Weer een Versterker met EL34/KT 88 hulp gezocht

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 07 mei 2018, 13:41

Printje Gewijzigd
spoortje wat Barry aangaf er in getekend
en meet punten Kathode stroom erbij gezet (indien Mogelijk )
wacht op Visie Anne of dit geen ellende veroorzaakt of foutmeting
De eilandjes ook wat groter gemaakt 2,4mm voor de weerstanden en potmeters , de elco 2.2mm
Bias print Anne en Demo2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3422
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » ma 07 mei 2018, 14:05

Moet kunnen zo :goedzo:

Bij mijn GU-50 bak doe ik in principe hetzelfde alleen lopen de meetlijnen van de kathodeweerstanden daar via een meerstanden schakelaar.

4x een meetpunt voor de massa?

1 is toch voldoende :?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 07 mei 2018, 16:38

Ja 1 is voldoende zit nog te vezinnen om er een Digitaal metertje ook bij te plaatsen
4 schuif schakelaartje Daar heb ik er wel 50 van die moeten ook op :sure:
Moet alleen even nakijken of dat gaat
MV meten DC en voedingspanning moet ik min ook aan de gnd verbinden :-k en de 12 volt zit ook al op de voedings print
Ongebruikt tot nu toe :!: :relax:
Eerst is kijken wat Anne er van vind Demo
Die ziet meer als wij twee :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3422
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » ma 07 mei 2018, 18:52

Ik heb een meerstanden schakelaar gebruikt om te voorkomen dat er twee sluiting maken bij het meten met alle gevolgen van dien :?

Nu zit er altijd maar 1 meting aan de meter :lol:

Met meerdere schakelaars loop je dat risico wel!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11854
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » ma 07 mei 2018, 19:52

democles schreef:Ik heb een meerstanden schakelaar gebruikt om te voorkomen dat er twee sluiting maken bij het meten met alle gevolgen van dien :?

Nu zit er altijd maar 1 meting aan de meter :lol:

Met meerdere schakelaars loop je dat risico wel!
Als die schuifdingen kunnen overschakelen (twee richtingen) kan 't zo
ruststroom-meten.jpg
Op het printje zitten de vier kathodeweerstanden met één verbinding naar massa.Zou twee per twee doen, kathodeweerstanden van een kant naar de massa bij de overeenkomstige eindtrap (elco ?).Dus twee aard-draden om evt overspraak tussen de kanalen te voorkomen.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 07 mei 2018, 19:56

Ja klopt Daar heb ik even zitten puzzelen
Met 2 schakelaars ( het zijn dubbel polige wissel schuifschakelaars )
Heb ik het wel voor elkaar met 3 of 4 nog niet Demo
Maar heeft het zin :!:
ik heb een DIgitaal metertje tot 30000 maar 50 mV er mee meten gaat wel
Maar dat is ongeveer de maximale nauwkeurigheid
Kan er dan net zo goed een klein vu metertje in doen :?
Wacht er mee misschien dat er nog meer mogelijkheden zijn wat betreft metertjes ?
Anne heeft het Al opgelost :dank:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 07 mei 2018, 20:25

Ah!buis schreef:
democles schreef:Ik heb een meerstanden schakelaar gebruikt om te voorkomen dat er twee sluiting maken bij het meten met alle gevolgen van dien :?

Nu zit er altijd maar 1 meting aan de meter :lol:

Met meerdere schakelaars loop je dat risico wel!
Als die schuifdingen kunnen overschakelen (twee richtingen) kan 't zo ruststroom-meten.jpg Op het printje zitten de vier kathodeweerstanden met één verbinding naar massa.Zou twee per twee doen, kathodeweerstanden van een kant naar de massa bij de overeenkomstige eindtrap (elco ?).Dus twee aard-draden om evt overspraak tussen de kanalen te voorkomen.
Anne

Anne weet je misschoen ook een betrouwbaar meterje te vinden wat in die koker past
Ik heb maar een diepte van 20- 25 mm
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11854
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » ma 07 mei 2018, 22:05

Bert61 schreef:Anne weet je misschoen ook een betrouwbaar meterje te vinden wat in die koker past
Ik heb maar een diepte van 20- 25 mm
Die digitale dingen zijn toch niet diep maar plat, of was een analoog metertje de bedoeling ?
De gewone analoge meters zijn idd nogal diep, zal niet passen.
In lang vervlogen tijden, toen met wat je had en mocht niet veel kosten, een VU-metertje aangepast.Die had enkel een uitsteeksel vanachter van een goeie cm waarin de draaispoel en magneet zat.Gat in de plaat waar 't op kwam en lik lijm erop.
mtrtje.jpg
De voorkant is een doorzichtig deksel, kwam makkelijk los.Papiertje achter de wijzer geplakt en dan ijken, steepjes erop zetten.Moest wel streep per streep wat erg lineair is zo'n ding niet.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 07 mei 2018, 22:32

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Anne weet je misschoen ook een betrouwbaar meterje te vinden wat in die koker past
Ik heb maar een diepte van 20- 25 mm
Die digitale dingen zijn toch niet diep maar plat, of was een analoog metertje de bedoeling ?
De gewone analoge meters zijn idd nogal diep, zal niet passen.
In lang vervlogen tijden, toen met wat je had en mocht niet veel kosten, een VU-metertje aangepast.Die had enkel een uitsteeksel vanachter van een goeie cm waarin de draaispoel en magneet zat.Gat in de plaat waar 't op kwam en lik lijm erop. mtrtje.jpg De voorkant is een doorzichtig deksel, kwam makkelijk los.Papiertje achter de wijzer geplakt en dan ijken, steepjes erop zetten.Moest wel streep per streep wat erg lineair is zo'n ding niet.
Anne

Ik zo, n kleindingetje liggen kwam uit 12 volt toestelletje , zal eens nazien wat het is misschien is het gewoon een 50uA meter :think: Zat er in om de batterij spanning te kunnen zien
Die digitale dingen passen ook wel :-k met wat knippen kan ik een 10 Amp meter met ingebouwde shunt wel ombouwen tot een 100 mV meter
Morgen een opzoeken Dat laatste lijkt me een geschikt metertje ervoor :!: Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » wo 09 mei 2018, 11:12

Ik heb wat in elkaar geprutst :D
ga direct plat
Het is nog niet klaar ik wil in de print het Digitaal metertje klikken dat rondje moet een rechthoek zijn O:)
Bias print Anne.JPG

De Omschakeling werkt zo als je bedoelde :?: :?:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 875
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Jan Geert » wo 09 mei 2018, 11:29

Maar ik neem niet aan dat je de input en de output van de meter kortsluit, toch?

Shit, draadje te veel? :oops: :mrgreen:
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » wo 09 mei 2018, 12:52

Hoe bedoel je JanGeert
Edit
Je boelt dat rondje rondom de meter :lol:
Ik moest vluchten achter die pc vandaan dat doet me zo zeer
Denk dan helemaal niet helder meer
Zijn er printontwerp proggrammas voor een tablet ?
Dat je met een pen twee punten aan elkaar verbind of een via bochtje :?:
Want dit wordt alleen maar erger :evil:
En geen morfine genoeg die die rotpijn wegdrukt :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11854
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » wo 09 mei 2018, 22:03

Tja, met pijn is het moeilijk om er je hoofd bij te houden :cry:
Zou meer zoiets moeten worden.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3422
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor democles » wo 09 mei 2018, 22:12

Bedankt Anne ,had er al een tijdje naar gekeken en kon er niet zo 123 iets van maken in de chaos als je iets bedenkt met pijn. :|

Bert,geen dunne lijntjes tussen elco,s door [-X ,dan maar ergens een draadbrug.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » wo 09 mei 2018, 22:39

Dankje Anne
Echt heel erg bedankt :dank: :dank:
Dat scheelt me weer een hoop pijn :dank: :dank:

Vanmiddag toch nog met dat digitaal meterje bezig geweest
Het was een 3 Amp metertje met ingebouwde de shunt en veel nullen achter de komma
Het kon zo ook 50 mA aan geven Maar dat ligt in de buurt van wat de nauwkeurigheid is
Dus de knoop doorgehakt
En heb ik die shunt door geknipt :D
en er stukje constantaan draad op maat geknipt op 0,5 ohm
Als ik dat over die 1 ohm meet weerstand doe welke in de versterker komt
Heb ik bij 50 mA 50,000 op display
De laatste 3 cifers weg denken en de punt vergeten en gewoon op 5.0 000 mA instellen
Maar dan kan ik wel beter als een paar % krijgen met het instel potje achterop het metertje :sure:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » do 10 mei 2018, 10:27

democles schreef:Bedankt Anne ,had er al een tijdje naar gekeken en kon er niet zo 123 iets van maken in de chaos als je iets bedenkt met pijn. :|

Bert,geen dunne lijntjes tussen elco,s door [-X ,dan maar ergens een draadbrug.

