CA + Afdac-LB in 1 kastje, 1 CA eindversterker klaar

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » di 01 mei 2018, 23:16

Het kan, maar blijft ook behelpen. Punt is dat de bekjes waar je de componenten mee oppakt eigenlijk geribbeld moeten zijn! Let daar dus wel op, ook bij duurder kwaliteitsspul. Anders schieten die kleine componenten nog alle kanten op. Zeker die ronde weerstanden. Moet je toch voor naar de betere gereedschapszaak.

IMG_2935_ZBA-1.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19248
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor ds23man » wo 02 mei 2018, 7:24

Gewoon bij Bol:

https://www.bol.com/nl/p/london-college ... 076960474/

Heb er zelf een stuk of vijftig in de praktijk liggen. :mrgreen:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » wo 02 mei 2018, 7:47

Ha mooie tip, thanks :goedzo:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » wo 02 mei 2018, 12:11

ds23man schreef:Gewoon bij Bol:

https://www.bol.com/nl/p/london-college ... 076960474/

Heb er zelf een stuk of vijftig in de praktijk liggen. :mrgreen:

Terwijl je er in theorie maar eentje nodig hebt :shock: Maar handige tip! je krijgt er gelijk 4 zie ik. Groepsaankoop? :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » wo 02 mei 2018, 12:31

Ik heb al een verpakking besteld, dat roze ding is leuk maar voor het kleine spul wel lastig...

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 0:00

Zo vanaaf weer een slag gemaakt...
BF8901F3-5E59-4143-ACC0-E2B3918D5483.jpeg

Smd spul begint al op te schieten... :beer:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 12825
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor dre » do 03 mei 2018, 7:37

Goed bezig!

Leuk tijdstip om te posten trouwens! :yeah:
потому что он может!

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3528
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor knuisje » do 03 mei 2018, 7:46

Gaat lekker. :D
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 7:52

dre schreef:Goed bezig!

Leuk tijdstip om te posten trouwens! :yeah:


Was niet eens expres, had de tijd niet in de gaten en ineens is het 5 voor 12, dus snel foto gemaakt.
Moet zeggen dat het smd solderen wel begint te bevallen, werkt steeds fijner. Ik doe het nu zonder loupe, gewoon bril omlaag en dat gaat maar na een tijdje moeten je ogen even rusten. Toch maar eens kijken voor een verlichte loupelamp als we dit vaker gaan doen.

knuisje schreef:Gaat lekker. :D


Dank, het is nog geen 10, sommige weerstandjes liggen niet 100% recht, maar goed het gaat steeds beter.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 9:42

Shadow schreef:Dank, het is nog geen 10, sommige weerstandjes liggen niet 100% recht, maar goed het gaat steeds beter.

Daarom heb je ook eigenlijk 2 soldeerboutjes met een fijne punt nodig O:) Maar zoals je merkt, met wat oefenen gaat het steeds beter. Gaat al aardig de goede kant op! En och die elektronen die er door reizen hebben toch geen goed richting gevoel, maakt ze niks uit :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 6763
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Leeuwarden » do 03 mei 2018, 10:14

Beetje scheef maakt het heel menselijk. Doe ik ook altijd.
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!" ***Pippi Langkous***

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 12:37

Wat gebruiken jullie voor signaal van de inputs naar de printen? signaalkabel zoals van eoo?
https://www.eoo-bv.nl/audio-kabelsnoer/ ... -mono.html

audio-kabel-rond-mono.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 12:51

RG174U of RG178 coax. Maar dat spul van EOO lijkt mij ook prima. RG178 is teflon kabel. Dat smelt niet weg met solderen, is wel lastig te strippen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4703
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Bert61 » do 03 mei 2018, 15:29

Pjotr schreef:RG174U of RG178 coax. Maar dat spul van EOO lijkt mij ook prima. RG178 is teflon kabel. Dat smelt niet weg met solderen, is wel lastig te strippen.

Jullie kennen de breek truuk om de afschermng in te korten van Teflon coax :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 22996
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Henkjan » do 03 mei 2018, 15:48

nee
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 16:10

ja

En niet alleen bij Teflon O:) Maar werken doet dat niet altijd. Pure Teflon blijft vloeien en breekt niet. Dan trekt het alsnog draden. Teflon die afbreekt heeft een speciale samenstelling, en heet ook anders. Werd o.a. speciaal ontwikkeld voor WireWrap robots.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 18:03

Pjotr schreef:RG174U of RG178 coax. Maar dat spul van EOO lijkt mij ook prima. RG178 is teflon kabel. Dat smelt niet weg met solderen, is wel lastig te strippen.


Is dat bewuste keus of heb je dat gewoon liggen op ‘t werk?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 18:14

Voornamelijk omdat het er ligt :mrgreen: En ook wel omdat het dun is en het gewoon prima is met een goede gevlochten afscherming. Dat laatste is met het goedkopere spul soms niet zo best. Het is ook capaciteitsarm. Al zal dat voor die kleine stukjes hier niet echt uitmaken.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 18:36

Ook een goeie reden, ik ga gewoon dat bij EOO bestellen, heb nog meer nodig daar dus dat komt mooi uit.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 19:18

Heb zo'n vermoeden dat dat van EOO net zo klinkt als ieder ander fatsoenlijk stukje kabel :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 19:19

Glad ijs Peter... :rofl:

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3728
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor FR_Aad » do 03 mei 2018, 19:26

Ligt er aan wat voor een zekeringen je hebt??

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 19:39

Shadow schreef:Glad ijs Peter... :rofl:

Dat wordt dan een workshop kabeltjes testen in Breda door Shadow. Misschien even overleggen met Jeroen? :relax:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6181
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Shadow » do 03 mei 2018, 21:35

Nee zo bedoelde ik hem niet...

20543A8E-C103-4086-A452-4D813D297182.jpeg


Ff lekker met de ipa aan de gang :rock:

6E4A8B3A-3243-4EDE-B7F4-34FA27600C4B.jpeg


Alle smd erop :beer:

Ik ga de dc protectie op de CA print niet gebruiken, kan ik het gewoon zo laten of moeten er brugjes oid gezet worden?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18981
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA + Afdac-LB in 1 kastje + 1 CA zonder Afdac

Berichtdoor Pjotr » do 03 mei 2018, 21:48

Zow, hebben die de hele jerrycan opgezopen :D Die zullen morgen een kater hebben #-o

Ziet er netjes uit! Dat gedeelte voor de DC beveiliging kun je gewoon weglaten. Hoef je verder niets aan te doen.
Peter de Jong


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast