ZBA CA versterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » ma 25 jun 2018, 22:16

Ok, das beter ;) Ik heb er zelf 2 van deze inzitten: https://www.conrad.nl/p/ringkerntransfo ... ock-710473 Die is zonder ingebouwde thermische zekering maar met 2 x 115V primair. Is ook doodstil. Het maakt verder niet uit, zijn 2 varianten van dezelfde trafo.

Maar laten we hopen dat TME over de brug komt. 'Tis geen reclame voor ze. Met dergelijke klachten bij conculega's Farnell en RS sturen ze gelijk vervanging op.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » di 26 jun 2018, 7:46

Morgen er maar eens achteraan bellen en anders wordt het inderdaad nieuwe bestellen.
Was ook al aan het kijken naar https://www.ringkerntrafo.nl/shop/ringkerntrafo/160va/77/2x-24v-ringkerntransformator-160va.html maar die van Conrad kunnen natuurlijk ook maar eerst TME maar even afwachten, maar om daar een andere trafo bestellen twijfel ik wel heel erg over.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9291
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Barry2001 » di 26 jun 2018, 16:49

Waar heb je die trafo’s besteld RJ, rechtstreeks bij TME?
Heb de trafo’s liggen, maar kan me zo niet herinneren waar ik ze gekocht heb / welk merk het is. Ben ff niet thuis, zal daar kijken.

Maw die mag je wel proberen om te checken of dat goed gaat, zal ik anders zelf ook nog wel even doen.
Brommen ze zo ook al als je er sap op zet, of alleen onder belasting? (Misschien heb je dat al verteld hoor)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » di 26 jun 2018, 21:49

Die er nu aan zitten zijn bij TME besteld deze https://www.tme.eu/gb/details/tst120w_2x24v/toroidal-transformers/indel/tst120004/.

Uhh nou weet ik niet als ik dat ook geprobeerd heb, morgen trek ik de connectoren los van de trafo's die aan de voeding hangen en dan eens kijken wat ze dan doen.
Maar als ze verkeert aangesloten zouden zijn dan zouden de spanningen ook niet goed moeten zijn toch?

Wel geprobeerd om de kanalen los van elkaar maar toen zat de voeding en versterker print er wel achter.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12092
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Ah!buis » di 26 jun 2018, 22:07

rjmulder schreef:Die er nu aan zitten zijn bij TME besteld deze https://www.tme.eu/gb/details/tst120w_2x24v/toroidal-transformers/indel/tst120004/.

Uhh nou weet ik niet als ik dat ook geprobeerd heb, morgen trek ik de connectoren los van de trafo's die aan de voeding hangen en dan eens kijken wat ze dan doen.
Maar als ze verkeert aangesloten zouden zijn dan zouden de spanningen ook niet goed moeten zijn toch?

Wel geprobeerd om de kanalen los van elkaar maar toen zat de voeding en versterker print er wel achter.
Als je één secondaire wikkeling omdraait krijg je nog steeds de juiste spanningen bij lage belasting.Maar wel enkelfasige gelijkrichting, kan brommen :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » di 26 jun 2018, 23:04

rjmulder schreef:Die er nu aan zitten zijn bij TME besteld deze https://www.tme.eu/gb/details/tst120w_2x24v/toroidal-transformers/indel/tst120004/.

Tja, een trafo van Block of Amplimo is 3x zo duur. Zou daar toch niet een reden voor zijn? We kunnen elkaar nu wel lekker bezig houden maar een trafo die bromt die bomt, daar is simpelweg een steekje aan los. Dat ga je echt niet zomaar zelf vastzetten.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » wo 27 jun 2018, 11:55

Nog even aan het proberen geweest met die trafo's.
Alle draden los geen brom.
In serie welke comdi dan ook wel brom.

Net TME ook even gebeld en ze konden de mail niet vinden, opnieuw verstuurd naar de persoon die ik aan de telefoon had en die gaat er nu mee aan de gang en laat me zo snel mogelijk wat weten.
Robert Jan

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » wo 27 jun 2018, 11:56

Pjotr schreef:
rjmulder schreef:Die er nu aan zitten zijn bij TME besteld deze https://www.tme.eu/gb/details/tst120w_2x24v/toroidal-transformers/indel/tst120004/.

Tja, een trafo van Block of Amplimo is 3x zo duur. Zou daar toch niet een reden voor zijn? We kunnen elkaar nu wel lekker bezig houden maar een trafo die bromt die bomt, daar is simpelweg een steekje aan los. Dat ga je echt niet zomaar zelf vastzetten.

Er zit inderdaad een behoorlijk prijs verschil in en verschil zal er ook zeker en mag er dan ook in zitten maar een brom hoe of wat dan ook die mag er niet in zitten lijkt mij.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » wo 27 jun 2018, 12:45

Het mag i.d.d. niet ;) Maar wat wel en niet mag is bij goedkoper spul doorgaans ook meer van elastiek...
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » wo 27 jun 2018, 13:26

Gaan horen wat TME doet, bij de volgende keer dat ik trafo's nodig ben komen er waarschijnlijk weer Amplimo's in.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9291
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Barry2001 » do 28 jun 2018, 14:14

Barry2001 schreef:Waar heb je die trafo’s besteld RJ, rechtstreeks bij TME?
Heb de trafo’s liggen, maar kan me zo niet herinneren waar ik ze gekocht heb / welk merk het is. Ben ff niet thuis, zal daar kijken.

Maw die mag je wel proberen om te checken of dat goed gaat, zal ik anders zelf ook nog wel even doen.
Brommen ze zo ook al als je er sap op zet, of alleen onder belasting? (Misschien heb je dat al verteld hoor)


Weer thuis :D mijn trafo's zijn van Block, zijn stil, even aangesloten. Zonder belasting.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12092
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Ah!buis » do 28 jun 2018, 20:15

Barry2001 schreef:Weer thuis :D mijn trafo's zijn van Block, zijn stil, even aangesloten. Zonder belasting.
Dan zijn de TME ook stil !
rjmulder schreef:Nog even aan het proberen geweest met die trafo's.
Alle draden los geen brom.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9291
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Barry2001 » do 28 jun 2018, 22:11

Ok. Nu ik dan toch even teruglees (wat ik al eerder had moeten doen :mrgreen: ) zie ik dat Pjotr ook al post dat zijn trafo's, Block, ook met belasting stil zijn. Maw zegt genoeg.

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 29 jun 2018, 19:53

Vandaag ook antwoord ontvangen van TME, het antwoord wat ik gekregen heb is "There isn't solution for it. Customer should buy dedicated transformers to amplifiers, not transformers for general use"
Robert Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » vr 29 jun 2018, 20:37

Onbetrouwbare toko dus. Ze proberen zich er echt met een lulsmoes van af te maken zo te zien. Afschrijven die club.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 29 jun 2018, 21:30

Dat was ook mijn gedachte, was dus de laatste bestelling die ik daar gedaan heb.

Nou heeft Amplimo (ringkerntrafo.nl) geen 120VA 2x24V, 2x24V hebben ze wel in 160VA (56,60 euro) en in 120VA hebben ze 2x23V (31,39 euro) of 2x25V (31,39 en 50,28 euro wat het verschil is?).
Welke kan ik het beste bestellen?
Robert Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » vr 29 jun 2018, 21:40

Die 25V is eigenlijk net te hoog dus dat wordt sowieso 2x 23V. Ik heb geen ervaring met de goedkopere van Amplimo. Naar verluidt komen die ook uit China. Maar waarom niet op zeker voor dat geld en gewoon de 2x 24V - 120VA Block trafo's waar we allemaal tevreden over zijn?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » vr 29 jun 2018, 21:50

Ja misschien wel handiger/verstandiger ja, ga ze morgen bestellen meteen van die koel prut erbij en even kijken wat ik verder nog nodig ben dan kan dat ook meteen mee.

Voor de brom trafo's maar een ander doel zien te vinden, in de schuur voor de CNC misschien die maakt toch herrie :)
Robert Jan

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » zo 01 jul 2018, 14:34

Nieuwe (Block) transformatoren zijn besteld bij Conrad met nog wat spul, verwachte levering woensdag of donderdag.
Robert Jan

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » wo 04 jul 2018, 18:29

Vandaag de bestelling van Conrad ook binnen gekregen en de transformatoren voelen anders aan.
Er zit meer isolatie band omheen en zijn veel strakker gewikkeld er zit zelfs een bout bij om het geheel vast te zetten zat bij die andere ook niet.

Bij die TME trafo's kun je wikkelingen heel iets indrukken dat lukt niet bij die Block trafo's.

Ze het spul maar eens aansluiten en kijken als het dan stil is.

Inmiddels de trafo's aangesloten en die hoor je niet :) wel weer een ander probleem :(
De spanningen uit de voeding kloppen niet, aankomend weekend maar weer eens kijken wat dat nu weer is.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 18962
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Pjotr » wo 04 jul 2018, 19:51

Mooi dat ze nu stil zijn! :goedzo: Beetje te stil begrijp ik, zo blijf je lekker bezig :mrgreen: Ik heb nooit anders meegemaakt dan dat er alle montagemateriaal bij zit: Bout, rubberen en stalen ringen. Ook bij de wat goedkopere van AVEL, Novotem en zo.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » wo 04 jul 2018, 20:31

Ja inderdaad een beetje te stil, de goede spanningen komen wel uit de trafo maar aan de andere kant van de print komt er alleen aan de plus zijde spanning uit en de min zijde komt niets uit.
Zo blijf je inderdaad lekker bezig.

Bij die van TME zaten per trafo 2 rubber schijven en een metalen plaat geen bouten of zo.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 6176
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor Shadow » do 05 jul 2018, 1:03

Diode verkeerd om staan op de voeding?

Gebruikersavatar
sevenup
Berichten: 2401
Lid geworden op: wo 27 jun 2007, 21:33
Locatie: Hengelo (ov)

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor sevenup » do 05 jul 2018, 7:29

Heeft de voeding het eerder wel goed gedaan? Misschien heb je tussendoor sluiting gemaakt op de uitgang en is er een zekering defect?

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 888
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: ZBA CA versterker

Berichtdoor rjmulder » do 05 jul 2018, 7:54

Voedingen hebben het gedaan, heb de versterker ook een tijdje gebruikt met de brommende trafo's.
Bij 1 voeding heb ik de zekering gecontroleerd en die was goed.
Aankomend weekend maar eens kijken.
Robert Jan


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 2 gasten