Heel je bericht niet gezien :oops:
Bedankt :P
Ik heb vanmorgen 99% van Anne zijn werk in layo overgetekend
Morgen nog een stukje , dan kan het naar de print fabriek :mrgreen:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 11854
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Ah!buis » do 10 mei 2018, 14:56

Dat stroommeten met 0,5Ω over de meter en dan via schakelaars (en draden) er de 1Ω kathode weerstand erover te zetten, niet erg betrouwbaar.
Met 1Ω // 0,5Ω staat er 1/3 Ω over de meter.Als dan 50mA een 5.000 geeft is dat bij 50 x 1/3 = 50/3 mV op de meter.Zonder die weerstanden is het dan een voltmeter die 3x teveel aangeeft, 50/3 geeft 50 te zien.
Nu is 50mA door 1Ω ook 50mV maar de meter heeft maar 50/3 mV nodig.
Met 1/3-de van wat op de kathode staat zou de meter dan het juiste aangeven.
Krijg je zoiets, zonder kleine weerstanden bij het meten.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » do 10 mei 2018, 19:45

Ah!buis schreef:Dat stroommeten met 0,5Ω over de meter en dan via schakelaars (en draden) er de 1Ω kathode weerstand erover te zetten, niet erg betrouwbaar.
Met 1Ω // 0,5Ω staat er 1/3 Ω over de meter.Als dan 50mA een 5.000 geeft is dat bij 50 x 1/3 = 50/3 mV op de meter.Zonder die weerstanden is het dan een voltmeter die 3x teveel aangeeft, 50/3 geeft 50 te zien.
Nu is 50mA door 1Ω ook 50mV maar de meter heeft maar 50/3 mV nodig.
Met 1/3-de van wat op de kathode staat zou de meter dan het juiste aangeven.
Krijg je zoiets, zonder kleine weerstanden bij het meten.
Anne

Ja dat is beter Anne
Ik lag er ook al wakker van gewoon spanning meten is beter in dit geval
:dank: :dank: :dank:
Dan wordt het printje iets anders :!: :-k
Morgen weer een dag
Vandaag mn cnc machine weer startklaar gezet voor morgen
Nu TV :relax:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » vr 11 mei 2018, 21:00

Cnc weer gelukt
Alleen staat de tekst onderste boven :-k
Dat is wel makkelijk als je over de versterker buigt om de stekkertjes in de goed gaatjes te doen :P
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9081
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Barry2001 » za 12 mei 2018, 9:18

Bert61 schreef:Cnc weer gelukt
Alleen staat de tekst onderste boven :-k
Dat is wel makkelijk als je over de versterker buigt om de stekkertjes in de goed gaatjes te doen :P


Anders draai het plaatje toch om :hide:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » za 12 mei 2018, 9:26

Barry2001 schreef:
Bert61 schreef:Cnc weer gelukt
Alleen staat de tekst onderste boven :-k
Dat is wel makkelijk als je over de versterker buigt om de stekkertjes in de goed gaatjes te doen :P


Anders draai het plaatje toch om :hide:

:?: Of de versterker de lampen zitten er stevig in hoor :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 875
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Jan Geert » za 12 mei 2018, 11:34

Bert61 schreef:Alleen staat de tekst onderste boven :-k
Dat is wel makkelijk als je over de versterker buigt om de stekkertjes in de goed gaatjes te doen :P


Goed argument :goedzo:

Ik heb volgens mij wel eens een paar keer een dure high end versterker gezien waar dat zo zat...

Gewoon gewichtig kijken en zeggen dat je dit met opzet hebt gedaan en er lang over hebt nagedacht. :lol:
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 16
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » za 12 mei 2018, 16:17

Jan Geert schreef:
Bert61 schreef:Alleen staat de tekst onderste boven :-k
Dat is wel makkelijk als je over de versterker buigt om de stekkertjes in de goed gaatjes te doen :P


Goed argument :goedzo:

Ik heb volgens mij wel eens een paar keer een dure high end versterker gezien waar dat zo zat...

Gewoon gewichtig kijken en zeggen dat je dit met opzet hebt gedaan en er lang over hebt nagedacht. :lol:

:rofl: :lol:
Ik denk dat k maandag het op de achterkant nog eens probeer
Dan staat het aan de binnenkant ook goed
Dat is pas ECHT HiEnd :yeah:
shit draadje vergeten :oops:

Henkhifi
Berichten: 66
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 13:35
Locatie: Helmond

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Henkhifi » zo 13 mei 2018, 12:54

Mooi Bert wat is het toch een mooie hobby en zeker als je al zo ver bent als jullie wat een prachtige bouwwerken komen er toch voor de dag complimenten

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 4322
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Weer een Versterker met EL34/KT 88

Berichtdoor Bert61 » ma 14 mei 2018, 19:46

Zo weer een hoop trammelant vandaag maar toch mn paneeltjes gedaan
En weer wat geleerd
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast