Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » di 22 mei 2018, 16:18

Ben druk aan het bestellen. Hoe heb je de volume regeling gedaan? Potmeter op de ingang? Zoja, welke waarde? Heb nu een 100k log.
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor sevenup » di 22 mei 2018, 17:40

Hij is vandaag op de post gegaan. Idd een potmeter op de ingang. 100k kan wel maar is wel erg groot. Kans opruis wat groter. Iets van 25K is beter.

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 11:14

Ik ben ook begonnen aan de bouw.
Gisteren alle componenten binnen gekregen en druk gaan solderen. Niet onthouden natuurlijk dat 0,68 ohm, eigenlijk 6,8 ohm had moeten zijn en ook dat C19 & C20 470nano hadden moeten zijn... ](*,)
Kan dus nog niet testen tot deze binnen zijn.

Wel de modificaties uitgevoerd op de grondlijnen zoals opgegeven. Trafo is een ringkern 15-0-15 30VA van Amplimo.

Ik heb 2 van deze koelblokken besteld om de temperatuur wat te laten zakken, wil geen fan!
Afbeelding


Ik wil deze schakelaar gebruiken om de 230V te schakelen. Kan er geen specs over vinden maar dat moet toch wel kunnen?
Afbeelding


Heel stom, als ik een simpel ledje wil toevoegen, waar en hoe kan ik dat het beste doen? :hide:



Oh en nog een foutje ontdekt:
Inked_IMG_000000_000000_LI (Large).jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 624
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Thomox » vr 25 mei 2018, 11:36

Ik zie nu dat ik die linksboven (R19) helemaal niet heb gesoldeerd... Whoeps :rofl: Even in het schema kijken wat die doet...

Edit: ik gok dat 't bescherming van de headphones is? en idd, wat ds23man zegt, totaal ongeschikt voor 230... neem een fatsoenlijke druk/wipschakelaar...
Laatst gewijzigd door Thomox op vr 25 mei 2018, 11:41, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 18738
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor ds23man » vr 25 mei 2018, 11:37

Die schakelaar is totaal ongeschikt voor netspanning!
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 11:40

ds23man schreef:Die schakelaar is totaal ongeschikt voor netspanning!

Top!
Ik heb een netentree met schakelaar maar daar kom ik op de uiteindelijke plek moeilijk bij. Wil een draaischakelaar aan de voorkant hebben om alles aan/uit te zetten. Suggesties bij EOO?
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 624
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Thomox » vr 25 mei 2018, 11:41

Kaku van Barry? Kun je daar meteen je ledje bij aanhangen :)

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 11:47

Thomox schreef:Kaku van Barry?

Euh, what?
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 11:51

Gespot! viewtopic.php?f=21&t=24749

Wel weer een "heel ding" alleen maar om iets aan te zetten....

Maar deze moet toch werken:
https://www.eoo-bv.nl/draai-schakelaar/ ... w-4mm.html
Draaischakelaar 1x Maak + 1x Wissel
As: Ø 4mm, Lengte: 130mm, een kant afgevlakt (uiteinde)
1x Maak pootjes: 1 - 1/1
1x Wissel pootjes: 2 - 2/1, 2/2
250Vac >4A
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3909
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 25 mei 2018, 11:54

Waarom schakel je geen relais 12 Volt of wat je met die draaischakelaar maar 220 is link vind ik het is maar een signaal schakelaartje
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 11:58

Of gewoon deze ouderwetse klik schakelaar: https://www.eoo-bv.nl/tumbler-1x-wissel ... e-t80.html
Afbeelding
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22587
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Henkjan » vr 25 mei 2018, 12:42

dat een schakelaar niet kapot gaat als die 230V schakelt, maakt 'm nog niet veilig om netspanning mee te schakelen. zie ook viewtopic.php?f=8&t=14000
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 13:16

Ok, maar is die laatste dan wel veilig en geschikt?
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 3909
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 25 mei 2018, 15:04

230 volt en veilig is een topic over en je mag op een forum niks adviseren zonder er na te verwijzen
Elektuur had ook altijd 1 pagina vol elke maand weer.
Heb het nog nooit bezocht om heel eerlijk te zijn , dom natuurlijk maar ben wat eigenwijs :D
Tip
Die schakelaar als je daar draden aan soldeert voor de 230
De Stekker eerst uit stopcontact voor je begint lijkt me al veilig om mee te beginnen :-k
Tip
Krimpkous schuiven over de draden voor het solderen !
Dus krimpkous over de metalen contacten als aar 230 op staat en je kan aanraken
Maar wat is het ergste dat fout kan gaan :-k
Stel dat er een draad loskomt of er breekt wat af en 230 op je oren terecht komt met je voeten op een aardvlak
Dan geeft het niks na deze brainwash weet je mij toch niet meer te vinden :-"

Misschien dat je nu voldoende gemotiveert bent om werken met 230 op een hoofdtelefoon versterker serieus te nemen
Het is best wel belangrijk :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 15:20

Ok, point taken. Heb Barry al bericht over zijn KaKu print en word geregeld...
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor sevenup » vr 25 mei 2018, 18:43


Gebruikersavatar
Vinculum
Berichten: 3160
Lid geworden op: do 19 jun 2008, 13:16
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Vinculum » vr 25 mei 2018, 18:47

ja ik ook maar wilde hem aan de voorkant schakelen omdat ik er achter moeilijk bij kan dadelijk. Maar heb het nu al opgelost door de kaku print van Barry.
Ik maak alles. Al is het maar kapot.
Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 624
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor Thomox » zo 27 mei 2018, 21:23

@ Michiel, wat doet R19 die er wel hoort te zitten? Die ben ik namelijk vergeten te monteren...

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2388
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: Klasse-A hoofdtelefoonversterker

Berichtdoor sevenup » zo 27 mei 2018, 21:51

Rc filter op de uitgang voor de stabiliteit. Voorkomt eventuele problemen op de uitgang.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast