yamaha RX-V730RDS

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » ma 23 okt 2017, 9:43

Hallo Anne
wat ik nog vragen wou als ik die standby knop in druk welk circuit word er dan in gang gezet om deze versterker op te starten is dit een ic of een transistor ??
mvg johan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » ma 23 okt 2017, 12:20

johanbokkers schreef:Hallo Anne
wat ik nog vragen wou als ik die standby knop in druk welk circuit word er dan in gang gezet om deze versterker op te starten is dit een ic of een transistor ??
mvg johan

Niet dat je daar veel aan hebt, hier de volgorde :
+5M - SW781 (standby) - PSW - pin74 IC441 - pin24 IC441 - PRY - Q921 - RY921 = netschakelaar.
Anne

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » ma 23 okt 2017, 13:03

Hallo Anne
bedankt voor de info
mvg johan

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » ma 30 okt 2017, 15:53

Hallo
ga weer verder proberen om die versterker aan de praat te krijgen
weet iemand de vervangers van de 2sa1770 en 2sc4614 dus transistoren die makkelijk te koop zijn.
mvg johan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » ma 30 okt 2017, 19:21

johanbokkers schreef:Hallo
ga weer verder proberen om die versterker aan de praat te krijgen
weet iemand de vervangers van de 2sa1770 en 2sc4614 dus transistoren die makkelijk te koop zijn.
mvg johan

Je zou 't met de BD140 (1770) en BD139 (4614) kunnen doen.
Anne

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » ma 30 okt 2017, 19:32

Hallo Anne
Bedankt voor de info ga ik wel proberen deze week dat spul maar eens kopen, kijken of het toch nog wat word is nog steeds niet goed .
bedankt voor de hulp nogmaals .
die mensen waar die van is hebben stroom storing in de straat gehad ijskast en tv waren destijds ook kapot .
alleen dit ding hadden ze bewaard vond het wel leuk om er even mee te knoeien .
mvg Johan

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » do 02 nov 2017, 13:30

Hallo Anne
een vraag mijn 2sc2240 is ook kapot heb jij daar een web pagina waar je kunt vinden welke vervanger je kunt gebruiken voor die japanse torren na nederlandse of is dit ervaring
mvg johan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » do 02 nov 2017, 14:03

Om een vervanger te vinden, even het schema bestuderen om te zien welke eisen er gesteld worden.En dan weet ik meestal wel een gangbare vervanger (na, voor de zekerheid, het datablad te hebben bekeken).
Die 2SC2240 zit er voor de ruststroom instelling, heeft niet veel om 't lijf.Gewoon een BC547 nemen.
Enkel oppassen met de aansluitingen, zitten soms net omgekeerd.
Anne

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » do 02 nov 2017, 16:18

Hallo Anne
bedankt weer voor de info ga weer verder .

mvg johan

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » za 06 jan 2018, 15:58

Hallo Allemaal nog aan iedereen de Beste wensen voor 2018
heb mijn versterker weer zover aan de praat op een versterker gedeelte na het losse versterker gedeelte van voren rechts boven in.
krijg het niet werkend r 959 220 ohm 2watt brand er iedere keer weer uit spanningen zijn goed volgens mij 45+ en 45-
heb q954 vervangen voor nieuwe transistor was kapot zelfde tor q955 en q956 vervangen voor bd139 en bd140 en de eindtorren q957c en q957a vervangen door org paar ook alle elkootjes vervangen en transistor door gemeten zijn volgen mij niet kapot .
vraag is waar zou de fout misschien kunnen zitten zonder dit gedeelte doet de versterker het nu.
mvg johan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » za 06 jan 2018, 18:10

Dan toch nog het nieuwe jaar in met muziek :D
Die 220Ω is niet R956 aar R969 !
Als alles verder goed is maakt R962 (2k7) een goeie kans te groot of onderbroken te zijn.
Anne

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » zo 07 jan 2018, 12:54

Hallo Anne
bedankt alvast ga er zo even na kijken

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » wo 10 jan 2018, 10:40

Hallo Anne
Heb r962 2,7k vervangen was 2500 ohm en heb ook r971 vervangen leek iets verbrand te zijn .
daarna de print gecontroleerd op het soldeer werk en toen aan gezet alles bleef heel q955 en q956 werden wel warm maar gingen niet roken of dacht dus dat kan ik straks misschien alle spanningen controleren maar helaas zette de versterker uit en zette hem een minuut later weer aan en de hele zaak knalde er weer uit ga er van uit dat dus de bekende dingen weer kapot zijn zo wie zo zijn de 220 ohm kapot q955 en q956 zijn ook kapot dus weer controleren wat er nog meer kapot is zal ook die 2,7 k en q954 kapot hoop dat de grote eind torren nog heel zijn .
wel raar dat het eerst heel blijft .

mvg johan

misschien dat ik bij explorer hier in almelo (heb ik niet) maar eens moet vragen of hij die echte q955 en q956 die japaners heeft . :)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » wo 10 jan 2018, 19:30

Met 2k5 ipv 2k7 kan geen kwaad, 't is als die veel groter wordt dat het mis gaat.
Eerst niks mis wat manipuleren en pats.Lijkt meer op een beschadiging print of printspoor.Een onderbreking en de ruststroom schiet omhoog.
Anne

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » wo 10 jan 2018, 20:41

Hallo Anne
ga morgen weer kijken en meten natuurlijk denk dat ik de hele print maar eens ga na piepen .
vrijdag maar even nieuwe onderdelen op halen .
bedankt alvast weer
mvg johan

johanbokkers
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 okt 2017, 13:53

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor johanbokkers » za 13 jan 2018, 13:36

Hallo Anne
versterker doet het nu alleen luidspreker kraakt wel geluid wat het zijn moet van de film dus maar niet helemaal , is net of er een piep toontje op hangt .
wat zou dit kunnen zijn
mvg johan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 10866
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: yamaha RX-V730RDS

Berichtdoor Ah!buis » zo 14 jan 2018, 13:35

johanbokkers schreef:Hallo Anne
versterker doet het nu alleen luidspreker kraakt wel geluid wat het zijn moet van de film dus maar niet helemaal , is net of er een piep toontje op hangt .
wat zou dit kunnen zijn
mvg johan
Raar verhaal, er eerst maar 's een nachtje over geslapen O:)
Als er iets piept in een versterker die goed was gaan oscilleren, heb je iets verkeerd gedaan. Vraag me niet wat, vraagt meten en/of proberen.
Wie weet wil je versterker ook 's twitteren :lol:
Anne


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 4 gasten