Opamp vraagje.

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » vr 16 feb 2018, 22:54

Nu wordt het op Diyaudio uitgelegd ](*,)

Maar Anne was eerder :dank:

Likewise, to be explicit: there's no "switch" to turn the ESS DACs into "current mode" versus "voltage mode", that wholly depends on what sort of load you put on the output of the DAC. In "voltage mode" the DAC is loaded with a very high impedance, thus the DAC's output will swing it's entire available voltage range while delivering very little current (proportional to the digital input stream, of course). This is how the boards are presently configured, where the opamp is configured as a noninverting buffer.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » vr 16 feb 2018, 23:54

Oke, het printje blijkt 2 laags te zijn,dat is mooi geen verborgen baantjes in de print,baantjes alleen op boven en onderkant van de print. :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » za 03 mar 2018, 18:26

De dac en een +-15v voeding waren binnen. :yeah:

Nu nog een paar trafo,s bestellen en dan kan er weer gebouwd worden :lol:

Dat opbouwen verplaats ik wel naar de afdeling ,,streamers,,
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12184
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor Ah!buis » za 03 mar 2018, 18:47

democles schreef:De dac en een +-15v voeding waren binnen. :yeah:

Nu nog een paar trafo,s bestellen en dan kan er weer gebouwd worden :lol:
Mooi zo :D .En zit er een behoorlijke doc bij ? Bijv hoeveel stroom 't ding verbruikt ivm de keus van een trafo ?
Dat opbouwen verplaats ik wel naar de afdeling ,,streamers,,
Da's altijd een moeilijke keus, een onderwerp heeft vaak veel kanten.
Neem deze mededeling, kan zo bij de "Nieuwe aanwinst" ipv hier :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » za 03 mar 2018, 19:05

Dag,Anne :lol:

Nee helaas geen doc. :? ga eerst maar even van de ES9038pro uit

Het enige wat ik aan doc. kon vinden staat hier.

http://bbs.hifidiy.net/thread-1257220-1-1.html

Maar mijn Chinees is niet zo goed :|

Weet alleen dat de LDO (spanningsregelaar) op de print van 3,3v een 1Amp ding is wat de gehele dac van spanning voorziet.

De opamp wordt dan apart gevoed uit de +- 15V.
Laatst gewijzigd door democles op za 03 mar 2018, 19:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19397
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor ds23man » za 03 mar 2018, 19:09

Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » za 03 mar 2018, 19:14

Inkoppertje? :mrgreen:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 19397
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor ds23man » za 03 mar 2018, 19:22

Gelukkig staan er genoeg plaatjes in! :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12184
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor Ah!buis » za 03 mar 2018, 21:23

ds23man schreef:Gelukkig staan er genoeg plaatjes in! :lol:

Van verbrande printen door foute voeding ? :mrgreen:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » zo 01 apr 2018, 22:27

Anne,vraagje

Ik las dat de ES dac standaard een DC offset heeft,maakt dat nog iets uit voor de buizenschakeling?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12184
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor Ah!buis » zo 01 apr 2018, 23:03

democles schreef:Anne,vraagje

Ik las dat de ES dac standaard een DC offset heeft,maakt dat nog iets uit voor de buizenschakeling?
Daar gaat de schakeling wel van uit ja.Met de roosters wat positief worden de kathodes ook wat omhoog getrokken, blijft er voldoende spanning voor de stroombron eronder om z'n werk te kunnen doen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3633
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Opamp vraagje.

Berichtdoor democles » ma 02 apr 2018, 1:58

Bedankt,Anne


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten