klopt met het schema kan er dan nog iets anders dwars zitten?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » di 11 jul 2017, 23:55

Rare spanning, er is eigenlijk niks wat daar zo hard naar lager kan trekken.
Ergens een sluiting op de print (soldeer tussen twee sporen ofzo) ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8698
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » wo 12 jul 2017, 7:03

Doe es wat foto's van de print?

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1700
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » wo 12 jul 2017, 10:39

De foto's. Overigens heeft het andere printje exact hetzelfde probleem. Aan de soldeer verbindingen kan ik niks raars ontdekken.
Misschien onbelangrijk maar de ztx450 en de 2sk170 zijn afkomstig van ebay (afhaal chinees).
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 10:59

Heb je die R9 al 's doorgemeten . Niet 4k99 ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1700
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » wo 12 jul 2017, 11:40

Ah!buis schreef:Heb je die R9 al 's doorgemeten . Niet 4k99 ?
Anne

die kloppen allemaal. 499 ohm

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 12:01

Meet dan de spanning op R21 22 23 en 24 (tov massa)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1700
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » wo 12 jul 2017, 12:17

Ah!buis schreef:Meet dan de spanning op R21 22 23 en 24 (tov massa)
Anne

die zitten alle 4 op 95mV

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 12:45

Dan deugen de 4 fet's niet en die verderop dan misschien ook niet.
Ik had gehoopt op één uitschieter (kan gebeuren).
In 't gunstigste geval zijn het er met de paarse stip en met een erg groot uitgevallen Idss.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3644
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor FR_Aad » wo 12 jul 2017, 13:21

Hoe betrouwbaar zijn die 2sk170 en kan dat een oorzaak zijn?

Die 2sk170 wordt toch al een hele tijd niet meer gemaakt? (Of ben ik met een ander type in de war?)

Rudy
Berichten: 1526
Lid geworden op: ma 29 nov 2004, 12:59
Locatie: Belgie

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Rudy » wo 12 jul 2017, 15:21

Effe koffietje drinken jongens, het is een 2SK370 die je nodig hebt

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1700
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » wo 12 jul 2017, 15:50

Rudy schreef:Effe koffietje drinken jongens, het is een 2SK370 die je nodig hebt

:relax: klopt :relax:
Maar volgens mij is de 2sk170 ook mogelijk, staat zelfs in de beschrijving van mr pass himself.
dit omdat de 2sk370 moeilijker is aan te komen.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 15:52

Och, 2SK170 of 370 maakt niet uit, maar moet wel met groene stip zijn.
Zeker voor 't eerste viertal.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 20684
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor ray5150 » wo 12 jul 2017, 16:46

Wat houd die groene stip dan in ?

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 5990
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor pappaleo » wo 12 jul 2017, 18:14

Minder uitstoot.....

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8698
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » wo 12 jul 2017, 18:30

Green dot is selectie op parameters. De transistoren / FET's werden gemaakt volgens datablad, en kregen een green dot als ze daar nog weer binnen bepaalde specs vielen.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 18:33

ray5150 schreef:Wat houd die groene stip dan in ?

Ligt er aan wat je "uitstoot" noemt, minder stroom in dit geval.
Als je dit bekijkt samen met het grafiekje hogerop is het, hoop ik, duidelijk :sure:
KlrC.jpg

Ipv het rode zou het groene stipje van toepassing moeten zijn.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Okki
Berichten: 80
Lid geworden op: ma 06 feb 2012, 21:40

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Okki » wo 12 jul 2017, 18:45

Op ebay is de kans zeer groot dat je fakes hebt gekocht. Ja, ook ik ben er ooit ingetrapt. Orginele zijn te koop bij:

http://www.fetaudio.com/archives/category/shop

https://diyaudiostore.com/collections/p ... ems-lsk170

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 8698
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » wo 12 jul 2017, 18:58

Over het algemeen: koop geen componenten op eBay uit China, onbetrouwbaar. Ben bezig geweest met MAX led drivers waar ik er wat meer van nodig heb, kosten ongeveer een tientje/st bij Farnell. Als je goed zoekt (Reichelt bv) kun je wat goedkoper uitkomen. eBay China 2 stuks voor US $ 1,-. 100% nep.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3102
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 19:05


Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 19:38

Op de foto is niet te zien of er en welke kleur op die transistors zit (meestal op de bolle zijde)
As het echte zijn, maar paars, is er misschien wel een mouw aan te passen.
Iets anders, het lijkt of er voor R12 909k inzit.Moet 909 ohm zijn, wit-zwart-wit-zwart, niet wit-zwart-wit-oranje.Is niet de oorzaak van de fout, geeft wel fout frequentie verloop.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 12242
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor dre » wo 12 jul 2017, 19:44

потому что он может!

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3102
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 20:21

Op de foto is niet te zien of er en welke kleur op die transistors zit


Geen stip er staat Gr of Bl op geschreven :shock:

Die van Dre zijn de BL dus niet de GR.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11375
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Ah!buis » wo 12 jul 2017, 20:35

democles schreef:
Op de foto is niet te zien of er en welke kleur op die transistors zit


Geen stip er staat Gr of Bl op geschreven :shock:

Die van Dre zijn de BL dus niet de GR.

Eigenaardig, vroeger stonden er één of meerdere kleurstepen op fet's.
Als de blauwe niet tot de grootste stroomklasse behoren gaat 't nog.Je loopt de kans dat Q3 helemaal in geleiding gaat omdat de spanningsval over R9 te groot wordt.Dat komt de kwaliteit niet te goede.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3102
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor democles » wo 12 jul 2017, 20:43

Even gekeken wat ik nog liggen had.

Alleen een zakje met de BL versie.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, khanthong, rdebije en 5 gasten